Terve,
Mitenkäs teillä käytetään kinkun jämät? Itse en oikein keksi muuta kuin hernekeitto ja kinkkumunakas. Mitä muuta?
Ideoita lopun kinkun käyttöön
30
5191
Vastaukset
- meillä näin
Palastele ruokaisaan salaattiin. Siivuta ja pakasta sopivina annoksina, maistuu esim. eväsleivän päällä talvisella ulkoilureissulla, lämmin kaakao kyytipoikana. Niin ja lämpimiin leipiin sopii hyvin. Ja noita pakastettuja voi tietysti sit myöhemmin käyttää vaikka mainitsemiisi ruokiin jne., jos nyt alkaa maku tökkiä.
- uusi knkku uuniin
Veistetään siitä siivuja uuden kinkun päälle, kyllä se siinä hupenee.
- tarjoushaukka65
Nyt saa kinkkua tosi halvalla, jopa 1.90 kilo. Eikun uutta kinkkua uuniin!
- autajumala
heitä kylmästi roskiin,niin mekin teimme ,kun possuvirus bakteeri ei luole kypsennyklsen aikana,kertoi lekuri,kun lapsemme sairastu mahatautiin aattona
- kinkku
haista paska, sika oot ite
- Kimmo
TV-kokki Aki Wahlmanin suositus: http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/mita_tanaan_syotaisiin/alasivu?reseptit/99832-jouluinen-omena-kinkkupannu
- voi sinua raukkaa
Tuollainen linkittäminen vasta säälittävää onkin.
- nams ja maiskis
Noilla linkittäjillä ei ole mitään sanottavaa, vain kova tarve olla esillä.
teepä kuule "sikavorchmakkia" lampaan tilalle vaan kinkkua, kyllä siitä herkkua tulee. - höllylölly
Voisiko kinkun lopusta tehdä sellaista hyytelöä?
hernerokan sekaan
- monipuolista
Laskiaispullan täytteeksi, kääretortun täytteeksi, hedelmäkeiton lisukkeeksi, vaniljakuorrutuksen kera vallan mainio. Onhan näitä.
- sikapa
Öklöttää ajatuskin kasasta räätynyttä rasvalle haisevaa eläimen lihaa, ja vielä pitäisi käyttää nahatkin? Miks ihmeessä nuukuutenne vuoksi lihotatte tahallaan
itseänne?Tee pasteijoita ja keittoa , hernekeittoa kasviskeittoa borssia, smetanankera.ym... kyllä kinkku menee siinä
- kinkkkua . . .
kinkkukiusaus
pyttipannu
makaroonilaatikko
läskisoossi perunoilla
pasta carbonaara
- herkuttelijat
Kinkkupitsaa me tehdään.
- öiset herkuttelijat
Ja nyt se on syöty.
- kjblihpi
Työnnä loppukinkku hanuriis....
- arizona
Me tehtiin pari vuotta sitten texmex ruokaa uudeksi vuodeksi. katkarapua,
suikaloitua sipulia, paprikaa, joulukinkkua, salaattia, suolakurkkua, juuston jämiä etc.. päälle texmex kastikkeet, niin kinkku on tiessään - Nuorempi kokki
Ranskalainen kinkku-juustopiiras on hyvää ja siihen voi piilottaa kinkun lisäksi myös tähteeksi jääneet ruokakermat, kermaviilit, smetanat, vihannekset ja juustonloput.
Peltillinen tulee näin: Tee murotaikinapohja (250 g margariinia/voita 4 dl jauhoja 1 dl vettä mahdollisesti vähän juustoraastetta ja ripaus suolaa) tai käytä pakastimesta loput torttutaikialevyt. Tee taikinasta möykky ja levitä se jauhotetuila käsillä leivinpaperilla päällystetylle peltille ja paista 10 min. 175 asteessa. Sekoita reilu täyte isossa kulhossa: 2 dl kermaa tai maitoa, 2 dl kermaviiliä tai smetanaa, 3 munaa, 300-500 g kinkkua pikku kuutioina, sipuli tai pari kuutioina, mahdollisesti paprikaa, herneitä, muita sopivia piirakka vihanneksia ja 2 dl juustoraaastetta jos on. Pinnalle lisää 2-3 dl juustoraastetta. Levitä täyte pohjan päälle ja jatka paistamista 20 min. 200 asteessa.
Piiras on herkullista ja sen voi tehdä myös kalaversiona joulukalojen rippeistä. Pakatettuna piiras säilyy n. pääsiäiseen asti ja siitä saa hyviä lounaseväitä. - Nuorempi kokki
Kinkkukiusaus tulee käden käänteessä: pussillinen valmista pakaste peruna-sipuli-seosta, 2 dl ruokakermaa tai maitoa, 300-500 g kinkkua pikku suikaleina. Pinnalle voi ripotella juustorastetta jos on. Sekoita kaikki uuniuvokaan ja paista 200 asteessa n. puoli tuntia.
- joulupukki.
Kiitos ideoista. Ja nämä muut voivat sitten vaihtaa foorumia, ei tänne tarvitse tulla kettuilemaan jouluna. Jookos!
Hyvää Uutta Vuotta kaikille kuitenkin tasapuolisesti!
- pukki menee nyt laittamaan kinkkukiusauksen uuniin.- kyllä neuvoja on
Mille palstalle menet niin osaa sitten tulla neuvomaan visaisissa ongelmissa, kuten huomasit niin täältä saa paljon hyviä vinkkejä.
Tuo hanurihomma oli kans aika hyvä idea. Eikä uuden kinkun ostokaan huono ajatus ollut.
- ~cissi~
Viileässä kinkkuun tulee aina epämiellyttävän tunkkainen ihran maku. Itse syön kinkkua vain tuoreena, vielä lämpimänä (ja se pitää paistaa hajoavaksi, ettei ole liisterimäinen ja kiinteä).
Säästäväisyys on perisuomalaista, mutta kulinarismia se ei ole. Kinkkurullia myydään pieninäkin, kilon pakkauksina, ostaa sellaisia ja paistaa yhden kerrallaan, ettei jää niin paljon yli. Vanha ruoka biojätteeseen. - maailmanpelastaja9
No eipä täällä kulinarismista ollutkaa puhe. Vaan ihan niistä arkiruuista kinkun rääppeiden avulla tehtynä. Näinä aikoina muutenkin on ikävää heittää ruokaa roskiin.
Ollaan säästäväisiä, niin maa-ilma pelastuu:)- nöf nöf nöf quiiik
Joku tuossa laittoikin viestiä että kinkut kannattaa ostaa pieninä--- totta. Me ei tänäkään jouluna ostettu yhtään mutta lahjuksina tuli 3 pientä. Aikamoiset tasoerot niissä, viimesin oli oikeastaan pelkkää läskiä. Saihan siitäkin räävittyä leivän päälle palasia ja menee yöpalana sinapin kanssa tai munakkaassa mut enpähän kehuis. Siis tämmönen kinkkurulla.
Koira on siitä tykännyt, turkki kohta kiiltää sillä läskimäärällä.
Talitinteille ei uskalla antaa suolan takia, siis sitä läskiä.
Verkkoa piti nyhtää kahden ihmisen voimin irti ja siihen jäikin iso osa koko puolentoistakilon puketista.
Ihan kotimaisia kinkkuja kaikki ja jos ens jouluksi tarvitsee itse ostaa niin tosiaan
joko suoraan tuottajalta tai sitten pienissä erissä. Tai kasvattaa ite ! - ~cissi~
Tarkoitukseni oli just sohaista tohon kinkkuperinteeseen, miks pitää ostaa liian isoja kinkkuja joita ei jakseta syödä parhaimmillaan. Ei kierrättämisellä ja rääsmeiden piilottamisella uusiin ruokiin maailmaa pelasteta, vaan sillä että harkitaan tarkemmin mitä hommataan.
On toki ruokia, joiden maku paranee yön yli, mutta kinkku ei kuulu niihin.
Suomessa ruuan hintaa pidetään kalliina, mutta hyvä että on kallista, niin pitää miettiä mitä ostaa. - Aitoa viljapossua
~cissi~ kirjoitti:
Tarkoitukseni oli just sohaista tohon kinkkuperinteeseen, miks pitää ostaa liian isoja kinkkuja joita ei jakseta syödä parhaimmillaan. Ei kierrättämisellä ja rääsmeiden piilottamisella uusiin ruokiin maailmaa pelasteta, vaan sillä että harkitaan tarkemmin mitä hommataan.
On toki ruokia, joiden maku paranee yön yli, mutta kinkku ei kuulu niihin.
Suomessa ruuan hintaa pidetään kalliina, mutta hyvä että on kallista, niin pitää miettiä mitä ostaa.Kinkkurullan maku ei ole niin hyvä kuin aidossa kinkussa. Hyvää kinkkua saa kotimaisesta luomu- tai viljapossusta. Ei haittaa vaikka ei olisi niin iso porukka syömässä, että koko kinkku menisi tuoreeltaan, sillä laadukas, kypsä kinkku on hyvää pakastettunakin. Oikeasta kinkusta saa lähes rasvattomia kuutioita ja siivuja!
Pakastaminen toki pitää tehdä heti kun kinkku on jäähtynyt eikä vasta viikon kuluttua paistamisesta. Jos kinkku on paistettu aattona ja se on ollut tähän asti vain jääkaapissa eikä pakastettuna, se pitää kyllä nyt jo heittää pois. - ~cissi~
Aitoa viljapossua kirjoitti:
Kinkkurullan maku ei ole niin hyvä kuin aidossa kinkussa. Hyvää kinkkua saa kotimaisesta luomu- tai viljapossusta. Ei haittaa vaikka ei olisi niin iso porukka syömässä, että koko kinkku menisi tuoreeltaan, sillä laadukas, kypsä kinkku on hyvää pakastettunakin. Oikeasta kinkusta saa lähes rasvattomia kuutioita ja siivuja!
Pakastaminen toki pitää tehdä heti kun kinkku on jäähtynyt eikä vasta viikon kuluttua paistamisesta. Jos kinkku on paistettu aattona ja se on ollut tähän asti vain jääkaapissa eikä pakastettuna, se pitää kyllä nyt jo heittää pois.Olen kokeillut luomupossua, koska kannatan parempia oloja eläimille. Kallista oli, mutta ei yhtä hyvää kuin tehopossu. Makuun vaikuttaa myös käsittely, suurten määrien suolaus ja pakastus on ilmeisesti konseptoitu onnistuneemmin.
En tiedä, mitä "viljapossu" oikein tarkoittaa, ilmeisesti karppaus ei ole huudossa sikaloissa? Kuulostaa lähinnä markkinointinimeltä kuten vapaan kanan munatkin (vapaat kanathan polkee toisensa hengiltä liian ahtaissa lattiakanaloissa).
En myöskään tiedä, mikä on "aito" kinkku. Samaa lihaa on kinkkurullassa kuin muissakin kinkuissa. En ole koskaan missään esimerkiksi hyvää luullista kinkkua syönyt (saattaa johtua tavasta paistaa kinkku jättämällä se leikattavan kiinteäksi).
Pakastamista en ole kokeillut, koska ei ole ollut tarvetta pakastetulle kinkulle. Voihan se olla, että pakastettaessa vältetään yleensä jäähdytetylle kinkulle ominainen eltaantunut maku, täytyy kokeilla jos joskus kävisi niin, että jää yli.
Oma kommenttini oli vinkki ensi vuotta varten niille, jotka nyt kinkunrääsmeiden kanssa taistelee. Suomessa olisi jo aika päästä tästä pula-ajan ruokakulttuurista.
- kanarullaKysyy.
>Suomessa olisi jo aika päästä tästä
>pula-ajan ruokakulttuurista.
Ja syödä mitä sen tilalla? - yksi vinkki
"Mitenkäs teillä käytetään kinkun jämät? Itse en oikein keksi muuta kuin hernekeitto ja kinkkumunakas. Mitä muuta? "
Semmoinen itämaistyyppinen keitto: liha pieniksi suikaleiksi, joukkoon kasviksia suikaleina (esim. porkkanaa, paprikaa, kaalia, purjoa....), liemeksi kanalientä. Maustamiseen: thaimaalaista kalakastiketta 1 rkl, makeaa chilikastiketta 2 - 4 rkl, ripaus tulista chilikastiketta, tuoretta tai kuivattua chiliä hiukan. Noita mausteita voi lisätä useammassa vaiheessa, kun on välillä maistellut. Suolaa ei tarvitse lisätä, kun sitä tulee noista muista aineksista.
Samalla reseptillä voi tehdä pelkkää kasviskeittoa tai possun sijasta käyttää broileria, katkarapuja yms.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123880MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5481641Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851308Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331028Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808