lipeäkalaa pernteisellä tavalla huomenna laitan likoamaan kylmäänveteen ja vaihdan sen 4-5 kertaa .
Sunnuntaina syödään
6
286
Vastaukset
- molvaa
Kylmässä liottaminen tekee todella napakaksi !
Aika jänskä versio
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Lipeäkala Det Gamle Raadhusin tapaan/1135244629692 - söisin jokapäivä
http://www.prokala.fi/www/fi/reseptit/lipeakala_resepteja.php
- kuuma lautanen
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäk - Turskanpyytäjä
kuuma lautanen kirjoitti:
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäkKyllä norjalainen tietää kun on lipeäkalan tärkeimpiä tuottajia maailmassa. Suomessa ei tuoteta yhtään kiloa lipeäkalaa.
Oma maitokastikkeemme ja maustepippurimme on varsin köyhä anti lipeäkalan maulle. Vaikka tietysti isoäitien perinne velvoittaa sitäkin vaalimaan.
Lipeäkala pekonikuutioilla ja hernesurvoksella on hyvää. Päälle voi-valkoniivikastike ja heti voi astua ulos juoksuhaudoista.
- Ja taas niitä
ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi.
Liotan kalaa noin 2-3vrk kylmässä vedessä vaihtaen sen veden 2-3 kertaa vuorokaudessa nin kauan ettei vesi enää vaahtoa,Keitän kattilassa jossa pohjalla vihanneksien keittoritilä ja laitan keitoveteen 1-1½ rkl merisuolaa ja 2-3 palaa sokeria vettä niin paljon, että kalapalat peittyvät keitetään noin 30 min.Syödään kuoritut perunat,valkokastike,mustapippuri ja suola- Bacalao
"....ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi...."
Minkähän tähden liottelet lipeäkalaasi 2-3 vrk kun kuitenkin olletikin valmistat kaupasta ostettua, jo valmiiksi liotettua kalaa. Lipeäkalaa on hyvä liottaa pari tuntia, lähinnä sen takia, että se vähän kiinteytyy siinä ajassa.
Perinteisesti lipeäkalan keitinveteen ei ole laitettu edes suolaa vaan kalaa syötäessä on sitten lisätty suolaa, mahdollisesti. Mitä roolia tuo sokeri tuossa keitinvedessä näyttelee?
Jos nyt haluaa vähän välimerentuntua kalaansa, voi keitinveteen laittaa vaikka purjoa ja lorauksen viinietikkaa.
Kattilassa keittoaika on noin 20 minuuttia ja vesi vain lievästi poreilee.
Ja se pippuri lipeäkalalle on ollut ainakin tähän asti maustepippuri, ei mustapippuri.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minja Koskela: Ei se väärin ole jos ei halua tehdä töitä
kyllä tukien varassa saa elää vaikka koko ikänsä. Tää on tätä äärivasemmistolaista ajattelua.1615902Kysymyksiä paIstavasemmistoIaisiIIe
Mistä johtuu teidän kroonisesti negatiivinen, synkkä, katkera ja kateellinen mentaliteetti? Milloin olette viimeksi aido873300Ähtärin eläinpuisto oy ja Hotelli Mesikämmen oy hakeutuvat konkurssiin
Ähtärin eläinpuisto oy ja Hotelli Mesikämmen oy hakeutuvat konkurssiin, Ähtärin eläinpuisto tiedottaa. Yritykset ovat t1051892- 1291217
- 791194
- 151134
Jäänmurtajan kauppa oli kuin olikin SANNA MARININ ansiota
"Lähteiden mukaan Trump käytännössä päätti asiasta 2. lokakuuta 2019, jolloin Washingtonissa juhlistettiin Yhdysvaltain901124- 641017
Olet edelleen uskomaton
Halusin vain kertoa, että olet edelleen mielessäni pysyvästi. Anteeksi, etten saa ajatuksia irti sinusta. Olet... niin p27885Rekkautumispakko olisi hyvä...
Kirjoittajat saisivat kasvot ihan eri tavalla. Mitä olet mieltä moisesta?159875