luin jostakin että loheen saa laittaa vaik kuinka paljon suolaa niin se ei ime itseensä sen enempää kuin on tarpeen. Eilen suolasin lohen ja laitoin reippaasti suolaa ja tänään kun maistoin niin oli mielestäni liikaa suolaa!! Onko konstia millä saada liika suola pois vaik epäilenkin että ei muuta vaihtoehtoa kuin valmistamalla se kypsäksi...Yleensä on ollut n. vuorokausi suolassa ja joskus ok ja joskus hiven liikaa. Eli mikä on perussääntö..ettei tulisi liikaa!! Tämä lohi sai olla suolattuna n. 8h, ellei enemmänkin.
graavilohi
10
5729
Vastaukset
- hätä keinot keksii
Osta Kokkipuodista suolanpoistoliinoja, ne imee liian suolan itseensä.
- kockman
On vain yksi tapa graavata ja se on se oikea. Kannattais ottaa selvää asioista eikä mennä pilaamaan hyvää kalaa heittämällä tost noin vaan jotain määriä, voi voi.
- Juho
Viisas vastaa siihen mitä kysytään. Miten saa liian suolan pois ?
- 27
Aivan niin, eikää ne suolanpoistoliinatkaan ihan kaikkea suolaa pois ime
- vanha konsti
Ennenkun heität sen pois, kokeile raakaa perunaa, se imee suolaa itseensä. Leikkaa peruna siivuiksi ja anna kuivahtaa talouspaperilla hetki, levitä viipaleet kalan päälle ja anna imeytyä. Maistamalla sitä perunaa huomaat onko tehonnut.
- uusi konsti paree
Helpompi on käyttää uutta konstia, eli noita suolanpoistoliinoja, ovat tehokkaampia kuin mikään peruna.
- vanha konsti
No pystyykö sen suolanpoistoliinan syömään... ne perunat voi sitten laittaa vaikka sen lohan kanssa
- ei kannata
suoloo poistoo näin pikkujoulun aikoina siitä saup hyvee hiukopaloo aumuk .
- uusi konsti paree
Suolanpoistoliina on apuväline liian suolan poistoon, ei mikään ruokalaji. Ei kukaan keittiökapustaakaan ala syömään.
Suolapottujen pakko syöminen ei ole tätä päivää.
Sinne vain Kokkipuotiin liinojen ostoon. - namnam
suolakala vs graavikala. niiden ero on että kraavatussa ei maistu suola vaan kala. Kraavattu ei myöskään säily, koska se on niin hyvää, että menee samantien, suolakala taas säilyy kuukausia (ikivanha säilömis menetelmä). Kun sitten otetaan suolakala käyttöön sitä liotetaan vedessä ja sitten valmistetaan ruoaksi. Kraavaamaan oppii, kun opettelee, ei sitä voi kellekkään tsättipälstoilla opettaa. Itse teen sen näin ihan vähän valkopippuria pikkasen sitruunamehua, hyppysellinen sokeria, karkeaa merisuolaa päälle rkl-pari/ file ja seuraavana päivänä liiat suolat mitkä ei ole sulanut pois maista ensin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003