Laitoin Lapin lihan poronkäristyksestä käristystä. Ihmettelin vähän runsaan lihasta irtoavan veden määrää, mutta sain pannun viimein kuivaksi eli lihat paistettua. Tein käristyksen vanhan ohjeen mukaan ja loppupuolella maistelin makua. Hyi **** maistuipa suolaiselle. Ei muuta kun pussia tutkimaan ja sisältö oli iso yllätys: Venäläistä poron lihaa, 14,5% lisättyä vettä ja 0,5% suolaa. Paketin päällä luki isolla tuoretta ja pakastettua (englanskaksi). Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin!
Lapin lihan poronkäristys kusetusta
16
14400
Vastaukset
- .-.
Kumma juttu, mie kun tein ai että tuli hyvvää.
- Kusetus seis
Suolaa ja vettä löytyy kyllä täältä etelästäkin! Ennen en ole suomalaisessa poronlihassa törmännyt veden lisäykseen ja valmiiseen suolaukseen kun puhutaan käristyslihasta.
- pornokäristys
Olisit tehnyt siinä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
- kockman
Paistat mitä lihaa tahansa niin jos sitä liikaa on pannulla niin varmaan menee vetiseksi, eli tarpeeks kuuma pannu ja vähän lihaa kerralla.
- W.W
Osta joku kerta lihaa suoraan tilalta, jos mahdollista jauha se itse, ja paista. Ei muuten tule vetään niin kuin kaupan "jauhelihasta" että liha ensin kiehuu ja sitten vasta paistuu, oli pannu ihan miten kuuma tahansa. Nykyään kaikkeen markettejen lihaan lisätään vettä, ja sen kyllä huomaa jos on joskus valimistanut oikeasti laadukasta ruokaa.
- ei säilykkeitä
jos kunnon poronlihaa haluat niin sun täytyy ostaa suoraan tuottajalta!
- poroko
Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?
- KN
poroko kirjoitti:
Missähän täällä Tammisaaressa olisi lähin poronlihantuottaja?
Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.
- Anonyymi
KN kirjoitti:
Googlaa Nellimin poro tai Deliporo. Minulta loppui usko Lapin lihaan kun harjasivat homeet lihoista mennävuosina.
Kannatan Nellimin poroa ja Anteron poroa, itse ostin Kittilästä poromieheltä
- älä inise, opettele
Pitää olla ehdottomasti jäinen liha, terävä leuku, kuuma valurautapannu ja voita. Poro ei osaa sanoa onko se venäläinen vai suomalainen ja sulla on ilmeisesti ollut vikaa metodissa. Ja suolavesi on siinä säilyvyyden takia, ei 0.5 % ole mikään paha, ite ripotat siihen pari prosenttia lisää kumminkin. Tottakai tuoretta ja pakastettua, mitäs muuta ? Ellet ite sitten teurasta sitä poroa, mutta siltikkin sun pitää palotella se ja pakastaa ensin käristykseen.
- poronnahkas
Sä iniset ja kitiset kuin kermaperseneiti, sietäisit saada mekon päälle ja parrua perseeseen.
Itse tein tuota ko. poronkäristystä ja on parasta poronkäristyslihaa tällä hetkellä mitä kaupoista saa. Vain suoraan tuottajalta saa sit vielä parempaa.
Eikä muuten ollu suolasta, päin vastoin, oli tosi vähäsuolaista ja vois lisääkin ripotella. EIkä kuivuudesta tietoakaan....osaatko sä tehdä ruokaa, ihan vakavissani kysyn. - PORORUOKA
Ice man liha on luomua ei oo poro syöny AIV-rehua eli paremman makuista ku suomi poro
- Nautiskelija...
Aina katson, että on Hyvää Suomesta -joutsenmerkki. Silloin on 100 %:sti suomalainen (liha, kananmunat, maito).
- Ihan normaalia.....
Suomen marketeissa myytävä poronliha muuten on paketin mukaan "1-luokkaa" ja todellisuudessa tuottajalle maksetaan 2-luokkaisesta lihasta... toisin sanottuna 2-luokan liha muuttuu jalostamon liukuhinalla veden ja suolan lisäyksellä 1-luokkaiseksi!
- Lapinporot
Kyllä teillä on vaikeaa, katsokaa ulkoapäin lihan koostumusta ja tutkikaa. Kyllä oikea liha kuin liha kuumassa kypsyy, jopa ihminen saunassa. Maltillisesti simppeleitä mausteita ja maalaisjärki.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262434
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572274Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo762153Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161969- 821655
Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍201291En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71249Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141224- 41033
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna29918