Psykopaatti ''ystävä'' hakemassa poliisiksi

Zara

Jouduin kärsimään yli 10 vuotta psykopaatista ''ystävästäni''. Hän ei kyennyt ollenkaan ymmärtämään, miten hän loukkasi minua levittämällä perättömiä valheita minusta ja perheestäni, se oli vain minun vikani koska olin hänen silmissään ''vääränlainen''.

Jo nuorena hän saattoi ympäripuhua ihmiset välttelemään minua mm. lyhyiden hiusten takia, tai vääränlaisten vaatteiden takia. Lyöminen ja kamppiminen oli arkipäivää. Sekin kääntyi hänen suussaan huumorintajuttouudeksi, kun en siitä pitänyt. Jos taas hänelle teki samoin, kosto tuli nopeasti puhumalla muille ihmisille, mm. opettajille ja hänen äidilleen. Hän myöskin hankki paljon ''ystäviä'' jotta hän sasi tuketua heihin ja hyödyttyä heistä.

Tavaroita hän myöskin varasteli, eikä koskaan myöntänyt vaikka olisin omin silmin nähnyt. Hän selvästi nauttii kostamisesta ja ihmisten kyykyttämisestä.

Isäni joutui melkein hakatuksi hänen levittämiensä asioiden takia, eikä hän kertaakaan osoittanut katuvansa, tai edes ymmärtäneensä tekoaan, hänen omien sanojensa mukaan ''hän kertoi vain ihmisille totuuden siitä kuinka sairas perhe olemme''

Pahinta on että hän osaa näytellä hyvin ihmisille fiksua ja ihanaa ihmistä, mutta loppukädessä ei pysty olemaan puhumatta paskaa edes siskostaan.

Nyt hän hakee poliisiksi, koska se on ollut hänen elämänsä unelma. Kaikki mielistely ja hyödyn hankkiminen on johtanut siihen, että hän luultavasti pääseekin kouluun ennen pitkää. Olen tästä ihan kauhuissani, koska paikkakuntamme on pieni ja hänestä luultavasti tulisi kylän ainut poliisi.

Tiedän että hän poliisina antaisi ''ystävien'' vaikka tappaa toisen, jos se olisi oikeutettua hänen omasta mielestään. Vihamiehiä taas piinaisi niin paljon kuin vain mahdollista...

Pelkään häntä ja sitä millaiseksi elämä muuttuu. Voinko tehdä asialle mitään, vai joudunko elämään pelossa?

14

1343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 887678567856757866

      No kyllä kai poliisikoulussa on jonkinlaisia psykologisia testejä.

      Toivottavasti siellä ei ole mikään suositus jos on psykopaatti.

    • Syko SAM

      Normi rivipoliisin on pakko kyetä työssään tunteettomuuteen tai objektiivisuus ja ihmisten käskytys kärsii uskottavuus vaurion. Lisäksi poliisin on kyettävä väkivallan käyttöön tilanteen niin vaatiessa. Mitä olen käytännössä havainnut, poliisit pitävät usein itseään muita parempina ja käyttäytyvät ihmistä kohtaan kulissien takana töykeästi kun julkisuus ei ole häiritsemässä. Tällaisesta ajattelusta kielii mm. poliisirikollisena sivustolla esitetyt useat esimerkit. Poliisin ammatti ei ole lempeäm luontoiselle. Sanoisin, että kaverillasi on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä poliisiksi. Lisäksi, jos tiedät henkilön ammattitaustaksi poliisin, kierrä kaukaa ellet ole samanlainen.

      • tfv

        Samaa piti kirjottamani. Tosin tuohan voi olla esim impulsiivinen/väkivaltainen tms vielä tuon päälle ja tollanen voi blokata sen sisään pääsyn. Luulisin, en tiedä :-).


    • Rikoslaki ...

      Poliiseiksi hakevat sadistit ja psykopaatit:

      http://urbaanisanakirja.com/word/sadisti/18761/

      Jos tiedät, mihin poliisiopistoon hän hakee, ilmoita sähköpostitse opintoneuvontaan tai koulun rehtorille kaverisi persoonaliisuushäiriöistä. Kotioloissa ota yhteyttä välittömästi virkavaltaan, sillä sadistit ja narsistit aiheuttavat henkistä pahoinvointia (Rikoslaki LUKU 21 §5).

    • Kunnioittamaton

      Joo, olenhan minäkin tajunnut sen ettei ne ole mukavia alkujaankaan. Kyllä se on surullisista ettei poliisit ymmärrä ihmistä alkujaankaan. Heidän tulisi olla ymmärtäväisiä ja sovittelevia ja nähdä asioita vähän toiselta kantilta. Hyvä poliisi on sellainen jolle voimannäyttö on vierasta. Tietysti sen vielä ymmärtää jos tilanne on niin vakava ettei muutakaan voi tehdä kun pistää maahan ja laittaa rautoihin. Sumuttimet ja pamput voisi jäädä poliiseilta pois. Ainoa voimankäyttö voisi olla tietyt otteet ja se riittäisi. Tietysti jos jollain on tuliase ja tappanut ihmisiä. Niin silloin voisi tietysti ampua paikkaan josta ei kuolisi kuitenkaan. Mutta parempi kun yrittää elää nyt tämän masentavan ja rajoitteisen lain mukaan. Kyllä ne yleensä kuuntelee, jos ei ole virka-intoinen "natsimainen" kusipää. Onneksi elämme sentään Suomessa ja täällä on kuitenkin vielä poliisi jota toistaiseksi ei tarvitse pelätä vaikka olisikin rikkonut lakia. ei lähde juoksemaan karjkuun vaan selittää tilanteen niin kuin se on. Niin kyllä ne sitten on mukavempia sullekin. Mutta toisaalta kyllä asia on niin että valitettavan moni on näitä tylyjä ja nautttivat ihmisten kärsimyksestä. Koettu ollaan eikä sitä halua mielellään uudestaan kokea. Mutta jos on tuollainen jo kyseessä niin kyllä kuuluisi hoitoon. Ei ihan terve ole. Tietysti poliisin työ on rankkaa ja ne ei aina jaksa olla mukavia. Vaikka kyseessä olisikin melko harmiton kaveri. No ehkä poliisikin muuttua iän myöten niin kuin kaikki muutkin, mutta tuosta en tiedä.

    • segwo8iivmoxjd

      Aika vähän kyllä täytyy myöntää on rivipoliiseissa tullut vastaan empatiavajaita kusipäitä. Yleensä ne taitavat olla tuolla poliisijohdossa. Psykiatreissa ja psykologeissa niitä taas on todella paljon. Ja sitten kaupan kassatyöntekijöissä ja kauppiaissa. Alkon myyjistä puhumattakaan.

      Mitä muuten kannattaisi tehdä jos tietää että psykopaattinen tuttava on hakeutumassa psykologin tai sosiaalityöntekijän koulutukseen? Voiko tehdä mitään estääkseen alalle sopimatonta valehtelemasta itseään psykologisista testeistä läpi?

      • Mielensäpahoittaja

        Ongelmana jo yksi sosiaalityöntekijän tehtävistä eläkkeelle jäänyt tuttava. Hän saattaa sanoa ihan mitä vain, tuntematta vähäisintäkään empatiaa. Jaksan ihmetellä, miksi hän alalle yleensä haki. Kai itsensä takia. En olisi tahtonut olla hänen työtoverinsa.


    • code

      Mitä tulee tähän 'ystävääsi', hän kuulostaa äkkisältään kovinkin sadistiselta ja narsismin piirteitä omaavalta, mutta en vielä tuon perusteella leimaisi häntä psykopaatiksi kuitenkaan; tämä kun on niin paljon muuta, mitä patoutuneet keittiöpsykologit ikinä pystyvät käsittämään. Hyvä nyrkkisääntö jälleen kerran olisi ymmärtää, että kaikki sadistit eivät ole psykopaatteja, mutta psykopaatit ovat poikkeuksetta sadisteja. Tämä sama verranto pätee myös narsisteihin; kaikki narsistit eivät ole psykopaatteja (todellakaan), mutta psykopaatit ovat myöskin narsisteja (tosin tässä pitää huomata, painottuuko psykopatia enemmän narsismin piirteisiin vai epäsosiaalisuuteen, mikä sitten on ympäristötekijöiden ohjaamaa loppukädessä). Se ei ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Liian usein ihmiset sekoittavat narsistit ja sadistit psykopaatteihin, puhumattakaan epäsosiaalisista (ep.sos.per.häiriö). Koomisia yleistyksiä näkee myös parisuhdekuvioissa, missä erotilanteissa vähintään joka toinen on narsisti tai jopa psykopaatti osapuolesta riippumatta. Alkoholismi on myös yksi, mikä oheisilmiöineen aiheuttaa mm. epäsosiaalista ja hyväksikäyttävää käytöstä. Sama pätee myös huumeiden käyttäjiin.

      'Ystäväsi' käytös ja tapa mieltää ihmiset kuulostaa ennemminkin epävarman narsistin sadistiselta kampanjalta kieltää muiden arvo ja olemassaolon omaehtoinen oikeus. Englanniksi tällaisen ihmisen voisi korkeintaan määritellä 'malignant narcissistic' nimikkeellä. En yhtään ihmettele kertomuksesi perusteella, että 'ystäväsi' halajaa poliisiksi. Itse näen nämä 'rivipoliisit' jakautuvan kutsumuksensa perässä juokseviin suuren sydämen ja oikeudentajun omaaviin jämpteihin yksilöihin sekä sitten näihin 'rikkinäisiin' egoilijoihin.

      • asgdhaek

        " Itse näen nämä 'rivipoliisit' jakautuvan kutsumuksensa perässä juokseviin suuren sydämen ja oikeudentajun omaaviin jämpteihin yksilöihin sekä sitten näihin 'rikkinäisiin' egoilijoihin. "

        Miksi tällainen "suuren oikeudentajun yksilö" hakeutuisi poliisiksi? Poliisina joutuu tekemään mitä poliisijohto käskee, vaikka se olisi kuinka epäeettistä (esim. huumeidenkäyttäjien vaino). Eikö esim. sosiologi olisi parempi ammatti tällaiselle?


      • Anonyymi
        asgdhaek kirjoitti:

        " Itse näen nämä 'rivipoliisit' jakautuvan kutsumuksensa perässä juokseviin suuren sydämen ja oikeudentajun omaaviin jämpteihin yksilöihin sekä sitten näihin 'rikkinäisiin' egoilijoihin. "

        Miksi tällainen "suuren oikeudentajun yksilö" hakeutuisi poliisiksi? Poliisina joutuu tekemään mitä poliisijohto käskee, vaikka se olisi kuinka epäeettistä (esim. huumeidenkäyttäjien vaino). Eikö esim. sosiologi olisi parempi ammatti tällaiselle?

        Eräs kenttäjohtaja oli kokenut tulleensa loukatuksi ja halusi kostaa kokemansa vääryyden, eräällä kotihälytyksellä sitten siihen oli tilaisuus.
        Kenttäjohtaja oli delegoinut tappohomman nuorelle tuoreelle poliisille, kenttäjohtaja tunkeutui asuntoon ja alkoi töniä seisovaa miestä joka oli täysin selvinpäin ja rauhallinen.
        Nuorempi poliisi osoitti ovenraosta tönittävää miestä pistoolilla rintaan kädet vapisten ja katseli silmät pyöreänä peloissaan ja katsoi välillä kenttäjohtajaa kuin kysyen,
        poika vaikutti avuttomalta isähahmoa vailla olevalta pikkuiselta.

        Tönittävä siinä sitten rauhallisella matalalla äänellä sanoi tönivälle kenttäjohtajalle että ei tee mitään ja voimaa ei tarvitse käyttää, tilanne lopulta rauhoittui ja kenttäjohtaja katsoi ovelle ja näytti kadellään alas-liikkeen ovella olevalle pojalle joka epäuskoisen näköisenä laski aseen laittoi varmistimen päälle ja laittoi aseen koteloon.

        Kenttäjohtajan osalta tapauksessa oli kyse murhan yrityksestä, mutta asiaa ei pysty mitenkään todistamaan.
        -

        Kyllä:

        Poliisissa työskentelee psykopaatteja.


    • Anonyymi

      Poliisissa on valitettavan paljon henkilöitä jotka asettuvat mieluusti muiden yläpuolelle ja se kyllä näkyy, antavat jopa totuudenvastaisia lausumia virallisiin rekistereihin, etenkin jos ovat kokeneet jonkun uhrinsa vastenmieliseksi. ja mikä pahinta ne muut koleegat uskoo ja pitää yhtä. eli samanlaisia tosin ehkä enempi pasiivisemmin.

    • Anonyymi

      Kuvasit aika tarkkaan äsken miehen joka maalitti minut lähiössä vihalle ja melulle esittäen itse uhria. Vaimonsa on samanlainen, mutta hänellä lisäksi päiväuni saada itselleen paljon empatiaa niin että toiveena olisi esim että maalitetun uhrin vanhemmat ym hylkäisivät lapsensa ja tukisivat häntä.

      En kuitenkaan näe asiaa niin, että he eivät ymmärtäisi tai tajuaisi mitä tekevät päinvastoin tajuavat hyvin ja nauttivat kaaoksesta ja sabotaasista ja vallastaan. Olet heidän puolellaan tai heitä vastaan ja tottelet tai jäät tämän yhteisön ulkopuolelle.

      Tämä asuntoalue ja kkohta on sellainen että 100 kertaa enemmän tiellä seisoskelua, päivystämistä juoruilua kuin normaalisti joissa monet omakotiasukkaat tykkäävät kun puhutaan 2 kertaa vuodessa pari minuuttia tai ei välttämättä ollenkaan. Yhteisöllisyyttä luo yhteinen mobbing.

      Pariskunnan nainen on muuten kertonut miehensä veljen olevan poliisi.
      Ei mitään hajua, onko veljensä kanssa samanlainen ihminen vai ei.

      • Anonyymi

        Mutta, normaalille ihmiselle ei mielestäni tule mieleenkään millään lailla yrittää vaikuttaa pääsykokeisiin joten tuleekin mieleen, kerroitko äsken itsestäsi ja projisoit nämä piirteesi johonkuhun toiseen. Maalittaja toimii näin.


    • Anonyymi

      poliisissa jos ei lakia noudata niin on entinen poliisi 🤣

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      514
      3755
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3444
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3040
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2332
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2200
    6. 223
      1638
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1291
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe