luin jostakin että loheen saa laittaa vaik kuinka paljon suolaa niin se ei ime itseensä sen enempää kuin on tarpeen. Eilen suolasin lohen ja laitoin reippaasti suolaa ja tänään kun maistoin niin oli mielestäni liikaa suolaa!! Onko konstia millä saada liika suola pois vaik epäilenkin että ei muuta vaihtoehtoa kuin valmistamalla se kypsäksi...Yleensä on ollut n. vuorokausi suolassa ja joskus ok ja joskus hiven liikaa. Eli mikä on perussääntö..ettei tulisi liikaa!! Tämä lohi sai olla suolattuna n. 8h, ellei enemmänkin.
graavilohi
10
7042
Vastaukset
- hätä keinot keksii
Osta Kokkipuodista suolanpoistoliinoja, ne imee liian suolan itseensä.
- kockman
On vain yksi tapa graavata ja se on se oikea. Kannattais ottaa selvää asioista eikä mennä pilaamaan hyvää kalaa heittämällä tost noin vaan jotain määriä, voi voi.
- Juho
Viisas vastaa siihen mitä kysytään. Miten saa liian suolan pois ?
- 27
Aivan niin, eikää ne suolanpoistoliinatkaan ihan kaikkea suolaa pois ime
- vanha konsti
Ennenkun heität sen pois, kokeile raakaa perunaa, se imee suolaa itseensä. Leikkaa peruna siivuiksi ja anna kuivahtaa talouspaperilla hetki, levitä viipaleet kalan päälle ja anna imeytyä. Maistamalla sitä perunaa huomaat onko tehonnut.
- uusi konsti paree
Helpompi on käyttää uutta konstia, eli noita suolanpoistoliinoja, ovat tehokkaampia kuin mikään peruna.
- vanha konsti
No pystyykö sen suolanpoistoliinan syömään... ne perunat voi sitten laittaa vaikka sen lohan kanssa
- ei kannata
suoloo poistoo näin pikkujoulun aikoina siitä saup hyvee hiukopaloo aumuk .
- uusi konsti paree
Suolanpoistoliina on apuväline liian suolan poistoon, ei mikään ruokalaji. Ei kukaan keittiökapustaakaan ala syömään.
Suolapottujen pakko syöminen ei ole tätä päivää.
Sinne vain Kokkipuotiin liinojen ostoon. - namnam
suolakala vs graavikala. niiden ero on että kraavatussa ei maistu suola vaan kala. Kraavattu ei myöskään säily, koska se on niin hyvää, että menee samantien, suolakala taas säilyy kuukausia (ikivanha säilömis menetelmä). Kun sitten otetaan suolakala käyttöön sitä liotetaan vedessä ja sitten valmistetaan ruoaksi. Kraavaamaan oppii, kun opettelee, ei sitä voi kellekkään tsättipälstoilla opettaa. Itse teen sen näin ihan vähän valkopippuria pikkasen sitruunamehua, hyppysellinen sokeria, karkeaa merisuolaa päälle rkl-pari/ file ja seuraavana päivänä liiat suolat mitkä ei ole sulanut pois maista ensin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?
HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa711956- 1001849
- 1421753
- 971421
Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä
Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo351369MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil3171255- 601219
Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa
On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall1301102Julkisuuden henkilön päiväin päätös
Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa2761056Kuulin juttua että Jeesus on kopioitu krishnasta
Pitääkö paikkansa että kertomukset ovat samat kummankin uskonnon kirjoissa446953