Nyt tympii....miksi aina kun teen korvapuusteja, ne on kauniita ja kohonneita otettaessa uunista ulos. Ja sit LÄTS!, ne lässähtää mataliksi ja vähemmän houkuttelevan näköisiksi. Maku onneksi ihan ok. Mutta se rulla ei ikäänkuin ole kohonnut yhteen ja ne on kun kerroksittain kasattua pullataikinaa. Suututtaa niin kovin, ettei osaa enää sanojakaan löytää.
Kiltit jauhopeukalot auttakaa. Ois kiva antaa poikaystävälle komeita pullia!
Korvapuustit uunista ulos
10
2213
Vastaukset
- leipurihiiva.
Näin ensiksi olisi hyvä tietää, MITEN teet pullataikinan. Eli resepti ja työvaiheet ihan alusta asti siihen, kun pullat on otettu pois uunista.
- leipuri mummo
Käytitkö kuivahiivaa korvapuustien leipomiseen? Leivoin puusteja pitkästä aikaa ensimmäisen kerran käytin kuivahiivaa puustit läsähti juuri kuten kerroit. En osaa muuta omien leivonnaisten kohdalla "syyttää" kun hiivaa lätsähtämiseen.
- ei syy ole
hiivassa vaan leipojassa olen käyttänyt kuivahiivaa siitälähtien,kun se tuli kauppoihin.
- lepuri mummo
Miten valmistat pullataikinan? Valmistin taikinan jauhopussissa olevan reseptin mukaan kuten tavan hiivallakin. Lämpimään noin 42 asteiseen maitoon. Silti lätsähti. Mikähän meni pieleen?
- leipuri mummo
Nyt sitten tein pullan tuoreesta hiivasta ja hyvää tuli. En tiedä mikä meni pieleen kuivahiivasta tehdyssä pullasta kun se läsähti.
- Yksi arvaus
Oisko liian kuuma uuni, jolloin paistoaika jäi liian lyhyeksi kun puustit uhkasivat liikaa ruskistua? Uuneissa on eroja.
- leipuri mummo
Sama uuni on ollut jo pitkään ei ole syy läsähtämiseen. Ainoaksi syyksi siis arvelen edelleen kuivahiivaa.
- Kokeilua?
Jospa kuivahiivalla leivottua yrittäisi paistaa hieman pienemmässä lämpötilassa ja paistoaikaa voisi siten pidentää?
- Anonyymi
Mietin myös itse samaa, ja netistä löytyi tällaisia vaihtoehtoja:
- uuni on liian kylmä
- kohotus on kestänyt liian kauan
- taikina on liian löysä- Anonyymi
Itse poikamiehenä leivon(paistan) pakaste korvapuusteja.
Niidenkin paistossa on tullut opittua niksejä parhaan tuloksen aikaansaamiseksi.
Pakastepuustit laitetaan pellille jäisinä ja sipaistaan päälle 1/4 tl voita.
Uuni laitetaan minimiteholle ylä ja alalämpö päällä.
Annetaan puustien lämmetä ja kohota n. 25min.
Paistetaan kohonneet puustit vähän alle suosituslämmön (175)
n.20 min kuluttua on nautittavana rapeakuorisia ja hyvin-nousseita maukkaita korvapuusteja.
En voi kuvitella että itse taikinan tekemisellä on mitään parantavaa vaikutusta asiaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692207
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1012033- 771642
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en411470- 781456
- 101357
- 311334
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?521228Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.621180Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?281169