MITEN VOI TEHÄ KOTITEKOISTA KERMAA?

nopeesti haluava tietää

joo alko tekeen kermaa mieli ja en viitsis kauppaan lähtee eli miten kermaa voi tehä kotona?ainekset ym.. NOPEESTI... en pääse kohta enää nettiin.

11

2724

  Vastaukset

  • mitenkään!

   Ei se ainakaan ns. homogenisoidusta maidosta onnistu. Sen rasvat on pilkottu pilalle.

  • Ei Mitenkää! Sun On Käytävä Kaupassa..

  • Meillä kotona saatiin ystävä perheeltä maitoa, asuivat maalla.

   Maitoon nousi kerma pinalle, josta se kuorittiin kauhalla eri astiaan.

   Oli muuten parasta maitoa, mitä olen juonut.

  • Lypsä lehmä. Jäähdytä maito, kuori kerma pinnalta.
   siis oikeesti, ootko tosissasi?

   • Ensin pitää ostaa se lehmä tai kasvattaa vasikasta. Tai käydä lypsämässä naapurin niityllä oleva eläin. Varmista, että se on naaras, lehmä eikä ole pihvin- vaan maidontuotantoon jalostettu.


  • Kuten muutkin ovat neuvoneet, niin seuraavaa mielitekoa varten pidä yllä yhteyksiä johonkin maidontuottajaan, jotta saat häneltä juuri lypsettyä ja käsittelemätöntä maitoa. Ja sitten maitoastia vain kylmään, niin rasva nousee pintaan. Voit ns. kuoria (tästä sanonta kermankuorinta) sitten vaikka seuraavana päivänä kerman maidon pinnalta. (Jos kuorit vain osan, niin jää sitten vähemmän rasvaista tai lähes rasvatonta maitoa jäljelle. Jos saisit kaiken kerman kuorittua, niin astiaan jäisi ns. kurria eli täysin rasvatonta maitoa.)

   Toinen konsti on sitten ostaa niitä maidonjalostuslaitosten eli meijereiden erilaisia kestojalosteita (ns. kestokäsiteltyjä kermoja tai jopa kasvisrasvavalmisteita) jääkaapppiin. Ne säilyvät paljon pitempään kuin ilman kestokäsittelyä valmistetut tuotteet.

   Ja kolmas konsti: Mene lähimmälle kioskille tai huoltoasemalle, jos et jaksa kauppaan asti (joskus lähempänä kuin em:t) raahautua.

   Ja viimeinen neuvo: Muistuta itsellesi, että kiusaukset ja mieliteot ovat vain tahdonkoetuksia eli taistele niitä vastaan. Kerma lihottaa ja sitten joudut taas jotenkin ns. polttamana rasvan voi kehostasi.

  • ei mitenkään

  • Kuule en usko sun keksivän sitä miten se onnistuis. Kyllä sitä on meijeriteollisuus kovasti yrittänyt. Kaiken karvaisia kermakkeita "kevyt härpäkkeitä" muka kermana myydään. Tarjoos niitä kissalle,ei juo! Kyllä kattikin tietää ettei niihin ole koskemista. Aito kuohukerma on ainoa oikea,ilman lisäaineita oleva kerma. Lukekaas mitä sisältää vispikerma, sielt löytyykin jo yllätys! Se ei ole puhdasta KERMAA; kuten kuohukerma.

  • Tulipa luetua tuoteseloste, voihan vispikerma!

  • Mul on sama ku alettiin leipomaan ja kauppaan mennee ainaki 15 min ja kävellen 1 tunti nii mitä pitäis tehä

   • suunnittele leipomukset etukäteen ja käy kaupassa ja ala vasta sitten leipomaan, tai pidä parin viikon kotivaraa valmiina


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   190
   4727
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2296