Nyt tympii....miksi aina kun teen korvapuusteja, ne on kauniita ja kohonneita otettaessa uunista ulos. Ja sit LÄTS!, ne lässähtää mataliksi ja vähemmän houkuttelevan näköisiksi. Maku onneksi ihan ok. Mutta se rulla ei ikäänkuin ole kohonnut yhteen ja ne on kun kerroksittain kasattua pullataikinaa. Suututtaa niin kovin, ettei osaa enää sanojakaan löytää.
Kiltit jauhopeukalot auttakaa. Ois kiva antaa poikaystävälle komeita pullia!
Korvapuustit uunista ulos
10
2832
Vastaukset
- leipurihiiva.
Näin ensiksi olisi hyvä tietää, MITEN teet pullataikinan. Eli resepti ja työvaiheet ihan alusta asti siihen, kun pullat on otettu pois uunista.
- leipuri mummo
Käytitkö kuivahiivaa korvapuustien leipomiseen? Leivoin puusteja pitkästä aikaa ensimmäisen kerran käytin kuivahiivaa puustit läsähti juuri kuten kerroit. En osaa muuta omien leivonnaisten kohdalla "syyttää" kun hiivaa lätsähtämiseen.
- ei syy ole
hiivassa vaan leipojassa olen käyttänyt kuivahiivaa siitälähtien,kun se tuli kauppoihin.
- lepuri mummo
Miten valmistat pullataikinan? Valmistin taikinan jauhopussissa olevan reseptin mukaan kuten tavan hiivallakin. Lämpimään noin 42 asteiseen maitoon. Silti lätsähti. Mikähän meni pieleen?
- leipuri mummo
Nyt sitten tein pullan tuoreesta hiivasta ja hyvää tuli. En tiedä mikä meni pieleen kuivahiivasta tehdyssä pullasta kun se läsähti.
- Yksi arvaus
Oisko liian kuuma uuni, jolloin paistoaika jäi liian lyhyeksi kun puustit uhkasivat liikaa ruskistua? Uuneissa on eroja.
- leipuri mummo
Sama uuni on ollut jo pitkään ei ole syy läsähtämiseen. Ainoaksi syyksi siis arvelen edelleen kuivahiivaa.
- Kokeilua?
Jospa kuivahiivalla leivottua yrittäisi paistaa hieman pienemmässä lämpötilassa ja paistoaikaa voisi siten pidentää?
- Anonyymi
Mietin myös itse samaa, ja netistä löytyi tällaisia vaihtoehtoja:
- uuni on liian kylmä
- kohotus on kestänyt liian kauan
- taikina on liian löysä- Anonyymi
Itse poikamiehenä leivon(paistan) pakaste korvapuusteja.
Niidenkin paistossa on tullut opittua niksejä parhaan tuloksen aikaansaamiseksi.
Pakastepuustit laitetaan pellille jäisinä ja sipaistaan päälle 1/4 tl voita.
Uuni laitetaan minimiteholle ylä ja alalämpö päällä.
Annetaan puustien lämmetä ja kohota n. 25min.
Paistetaan kohonneet puustit vähän alle suosituslämmön (175)
n.20 min kuluttua on nautittavana rapeakuorisia ja hyvin-nousseita maukkaita korvapuusteja.
En voi kuvitella että itse taikinan tekemisellä on mitään parantavaa vaikutusta asiaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281498- 371411
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541149- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi255961Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei195948- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää16830Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818