lipeäkalaa pernteisellä tavalla huomenna laitan likoamaan kylmäänveteen ja vaihdan sen 4-5 kertaa .
Sunnuntaina syödään
6
139
Vastaukset
- molvaa
Kylmässä liottaminen tekee todella napakaksi !
Aika jänskä versio
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Lipeäkala Det Gamle Raadhusin tapaan/1135244629692 - söisin jokapäivä
http://www.prokala.fi/www/fi/reseptit/lipeakala_resepteja.php
- kuuma lautanen
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäk - Turskanpyytäjä
kuuma lautanen kirjoitti:
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäkKyllä norjalainen tietää kun on lipeäkalan tärkeimpiä tuottajia maailmassa. Suomessa ei tuoteta yhtään kiloa lipeäkalaa.
Oma maitokastikkeemme ja maustepippurimme on varsin köyhä anti lipeäkalan maulle. Vaikka tietysti isoäitien perinne velvoittaa sitäkin vaalimaan.
Lipeäkala pekonikuutioilla ja hernesurvoksella on hyvää. Päälle voi-valkoniivikastike ja heti voi astua ulos juoksuhaudoista.
- Ja taas niitä
ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi.
Liotan kalaa noin 2-3vrk kylmässä vedessä vaihtaen sen veden 2-3 kertaa vuorokaudessa nin kauan ettei vesi enää vaahtoa,Keitän kattilassa jossa pohjalla vihanneksien keittoritilä ja laitan keitoveteen 1-1½ rkl merisuolaa ja 2-3 palaa sokeria vettä niin paljon, että kalapalat peittyvät keitetään noin 30 min.Syödään kuoritut perunat,valkokastike,mustapippuri ja suola- Bacalao
"....ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi...."
Minkähän tähden liottelet lipeäkalaasi 2-3 vrk kun kuitenkin olletikin valmistat kaupasta ostettua, jo valmiiksi liotettua kalaa. Lipeäkalaa on hyvä liottaa pari tuntia, lähinnä sen takia, että se vähän kiinteytyy siinä ajassa.
Perinteisesti lipeäkalan keitinveteen ei ole laitettu edes suolaa vaan kalaa syötäessä on sitten lisätty suolaa, mahdollisesti. Mitä roolia tuo sokeri tuossa keitinvedessä näyttelee?
Jos nyt haluaa vähän välimerentuntua kalaansa, voi keitinveteen laittaa vaikka purjoa ja lorauksen viinietikkaa.
Kattilassa keittoaika on noin 20 minuuttia ja vesi vain lievästi poreilee.
Ja se pippuri lipeäkalalle on ollut ainakin tähän asti maustepippuri, ei mustapippuri.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938