Hei,
tulikohan oikeaa gheetä eli kirkastettua voita. Tein ohjeen mukaan,siitä tuli ruskeaa. Sulatin ensin sen kattilassa, sitten lisäsin lämpöä, että se kiehui hetken, sen jälkeen alensin lämpöä niin, että se kuitenkin kupli n. 30min. Siivilöin lasipurkkiin.Tuli todella ruskeaa. Käytin tanskalaista luomuvoita.
Kirkastettu voi
5
606
Vastaukset
- semiammattilainen
Nyt sä oot tehny ruskistettua voita, haju ja maku on vienon pähkinäinen. Kirkastettua voita tehdään oppikirjan mukaan näin: sulata suolatonta voita esim. vesihauteessa. kuori vaahto voisulan pinnalta ja ota kirkas osa talteen kauhalla. jäljelle jäävän heran voi käyttää esim.leivontaan.
- OiVoi.
Joo ei sen missään nimessä pidä antaa kiehua vaan kuumeta sen verran että hera irtoaa. Voin alkuperämaalla ei ole merkitystä kunhan se on suolatonta.
- ruskistettu voi
Tuollaista ruskistettua voita käytetään esim. Wallenbergin pihvin päällä.
- voi on parasta
Voita pannaaan (väliajalla) leivälle. Minä mm paahdan voita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692733
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481247
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81207