Miksi hankitte lapsia jos ette viitsi perunaa hänelle soseuttaa?

ihmettelen tosissaan

Tiedän, että saan nyt suuren tulvan kaikenlaisia puolusteluja, koska hyökkään "arkaan paikkaan"..Mutta itseäni ihmetyttää miksi äidit syöttävät lapsilleen pelkkää teollista purkkiruokaa, joka on täynnä haitallisia kemikaaleja ja myrkkyjä. On aivan turha alkaa puolustella noiden tuotteiden terveellisyyttä ja tutkimuksia joiden mukaan tuotteista ei ole mitään haittaa.

Miksi hankitaan lapsia mikäli ei sen vertaa viitsitä, että peruna-porkkana ym. soseet tehtäisiin itse? (ymmärrän, että toisinaan on turvauduttava purkkivaihtoehtoon esim. matkalla, kovassa kiireessä jne..)

Ettekö piittaa lastenne terveydestä? Kai ymmärrätte ettei pelkän pikaruoan syöminen ensimmäisinä elinvuosina voi olla kovin terveellistä lapsellenne?

20

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma asia mitä syö

      Eikös se ole jokaisen oma asia mitä kukakin syö ja lapsilleen syöttää?

    • 1+3

      Höpö höpö!
      Älä unta näe, että Suomessa saataisiin myydä kemiallisia myrkkyjä sisätäviä lastenruokia. Entäs ne perunat ja porkkanat? Tehoviljeltyjä lannoitetuotteita.
      Uskon jokaisen äidin tarjoavan lapselleen parasta mahdollista ravintoa, oman kokemukseni mukaan tehdään välillä itse ja tarpeen vaatiessa turvaudutaan purkkeihin.

    • 2+2

      Aika lyhyen aikaa lapsi niitä purkkiruokia tarvitsee. Alussa 4-6 kk menee pelkällä maidolla ja sitten 8-10 kk ikäinen syö lähes samaa, mitä muukin perhe.

    • järki käteen hoi

      Niin että jos ruoka on pakattu purkkiin niin se on haitallista ja teollista ?
      Höpön p... sanon minä.
      Pikaruokaa... ? hahaha ? Montas lasta sulla muuten sitten on ja mitä heille syötät ?
      Kun vauvalla on nälkä niin sanot että oota semmonen tunti, äippä tässä alkaa keittämään perunoita ja porkkanoita ja soseuttamaan ne.
      Niin ja tottakai teet vaan sitten kerta-annoksen, eli jonkun puoli pilttipurkillista . Siinä välissä kipität vielä kaupasta vauva kainalossa hakemassa 10g luomujauhelihaa .
      Mitäs jos sun itetekemistä sörsseleistä vauva saa myyräkuumeen ?

      Ja aivan perätön väite että niissä olisi lisäaineita.
      Otappa siellä kaupassa se purkki käteen ja LUE se tuoteseloste.
      Ei ole.

      Terveisin kahden äiti ja yhdentoista pienen täti.

      • eve18

        Sen takia mä valmistan kerralla isomman satsin ruokaa lapselle pakkaseen ja jääkaappiin, ettei tartte tunti tolkulla odotuttaa pientä lasta.


    • .......

      Kukin tavallaan, tää äippä keitti perunoita ja porkkanoita ja montaa muuta juuresta ja soseutti niitä, osa pakastettiin pieniin rasioihin ja pieni määrä säilyi jääkaapissa seuraavaan päivään. Kun sitä ruokaa tuli tehtyä perheen kahdelle aikuiselle niin ei ollut hankalaa tehdä lapsellekin. Bamixilla meni kypsä lihakin ihan soseeksi aluksi.
      Purkkeja ostettiin välillä reissussa tai vararuoaksi mummolaan, sekä hedelmäsoseita kun omatekoiset ei aina maistuneet - mangosta ei kumpikaan lapsi tykännyt. Banaani itse soseutettuna maistui mutta siihenkin kyllästyy helposti.

      Vauvana maistui kaikki vihannekset ja juurekset, kumma kun näin isompana ei menis pupunruoka missään muodossa!!!

    • Ei perunaa

      Ihmettelen tosiaan, kuka syöttää vauvalle soseutettua perunaa? Eihän siinä ole mitään, mitä lapsi tarvitsee. Perunalla saadaan aikaan sairaita lapsia ja tämä on ihan fakta.

      • faktatietoa?

        Katsohan ihminen armas hieman faktatietoa lapsen ensimmäisistä "kiinteistä", maissi ja PERUNA ovat ensimmäisinä siinä listassa. Ei toki pelkällä perunalla elä yksikään lapsi, äidinmaito on lapsen pääravintoa vielä siinä vaiheessa kun aloitetaan ensimmäiset sose/velliannokset.


      • Hyvää -

        Peruna on todellakin hyvä ja joukkoon voi soseuttaa vihanneksia ja lihaa tai kalaa jne.
        Kaikki 4 lastani ovat saaneet itsetehtyä ruokaa - tosin imetin heitä aikoinaan 6-9 kk. Sitten pikkuhiljaa vahvempaa ruokaa. Valmiita purkkiruokia ei ostettu juuri ollenkaan. Kun menimme kylään, silloin varasin purkkiruokia mukaan ja lähinnä hedelmäsoseita.
        Kun lapsi kasvaa, niin voidaan sitten tosiaankin tarjota samaa ruokaa kuin mitä perheen muut jäsenent syövät. Otin erilleen vauvalle menevän ruoan, jonka jälkeen laitoin suolan ym.


      • Peruna...

        Eipä ole tullut yhtään sairasta lasta, vaikka olen syöttänyt vauvasta alkaen perunaa lisukkeineen. Nyt aikuisena ollessaan he taas syöttävät vauvoillensa perunoita ja hyvin ovat kasvaneet ja eipä ole sairastelleet korvatulehduksia ym. Perunan sekaan sopii hyvin monenlaiset lisukkeet ja on niin helppoa valmistaa. Vauvalle tulevat perunat otetaan lautaselle ja vasta sitten lisätään suola muille perheenjäsenille kuuluvaan ruokaan. Välipaloiksi soseutettuja marjoja, omenaa jne.

        Tosiaankin purkkiruokia on tullut ostettua hyvin vähän. Ainoastaan silloin, kun olemme lähteneet kylästelemään tai reissuun.

        PS. eikö muuten lasten purkkituokiinkin ole käytetty perunaa


    • Kerros faktoja

      "joka on täynnä haitallisia kemikaaleja ja myrkkyjä".

      Aika ympäripyöreää? Kerrotko tarkemmin mitä esimerkiksi nämä kemikaalit ja myrkyt ovat? Ota vaikka joku sosepurkki käteen ja luettele siitä? Vai eikö niissä luetella kaikkia mitä purkki sisältää? Jos ei niin kerro mitä ne ainesosat ovat mitä ei siinä mainita?

      Luulisi Suomessa olevan suht tarkkaa millaisia lastenruokia täällä saa myydä.

      Ja kuinka moni itse ruoat tekevä käyttää luomuporkkanoita yms.?

    • dfghgfhgfhgfh

      Minä oon tehnyt perunasoseen itse ja pakastanut itse. Laskin että säästin jonkun euron kun tein itte. Hermojahan se vaatii vaan kun yrittää keskittyä siihen tekemiseen ja aikaa kuluu kuitenkin aina yks päivä kun tekee isomman satsin pakkaseen. Itse en söisi on niin kamalan makuista semmoista pakastettua perunamössöä, että ihmettelen että lapsille uppoo. Mutta uskon jollain tapaa tuohon parempaa ruokaa puppuun. Peruna-porkkanasta tuli ihan kelvollista ennen kun tunkee sitä äidinmaitoa, Mutta tuskin sitäkään tulis itte syötyä. Parsakaali ja pakastepussit kun laittaa niin ok. seitiperuna on kans sellaista mitä en ittekkään söisi haisee niin kamalalta, mutta lapset oli ihan ok. Mutta se vanha sanonta että annan vain lapselle mitä itte söisin ei tosiaankaan päde meillä. Nuo purkkiruoat kun on tosi hyvän makuisia ja tenavat hurahtaa kyllä vieläkin jos sattumalta saavat (toinen 3v ja toinen 2v)
      Toisaalta ihmetyttää kun pakastaa sitä perunamössöäkin että kyllähän ne vitamiinit katoaa siinäkin matkalla ja että aika älytöntä uskoa että tuo meidän pakasteperuna jotenkin päihittäisi jonkun purkkiruoan vitamiineissa ym. Mutta toisaalta sitä vartenhan meillä saadaan vitamiinit täyteaineineen aina purkista.

    • Max Martin

      Lasten valmisruaat ovat erittäin terveellisiä ja kun 90-luvulla englantilaiset ihmettelivät, miten suomalaislapset kasvavat ja kehittyvät niin hyvin ja ovat niin terveitä, niin suomalaislasten hyväkuntoisuus johtuu juuri nimenomaan hyvästä ravinnosta. Ne on tarkkaan eri ammattilaisten suunnittelemia reseptejä ja esimerkiksi Valion Onni-tuotteet on suunniteltu yhteistyössä lastenlääkärien kanssa. Ja ovat lapselle paljon parempaa ravintoa kuin pelkkä perunasose tai porkkanasose.

      Ruokakaupoissa ei todellakaan myydä mitään myrkkyä lapsille.

    • m ortjrtporämju

      peruna soseutetaan hampaattomille vauvoille.Samoin vellit ja puurot on laitosasukkien ja mummojen ruokaa joilla ei oo hampaita.Muut ihan puree perunaa.

    • sömpyrä

      Nyt tuli tutkimustulos, jonka mukaan kasvavan sukupolven elinikä tulee olemaan lyhyempi mitä omilla vanhemmillaan. Tähän saakka elinikä on vain noussut! Syyksi epäillään sitä,että jo lapsesta saakka syödään "huonoa" prosessoitua ravintoa.

      Vaikka itse purkkiruoka olisikin terveellistä, lapsi omaksuu siitä tehdasvalmisteisen tavan syödä, joka tulee myöhemmin vaikuttamaan hänen ruokailutottumuksiinsa ja se on fakta ettei tehdasvalmisteiset aikuisten ruuat ole kovin terveellisiä.

      Toinen ongelma on se ,että päivähoidostakaan lapsenne ei saa terveellistä ravintoa, vaan lihapiirakkaa, jugurttia ym potaskaa eli edes yhteiskunta ei suojele kasvavaa sukupolvea:/

    • Oli peruna sitten teollisesti soseutettua tai kotona tehtyä niin sitä ei pitäisi lapsille syöttää. Perunassa on 15 grammaa hiilihydraattia eli sokeria sadassa grammassa. Ei ole hyväksi totuttaa lasta jo vauvaiässä sokerin syöntiin. Kasvisten joukosta löytyy paljon vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja joilla kannattaa peruna korvata.

      • 17+3

        Se on oikein hyvä asia, KAIKKI maailman terveimmät kansat syövät käytännössä pelkästään hiilihydraatteja (70 % kokonaisenergiasaannista). Pieniä määriä kalaa, vähärasvaista lihaa ja kasvirasvoja yhdistettynä juureksiin, kasviksiin ja täysjyväviljoihin niin siitä terveellisemmäksi ei ruokavaliota saa.


      • 17+3 kirjoitti:

        Se on oikein hyvä asia, KAIKKI maailman terveimmät kansat syövät käytännössä pelkästään hiilihydraatteja (70 % kokonaisenergiasaannista). Pieniä määriä kalaa, vähärasvaista lihaa ja kasvirasvoja yhdistettynä juureksiin, kasviksiin ja täysjyväviljoihin niin siitä terveellisemmäksi ei ruokavaliota saa.

        Se on oikein paha asia kun varsinkin hyvinvoivissa läntisissä maissa syödään runsaasti hiilihydraattia niin sairaudet lisääntyy räjähdysmääisesti ja lapsetkin sairastuvat aikuistyypin diabetekseen ja osteoporoosiin.

        Uskaltaisitko itse syödä ja syöttää lastasi ruokavaliolla jossa on yli 70% hiilihydraatteja eli sokereita?


      • 2+12
        kj.mattila kirjoitti:

        Se on oikein paha asia kun varsinkin hyvinvoivissa läntisissä maissa syödään runsaasti hiilihydraattia niin sairaudet lisääntyy räjähdysmääisesti ja lapsetkin sairastuvat aikuistyypin diabetekseen ja osteoporoosiin.

        Uskaltaisitko itse syödä ja syöttää lastasi ruokavaliolla jossa on yli 70% hiilihydraatteja eli sokereita?

        Totta kai, onhan se todistetusti kaikkein terveellisin vaihtoehto. Mikä kysymys tuo nyt oikein oli? "Uskaltaisitko sinä syödä terveyttäsi vaalien?"


      • 2+12 kirjoitti:

        Totta kai, onhan se todistetusti kaikkein terveellisin vaihtoehto. Mikä kysymys tuo nyt oikein oli? "Uskaltaisitko sinä syödä terveyttäsi vaalien?"

        Minä olen syönyt vähähiilihydraatisesti ja ravinteikkaasi jo yli kahdeksan vuotta. Hiilarit on aina alle 20% päivittäin.

        VHH on todistetusti terveellinen vaihtoehto ja ainoa ruokavalio joka sopii diabeteksen hoitoon. Jos diabeetikko syö runsaasti hiilihydraatteja niin on pakko syödä lääkkeitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe