Lapin lihan poronkäristys kusetusta

Kusetus seis

Laitoin Lapin lihan poronkäristyksestä käristystä. Ihmettelin vähän runsaan lihasta irtoavan veden määrää, mutta sain pannun viimein kuivaksi eli lihat paistettua. Tein käristyksen vanhan ohjeen mukaan ja loppupuolella maistelin makua. Hyi **** maistuipa suolaiselle. Ei muuta kun pussia tutkimaan ja sisältö oli iso yllätys: Venäläistä poron lihaa, 14,5% lisättyä vettä ja 0,5% suolaa. Paketin päällä luki isolla tuoretta ja pakastettua (englanskaksi). Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin!

16

13810

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .-.

      Kumma juttu, mie kun tein ai että tuli hyvvää.

      • Kusetus seis

        Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin! Ennen en ole suomalaisessa poronlihassa törmännyt veden lisäykseen ja valmiiseen suolaukseen kun puhutaan käristyslihasta.


    • pornokäristys

      Olisit tehnyt siinä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

    • kockman

      Paistat mitä lihaa tahansa niin jos sitä liikaa on pannulla niin varmaan menee vetiseksi, eli tarpeeks kuuma pannu ja vähän lihaa kerralla.

      • W.W

        Osta joku kerta lihaa suoraan tilalta, jos mahdollista jauha se itse, ja paista. Ei muuten tule vetään niin kuin kaupan "jauhelihasta" että liha ensin kiehuu ja sitten vasta paistuu, oli pannu ihan miten kuuma tahansa. Nykyään kaikkeen markettejen lihaan lisätään vettä, ja sen kyllä huomaa jos on joskus valimistanut oikeasti laadukasta ruokaa.


    • ei säilykkeitä

      jos kunnon poronlihaa haluat niin sun täytyy ostaa suoraan tuottajalta!

      • poroko

        Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?


      • KN
        poroko kirjoitti:

        Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?

        Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.


      • Anonyymi
        KN kirjoitti:

        Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.

        Kannatan Nellimin poroa ja Anteron poroa, itse ostin Kittilästä poromieheltä


    • älä inise, opettele

      Pitää olla ehdottomasti jäinen liha, terävä leuku, kuuma valurautapannu ja voita. Poro ei osaa sanoa onko se venäläinen vai suomalainen ja sulla on ilmeisesti ollut vikaa metodissa. Ja suolavesi on siinä säilyvyyden takia, ei 0.5 % ole mikään paha, ite ripotat siihen pari prosenttia lisää kumminkin. Tottakai tuoretta ja pakastettua, mitäs muuta ? Ellet ite sitten teurasta sitä poroa, mutta siltikkin sun pitää palotella se ja pakastaa ensin käristykseen.

    • poronnahkas

      Sä iniset ja kitiset kuin kermaperseneiti, sietäisit saada mekon päälle ja parrua perseeseen.

      Itse tein tuota ko. poronkäristystä ja on parasta poronkäristyslihaa tällä hetkellä mitä kaupoista saa. Vain suoraan tuottajalta saa sit vielä parempaa.

      Eikä muuten ollu suolasta, päin vastoin, oli tosi vähäsuolaista ja vois lisääkin ripotella. EIkä kuivuudesta tietoakaan....osaatko sä tehdä ruokaa, ihan vakavissani kysyn.

    • PORORUOKA

      Ice man liha on luomua ei oo poro syöny AIV-rehua eli paremman makuista ku suomi poro

      • Nautiskelija...

        Aina katson, että on Hyvää Suomesta -joutsenmerkki. Silloin on 100 %:sti suomalainen (liha, kananmunat, maito).


    • Ihan normaalia.....

      Suomen marketeissa myytävä poronliha muuten on paketin mukaan "1-luokkaa" ja todellisuudessa tuottajalle maksetaan 2-luokkaisesta lihasta... toisin sanottuna 2-luokan liha muuttuu jalostamon liukuhinalla veden ja suolan lisäyksellä 1-luokkaiseksi!

    • Lapinporot

      Kyllä teillä on vaikeaa, katsokaa ulkoapäin lihan koostumusta ja tutkikaa. Kyllä oikea liha kuin liha kuumassa kypsyy, jopa ihminen saunassa. Maltillisesti simppeleitä mausteita ja maalaisjärki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      65
      3266
    2. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      141
      2301
    3. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      92
      1858
    4. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      169
      1547
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      85
      1428
    6. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      65
      1426
    7. Mitä harrastuksia kaivatullasi on?

      Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?
      Ikävä
      74
      1389
    8. Tiedän että käyt täällä

      Eräälle naiselle älä huoli en kerro kellekkään
      Ikävä
      69
      1172
    9. Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi

      Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂
      Ikävä
      77
      1130
    10. Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?

      Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t
      Thaimaa
      34
      1078
    Aihe