Marinadin sakeuttaminen

Täydellinen

Kaikissa kaupasta ostettavissa marinadeissa on käytetty sakeuttamisaineena guarkumia. Mistä sitä voi ostaa ja miten sitä tulee käyttää marinadin valmistuksessa onko se kallista?

4

2128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysäisijä

      Miksi se pitäisi sakeuttaa? Marinadin tarkoitus on maustaa ja mureuttaa, sakeus ei auta noissa asioissa tippaakaan.

      Luultavasti kaupan valmismarinadeissa se guargumi on vain ulkonäön vuoksi. Saavat siitä paremmin myyvän näköistä.

    • Mössääjä

      "Guar Gum
      The guar or cluster bean is most likely native to India, where the young beans are used as a vegetable. They are also used as a livestock feed, and for producing a guar gum, which is used as a thickener and emulsifier in commercial food processing. Guar gum has almost 8 times the thickening power as cornstarch, and is used in dressings, sauces, milk products, and baking mixes. It is also used in paper manufacturing, textiles, printing, cosmetics and pharmaceuticals."

      http://www.foodreference.com/html/fguargum.html

      "Guarkumi
      Tavaraselosteessa lueteltujen lisäaineiden joukkoon on jo monessa elintarvikkeessa ilmestynyt tuollainen pahan näköinen sana. Se voi esiintyä muodossa guargum, guarjauhe, guarsiemenjauhe tms. Kyseessä on eräs nykyajan suosituimpia paksuntamisaineita, soijakasvin sukulaisen, intialaisen guar-nimisen palkokasvin Cyamopsis tetragonoloba siemenistä tehty jauhe. Se on halpaa, vesiliukoista ja ennenkaikkea sitä ei ole voitu todeta vaaralliseksi millään tavoin - ainakaan aluksi. Guarkumi paseeraa ihmisen ruoansulatuselimet sellaisenaan, siitä ei jää mitään jäljelle -- ei energiaa, ei rasvaa, ei hivenaineita, ei mitään. Niinpä sitä käytetäänkin paljon laihdutusruoissa ja muissa ns. luontaistuotekauppojen tuotteissa. Mutta myös jugurtissa, leikkeleissä, mehuissa yms. sitä käytetään. Guar-pavun toinen englanninkielinen nimi on cluster bean eli "terttupapu" ja sitä on 1950-luvulla, kun elintarvikekäyttö keksittiin, alettu viljellä Yhdysvaltojen lounasosassa. Tammikuussa 2003 muistuttaa eräs lukija, että monet ovat allergisia guarkumille. Aivan pienetkin määrät ainetta voivat aiheuttaa reaktioita. Guarkumin tunnistusnumero on E412."

      http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/g.html#guar

      • Mössääjä

        Edellä oli linkki Jaakko Raholan ruokasanastoon ja lainaus sieltä. Seuraavassa esitetyt tiedot eivät mielestäni ole aivan samaa mieltä aineen ominaisuuksista. Ravintoarvon sanotaan olevan korkea (= lihottava) ja flatulenssia, diarreaa ynnä muita ei niin kivoja sivuvaikutuksia esiintyy.

        ”Also called guaran, it is extracted from the seed of the leguminous shrub Cyamopsis tetragonoloba, where it acts as a food and water store.
        In the food, pharmaceutical and cosmetics industry Guar gum is used as an effective binder, stabiliser, disintegrator and thickener. Widely used in bakeries, diaries and the production of processed meat, dressings and sauces.
        It is an important natural food supplement with high nutritional value, for weight gain and cholesterol reduction. In cosmetics, especially shampoos and toothpastes, guar gum is used primarily as a thickening and suspending agent. In beverages, it is used as stabiliser for preparing chocolate drinks and juices. Guar is also widely used in tobacco, leather, insecticides and pesticides, crayons and adhesives amongst others.
        Known adverse effects are flatulence, diarrhoea, abdominal distension and intestinal obstruction.”

        http://www.ukfoodguide.net/e412.htm

        Lisäaineen nimellä (E412) tehty Google-haku tuottaa runsaasti suomenkielisiäkin linkkejä:

        http://www.google.fi/search?hl=fi&ie=UTF-8&q=E412&btnG=Hae&lr=lang_fi


    • Ravintolakokki

      Laitan sinappijauhetta, sen avulla tulee hiukan sakeampi tulos.Antaa myös hyvää makua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      108
      6937
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      4441
    3. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      49
      3885
    4. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      51
      3538
    5. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      48
      3522
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      190
      3479
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      24
      2979
    8. Nainen vinkkinä sulle!

      Jos laitat selvän tunnisteen niin kutsun sinut n*ssittavaksi.
      Tunteet
      67
      2684
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      48
      2532
    10. Hei seksikäs

      Upottava katse sinulla ja tiedät sen.
      Ikävä
      13
      1924
    Aihe