Sunnuntaina syödään

sitten oikeaa

lipeäkalaa pernteisellä tavalla huomenna laitan likoamaan kylmäänveteen ja vaihdan sen 4-5 kertaa .

6

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molvaa
      • kuuma lautanen

        .Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.

        --- no vot.
        miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäk


      • Turskanpyytäjä
        kuuma lautanen kirjoitti:

        .Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.

        --- no vot.
        miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäk

        Kyllä norjalainen tietää kun on lipeäkalan tärkeimpiä tuottajia maailmassa. Suomessa ei tuoteta yhtään kiloa lipeäkalaa.

        Oma maitokastikkeemme ja maustepippurimme on varsin köyhä anti lipeäkalan maulle. Vaikka tietysti isoäitien perinne velvoittaa sitäkin vaalimaan.

        Lipeäkala pekonikuutioilla ja hernesurvoksella on hyvää. Päälle voi-valkoniivikastike ja heti voi astua ulos juoksuhaudoista.


    • Ja taas niitä

      ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi.
      Liotan kalaa noin 2-3vrk kylmässä vedessä vaihtaen sen veden 2-3 kertaa vuorokaudessa nin kauan ettei vesi enää vaahtoa,Keitän kattilassa jossa pohjalla vihanneksien keittoritilä ja laitan keitoveteen 1-1½ rkl merisuolaa ja 2-3 palaa sokeria vettä niin paljon, että kalapalat peittyvät keitetään noin 30 min.Syödään kuoritut perunat,valkokastike,mustapippuri ja suola

      • Bacalao

        "....ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi...."

        Minkähän tähden liottelet lipeäkalaasi 2-3 vrk kun kuitenkin olletikin valmistat kaupasta ostettua, jo valmiiksi liotettua kalaa. Lipeäkalaa on hyvä liottaa pari tuntia, lähinnä sen takia, että se vähän kiinteytyy siinä ajassa.

        Perinteisesti lipeäkalan keitinveteen ei ole laitettu edes suolaa vaan kalaa syötäessä on sitten lisätty suolaa, mahdollisesti. Mitä roolia tuo sokeri tuossa keitinvedessä näyttelee?

        Jos nyt haluaa vähän välimerentuntua kalaansa, voi keitinveteen laittaa vaikka purjoa ja lorauksen viinietikkaa.

        Kattilassa keittoaika on noin 20 minuuttia ja vesi vain lievästi poreilee.

        Ja se pippuri lipeäkalalle on ollut ainakin tähän asti maustepippuri, ei mustapippuri.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      134
      3453
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      38
      2713
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2515
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      120
      2448
    5. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      37
      2376
    6. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      116
      1845
    7. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      314
      1502
    8. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      174
      1488
    9. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      312
      1371
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      66
      1238
    Aihe