lipeäkalaa pernteisellä tavalla huomenna laitan likoamaan kylmäänveteen ja vaihdan sen 4-5 kertaa .
Sunnuntaina syödään
6
261
Vastaukset
- molvaa
Kylmässä liottaminen tekee todella napakaksi !
Aika jänskä versio
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Lipeäkala Det Gamle Raadhusin tapaan/1135244629692 - söisin jokapäivä
http://www.prokala.fi/www/fi/reseptit/lipeakala_resepteja.php
- kuuma lautanen
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäk - Turskanpyytäjä
kuuma lautanen kirjoitti:
.Poista valmiista kalasta ylimääräinen suola, ja tarjoa kuumilla lautasilla. Kala tarjotaan Det Gamle Raadhus-ravintolassa vihreän hernemuhennoksen, keitettyjen perunoiden, kuuman silavan ja paistettujen pekonikuutioiden kanssa.
--- no vot.
miten se ylimääräinen suola poistetaan ja eikös hernemuhennos ole aina vihreää....kuumaa silavaa, yäkKyllä norjalainen tietää kun on lipeäkalan tärkeimpiä tuottajia maailmassa. Suomessa ei tuoteta yhtään kiloa lipeäkalaa.
Oma maitokastikkeemme ja maustepippurimme on varsin köyhä anti lipeäkalan maulle. Vaikka tietysti isoäitien perinne velvoittaa sitäkin vaalimaan.
Lipeäkala pekonikuutioilla ja hernesurvoksella on hyvää. Päälle voi-valkoniivikastike ja heti voi astua ulos juoksuhaudoista.
- Ja taas niitä
ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi.
Liotan kalaa noin 2-3vrk kylmässä vedessä vaihtaen sen veden 2-3 kertaa vuorokaudessa nin kauan ettei vesi enää vaahtoa,Keitän kattilassa jossa pohjalla vihanneksien keittoritilä ja laitan keitoveteen 1-1½ rkl merisuolaa ja 2-3 palaa sokeria vettä niin paljon, että kalapalat peittyvät keitetään noin 30 min.Syödään kuoritut perunat,valkokastike,mustapippuri ja suola- Bacalao
"....ihme ohjeita, neuvoja ja viisauksi...."
Minkähän tähden liottelet lipeäkalaasi 2-3 vrk kun kuitenkin olletikin valmistat kaupasta ostettua, jo valmiiksi liotettua kalaa. Lipeäkalaa on hyvä liottaa pari tuntia, lähinnä sen takia, että se vähän kiinteytyy siinä ajassa.
Perinteisesti lipeäkalan keitinveteen ei ole laitettu edes suolaa vaan kalaa syötäessä on sitten lisätty suolaa, mahdollisesti. Mitä roolia tuo sokeri tuossa keitinvedessä näyttelee?
Jos nyt haluaa vähän välimerentuntua kalaansa, voi keitinveteen laittaa vaikka purjoa ja lorauksen viinietikkaa.
Kattilassa keittoaika on noin 20 minuuttia ja vesi vain lievästi poreilee.
Ja se pippuri lipeäkalalle on ollut ainakin tähän asti maustepippuri, ei mustapippuri.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes1024437Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/743821168- 1861042
Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti1091022Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna83893Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.47891- 64881
- 64846
Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk10837Onko se niin
Että meillä molemmilla on niin isot egot ettei voi alentua myöntämään kuin tykkää toisesta64816