Luomutuoteet paremmin merkittävä kaupoissa

Luin juuri Iltalehdestä S-ryhmän edustjan kannanoton seuravasti:

"Luomutuotteiden myynti on kasvanut tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 53 prosenttia verrattuna viime vuoteen, sanoo S-ryhmän valikoimajohtaja ja Pro Luomun hallituksen puheenjohtaja Ilkka Alarotu.

- Kasvu näyttää vain kiihtyvän loppuvuotta kohti. Ainoa ongelma on saatavuus. Esimerkiksi luomulihalla olisi kova kysyntä, mutta tällä hetkellä luomuna saa vain naudan jauhelihaa."

Ihmettelen tässä, että miten näin heikolla markkinnoilla saatavuus on ongelman ydin. Kun olen vuosien mittaan kolmasti jättänyt kirjalliset aloitteet siitä, että luomutuoteet merkittäisi S-ryhmän myymälöissä siten,ettei luomutuoteita tarvitsisi etsiä monenlaisten muiden tuoteiden seasta ja että näitä merkittäisi joku erivärisillä hintalappuilla tai ainakin vaikkapa vihreällä lisälappuilla "luomu", tästä ei seurannut yhtään mitä.

Kyllä luomua tuotetaan S-ryhmänkin myyntiin riittävästi, jos markkinointi toimii. Sopii ottaa mallia muista maista.

8

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haagis

      Niin, mielenkiintoista kun kauppias sanoo toista ja tekee toista. Tai tuo suoranainen valehtelu luomulihan saatavuudesta; luomuna saa K-ketjun kaupoista niin nautaa, sikaa kuin makkaraakin. Ja S-ryhmä tyytyy Atrian naudanjauhelihaan..?

      Nyt herätys siellä! S-ketju, teillä on paljon potentiaalia ja hienoa että hinnatkin ovat kunnossa, mutta kasvavaan kysyntään on vastattava, jossei tahdo luopua sitten asiakkaistaan. Minulla on S-kortti mutta huomaan että yhä useammin valitsen K-kaupan- miksi? Siksi, että sieltä saa hyvin luomutuotteita ja koska ne on merkitty selkeästi. Riittää että silmä osuu vihreään lappuun tuotteen alapuolella ja tietää löytäneensä Luomua.

    • se sama

      Juuri niin.

      S-ryhmällä on joku henkinen este suosia luomua. Kuten sanoin, komasti olen jättänyt aloiteen saamatta vastausta tai käytännön toteutus.

      K.o. valikoimajohtajaa pitäisi vaihtaa, ihan vain kenkää.

    • Kuukausien jälkeen tulin Saksan kautta kotiin ja totesin, ettei mikään muuttunut. Edelleen etsi luomuostaja Prismojen hylleistä suurennuslasilla luomutuoteita, kun kaikissa on samannäköisiä hintalappuja.

      Toisin Saksassa: tuoteen kohdalla on iso muovilappu töröttämässä hyllystä (mm. BIOLOGISCH tms.) ja näin on helppo hakea korin täyteen luomutuoteita, sen enempi aikaa käyttämättä.

      Voisiko joku selittää,miksi S-ryhmän tästä vastuussa oleva johto on niin jääräpäinen, ettei saa tätä aikaiseksi.

      • Kermat pois

        Luulisi olevan kannattavaa ns. "kuoria kermat" hyväkatteisilla ja kalliilla luomutuotteilla.


    • luomu on humpuukia

      Tuo luomun isolla merkitseminen olisi kyllä todella hieno juttu, ettei tulisi vahingossa ostettua luomua, kuten joskus on käynyt.

      Luomu on hyvin vahingollista ympäristölle, sillä luomupellossa ei viihdy juuri muut kuin rikkaruohot.

      Lisäksi tällainen taikauskoinen humpuuki-ideologia nostaa ruuan hintaa, joten köyhillä menee vielä huonommin kuin ennen.

      Onneksi tietoa nykyään saa monesta paikasta ja luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa, Turvattu Luonto on yksi parhaimmista:

      http://tuottavamaa.org/

      http://tuottavamaa.org/forum/

      Astukaa peremmälle ja lukekaa, niin josko silmänne avautuisivat ruokateollisuuden uusimman kusetuksen todellisuudesta, eli luomuideologiasta.

      Seuraavan linkin takana dosentti Jussi Tammisola puhuu luomusta asiaa:

      http://areena.yle.fi/audio/1327752243363

      • Maatalouskonsernit, kuten Syngenta, Bayer, BASF, Mosanto jne.manipuloivat viljelijoitä häikelemättömästi myrkkyä ja ylilannoitus käyttämään ja siirtymään geenimanipuloitujen kasvien viljelyyn. Sen takia ja tervyden kannalta minä käytän luomua, maksa mitä maksaa.

        Lisäksi ostan aina, jos vain on, "Reilun Kaupan" tuoteita.

        Muuten en kehtaisin katsoa peiliin.


      • höpsis sentään
        1ulkomaalainen kirjoitti:

        Maatalouskonsernit, kuten Syngenta, Bayer, BASF, Mosanto jne.manipuloivat viljelijoitä häikelemättömästi myrkkyä ja ylilannoitus käyttämään ja siirtymään geenimanipuloitujen kasvien viljelyyn. Sen takia ja tervyden kannalta minä käytän luomua, maksa mitä maksaa.

        Lisäksi ostan aina, jos vain on, "Reilun Kaupan" tuoteita.

        Muuten en kehtaisin katsoa peiliin.

        >>> Maatalouskonsernit, kuten Syngenta, Bayer, BASF, Mosanto jne.manipuloivat viljelijoitä häikelemättömästi myrkkyä ja ylilannoitus käyttämään >>>

        Tuohan on ihan täydellisen puhdasta valhetta.

        Lannoitus tehdään maaperäanalyysin kautta, joten ei se viljelijä niitä itse maksamiaan lannoitteita todellakaan sinne syydä tai ylilannoita, koska se raha on pois viljelijän omasta pussista.

        Suomessa lannoitteiden myynti on vähentynyt vuodesta 1990 50 %. Typpilannoitteiden myynti on vähentynyt 25 % ja fosforilannoitteiden myynti kokonaista 75 %.

        Lannoitteiden käyttöä on tehostettu viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana. Tämä näkyy peltojen ravinnetaseissa, jotka ovat laskeneet selvästi.

        Kasvisnsuojeluaineissa on sama trendi ja myynti on vähentynyt huikeasti vuodesta 1980, jolloin niitä käytettiin moninkertaisesti nykyistä enemmän.

        Kasvinsuojeluaineissa on käyttöohje ja esimerkiksi ohjeet siitä, paljonko tuholaisia pitää pellosta löytyä, ennen kuin niiden käytön aloittaminen on viljelyn kannalta hyödyllistä.

        Sittenkin viljelijä laskee tarkasti sen, että kannattaako kasvinsuojelua käyttää ja milloin. Hän laskee tuholaisten määrän ja miettii satotappion ja sitten hän laskee, että paljonko kasvinsuojeluaineen käyttäminen maksaa ja ynnää satotappion ilman käyttöä ja käytön kanssa ja miettii, että onko käyttäminen rahallisesti järkevää.

        Eli saako hän kasvinsuojeluaineiden käyttämisellä niin paljon enemmän satoa että se peittää aineiden käyttämisestä syntyneet kulut.

        Viljelijä maksaa itse jokaisen kasvinsuojeluainetipan tai lannoitehippusen jonka hän peltoonsa laittaa ja se jokainen tippa tai hippunen on pois hänen tulostaan sinä satovuonna.

        Ei niitä peltoon syydetä miten sattuu, vaan ainoastaan satojen pelastamiseksi ja viljelijä mieluummin on käyttämättä kuin käyttää, ihan oman tilipussinsa takia.


    • ihanomastatakaa

      Saisivat olla joo paremmin merkattu, vaikka kissankorkusilla kirjaimilla niin älyäis välttää. Vasta nykäsin tarjousjauhelihapaketin hyllystä ja kassalla vasta katoin että se olikin joku prkl kallis luomu jonka joku oli vaihtanut tarjoustuotteeseen. Kyllä ketutti. Melkein 5 ekeä tavan jauhelihasta.
      Niissä kun ei oo mitään eroa tavalliseen nähden paitsi hinta.

      Täällä maaseudulla ne pakkoluomut on tosi usein -30% alessa kun kukaan itseään kunnioittava viljelijä ei sitä lähe kaupasta hakeen, ihan omat luomut kasvaa navetoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe