Helsingin nimi

kauppasanasto

"Helsingin nimen alkuperästä on monta teoriaa. Luotettavimman selityksen mukaan nimi on peräsisin 1200-luvun puolenvälin tienoilla Uudellemaalle saapuneilta ruotsalaisilta uudisasukkailta.
1600-luvulla talletetun perimätiedon mukaan Helsingin seudun uudisasukkaat tulivat Hälsinglandin maakunnasta, joka sijaitsee nykyisessä Keski-Ruotsissa. Rannikkoalueen halki virtaavaa jokea alettiin kutsua uudisasukkaiden mukaan nimellä Helsingå. Kun alueelle syntyi oma kirkkopitäjä 1300-luvun lopulla, sen nimeksi vakiintui Helsinge.
Joen suulla oli koski, jonka partaalle syntyi kylä, joka tunnetaan jo 1400-luvun alusta nimellä Forsby (nykyinen Koskela). Kun kylän paikalle alettiin puuhata vuonna 1548 kaupunkia, tienoosta alettiin käyttää nimitystä Helsinge fors eli Helsingen (pitäjän) koski. Tämä nimi vakiintui sitten kaupungin nimeksi muodossa Helsingfors.
Ruotsinkielinen rahvas käytti kaupungista ja pitäjästä nimiä Helsinge ja Helsing, joista kehittyi kaupungin suomenkielinen nimi Helsinki.
nimeä alettiin käyttää suomenkielisissä asiakirjoisssa ja sanomalehdissä vuonna 1819, jollin senaatti siirtyi Helsinkiin ja sen asetukset alettiin päivätä täällä. Nimi vakiintui pian suomen kirjakieleen.
Jere Jäppinen, tutkija, tiedottaja, Helsingin kaupunginmuseo"
Helsingin Sanomat 15.11.2011, sivulla D2

----------

"4000 vuotta sitten tänne tuli ns. venekirveskansaa Baltiasta alkaen harjoittaa maataloutta ja karjanhoitoa.
Keskiajalle tultaessa Kaarelan asukkaat olivat etupäässä Hämeestä lähteneitä erämiehiä. Helsingin pitäjään asettui 1200–1300 –luvuilla myös ruotsalaisia. Väestöä siirrettiin varsinkin Ruotsin Hälsinglandin alueelta, ja monet paikannimet ruotsalaistuivat. Helsingin nimi juontuu luultavasti tältä ajalta."

http://kaupunginosat.net/kannelmaki/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=136

-----------
Ettei nimi vain olisi yksinkertaisesti tervehtimisen sanasta?
Samaan tyyliin kuin Helsingør ja Helsingborg.
Ne eivät liene Keski-Ruotsin muuttajien peruja.
Viipuri tulee venäjän kielen valikoima-sanasta.
Matkaajat ovat kuulleet kauppiailta usein sanan,
ja alkaneet nimittää paikkaa sen mukaan?

60

3323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Viipuri tulee venäjän kielen valikoima-sanasta."

      Höpsistä. Viipuri tulee siitä, että kun kaupungin linna rakennettiin, sille annettiin nimeksi Vyborg, "Pyhälinna".

      • etymologistiikka

        viipuri = vikborg = lahdenlinna

        Vi = vik = suojaisa = pyhä


      • sama evp
        etymologistiikka kirjoitti:

        viipuri = vikborg = lahdenlinna

        Vi = vik = suojaisa = pyhä

        viiking = lahdenhirmut


      • Anonyymi

        Paikannimi on tuotakin vanhempi. Ruotsin Uplannissa on viikinkiaikainen riimukivi jossa mainitaan Viipuri siis Viborg. Paikalla lienee ollut uhrilehto tai uhrilähde, koska "vi" tarkoittaa pyhää paikkaa. Paikalla on ilmeisesti ollut myös jonkinlainen linna, borg ja ehkä se on rakennettu suojaamaan kauppapaikkaa. Vi-sana ei tarkoita kristinuskon pyhää paikkaa mutta sellaisiin paikkoihin rakennettiin usein myöhemmin kirkko. Nykyinen Viipurin linna rakennettiin 1200-luvun lopulla ja sai ilmeisesti nimensä paikan vanhasta nimestä.


    • 1+1

      Viipuri ruotsiksi Viborg. Alkuosa "Vi" on ikivanhaa germaanipohjainen sananalku joka tarkoittaa jotakin pyhää. Nykysaksassa se ilmenee sanassa "Weihnachten" (jouluyö), siis pyhä yö. Samaa alkua on myös Gotlannin Visby. Visbyssä oli ennen kristiuskoa tunnettu pyhä uhripaikka ainakin viikinkiaikna jos ei ennen sitäkin.
      Koska Vi-alkuiset nimet ovat muodostuneet ennen kristinuskoa niin Viipuri on saanut nimensä ennenkuin kristinusko tuli muotiin.
      Se että Nimi on Viipuri eikä esim. Hiisilinna tarkoittaa että paikan ovat nimenneet jotain germaanista kieltä puhuvia ihhmisiä.

      • tanskassakin

      • Viaporin haamu
        tanskassakin kirjoitti:

        Tanskassa on aivan samanniminen kaupunki, Viborg.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Viborg

        Viborg is one of the oldest towns in Denmark, with Viking settlements dating back to the late 8th century[3]. Its central location gave the town great strategic importance, in political and religious matters, during the Middle Ages. A motte-and-bailey-type castle was once located in the town. Viborg takes its name from a combination of two words: Wii, meaning a holy place, and berg, meaning a hill.


      • Anonyymi

        Kaikesta päätellen uplantilaiset Ruotsista koska sieltä löytyy Viipurissa kuolleen uplantilaisen muistolle pystytetty viikinkiaikainen riimukivi.
        Asun Ruotsissa Viby-nimisessä paikassa jossa on paljon muinaismuistoja kuten hautoja, ilmeisesti muinainen käräjäpaikka ja on myös ollut silta jonka rakennuttajia muistetaan kallioon hakatussa riimukirjoituksessa. He rakensivat sillan idässä kuolleen omaisen muistoksi. Onko pyhä paikka Vi ollut lehto tai lähde, siitä ei ole tietoa. Tuollainen pyhä paikka on kaikesta päätellen ollut siellä missä alkuperäinen Viipuri sijaitsi. Täällä Ruotsissa on todella paljon paikkoja joiden nimessä on Vi. Joskus nimessä on mukana paikalla palvotun jumalan nimi, esim. Odensvi, Frövi.


    • Vaihtoehtoja

      "Nimi Viipuri koostuu muinaisruotsin sanoista vi (pyhä paikka) ja borg (linna).
      Uplantilaisessa riimukivessä vuodelta n. 1100 sanotaan kuolinpaikaksi Uiburk."
      http://www.katajala.net/keskiaika/suomi/kaupungit.html

      Tampereelle ulkopaikkakuntalaisten antama nimitys on nääs Nääsville.
      Samanlaisena voisi pitää venäläisen rihkamakauppiaan hokemaa.
      Lienee siellä venäläisiäkin ammoin kulkenut. (Google kääntäjällä:)

      выбор

      "Vyiborj" = valinta, valinnan, valita, vaihtoehto, valikoima

      Päätteeksi kaupungin kuvaus -borg, virossa -linn.

      Vitsinä, Helsinki voisi nykysuomeksi tarkoittaa:
      Hyvää päivänjatkoa -koski. Tervehdys ja näkemiin.

      Germaanista pyhä-alkua on myös Hel-nimissä (ei helvetissä):
      Saksan pyhä on heilig, ruotsin heliga.
      Liekö siitä Keski-Ruotsin Hälsingland-maakunta ja Tanskan salmen kaupungit,
      Helsingborg ja Helsingør, josta 5 km luoteeseen on Hellebæk.

      Pyhiä paikkoja, joista Helsinki olisi siirtolaisten mukana kulkeutunut.

    • jaakopin täti

      Vanhempi Helsinki-nimi löytyy väh. 1500 v. vanhoilta pohjan kainulaisalueilta, joten mitenkä lie ???

      • etymologi evp

        Helsingfors = kuohukoski , -- kosken kuohut tervehtivät tulijaansa jo kaukaa.


      • Anonyymi

        Mikä on nykyinen paikan nimi. Onko se kartoissa, minkä paikan lähellä ?


    • Rautahans

      http://en.wikipedia.org/wiki/Hel_(being)

      Olisko nuin, että reilut tuhannen vuotta sitten Räävelissä, tai Revalassa säännöllisesti laivallaan sulan veden aikaan matkanneet kauppiaat, (joita joku saattaa viikingeiksi sanoa), tiesivät, että http://fi.wikipedia.org/wiki/Helheim sijaitsi suunnilleen Vantaankosken suulla. Siellä oli hämäläisten etuvartio ja kaikki sinne eksyneet joko haaksirikkoutuivat karikkoisella rannikolla, tai tulivat hämäläisten Van-heimon surmaamiksi. Vantaa-joki on saanut sai heiltä nimensä. Vanajan seutu nykyisessä Hämeenlinnassa oli heidän ydinaluettaan Riihimäelle saakka. (Vanan taa = Riihimäen seutu) Van-järvi Vihdissä kuului Hämäläisille, Vihdin metsät olivat heimorajana skandinaaveihin.

      Usein paikannimet ovat kauppiaiden nimeämiä. Heillä oli oltava sama nimitys eri asutuskeskittymille.

      • Rautahans

        Lokin tytär oli siis Hel, joka oli Helheimin valtiatar. Olisiko hämäläisillä ollut päällikkönään Matriarkka? Se sama nainen, jota kutsutaan Saarenmaalaisissa runoissa Pohjan akaksi?


      • etymologi evp

        vantaa joki = vänd å = mutka joki

        Vantaajoessa on het sellainen S mutka.


      • Rautahans
        etymologi evp kirjoitti:

        vantaa joki = vänd å = mutka joki

        Vantaajoessa on het sellainen S mutka.

        Hyvä kiitos,

        Hämäläisille tuo mutkainen joki on kuitenkin ollut tärkeä kauppaväylä, samoin kuin Porvoonjoki. Joilla on ollut merkitystä myös lohen, silakan ja hylkeiden pyynnin kannalta. On melko vaikea uskoa, että Helsinglandista muuttaneet siirtolaiset 1200- 1300-luvulla olisivat olleet ensimmäiset, jotka olisivat tuon joen nimenneet.

        "Joen yläjuoksun varrella, erityisesti nykyisen Riihimäen seudulla asuneet hämäläiset kutsuivat samaa jokea Vantaanjoeksi alueella sijaitsevan Vantaanjärven ja Vantaa-nimisen kylän mukaan. Vantaanjoki (ruots. Vanda å) vakinaistuikin joen nimeksi 1500-luvulla. Myös Helsingin maalaiskunnan alueella, Vantaankosken länsipuolella, on vanhastaan ollut Vantaa (ruots. Vanda) -niminen kylä, joka alueeltaan vastasi lähinnä nykyistä Vantaanlaakson kaupunginosaa." http://fi.wikipedia.org/wiki/Vantaa

        Vuosiluvuista vuosisadoista ja muista ajoituksista voidaan kiistellä. Ruotsalaistuminen alkoi kuitenkin käsittääkseni vata 1200-1300-luvuilla. Koska vielä edelleenkin on alueella paikannimiä, jotka ovat Suomenkielestä käännetty ruotsinkielelle, on erittäin oletettavaa, että kaikkia hämäläisiä ei alueelta surmattu/karkotettu. Muuten nimiperintö olisi täysin ruotsinkielistä.


      • metusaalem II
        Rautahans kirjoitti:

        Hyvä kiitos,

        Hämäläisille tuo mutkainen joki on kuitenkin ollut tärkeä kauppaväylä, samoin kuin Porvoonjoki. Joilla on ollut merkitystä myös lohen, silakan ja hylkeiden pyynnin kannalta. On melko vaikea uskoa, että Helsinglandista muuttaneet siirtolaiset 1200- 1300-luvulla olisivat olleet ensimmäiset, jotka olisivat tuon joen nimenneet.

        "Joen yläjuoksun varrella, erityisesti nykyisen Riihimäen seudulla asuneet hämäläiset kutsuivat samaa jokea Vantaanjoeksi alueella sijaitsevan Vantaanjärven ja Vantaa-nimisen kylän mukaan. Vantaanjoki (ruots. Vanda å) vakinaistuikin joen nimeksi 1500-luvulla. Myös Helsingin maalaiskunnan alueella, Vantaankosken länsipuolella, on vanhastaan ollut Vantaa (ruots. Vanda) -niminen kylä, joka alueeltaan vastasi lähinnä nykyistä Vantaanlaakson kaupunginosaa." http://fi.wikipedia.org/wiki/Vantaa

        Vuosiluvuista vuosisadoista ja muista ajoituksista voidaan kiistellä. Ruotsalaistuminen alkoi kuitenkin käsittääkseni vata 1200-1300-luvuilla. Koska vielä edelleenkin on alueella paikannimiä, jotka ovat Suomenkielestä käännetty ruotsinkielelle, on erittäin oletettavaa, että kaikkia hämäläisiä ei alueelta surmattu/karkotettu. Muuten nimiperintö olisi täysin ruotsinkielistä.

        keitä olivat nämä "kauppaa käyvät hämäläiset" ? jos he olivat samoja kuin sadan vuoden takaiset hämyt, miksi he ottivat sosialismin aatteen omakseen ? tätä aatetta ei tietenkään kannata kauppias-porvari.


      • Anonyymi

        Rautahans, Lisäisin vielä kirjoitukseesi että Van-järviä on ainakin Ruotsissa (Vansjön) ja Turkissa. Turkin Van-järvessä voi nähdä kissoja uiskentelemassa. Ihanat Van-kissat kun tykkäävät uimisesta. Tätä muinaista Van-heimoa josta kirjoitit on siis kaikesta päätellen ollut Ruotsissa ja jopa kaukaisen Nyky-Turkin alueella. Turkkilaisethan eivät silloin vielä olleet saapuneet alueelle, joten on melko selvä että Van-heimo asui aikoinaan siellä. Miten muuten selität että Suomessa ja Turkissa on Van-järvet! Ruotsi toki on hyvin lähellä joten Van-heimo pystyi helposti valtaamaan aluetta sieltä ja perustamaan sinne siirtokuntia ja nimeämään järven heimonsa mukaan. Ruotsissa on myös Vansbro jossa uidaan Vansbrosimmet kerran vuodessa. Siellä uivat ihmiset, ei kissat.


    • Rautahans

      Monet tänä päivänä tavalliset maailmanlaajuiset nimet ja sanat, (kuten joulu) ovat peräisin skandinaaveilta. Heillä oli käytössään Itämerelle sopivia aluksia, joilla orjien ja kauppatavaran kuljetus rannikkokaupungista toiseen oli mahdollista. Toki noita aluksia oli muillakin, lähteiden mukaan nykyisen saarenmaalaisten, liiviläisten ja kuurilaisten laivasto on ollut melkoinen. Nykyisen Vironkin rannikolla on asunut skandinaaveja (ja asuu edelleenkin) ja kieltämättä sanastoa ja maailmankuvaa on tarttunut sekä Suomen- että Eestin kieleen ja kulttuuriin. (joka viikinkiaikana on ollut käsittääkseni melko paljon läheisempää sukua keskenään, kuin tänäpäivänä).

      • metusaalem III

        keitähän ne sen ajan "skandinaavit" olivat? olivatko he saagoissa ym. tarinoissa mainittujen "merikansan", kvenlandilaisten / finlandilaisten jälkeläisiä ?


      • Anonyymi

        Eesti on suomeksi Viro ja heidän kielensä viro. Emmehän käytä suomenkielisessä puheessa tai tekstissä esimerkiksi Ruotsista nimeä Sverige emmekä kutsu heidän kieltään svenskaksi. Miksi siis käyttäisimme vietaskielistä nimeä Virosta ja heidän kielestään?


    • Rautahans
    • Rautahans

      "Ehkä tavallaan alkuperäisimmillään Vaan-nimi on säilynyt Vanajaveden yläjuoksulla, Kernaalajärven rannalla olevan kartanon nimessä: Vånå gård ja suomeksi Vanaantaka, joka on myös Vantaa-joen etymologinen tausta.
      Tässä yhteydessä ei voi ohittaa Novgorodin kronikkatietoa, jonka mukaan venäläiset hävittivät vuonna 1311 Vanai-nimisen "kaupungin" Hämeestä. Kyseessä oli todennäköisesti Varikonniemestä vuonna 1988 löydetty laajempi asuinalue, joka hävityksen jälkeen ilmeisesti hylättiin kokonaan."

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Vanaja_(kunta)

      Vanajavesi, Vanaantaka, Vanattara,... http://fi.wikipedia.org/wiki/Vanattara

    • Pekka

      Helsinge, Helsingör ja Helsingborg -nimitysten ensimmäinen tavu hel- tulee sanasta hals eli kaula, kurkku.

      Hälsingland on kaulan eli kurkun maa ja nimi ilmeisesti viittaa Merenkurkkuun (Kvarken) ja Ahvenanmaan ja Ruotsin väliseen Södra Kvarkeniin.

      Myös Helsingörin ja Helsingborgin välissä on merenkurkku eli meressä oleva kapeikko.

      Adam Bremeniläisen mukaan Hälsinglandissa asui suomalaisia ja saamelaisia 1200-luvulla. Jos sieltä on muutettu Helsinkiin, ovat muuttajat olleet ainakin osaksi suomalaisia, mutta muuton perusteeksi ei kai ole mitään muuta kuin nimi Helsinge, joten ...

      Helsingissä meren kurkku on voinut merkitä Sörnäisten ja Kulosaaren välistä kapeikkoa, jonka takana Helsinki alkuaan oli. Sielä kaupunki siirrettiin Vironiemelle.

    • Historia uusiksi

      "Adam Bremeniläisen mukaan Hälsinglandissa asui suomalaisia ja saamelaisia 1200-luvulla."

      Ja vielä paljon sen jälkeenkin. Ruotsin asukkaat eteläisintä Ruotsia lukuunottamatta ovat suomalaisten jälkeläisiä.

      • Historia uusiksi

    • Juffeland

      Voihan tuo "Hel" viitata myös Heliokseen eli aurinkoon ?

    • Historia muusiksi:
      "Ja vielä paljon sen jälkeenkin. Ruotsin asukkaat eteläisintä Ruotsia lukuunottamatta ovat suomalaisten jälkeläisiä."

      Huh mitä epätieteellistä sontaa!
      Tutustupa siihen, mitä asiasta on tieteellisesti selvinnyt 1200-luvun jälkeen. Ensimmäiset suomalaiset ehtivät Ruotsiin vasta 1000-luvulla (Norrbotteniin).
      http://www.elisanet.fi/alkupera/Suomensynty.html

      • Historia uusiksi

    • Kaikille on jo selvinnyt, että sinä se täällä olet laitostapaus.
      Jatka toki riehumistasi näissä sinun iki-iki-ikiomissa ketjuissasi. :-)

      • Historia uusiksi

      • Historia muusiksi

      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi.
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia muusiksi
        Historia muusiksi. kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi.
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi. kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi.
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi. kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi.
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi. kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi.
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi. kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi.
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi. kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


      • Historia muusiksi.
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.


      • Historia uusiksi
        Historia muusiksi. kirjoitti:

        Ja mitähän nuo kaksi linkkiä ovat todistavinaan? Niissä ketjuissahan kaksi korkeakoulutettua ihmistä potkivat sinua maallikkoa napakasti munille.

        Lopeta nyt jo tämän palstan häiriköinti, v-tun sekopää narsisti Häkkinen.

        Sinulla ei ole ammattipätevyyttä historian tekemiseen sen paremmin kuin genetiikkaan, joten miksi kusetat ihmisiä täällä ja joka h-vetin foorumilla netissä?

        Alla pari esimerkkiä siitä, kuinka puhut läpiä päähäsi Helsingin yliopiston piikkiin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11549665

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11551789


    • Ei ole totta mitä porukkaa!n Juutuitteko aikalooppiin? :-D
      Toistan jälleen kerran, että minä en kirjoita tänne kuin rekisteröidyllä nimimerkilläni. Herra Historia uusiksille en vaivaudu vastaamaan, hän leijuu eri planeetalla, mutta jos joku järkevä ihminen sanoo jotain järkevää, niin täällä olen.

      • Historia uusiksi

        Onko väliä sillä kirjoitatko sinä tai et?

        "niin täällä olen."

        Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä.

        Tästä syystä tämä palsta pyhitetään kokonaan sinun kotikutoisilta teorioiltasi.

        Mene ulos tuulettumaan ja hanki ihmissuhteita, sensijaan että häiriköit netissä päivät pitkät.


      • Herää todellisuuteen
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Onko väliä sillä kirjoitatko sinä tai et?

        "niin täällä olen."

        Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä.

        Tästä syystä tämä palsta pyhitetään kokonaan sinun kotikutoisilta teorioiltasi.

        Mene ulos tuulettumaan ja hanki ihmissuhteita, sensijaan että häiriköit netissä päivät pitkät.

        Painupas sinä jukkis vaikkapa etsimään oikeita töitä, hitsarin paperithan sinulla onkin jo. Vai tärrääkö käsi jo liikaa? Siinä tapauksessa vaikkapa yömajan vartijaksi, sitä uraahan sinulla on takana jo kymmenen vuotta.

        Historioitsijaksi sinusta ei nimittäin ole. Mietipäs nyt ihan niin kuin aikuiset miettivät, ilman fantasiointia, että kuinka saatanan todennäköistä olisi se että koko tiedemaailma ihan oikeine arkeologisine tutkimuksineen, tieteellisine metodeineen ja vertaisarviointeineen olisi väärässä ja yhtäkkiä joku vitun jukkis, entinen hitsari ja entinen yömajan vartija olisikin yhtäkkiä oikeassa vain funtsittuaan että kuinka se historia oiken menikin?

        Ei se katsos historia uusiksi ihan noilla rahkeilla mene.

        "Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä."

        Että se kehtaakin. Mitenkähän on, jukkis, kenenkähän naamaan on kyllästytty kaikilla palstoilla ja bannia on paukkunut niin ettei sinulla raukalla ole enää mitään muuta palstaa jäljellä kuin tämä moderoimaton palsta. Ilmankos yritätkin niin vimmatusti omistaa tätä viimeistä oljenkorttasi.


      • Historia uusiksi
        Herää todellisuuteen kirjoitti:

        Painupas sinä jukkis vaikkapa etsimään oikeita töitä, hitsarin paperithan sinulla onkin jo. Vai tärrääkö käsi jo liikaa? Siinä tapauksessa vaikkapa yömajan vartijaksi, sitä uraahan sinulla on takana jo kymmenen vuotta.

        Historioitsijaksi sinusta ei nimittäin ole. Mietipäs nyt ihan niin kuin aikuiset miettivät, ilman fantasiointia, että kuinka saatanan todennäköistä olisi se että koko tiedemaailma ihan oikeine arkeologisine tutkimuksineen, tieteellisine metodeineen ja vertaisarviointeineen olisi väärässä ja yhtäkkiä joku vitun jukkis, entinen hitsari ja entinen yömajan vartija olisikin yhtäkkiä oikeassa vain funtsittuaan että kuinka se historia oiken menikin?

        Ei se katsos historia uusiksi ihan noilla rahkeilla mene.

        "Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä."

        Että se kehtaakin. Mitenkähän on, jukkis, kenenkähän naamaan on kyllästytty kaikilla palstoilla ja bannia on paukkunut niin ettei sinulla raukalla ole enää mitään muuta palstaa jäljellä kuin tämä moderoimaton palsta. Ilmankos yritätkin niin vimmatusti omistaa tätä viimeistä oljenkorttasi.

        Otetaas taas uusiksi edellinen:

        "Onko väliä sillä kirjoitatko sinä tai et?

        "niin täällä olen."

        Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä.

        Tästä syystä tämä palsta pyhitetään kokonaan sinun kotikutoisilta teorioiltasi.

        Mene ulos tuulettumaan ja hanki ihmissuhteita, sensijaan että häiriköit netissä päivät pitkät."

        PS Usko suosiolla.........


      • Historia uusiksi
        Herää todellisuuteen kirjoitti:

        Painupas sinä jukkis vaikkapa etsimään oikeita töitä, hitsarin paperithan sinulla onkin jo. Vai tärrääkö käsi jo liikaa? Siinä tapauksessa vaikkapa yömajan vartijaksi, sitä uraahan sinulla on takana jo kymmenen vuotta.

        Historioitsijaksi sinusta ei nimittäin ole. Mietipäs nyt ihan niin kuin aikuiset miettivät, ilman fantasiointia, että kuinka saatanan todennäköistä olisi se että koko tiedemaailma ihan oikeine arkeologisine tutkimuksineen, tieteellisine metodeineen ja vertaisarviointeineen olisi väärässä ja yhtäkkiä joku vitun jukkis, entinen hitsari ja entinen yömajan vartija olisikin yhtäkkiä oikeassa vain funtsittuaan että kuinka se historia oiken menikin?

        Ei se katsos historia uusiksi ihan noilla rahkeilla mene.

        "Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä."

        Että se kehtaakin. Mitenkähän on, jukkis, kenenkähän naamaan on kyllästytty kaikilla palstoilla ja bannia on paukkunut niin ettei sinulla raukalla ole enää mitään muuta palstaa jäljellä kuin tämä moderoimaton palsta. Ilmankos yritätkin niin vimmatusti omistaa tätä viimeistä oljenkorttasi.

        Muistinvirkistämiseksi ote Häkkisen sekoiluista toisesta ketjusta:

        "Nordic = "pohjoismainen / pohjois-", EI "skandinaavi".

        Omasta linkistäsi löytyy loistava käännös sanalle Old Norse. =

        The early Nordic language(s).

        Emme voi puhua skandinaavisista kielistä ajalta, jolloin mitään Skandinaviaa ei ollut edes olemassa.

        http://books.google.fi/books?id=RqkBXIJkkuEC&printsec=frontcover&hl=fi#v=onepage&q&f=false

        Miettikää lukijat, että Helsingin yliopistoon pääsee tekemään kielentutkimusta tyyppi, joka puhuu ehtimiseen läpiä päähänsä nettipalstoilla, väittää itsestäänselvyyksiä vastaan pelkästään egonsa takia, eikä osaa edes kääntää ilmaisua "Old Norse".

        Miettikää!"


      • Herää todellisuuteen
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Otetaas taas uusiksi edellinen:

        "Onko väliä sillä kirjoitatko sinä tai et?

        "niin täällä olen."

        Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä.

        Tästä syystä tämä palsta pyhitetään kokonaan sinun kotikutoisilta teorioiltasi.

        Mene ulos tuulettumaan ja hanki ihmissuhteita, sensijaan että häiriköit netissä päivät pitkät."

        PS Usko suosiolla.........

        "PS Usko suosiolla........."

        Tai mitä? Et kykene tekemään yhtään mitään, jukkis. HAHHAH!


      • Historia uusiksi
        Herää todellisuuteen kirjoitti:

        "PS Usko suosiolla........."

        Tai mitä? Et kykene tekemään yhtään mitään, jukkis. HAHHAH!

        Otetaas taas uusiksi edellinen:

        "Onko väliä sillä kirjoitatko sinä tai et?

        "niin täällä olen."

        Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä.

        Tästä syystä tämä palsta pyhitetään kokonaan sinun kotikutoisilta teorioiltasi.

        Mene ulos tuulettumaan ja hanki ihmissuhteita, sensijaan että häiriköit netissä päivät pitkät."

        PS Usko suosiolla.........


      • Juokse jukkis juokse
        Historia uusiksi kirjoitti:

        Otetaas taas uusiksi edellinen:

        "Onko väliä sillä kirjoitatko sinä tai et?

        "niin täällä olen."

        Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä.

        Tästä syystä tämä palsta pyhitetään kokonaan sinun kotikutoisilta teorioiltasi.

        Mene ulos tuulettumaan ja hanki ihmissuhteita, sensijaan että häiriköit netissä päivät pitkät."

        PS Usko suosiolla.........

        Painupas sinä jukkis vaikkapa etsimään oikeita töitä, hitsarin paperithan sinulla onkin jo. Vai tärrääkö käsi jo liikaa? Siinä tapauksessa vaikkapa yömajan vartijaksi, sitä uraahan sinulla on takana jo kymmenen vuotta.

        Historioitsijaksi sinusta ei nimittäin ole. Mietipäs nyt ihan niin kuin aikuiset miettivät, ilman fantasiointia, että kuinka saatanan todennäköistä olisi se että koko tiedemaailma ihan oikeine arkeologisine tutkimuksineen, tieteellisine metodeineen ja vertaisarviointeineen olisi väärässä ja yhtäkkiä joku ***** jukkis, entinen hitsari ja entinen yömajan vartija olisikin yhtäkkiä oikeassa vain funtsittuaan että kuinka se historia oiken menikin?

        Ei se katsos historia uusiksi ihan noilla rahkeilla mene.

        "Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä."

        Että se kehtaakin. Mitenkähän on, jukkis, kenenkähän naamaan on kyllästytty kaikilla palstoilla ja bannia on paukkunut niin ettei sinulla raukalla ole enää mitään muuta palstaa jäljellä kuin tämä moderoimaton palsta. Ilmankos yritätkin niin vimmatusti omistaa tätä viimeistä oljenkorttasi.


      • Historia uusiksi
        Juokse jukkis juokse kirjoitti:

        Painupas sinä jukkis vaikkapa etsimään oikeita töitä, hitsarin paperithan sinulla onkin jo. Vai tärrääkö käsi jo liikaa? Siinä tapauksessa vaikkapa yömajan vartijaksi, sitä uraahan sinulla on takana jo kymmenen vuotta.

        Historioitsijaksi sinusta ei nimittäin ole. Mietipäs nyt ihan niin kuin aikuiset miettivät, ilman fantasiointia, että kuinka saatanan todennäköistä olisi se että koko tiedemaailma ihan oikeine arkeologisine tutkimuksineen, tieteellisine metodeineen ja vertaisarviointeineen olisi väärässä ja yhtäkkiä joku ***** jukkis, entinen hitsari ja entinen yömajan vartija olisikin yhtäkkiä oikeassa vain funtsittuaan että kuinka se historia oiken menikin?

        Ei se katsos historia uusiksi ihan noilla rahkeilla mene.

        "Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä."

        Että se kehtaakin. Mitenkähän on, jukkis, kenenkähän naamaan on kyllästytty kaikilla palstoilla ja bannia on paukkunut niin ettei sinulla raukalla ole enää mitään muuta palstaa jäljellä kuin tämä moderoimaton palsta. Ilmankos yritätkin niin vimmatusti omistaa tätä viimeistä oljenkorttasi.

        Otetaas taas uusiksi edellinen:

        "Onko väliä sillä kirjoitatko sinä tai et?

        "niin täällä olen."

        Naamaasi on kyllästytty jo useilla palstoilla, joilla jaat samaa virheellistä tietoa kuin täällä.

        Tästä syystä tämä palsta pyhitetään kokonaan sinun kotikutoisilta teorioiltasi.

        Mene ulos tuulettumaan ja hanki ihmissuhteita, sensijaan että häiriköit netissä päivät pitkät."

        PS Usko suosiolla.........


    • Anonyymi

      Vitsailetko Viipurin nimestä? Se ei ole venäläistä alkuperää vaan peräisin jo viikinkiajalta. Ruotsin Uplannissa on riimukivi erään Viipurissa kuolleen uplantilaisen muistolle. Sana Vi tarkoitti ennen kristinuskoa pyhää paikkaa, uhripaikkaa. Viipurin alkuperäisellä paikalla lienee ollut uhrilehto tai -lähde. Ilmeisesti siihen on rakennettu jonkinlainen linna, borg. Nimi ei siis tule nykyisestä Viipurin linnasta joka rakennettiin 1200-luvun lopulla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe