Mitä pojalle päälle luistelukouluun?

zz_äiti_zz

Meidän poika haluaa kokeilla taitoluistelua, mutta mitäs pojille puetaan sinne päälle?

20

519

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luisteluiskä

      Minkä ikäinen poikasi on?

      • zz_äiti_zz

        Poika on nyt eskarissa. Pelaa lätkää, joten jonkilainen luistelutaito on. Taitoluistimet on tietty ihan erilaiset, joten ekat kerrat varmaankin vietetään pitkälti jään pinnassa ;)


    • luisteluiskä

      Aloitetaan siitä, että kypärä ehdottomasti päähän. Muita suojuksia ei yleensä käytetä. Hallin kylmyydestä riippuen kerrospukeutumista, eli kerrasto alle ja verkkari tyyppistä vaatetta päälle. Liian paksua kerrosta ei kannata laittaa.

      Omalla pojallani oli vähän aikaa harrastettuaan taitoluisteluliikkeestä ostettu Mondor merkkinen harjoitusasu, mutta aika pitkään mentiin aivan tavallisilla verkkareilla jonka alle tilanteen mukaan lämpimiä kerroksia.

      Neulehanskat on käsissä parhaat.

    • skatemom

      Tarkoitit varmaan mitä taitoluisteleva poika pistää päälleen harkoissa...
      Kypärää en suosittele jos luistelutaitoa ja kykyä kaatua on. Se vain häiritsee.

      Verkkarit ja yms. löysät asut eivät ole hyvät. Taitoluistelussa on tärkeää että vartalon asento näkyy ja että mikään ei estä liikkumasta ketterästi. Joten mahdollisimman ihonmyötäistä ja lämmintä.

      Väri pojilla on musta. Sitä ovat luistimet ja housut yms. Toki muukin on sallittua mutta näin on perinteisesti ja käytännössä. Luistimet saat mustiksi muutenkin kuin poikien mallin ostamalla esim. vetäisemällä mustat trikoosuojat luistimen päälle. Valkoiset luistimet on helpompi myydä eteenpäin.

      Housuiksi suosittelen mustia ns. nakkihousuja. Toki pojille on omiakin housuja mutta tässä vaiheessa mielestäni aivan kelvolliset. Housut thermolykraa jolloin alle pitkät kalsarit riittää.

      Pitkähihainen paita ja lämpöinen fleesetakki ja sormikkaat käteen. Jos viluttaa ja epäilyttää lähettää ilman kypärää niin pipo päähän.

    • zz_äiti_zz

      Meidän tyttö aloitti syksyllä paikallisessa taitoluistelukoulussa, mutta täälläpäin ei ole yhtään poikaa mukana. Seurassa kylläkin luistelee pari isompaa poikaa, joskus heidät näin jäällä, mustissa. Mutta eipä tuosta kauempaa katsottuna tiennyt mitä vaatteita heillä on päällä...

      Ehkäpä alkuun menemme pitkät kalsarit verskat tms. ja yläkroppaan fleecetakki ( toppaliivi?) linjalla. Katsotaan sitten, kun/jos innostus kestää jotain luisteluhousuja pojalle. Täälläpäin ei yhdessäkään kaupassa ole poikien luisteluhousuja, noh ei täällä olekaan kuin yksi luisteluvaatteita myyvä kauppa... (nettikaupoissa näkyi). Tarkoititko "nakkihousuilla" tyttöjen luistelutrikoita?

      Täytyy vaan sitten hankkia verskojakin, poika venahti ja kaikki housut jäi pieneksi. Sopivia (riittävän kapeita) verskoja en oo vielä löytänyt.

      Luistimet on pojalle hankittu, valkoisena, jäävät sitten pikkusiskolle. Noihin tuli eilen ommeltua mustat luistimenpäälliset, niin näyttää hyvältä =)


      Poika saa kyllä käyttää kypärää jäällä, kun muutkin täällä luistelukoulussa. Tytöillä on kaikilla kypärä ja lähes kaikilla vaaleanpunainen. Saa kyllä aluksi mennä ihan ristikkojääkiekkokypärällään, lätkässä kun on tottunut kaatumaan "ihan miten vain, eikä satu mihinkään suojien ansiosta" ettei saada pahempia leukavammoja.

      Mutta katsotaan mitä taitoluistelu-ura tuo tullessaan; tänään ekaa kertaa yleisöluisteluun kokeilemaan taitoluistimia pojan kanssa. Saa nähdä jääkö yhteen kertaan, vai mennäänkö uudestaankin, Kyllä poika eilen kyseli "kai hän pääsee joskus käymään siskon luistelukoulussa"; on jo melkein luvattu tuo maksaa jos oikeasti haluaa kokeilla.

      Tietääpähän mihin rahat menee, ei tartte ostella viikonlopuksi lonkeroa tai sipsejäkään ;)

    • luisteluiskä

      "skatemon"

      Huomioitko pojan iän? Kyseessä on eskari-ikäinen lapsi, joten ehdottomasti kypärä päähän.

      Kun mennään ensimmäisiä kertoja luistelukouluun, ei silloin ole niin tarkkaa että näkyykö kaikki ojennukset hyvin. Samaten se, että pojilla täytyy olla mustat vaatteet, on aivan päätön väite. Huh, huh

    • zz_äiti_zz

      noh, nyt mentiin tyyliin ohuet toppahousut, fleecetakki, toppaliivi, jääkiekkokypärä, lätkähanskat =) Tosi taitoluistelullista ;)

      Mutta jätkä pysyi suht ehjänä, kun heitti aika monet lipat luistimien piikkien takia. No, poika haluaa uudestaankin taitoluistimilla jäälle, joten katsotaan mitä tästä tulee...

    • luisteluiskä

      :D

    • sdsa

      En nyt olisi niin jyrkkä että luistelukoulussa pitää tai ei pidä olla kypärää päässä. Jos vanhemmat kokee kypärän tarpeelliseksi niin silloin se kannattaa laittaa. Meillä tytäs aloiti luistelukoulussa 4 vuotiaana eikä ole koskaan käyttänyt kypärää, mutta aika monella luistelukoululaisella sellainen on. Kyllä sen kypärän ehtii jättää pois myöhemmässäkin vaiheessa.

      Vaatetuksessa luistelukouluvaiheessa riittää mielestäni että ovat riittävän lämpimät (kerrospukeutuminen) ja kuitenkin mahdollisimman ihomyötäiset, eli ei löysät. Verkkarit ja fleecetakki on luistelukouluun varmasti ihan riittävä.

    • luisteluiskä

      "Jos vanhemmat kokee kypärän tarpeelliseksi..."

      Kuulostaa tosi pahalle. Jos vanhemmat ei älyä suojata lapsensa päätä, pitäisi seurassa olla tiukka sääntö kypäräpakosta luistelukouluikäisille. Jos tällaista pakkoa ei ole, kannattaa seuran ottaa vanhemmilta ennakkoon allekirjoitus paperiin, jossa seura vapautuu kaikesta vastuusta mahdollisen tapaturman sattuessa.

      Liikenteessä näkee paljon näitten vanhempien lapsia polkupyörillä, joiden vanhemmat eivät koe lapsensa terveyttä tarpeelliseksi.

      • Hihihihii :D

        Polkupyörien vanhemmat...


    • joopa joo

      Suosittelen tälle " iskälle " että pitää sielä katsomossa, jos pysyy sielä, sitä kypärää jos kauhistuttaa. Kannattaa vaihtaa vakuutusyhtiötä jos kaikki on kiellettyä.

      Kondomin päälle voi laittaa toisen kondomin ja sen jälkeen kääntää selän, tällöin varjellaan lasten joutumasta pitää jotain epämääräistä päässään.

    • luisteluiskä

      No jokainen taaplaa tyylillään.

    • sdsa

      Nimenomaan. Jos haluat laittaa omalle lapsellesi kypärän päähän niin siitä vaan eikä siinä ole mitään väärää. Mitään väärää ei myöskkään ole siinä ettei sitä kypärää laita. Itse koen että on parempi heti alusta asti oppia kaatumaan "oikein" ja omasta mielestäni kypärättömyys on kokonaisuutena turvallisempi vaihtoehto. En kuitenkaan arvostele tai väheksy niitä jotka toimivat toisin.

      Sinun logiikallasi, hieman kärjistäen, olisi parasta jäädä kotiin kypärä päässä. Toisaalta ei sekään ole hyvä vaihtoehto, sillä kotiin on moni kuollut.

    • joopaojooo

      Haloo idiootit, tietenkin eskarille kypärä päähän.

      • zz_äiti_zz

        Nyt on pojalla, lätkän lisäksi, taitoluistelu-"uraa" takana jo jokunen viikko. Hyvin on mennyt ja kypärä on päässä =) kuten lähes kaikilla luistelukoululaisilla. Ja nykyään ilman ristikkoa.

        Päällä on ohuet (puhtaat) ulkohousut, fleecetakki ja toppaliivi. Ja ei ole yhtään mustaa vaatetta päällä =) katsotaan miten harrastus jatkuu. Jatkaako vielä ensi syksynä taitoluistelua vai pelkkää jääkiekkoa. Mutta tässä on vielä koko kevät kausi aikaa luistella molemmissa treeneissä.

        Uskomattoman hyvin pieni mies pystyy luistelemaan jääkiekossa jääkiekkoluistimilla ja taitoluistelussa taitoluistimilla. Jos olisi pelkät taitoluistimet, niin varmaan kehittyisikin nopeampaa tahtia. Mutta uskomattoman hyvin poika 'hallitsee' kahdet erityyppiset luistimet.


      • Mustat luistimet
        zz_äiti_zz kirjoitti:

        Nyt on pojalla, lätkän lisäksi, taitoluistelu-"uraa" takana jo jokunen viikko. Hyvin on mennyt ja kypärä on päässä =) kuten lähes kaikilla luistelukoululaisilla. Ja nykyään ilman ristikkoa.

        Päällä on ohuet (puhtaat) ulkohousut, fleecetakki ja toppaliivi. Ja ei ole yhtään mustaa vaatetta päällä =) katsotaan miten harrastus jatkuu. Jatkaako vielä ensi syksynä taitoluistelua vai pelkkää jääkiekkoa. Mutta tässä on vielä koko kevät kausi aikaa luistella molemmissa treeneissä.

        Uskomattoman hyvin pieni mies pystyy luistelemaan jääkiekossa jääkiekkoluistimilla ja taitoluistelussa taitoluistimilla. Jos olisi pelkät taitoluistimet, niin varmaan kehittyisikin nopeampaa tahtia. Mutta uskomattoman hyvin poika 'hallitsee' kahdet erityyppiset luistimet.

        Kiva kuulla, että poikasi tykästyi taitoluisteluun. Meidän vanhin poika, luisteli aluksi kans kerrospukeutumalla. Sitten kun siirtyi kunnolla harjoittelemaan, käytti Mondor merkkisiä luisteluhousuja. Niissä oli Polarfleece sisällä, ja alle laitettiin vaan Ullmax kerrasto. Yläkroppaan tuli seuran luistelufleece.
        Nuoremmalla on myös Ullmax- kerrasto ja ohkaiset toppahousut. Johtuen siitä, että ikää on vain 4v, ja jarruttaa vielä istumalla puolittainjäälle;) Kun ei ole enään kastu kovasti, niin siirrytään samanlaiseen vaatetukseen kuin isoveljellä oli. Niin ja väri housuissa oli harmaa ei siis musta. Ja ostettiin Spirit skatewear:sta.


    • Tinka 2011

      Toivottavasti pojan into säilyy, heistä kun alkaa olla pula heti luistelukouluryhmien jälkeen.

      Monissa luistelukouluissahan on kypärä aloittelijoilla pakollinen (= 'kypäräpakko') eli sinällänsä voi jättää omaan arvoonsa nuo yo.kirjoitukset 'asiantuntijoilta'.

      Oikein mukavaa harrastusintoa teille koko perheelle! Meidät ihana laji on 'nielaissut' jo toistakymmentä vuotta sitten, vaikka lapsi alkujaan vietiinkin luistelukouluun oppimaan vain perusasioita. Harrastus jatkuu edelleen ja mukana toiminnassa todellakin nykyjään jo koko perhe (välillä muitakin sukulaisia ja tuttuja).

    • ssssskkkkkk

      Meillä seurassa on luistelukoululaisilla kypäräpakko eikä siitä neuvotella. Nuorimmat ovat 2-vuotiaita. Koskaan ei ole kukaan kyseenalaistanut tai halunnut olla ilman sitä.

    • sdsa

      Meillä seurassa suositellaan kypärän käyttöä ja niin suurin osa tekeekin. Ei kukaan ole kyseenalaistanut tätäkään käytäntöä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe