Lapin lihan poronkäristys kusetusta

Kusetus seis

Laitoin Lapin lihan poronkäristyksestä käristystä. Ihmettelin vähän runsaan lihasta irtoavan veden määrää, mutta sain pannun viimein kuivaksi eli lihat paistettua. Tein käristyksen vanhan ohjeen mukaan ja loppupuolella maistelin makua. Hyi **** maistuipa suolaiselle. Ei muuta kun pussia tutkimaan ja sisältö oli iso yllätys: Venäläistä poron lihaa, 14,5% lisättyä vettä ja 0,5% suolaa. Paketin päällä luki isolla tuoretta ja pakastettua (englanskaksi). Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin!

16

14400

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .-.

      Kumma juttu, mie kun tein ai että tuli hyvvää.

      • Kusetus seis

        Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin! Ennen en ole suomalaisessa poronlihassa törmännyt veden lisäykseen ja valmiiseen suolaukseen kun puhutaan käristyslihasta.


    • pornokäristys

      Olisit tehnyt siinä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

    • kockman

      Paistat mitä lihaa tahansa niin jos sitä liikaa on pannulla niin varmaan menee vetiseksi, eli tarpeeks kuuma pannu ja vähän lihaa kerralla.

      • W.W

        Osta joku kerta lihaa suoraan tilalta, jos mahdollista jauha se itse, ja paista. Ei muuten tule vetään niin kuin kaupan "jauhelihasta" että liha ensin kiehuu ja sitten vasta paistuu, oli pannu ihan miten kuuma tahansa. Nykyään kaikkeen markettejen lihaan lisätään vettä, ja sen kyllä huomaa jos on joskus valimistanut oikeasti laadukasta ruokaa.


    • ei säilykkeitä

      jos kunnon poronlihaa haluat niin sun täytyy ostaa suoraan tuottajalta!

      • poroko

        Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?


      • KN
        poroko kirjoitti:

        Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?

        Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.


      • Anonyymi
        KN kirjoitti:

        Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.

        Kannatan Nellimin poroa ja Anteron poroa, itse ostin Kittilästä poromieheltä


    • älä inise, opettele

      Pitää olla ehdottomasti jäinen liha, terävä leuku, kuuma valurautapannu ja voita. Poro ei osaa sanoa onko se venäläinen vai suomalainen ja sulla on ilmeisesti ollut vikaa metodissa. Ja suolavesi on siinä säilyvyyden takia, ei 0.5 % ole mikään paha, ite ripotat siihen pari prosenttia lisää kumminkin. Tottakai tuoretta ja pakastettua, mitäs muuta ? Ellet ite sitten teurasta sitä poroa, mutta siltikkin sun pitää palotella se ja pakastaa ensin käristykseen.

    • poronnahkas

      Sä iniset ja kitiset kuin kermaperseneiti, sietäisit saada mekon päälle ja parrua perseeseen.

      Itse tein tuota ko. poronkäristystä ja on parasta poronkäristyslihaa tällä hetkellä mitä kaupoista saa. Vain suoraan tuottajalta saa sit vielä parempaa.

      Eikä muuten ollu suolasta, päin vastoin, oli tosi vähäsuolaista ja vois lisääkin ripotella. EIkä kuivuudesta tietoakaan....osaatko sä tehdä ruokaa, ihan vakavissani kysyn.

    • PORORUOKA

      Ice man liha on luomua ei oo poro syöny AIV-rehua eli paremman makuista ku suomi poro

      • Nautiskelija...

        Aina katson, että on Hyvää Suomesta -joutsenmerkki. Silloin on 100 %:sti suomalainen (liha, kananmunat, maito).


    • Ihan normaalia.....

      Suomen marketeissa myytävä poronliha muuten on paketin mukaan "1-luokkaa" ja todellisuudessa tuottajalle maksetaan 2-luokkaisesta lihasta... toisin sanottuna 2-luokan liha muuttuu jalostamon liukuhinalla veden ja suolan lisäyksellä 1-luokkaiseksi!

    • Lapinporot

      Kyllä teillä on vaikeaa, katsokaa ulkoapäin lihan koostumusta ja tutkikaa. Kyllä oikea liha kuin liha kuumassa kypsyy, jopa ihminen saunassa. Maltillisesti simppeleitä mausteita ja maalaisjärki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2434
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2274
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2153
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1969
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      82
      1655
    6. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      20
      1291
    7. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1249
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1224
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1033
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      29
      918
    Aihe