Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Piltdownin ihminen, kuuluisin evoluutiohuijaus?

Sata vuotta valheita

Surullisenkuuluisa "Piltdownin ihminen", tökerö väärennös jonka evolutionistit pitkään esittivät "puuttuvana renkaana" apinan ja ihmisen välillä, osoitti omilla aivoillaan ajatteleville ihmisille jo kauan sitten, millainen on evolutionistien moraali ja suhde tieteelliseen totuuteen:

http://www.guardian.co.uk/science/2012/feb/05/piltdown-man-archaeologys-greatest-hoax

Evolutionistit totta tosiaan ottivat Piltdownin ihmisestä irti kaiken mahdollisen. Vuosikymmenien ajan kyseinen väärennetty "alkuihmisen" kallo oli evoluutiopropagandassa tärkein todiste ihmisen kehittymiselle apinasta evoluution kautta. Vasta kun tuo huijaus lopullisesti paljastui ja Piltdownin ihmisen tarina menetti kaiken uskottavuutensa, evolutionistit joutuivat kehittelemään uusia valheita... Mutta meitä ei enää petetä. Meitä on miljoonia. Evoluutioskeptisyyttä ei voi enää tukahduttaa. Kriittisyyden siemen kylvettiin Piltdownin ihmisen huiputuksen myötä.

26

604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä roskaa. Pitdownin ihmisen tarkoitus ei koskaan ollut osoittaa evoluutiota oikeaksi. Evoluutio oli jo tuolloin kiistämätön tosiasia. Tapauksesta on sata vuotta. Tiede on kehittynyt aivan älyttömästi tuona aikana. Eikä piltdownia ketkään kreationistit osoittaneet huijaukseksi.

      Jo ennen Piltdownin huijauksen paljastumista, kyseinen fossiili oli jäänyt pitkälle paitsioon, kun ihmisen alkuperä oli siirretty Afrikkaan uusien havaintojen perusteella. Sellaiset henkilöt, kuten Raymond Dart ja Louis Leakey olivat tehneet löytöjä Afrikasta.

      • EikaMeneeEteenpäin

        Uuudet todisteet, siis kivettynyt jalanjälki, todistaa että ihmisen alkukoti on Kreetalla eikä Afrikassa kuten monet fossiilit ja muumiot pölyisissään kammioissaan jaksaa sönköttää. Uusi on uutta, vanha on vanhaa. On elettävä ajassa. Piltdownin ihminen oli roskaa.


      • EikaMeneeEteenpäin kirjoitti:

        Uuudet todisteet, siis kivettynyt jalanjälki, todistaa että ihmisen alkukoti on Kreetalla eikä Afrikassa kuten monet fossiilit ja muumiot pölyisissään kammioissaan jaksaa sönköttää. Uusi on uutta, vanha on vanhaa. On elettävä ajassa. Piltdownin ihminen oli roskaa.

        Pötyä, aikaisin hominilöydös ei määritä ihmisen alkukotia. Varhaisten löytöjen valtaosa on Afrikassa samoin kuin ihmisen lähimmät sukulaiset. Ihmisen alkukoti on Afrikassa. Tämä on kiistaton tosiasia. Jos varhaisia ihmisen esi-isiä löytyy muualta, on se osoitus vain siitä, että ne ovat varhain sinne levinneet.


    • 72727

      Suosittelen katsomaan History Channelin Ape to Man (2005) dokumentin jos kiinnostaa kuinka tiedemiesten käsitykset ihmisen kehityksestä muuttuivat uusin löytöjen takia. Siinä käsiteltiin Piltdownin huijauskin ja selitettiin miksi niin pääsi käymään.

    • +++++++++++

      Kreationismin etu onkin se kun ei tee tiedettä niin ei tee myöskään tieteellisiä virheitä.

      Kreatiosnistit eivät tuota huijausta huomanneet vaan tiedemiehet.

    • Kalle Tarvinen

      Kyse oli pelkästä tieteellisestä huijauksesta. Huijauksen vaikuttimet olivat kenties pelkkä vitsi tai sitten maine. Tiedemiehet ratkaisivat tuon huijauksen. Piltdownin ihminen ei sopinut melko nopeasti löytymisensä jälkeen todellisten löytöjen luomaan kuvaan ihmisen evoluutiosta. Jo tällöin löydöstä tuli hyvin epäilyttävä. Lopulta huijaus paljastuikin huijaukseksi ihmisen evoluutiota tutkivien tiedemiesten ansiosta.

      Esimerkki on hyvä siitä, miten tiede etenee. Mikään huijaus ei onnistu kuin korkeintaan pienen hetken. Ihmisen evoluutiosta on niin paljon tietoa, että uusi yksittäinen löytö, varsinkin, jos se eroaa paljon aiemmista käsityksistä, joutuu ensin hyvin tarkkaan syyniin ja epävarmojen tulosten joukkoon. Lopulta, jos se läpäisee tämän seulan siitä tulee osa tieteellistä totuutta. Piltdownin ihminen ei koskaan läpäisyyt edes tätä seulaa, vaan huijauksen paljastuttua lopullisesti, oli se ollut jo pitkään hyvin epäluotettavien löytöjen listalla.

    • Toinen valhe

      Muut ovatkin jo selittäneet Piltdown tapauksen oikean laidan eli sen että tiede itse paljasti huijauksen.

      Tulee mieleen toisenlainen esimerkki, jossa huijaus on ajat sitten paljastettu mutta kreationistit käyttävät sitä edelleen argumenttinaan:

      Texasin Glen Rosesta löytyi dinosauruksen jälkiä ja myös painaumia jotka jonkin verran muistuttivat ihmisen jälkiä ja se oli tietysti kreationisteille mitä parasta herkkua. Irti leikattuja ihmisen jälkiä kaupattiin myös matkamuistoiksi ja nämä irti leikatut olivat, vaikkakin anatomisesti vääriä, siinä mielessä selvempiä että näkyi varpaat ja kaikki. Kreationisteihin ne menivät täydestä, ja osittain menevät edelleenkin, vaikka eräs paikallinen asukas tunnusti kaivertaneensa jäljet itse: Etsittiin sopivan kokoinen kivenkappale ja kilkuteltiin siihen jalanjälki. Taltan jäljet häivytettiin muurahaishapolla ja koko roska "vanhennettiin" hautaamalla joksikin aikaa sontaläjään.

      Tässä esimerkki kreationistisivusta, jossa noihin jälkiin edelleen luotetaan

      http://yecheadquarters.org/?p=551

      Ja tässä totuus

      http://paleo.cc/paluxy/wilker6.htm

    • 1voivala

      Paljon monipuolista tietoa huijareista, väärentäjistä, petoksista ja miten ne ovat tehty tuolla sivulla -> http://voivalanhuijarit.wordpress.com


      Huijauksia on paljon tätä nykyä liikkeellä.

    • hassuju

      Bakteeri nilviäinen kala apina ja ihminen
      Tässä on marssijärjestys,jota pitäs enemmän meidän evoluution kannattajien tuoda esille ,kun se on niin hauska juttu

      • Otan_osaa

        Taidat olla perheesi fiksuin jäsen... ikävä kyllä.


    • 8765
      • Piltdownin kalloa epäiltiin väärennökseksi jo alun alkaen.

        Rolf Nordenstreng: Euroopan ihmisrodut ja kansat (Kustannusosakeyhtiö Kirja, Helsinki, 1929), s. 67.

        "Yhtä äänekkäästi on rumpua lyöty n.s. Dawsonin sarastusihmisestä l. Piltdown-naisesta (Eoanthropus Dawsoni), jolle annetaan brittiläisten kantaäidin kunnia. Piltdownissa Sussexissa löydettiin 1911-1913 eräästä piikerroksesta otsaluun kappaleita sekä yksi ohimoluu ja takaraivo, (rikkinäinen) kappale oikeanpuolista alaleukaa, jossa oli kaksi poskihammasta, ja irtonainen kulmahammas. Kaksi englantilaista tiedemiestä, tri A. Smith Woodward ja Mr C. Dawson, ovat yksimielisiä siitä, että löytö on peräisin alkujääkaudelta, mikä ei ole kuitenkaan varmaa. Häijy Ramströmimme [Upsalan yliopiston anatomian prof. Martin Ramström] on kuitenkin taas mennyt vahvistamaan muitten tiedemiesten jo aikaisemmin esittämän arvelun, että alkunaisen kallo ja alaleuka, jopa hampaatkin ovat eri olennoista. Kallo on täysi ihmisenkallo, selvää Aurignac-tyyppiä; mutta alaleuka on auttamattomasti kuulunut simpanssille, kuten kulmahammaskin (Upsalan Geol. Inst. Julkaisuja, nid. 16, 1919). Minusta hänen todistelunsa tuntuu vakuuttavalta; mutta Smith Woodward ei ota sitä uskoakseen, vaan väittää, ettei voida otaksua simpanssin milloinkaan eläneen Englannissa, kun siitä ei ole mitään muuta löytöä; hän koettaa tukea mielipidettään rakentamalla ennalleen Piltdown-naisen, ottaen todistuksiksi lisäpiirteitä omasta mielikuvituksestaan! Jos löytö olisi tehty Ranskassa tai Espanjassa eikä Englannissa, niin hänen pyhä kansallinen innostuksensa asiaan olisi varmaankin pienempi."

        Jo vuonna 1913 epäiltiin.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Piltdown_Man

        "As early as 1913, David Waterston of King's College London published in Nature his conclusion that the sample consisted of an ape mandible and human skull.[6] Likewise, French paleontologist Marcellin Boule concluded the same thing in 1915. A third opinion from American zoologist Gerrit Smith Miller concluded Piltdown's jaw came from a fossil ape. In 1923, Franz Weidenreich examined the remains and correctly reported that they consisted of a modern human cranium and an orangutan jaw with filed-down teeth.[7]"


    • Tuo aloittajan linkissä oleva Guardianin juttu näyttää sivuuttavan varhaisen Piltdown-kallokritiikin hyvin vähällä, varsinkin ei-brittiläisen sellaisen.
      Vieläkin ilmeisesti halutaan antaa sellainen mielikuva, että "koko maailma meni lankaan", vaikka näin ei välttämättä ollutkaan.

    • todtod

      Evoluution todistaminen on juuri tuollaista huijausta, se on 'todistamista' jota tekee evontodistajat.

      • werwert

      • ÄliöUskova
        werwert kirjoitti:

        Laittaisitko seuraavalla kerralla todisteet evoluutiosta, laitoit taas vahingossa todisteet Jumalan luomistyöstä.

        Oletko oikeasti noin hölmö, vai pitääkö sinun ihan heittäytyä tyhmäksi. Työnnä se jumalasi sinne mihin päivä ei paista ja suksi helvettiin trollailemasta idiootti.


      • drfdrf
        ÄliöUskova kirjoitti:

        Oletko oikeasti noin hölmö, vai pitääkö sinun ihan heittäytyä tyhmäksi. Työnnä se jumalasi sinne mihin päivä ei paista ja suksi helvettiin trollailemasta idiootti.

        Onko jumalasi kirkasta vai värilasia ja miksi trollaat?


      • Lapsellista
        drfdrf kirjoitti:

        Onko jumalasi kirkasta vai värilasia ja miksi trollaat?

        Etkö osaa suomea? Käyhän poju ensin edes ala-aste loppuun ennen kuin tulet aukomaan päätäsi. Alakoulun poikien vessassajutuissa tuollainen "nokkeluus" ehkä menee läpi, mutta aikuisissa se herättää vain myötähäpeää.


    • tarkistin_asian

      Suomessa 1930-luvulla julkaistussa Isossa Tietosanakirjassa (artikkeli Piltdown) sanotaan jo, että Piltdownin ihmisen sijoittaminen ihmisen sukupuuhun on ongelmallista ja että ainakaan se ei ole nykyihmisen suoranainen esi-isä. Näin siis kirjoitettiin jo kauan ennen kuin se osoittautui väärennökseksi.

      • Tiede_epäilee

        Viljo Tolvasen ja J. E. Rosbergin toimittaman kirjasarjan "Maapallo" 1. osassa vuodelta 1927 on ihmissuvun luonnonhistoriaa käsittelevä luku, jonka on kirjoittanut FT Einar Fieandt. Siinä esitellään olennaisimmat fossiililöydöt, mutta Piltdownin ihmistä ei mainita sanallakaan. Ainakaan ihmisen sukupuuhun Dawsonin tekelettä ei todellakaan silloin edes yritetty sovittaa.


    • näin_varmaankin

      On arveltu, että Dawson väärensi Piltdownin ihmisen pitkälti isänmaallisista ja nationalistisista syistä, kilpaillakseen Ranskan ja Saksan kanssa. Olihan jo aikaisemmin Saksasta löydetty Neanderthalin ja Ranskasta Cro-Magnonin ihmisen jäännöksiä (joita ei liene koskaan epäiltykään väärennetyiksi). Mahdollisesti Dawson halusi "todistaa", että Englannissa on ollut ihmisen esi-isiä vieläkin varhemmin kuin Saksassa ja Ranskassa.

    • palloviski

      Yksi tieteellisen teorian määritelmistä on se, että se on ainakin periaatteessa voitava todistaa vääräksi. Näin tiede kehittyy. Uskonnoissa taas lähdetään siitä, että jokin aikojen alussa kirjoitettu teksti edustaa viimeistä totuutta ja sen kirjoittaja on erehtymätön. Tekstin tulkinnoista sen sijaan voidaan käydä sotiakin.

    • RumaaHistoriaa

      "Tekstin tulkinnoista sen sijaan voidaan käydä sotiakin. "

      Taisi se kolmekymmenvuotinen sotakin perustua ainakin osin tekstien tulkintoihin. Toki politiikka ja vallanhalu oli ykkösenä, mutta uskonnnosta haettiin sodalle oikeutus.

      Nykyään samaan Abrahamin ja Iisakin Jumalaan vetoavat ovat saaneet suuria osia Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta sekaisin ja se näkyy miljoonina pakolaisina ja terrorismina Euroopassa. Milloin tämä uskontojen tuottama hulluus saadaan loppumaan?

      • SotiaVoiMistäVain

        Ihminen se rakastaa sotia, milloin aatteiden ja ideologioiden tähden, milloin ihan vain etujen tai sotimisen vuoksi:

        Kolmikymmenvuotinen sota käytiin Euroopassa 1618–1648 suurimmaksi osaksi Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan alueella. Sodan pääasiallisena alkusyynä olivat katolisten ja protestanttien väliset ristiriidat. Sodan laajetessa siihen liittyi vallanhaluisten ruhtinaiden ja maiden, etenkin Ruotsin ja Ranskan, pyrkimys rajoittaa Habsburg-suvun hallitseman keisarikunnan valtaa. Sota alkoi Saksan sisäisenä uskonsotana, mutta päättyi yleiseurooppalaisena sotana, jossa uskonnolliset seikat olivat menettäneet merkityksensä.

        Lähde: Wikipedia - Kolmekymmentävuotinen sota


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe