luin jostakin että loheen saa laittaa vaik kuinka paljon suolaa niin se ei ime itseensä sen enempää kuin on tarpeen. Eilen suolasin lohen ja laitoin reippaasti suolaa ja tänään kun maistoin niin oli mielestäni liikaa suolaa!! Onko konstia millä saada liika suola pois vaik epäilenkin että ei muuta vaihtoehtoa kuin valmistamalla se kypsäksi...Yleensä on ollut n. vuorokausi suolassa ja joskus ok ja joskus hiven liikaa. Eli mikä on perussääntö..ettei tulisi liikaa!! Tämä lohi sai olla suolattuna n. 8h, ellei enemmänkin.
graavilohi
10
6632
Vastaukset
- hätä keinot keksii
Osta Kokkipuodista suolanpoistoliinoja, ne imee liian suolan itseensä.
- kockman
On vain yksi tapa graavata ja se on se oikea. Kannattais ottaa selvää asioista eikä mennä pilaamaan hyvää kalaa heittämällä tost noin vaan jotain määriä, voi voi.
- Juho
Viisas vastaa siihen mitä kysytään. Miten saa liian suolan pois ?
- 27
Aivan niin, eikää ne suolanpoistoliinatkaan ihan kaikkea suolaa pois ime
- vanha konsti
Ennenkun heität sen pois, kokeile raakaa perunaa, se imee suolaa itseensä. Leikkaa peruna siivuiksi ja anna kuivahtaa talouspaperilla hetki, levitä viipaleet kalan päälle ja anna imeytyä. Maistamalla sitä perunaa huomaat onko tehonnut.
- uusi konsti paree
Helpompi on käyttää uutta konstia, eli noita suolanpoistoliinoja, ovat tehokkaampia kuin mikään peruna.
- vanha konsti
No pystyykö sen suolanpoistoliinan syömään... ne perunat voi sitten laittaa vaikka sen lohan kanssa
- ei kannata
suoloo poistoo näin pikkujoulun aikoina siitä saup hyvee hiukopaloo aumuk .
- uusi konsti paree
Suolanpoistoliina on apuväline liian suolan poistoon, ei mikään ruokalaji. Ei kukaan keittiökapustaakaan ala syömään.
Suolapottujen pakko syöminen ei ole tätä päivää.
Sinne vain Kokkipuotiin liinojen ostoon. - namnam
suolakala vs graavikala. niiden ero on että kraavatussa ei maistu suola vaan kala. Kraavattu ei myöskään säily, koska se on niin hyvää, että menee samantien, suolakala taas säilyy kuukausia (ikivanha säilömis menetelmä). Kun sitten otetaan suolakala käyttöön sitä liotetaan vedessä ja sitten valmistetaan ruoaksi. Kraavaamaan oppii, kun opettelee, ei sitä voi kellekkään tsättipälstoilla opettaa. Itse teen sen näin ihan vähän valkopippuria pikkasen sitruunamehua, hyppysellinen sokeria, karkeaa merisuolaa päälle rkl-pari/ file ja seuraavana päivänä liiat suolat mitkä ei ole sulanut pois maista ensin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2553587
Kompostointitarkastaja tuli tarkastukselle!
En ole ikinä kompostoinnut ja eilen kävi kompostointitarkastaja kylässä. Tosi hianoa byrokratiaa taas: "Laki edellyttää,1322570Nyt jäi velat perimättä
Mikä idea se talo oli polttaa ja velalliset sisällä nyt jäi rahat saamatta152065Varattais lähihotellista
🥰 huone viikoksi. Oltais vaan ja tilattais huonepalvelusta herkkuja! Viikonloppukin käy jos et viikoksi ehdi ❤ Hyvää2261885Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!3481864- 571458
Ellen Jokikunnas muistelee Reino-koiraa - Ralph-poika koskettavalla tavalla esiin: "Kiitos, että..."
RIP Reino. Lämmin osanotto suureen suruunne Ellen, Jari ja Ralph. Reino tuli tutuksi monelle suomalaiselle Unelmia Ita491414- 1111140
- 1031137
Meneekö eläinpuiston johto vaihtoon vaalien jälkeen?
Ähtärissä kuhistaan ja kuiskitaan, että perussuomalaiset esittävät vaalien jälkeen, että eläinpuiston hallitus uusitaan711130