Nyt tympii....miksi aina kun teen korvapuusteja, ne on kauniita ja kohonneita otettaessa uunista ulos. Ja sit LÄTS!, ne lässähtää mataliksi ja vähemmän houkuttelevan näköisiksi. Maku onneksi ihan ok. Mutta se rulla ei ikäänkuin ole kohonnut yhteen ja ne on kun kerroksittain kasattua pullataikinaa. Suututtaa niin kovin, ettei osaa enää sanojakaan löytää.
Kiltit jauhopeukalot auttakaa. Ois kiva antaa poikaystävälle komeita pullia!
Korvapuustit uunista ulos
10
3183
Vastaukset
- leipurihiiva.
Näin ensiksi olisi hyvä tietää, MITEN teet pullataikinan. Eli resepti ja työvaiheet ihan alusta asti siihen, kun pullat on otettu pois uunista.
- leipuri mummo
Käytitkö kuivahiivaa korvapuustien leipomiseen? Leivoin puusteja pitkästä aikaa ensimmäisen kerran käytin kuivahiivaa puustit läsähti juuri kuten kerroit. En osaa muuta omien leivonnaisten kohdalla "syyttää" kun hiivaa lätsähtämiseen.
- ei syy ole
hiivassa vaan leipojassa olen käyttänyt kuivahiivaa siitälähtien,kun se tuli kauppoihin.
- lepuri mummo
Miten valmistat pullataikinan? Valmistin taikinan jauhopussissa olevan reseptin mukaan kuten tavan hiivallakin. Lämpimään noin 42 asteiseen maitoon. Silti lätsähti. Mikähän meni pieleen?
- leipuri mummo
Nyt sitten tein pullan tuoreesta hiivasta ja hyvää tuli. En tiedä mikä meni pieleen kuivahiivasta tehdyssä pullasta kun se läsähti.
- Yksi arvaus
Oisko liian kuuma uuni, jolloin paistoaika jäi liian lyhyeksi kun puustit uhkasivat liikaa ruskistua? Uuneissa on eroja.
- leipuri mummo
Sama uuni on ollut jo pitkään ei ole syy läsähtämiseen. Ainoaksi syyksi siis arvelen edelleen kuivahiivaa.
- Kokeilua?
Jospa kuivahiivalla leivottua yrittäisi paistaa hieman pienemmässä lämpötilassa ja paistoaikaa voisi siten pidentää?
- Anonyymi
Mietin myös itse samaa, ja netistä löytyi tällaisia vaihtoehtoja:
- uuni on liian kylmä
- kohotus on kestänyt liian kauan
- taikina on liian löysä- Anonyymi
Itse poikamiehenä leivon(paistan) pakaste korvapuusteja.
Niidenkin paistossa on tullut opittua niksejä parhaan tuloksen aikaansaamiseksi.
Pakastepuustit laitetaan pellille jäisinä ja sipaistaan päälle 1/4 tl voita.
Uuni laitetaan minimiteholle ylä ja alalämpö päällä.
Annetaan puustien lämmetä ja kohota n. 25min.
Paistetaan kohonneet puustit vähän alle suosituslämmön (175)
n.20 min kuluttua on nautittavana rapeakuorisia ja hyvin-nousseita maukkaita korvapuusteja.
En voi kuvitella että itse taikinan tekemisellä on mitään parantavaa vaikutusta asiaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 754351
Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti
Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans1134111BOIKOTOIN - Ei mitään Suomi.fi postilaatikoita käyttöön
Ainakaan minulle! Vai että pitäisi alkaa siellä käyädä katselemassa tammikuusta 2026 siis periaatteessa päivittäin että1632934Surullista
Että menetit sen naisen , tosi surullista ja vielä oman tyhmyyden takia ,ymmärrän että se on masentavaa582547Muuttunut käytös
Onko kaivattusi käytös muuttunut? Tiedätkö mistä se johtuu? Haluatko kertoa, mitä tapahtui?672397- 1402228
Väkeä oli liikkeellä
Nyt leijutaan pilvissä. Kun eläinpuistossa oli porukkaa 😆😆 Olihan siellä kun ilmaiseksi pääsivät. Eiköhän se juuri sik422107Lasse Lehtonen vaatii persuja pyytämään anteeksi aasialaisilta
Persut ova romahduttaneet Suomen maakuvan parissa päivässä negatiiviseksi rasismillaan ja se alkaa vaikuttamaan jo Suome522031- 512001
Kummallista
Oletteko koskaan ihastuneet ihmiseen, joka ei ulkonäöltään vastaa ollenkaan ihannettanne?561752