Margariini & Voi, korvike?

surunveri

Ylipainoisuuden vaivaamassa yhteiskunnassa voin ja margariinin käyttäminen leivänpäällä vaikuttaa aika kivikautiselta tavalta. Sehän on pelkkää rasvaa, joskin merkistä riippuen, voi olla hyvänlaatuista rasvaa, ja sisältää näitä hypetettyjä ja tarpeellisia omega3 omega6 rasvahappoja, sekä A ja E vitamiinia, mahdollisesti.

Minua kuitenkin kiinnostaisi tietää onko margariinin tai vastaavan nauttiminen leivänpäällä kuitenkin hyödyksi vai haitaksi terveydelle? Mitä kaikkia vaikutuksia näillä levitteillä on terveyteen? Meneekö minun verenkiertoelimistöni kunto parempaan vai huonompaan suuntaan, jos lakkaan laittamasta voita/margariinia leivän päälle?

Mikä olisi hyvä ja terveellinen korvike leivänpäälle levitettäväksi?

11

1711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kappaaja7373

      Laipä ja rasvat lihottavat, joten jos painoa ei ole tarkoitus nostaa, jätä ne pois. Meikäläisellä on sikapaljon parempi olo jättäessäni perunan ja leivän pois ja siirtymällä possupaistiin, juureksiin,salaatteihin ja hedelmiin.

      • pottuvoi

        niinhän sinä itellesi luulottelet, karppaus aivopesty. oliktko muka lapsena kipeä vaikka söit perunaa ja leipää. täyttä vouhotusta koko p---a.ne läskis oot hankkinut mitä todennäkösimmin rasvalla.


    • miina......

      Googleta. Rasva on myös tärkeä energianlähde, kunhan sitä syö myös tyydyttymättömiä ja terveellisiä rasvoja kans ja vähemmän kovaa rasvaa. Hyvät rasvat poistavat kolesterolia yms. eli auttavat verenkiertoa ja estävät veritulppia. Margariini/voi on mun mielestä aika ainutlaatuinen tapa saada hyviä rasvoja. Kai se kohtuullisuus siinäkin, et jos sitäki käyttää liikaa ni seuraamukset voi kääntyä suhteeltaan huonommaks ku paremmaks. Mut sit taas jos osaa vetää oikeen määrän eikä kasoittain uskon et siitä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

      Uskon että verenkiertoelimistösi menee huonompaan suuntaan jos et käytä rasvaa leivän päällä mutta en ole eksperttiä lähelläkään joten ehk sun kanttis ite ottaa selvää netistä yms. noi hyvät- ja haittavaikutukset.

    • Ei karppausta

      En suosittele karppausta,leivän ja perunan pois jättämistä.Leipä ja peruna ei suinkaan lihota,vaan rasva ja sokeri ja tuo karppaus on täysin huuhaata,toivottavasti poistuu mitä pikemmin,sinne mistä on tullutkin ja pysyy siellä.Mielestäni rasvan voi silloin jättää leivältä pois,jos käyttää leivällä rasvaisia juustoja ja leikkeleitä,jotka sisältää itsessään paljon rasvaa.

    • lautasella

      Onko käsittelemätön maito terveelisempää? Samasta paikasta löytyy myös vegaaneja vaihtoehtoja mitä panna leivän päälle.

      • lautasella

        http://lautasella.blogspot.com/2012/02/terveytta-taysmaidosta.html


    • vasikka

      Karppaus ei ole huuhaata, huuhaata on tuomitseminen ilman faktoja. Yhtä täydellistä ruokavaliota kaikille ei ole. Ihmiset ovat erilaisia, niin on myöskin hyvät ruokavaliot. Ei ole mitään järkeä tapella onko karppaus universaalisti huono tai hyvä. Kokeile itse.
      Rasvoista: niitä voi käyttää, samoin kuin karamellia tai viinaa, kunhan se on pääsi joka päättää mitä laitat suuhun eikä makuaistisi. Yleisohjeena pidän itselleni sitä, että mitä alkuperäisempää ruoka-aine on, sen parempi. Voi voittaa käsitellyn margariinin, vaikka kuinka "OMEGA"-sana näyttää pakkauksessa hyvältä.

      • A +/-, B, AB, O

        Pari sukulaistani aloitti VHH ruokavalion muutama viikko sitten ja molemmat kertovat voivansa paremmin kuin aikoihin. Ainakin heille se sopii. Toiselle joku toinen. Aina ovat syöneet kotiruokaa ja keskivertoa terveellisemmin. Molemmat olleet aina hoikkia ja harrastaneet paljon liikuntaa.

        Virallinen ravintopyramid i/ lautasmalli / ympyrä on jo museoon joutavaa.

        Voi paras voitehista.

        Onko kukaan lukenu tätä kirjaa?

        "Rasvojen terveysvaikutuksista ei tiedetä riittävästi. Taija ja Jani Sompin kirja Parantavat rasvat selvittää, mistä rasvasodassa on kysymys ja miten elintarvike- ja lääketeollisuus ovat ohjanneet tutkimuksia sekä vaikuttaneet ravinto- ja hoitosuosituksiin. Teos antaa valaisevaa tietoa kevyttuotteiden haitoista, ravinneköyhästä ruoasta, hyvistä ja huonoista ravintorasvoista sekä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta."


        http://www.gummerus.fi/page.asp?sivuID=282&component=/ACBoard/uutiset_juttu.asp&recID=2494


    • RASVA

      MÖKILLÄ TULI SYÖTYÄ HERKUT PEKONISTA JAUHELIHAPIHVIT JA PRATVURSTI KAUTTA KANANMUNA AAMIAISET.JA MUINA AIKOINA HERKUT PIHVIT JA MUUT LIHAT.NYT ON VERISUONISAIRAUS PÄÄLLÄ JA OLEN KEVENTÄNYT NOLLA TOLERANSSIIN RASVAT.MUTTA TAITAVAT KOKIT VÄNTÄÄ KAIKEN RASVASTA KOSKA ON HALPA MATERIAALI JA RASVAA LÖYTYY TUOTTEISTA KOSKA KOKKI TIETÄÄ ETTÄ RASVA TEKEE TUOTTEISTA SITÄ MITÄ ON AINA SYÖTETTY.400-500 TUHATTA SUOMALAISTA ON LEIKATTU SEPELVALTIMO SAIRAUDEN TAKIA JA SYY SIIHEN ON LIIKA RASVA.

      • Ksndnkdf

        Syy ei ole rasva, vaan vääränlainen rasva. Hamppuöljyt, kalaöljyt jne on oikeanlaisia ja niitä pitäisi suosia. Voit ja myrkkymargariinit kannattaa jättää kaupan hyllylle.


    • rsgaeh

      Rasvaa tarvitaan jotta rasvaliukoiset vitamiinit imeytyvät kehoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2359
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      57
      1360
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1069
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe