Lapin lihan poronkäristys kusetusta

Kusetus seis

Laitoin Lapin lihan poronkäristyksestä käristystä. Ihmettelin vähän runsaan lihasta irtoavan veden määrää, mutta sain pannun viimein kuivaksi eli lihat paistettua. Tein käristyksen vanhan ohjeen mukaan ja loppupuolella maistelin makua. Hyi **** maistuipa suolaiselle. Ei muuta kun pussia tutkimaan ja sisältö oli iso yllätys: Venäläistä poron lihaa, 14,5% lisättyä vettä ja 0,5% suolaa. Paketin päällä luki isolla tuoretta ja pakastettua (englanskaksi). Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin!

16

13016

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .-.

      Kumma juttu, mie kun tein ai että tuli hyvvää.

      • Kusetus seis

        Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin! Ennen en ole suomalaisessa poronlihassa törmännyt veden lisäykseen ja valmiiseen suolaukseen kun puhutaan käristyslihasta.


    • pornokäristys

      Olisit tehnyt siinä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

    • kockman

      Paistat mitä lihaa tahansa niin jos sitä liikaa on pannulla niin varmaan menee vetiseksi, eli tarpeeks kuuma pannu ja vähän lihaa kerralla.

      • W.W

        Osta joku kerta lihaa suoraan tilalta, jos mahdollista jauha se itse, ja paista. Ei muuten tule vetään niin kuin kaupan "jauhelihasta" että liha ensin kiehuu ja sitten vasta paistuu, oli pannu ihan miten kuuma tahansa. Nykyään kaikkeen markettejen lihaan lisätään vettä, ja sen kyllä huomaa jos on joskus valimistanut oikeasti laadukasta ruokaa.


    • ei säilykkeitä

      jos kunnon poronlihaa haluat niin sun täytyy ostaa suoraan tuottajalta!

      • poroko

        Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?


      • KN
        poroko kirjoitti:

        Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?

        Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.


      • Anonyymi
        KN kirjoitti:

        Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.

        Kannatan Nellimin poroa ja Anteron poroa, itse ostin Kittilästä poromieheltä


    • älä inise, opettele

      Pitää olla ehdottomasti jäinen liha, terävä leuku, kuuma valurautapannu ja voita. Poro ei osaa sanoa onko se venäläinen vai suomalainen ja sulla on ilmeisesti ollut vikaa metodissa. Ja suolavesi on siinä säilyvyyden takia, ei 0.5 % ole mikään paha, ite ripotat siihen pari prosenttia lisää kumminkin. Tottakai tuoretta ja pakastettua, mitäs muuta ? Ellet ite sitten teurasta sitä poroa, mutta siltikkin sun pitää palotella se ja pakastaa ensin käristykseen.

    • poronnahkas

      Sä iniset ja kitiset kuin kermaperseneiti, sietäisit saada mekon päälle ja parrua perseeseen.

      Itse tein tuota ko. poronkäristystä ja on parasta poronkäristyslihaa tällä hetkellä mitä kaupoista saa. Vain suoraan tuottajalta saa sit vielä parempaa.

      Eikä muuten ollu suolasta, päin vastoin, oli tosi vähäsuolaista ja vois lisääkin ripotella. EIkä kuivuudesta tietoakaan....osaatko sä tehdä ruokaa, ihan vakavissani kysyn.

    • PORORUOKA

      Ice man liha on luomua ei oo poro syöny AIV-rehua eli paremman makuista ku suomi poro

      • Nautiskelija...

        Aina katson, että on Hyvää Suomesta -joutsenmerkki. Silloin on 100 %:sti suomalainen (liha, kananmunat, maito).


    • Ihan normaalia.....

      Suomen marketeissa myytävä poronliha muuten on paketin mukaan "1-luokkaa" ja todellisuudessa tuottajalle maksetaan 2-luokkaisesta lihasta... toisin sanottuna 2-luokan liha muuttuu jalostamon liukuhinalla veden ja suolan lisäyksellä 1-luokkaiseksi!

    • Lapinporot

      Kyllä teillä on vaikeaa, katsokaa ulkoapäin lihan koostumusta ja tutkikaa. Kyllä oikea liha kuin liha kuumassa kypsyy, jopa ihminen saunassa. Maltillisesti simppeleitä mausteita ja maalaisjärki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      11
      3545
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      69
      1886
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      542
      1578
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      81
      1204
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      61
      1002
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      968
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      888
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      833
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      824
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      768
    Aihe