Härän pippuripihvi

tehkää jotain

33

5396

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nasdaq

      Koita seuraavaksi keittää puuroa.


      (Kyökkinaurua soppakattilasta)

      • ap.

        Etkö aio auttaa? Minulla on puolet vielä jääkaapissa. Tein sille typerälle lihalle samoin, kuin lampaan paahtopaistille eli laitoin vielä uuniin 20 min ajaksi ja se kuivui.


    • .......

      Kuumalla pannulla voissa paistettuna pari minuuttia per puoli riittää ja liha on sopivan veristä. Mmmmmm...

      • ap.

        Minulta lähtee hampaat suusta, jos rupean jotain puoliraakaa repimään. Pitää olla kypsää ja mureaa.


      • Neiti Näpsä
        ap. kirjoitti:

        Minulta lähtee hampaat suusta, jos rupean jotain puoliraakaa repimään. Pitää olla kypsää ja mureaa.

        Paistetussa medium-well pihvissä on vähemmän raakaa lihaa keskellä. Se on mureampi ja kypsempi.


    • Kyllä sen pitäisi riittää, se ohje on annettu suuntaa antavasti medium-paistolle. Jos haluat läpeensä kypsän letun, niin sitten ei varmasti riittänyt.

      • ap.

        No, mutta pitääkö sitä vielä hakata jollain vai onko se valmis köntti?


      • ap. kirjoitti:

        No, mutta pitääkö sitä vielä hakata jollain vai onko se valmis köntti?

        Ei tommosta lihaa hakata. Tossa alapuolella on hyvät ohjeet.


    • lihoja kannattaa

      pitää huoneenlämmössä ennen paistamista. Lisäksi kun paistat, kuuuuma pannu. Vaikka käryäis kovasti ja tuntuu että pinta palaa, niin se on juuri oikea tapa.

      • ap.

        Niin kai sitten...


    • härkä,nauta,lehmä

      Kuumalle pannulle, mutta ennen pannua lihan annetaan jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Eli nosta liha vaikka keittiön pöydälle, noin puoleksi tunniksi.

      Paisto pannulla pari minuuttia puolin ja toisin (väriä pintaan ja kypsyy) riittää.
      Jos tahdot mureampaa, jätät ne pannulle kannen alle hautumaan vähäksi aikaa. Kansi pitää kuumuuden ja kosteuden siellä. (onhan sulla kanellinen pannu).

      Jos laitat uuniin, laita kansi tai folio päälle, etteivät kuivu.
      Jos se on stressilihaa ja paistat sen kylmänä, kylmään pannuun, siitä tulee sitkeää.

      Nuijiminen mureuttaa, hajottaa rakennetta. Lyhyestä paksusta, tulee iso ohut lätty, joka on nopea paistaa. Tiedätkö miten päin se nuijitaan?

      Samoista nikseillä esim entrecote pihvi on nuijittu (murea), siinä on enemmän rasvaa (mehukkuus säilyy grillatessa). Siitä on tehty grilliin sopiva.

      • ap.

        En minä tiedä, miten päin nuijitaan, mutta ei ole nuijaakaan kyllä.
        Minulla olisi ruokakermaa. Voinko kaataa sen paistamisen jälkeen pannuun ja hauduttaa vähän aikaa?


      • ..

        Erän muinainen isäntä otti pihvit jääkaapista, maustoi ne paksulla, rasvaisella mausteseoksella ja laittoin ne muovipussiin (kaupan pieni läpinäkyvä) maustumaan noin tunniksi ennen paistoa.


      • ap.
        .. kirjoitti:

        Erän muinainen isäntä otti pihvit jääkaapista, maustoi ne paksulla, rasvaisella mausteseoksella ja laittoin ne muovipussiin (kaupan pieni läpinäkyvä) maustumaan noin tunniksi ennen paistoa.

        Siinähän on jo liikaakin pippureita pinnassa, mutta suola ei maistunut yhtään.


      • kauko-ohjaus
        ap. kirjoitti:

        En minä tiedä, miten päin nuijitaan, mutta ei ole nuijaakaan kyllä.
        Minulla olisi ruokakermaa. Voinko kaataa sen paistamisen jälkeen pannuun ja hauduttaa vähän aikaa?

        Kerma on ok ja oikein -se lisätään loppuvaiheessa. Ja annetaan sen vain ns kiehua kasaan (tiivistyä).

        Pannun ei tarvitse olla punaisen kuuma, mutta kuuma kuitenkin. Ei ole tarkoitus polttaa niitä. Paistamiseen voita tai rypsiöljyä. Mitä tykkäät käyttää.
        Kypsyysaste? Mikä on kaunis paistettu väri? Ja voit kurkata yhdestä pihvistä esim veitsellä tai haarukalla sen sisustaa, milloin punaiset osat on paistunu. Lohkeava on kypsää noin yleensä ( esim kalassa).

        Ei tarvitse nuijia. Jos joskus nuijit, niin ---kun ostat sisäfilee (pitkä pötkö). Niin leikkaat siitä päästä pätkiä kuin korvapuusti taikinasta. Pätkä pystyyn pöydälle ja siitä nuijalla päälle. Vaikea selittää selkosanaisesti.


      • kauko-ohjaus
        ap. kirjoitti:

        Siinähän on jo liikaakin pippureita pinnassa, mutta suola ei maistunut yhtään.

        Perussääntö on että mausteita ja suolaa ei saa pois mutta lisää saa.
        Joten laita esim vähemmällä pippurilla maustumaan ja vähällä-kohuudella suolaa. Jokainen voi lisätä suolaa pöydässä tai mausteita kastikkeella.

        Kaikki ruuan mausteet ei tarvitse olla heti pihvissä.


      • kaukari
        kauko-ohjaus kirjoitti:

        Perussääntö on että mausteita ja suolaa ei saa pois mutta lisää saa.
        Joten laita esim vähemmällä pippurilla maustumaan ja vähällä-kohuudella suolaa. Jokainen voi lisätä suolaa pöydässä tai mausteita kastikkeella.

        Kaikki ruuan mausteet ei tarvitse olla heti pihvissä.

        Niin se muinainen isäntä aloitti sen maustamisen juuri leikatuista pihveistä. Liha maustetaan yleensä vain kerran pannulla tai ennen sitä.. Ei sun tarvii uittaa niitä uudelleen.


      • ap.
        kauko-ohjaus kirjoitti:

        Kerma on ok ja oikein -se lisätään loppuvaiheessa. Ja annetaan sen vain ns kiehua kasaan (tiivistyä).

        Pannun ei tarvitse olla punaisen kuuma, mutta kuuma kuitenkin. Ei ole tarkoitus polttaa niitä. Paistamiseen voita tai rypsiöljyä. Mitä tykkäät käyttää.
        Kypsyysaste? Mikä on kaunis paistettu väri? Ja voit kurkata yhdestä pihvistä esim veitsellä tai haarukalla sen sisustaa, milloin punaiset osat on paistunu. Lohkeava on kypsää noin yleensä ( esim kalassa).

        Ei tarvitse nuijia. Jos joskus nuijit, niin ---kun ostat sisäfilee (pitkä pötkö). Niin leikkaat siitä päästä pätkiä kuin korvapuusti taikinasta. Pätkä pystyyn pöydälle ja siitä nuijalla päälle. Vaikea selittää selkosanaisesti.

        Nyt onnistui hyvin. Eilen oli kai kylmempi pannu. Kiitos.


      • Olen hyvä
        ap. kirjoitti:

        Nyt onnistui hyvin. Eilen oli kai kylmempi pannu. Kiitos.

        Tuli nälkä ohjeita kirjoittaessa, vaikka justis syötiin.

        Bon Appetit


    • säädä lämpötila.

      Ai niin. Jos käytät kannellista pannua ja jätät pihvit kannen alle hautumaan, niin laske lämpötila vaikka kolmoseen.
      Jos paistat AVOpannulla esim 5-6:lla niin kannen alla kuumuus käy liian kovaksi sillä lämpötilalla. Kannen alla paistolle riittä 3-4:n.

    • Liha ei ole sisäfilettä, joten ei niin mureaa. paketti pitää ottaa puoli tuntia enne paistoa huoneenlämpöön.
      Kypsyysaste on ratkaiseva, jos haluat täysin kypsän, ei riitä pari minuuttia. Pihvi yleensä painellaan rystysillä kevyesti, ei hakata. Paitsi lehtipihvi.
      Kuumenna pannussa ensin öljyä ja sit ennen paistoa laita nokare voita ja sen jälkeen liha. Ei liikaa kerralla pannuun, jotta pannu ei jäähdy ja paistopinta jää muodostumatta.

    • bravo.bravi

      Noista syistä syön pippuripihvini ravintolassa, tai jonkun muun laittamana, mutta onnea matkaan seuraavan yrityksen kanssa.

    • Ehkä sun kannattaisi pysytellä valmiiksi paistetuissa.

      Toissa päivänä kattelin yhden raflan hinnastoa ja pelkän paistetun 200g pippuripihvin kilohinta kotipakettiin laitettuna olisi yli 200€.

    • kastikevinkki

      sille, joka osaa ruskeenkastikkeen jo tehdä.
      Oman reseptini mausteiksi käyvät ketsuppi, soijakastike, ripaus sokeria, ja lihaliemikuutio. Sekä tietysti suolaa (lisätään valmiiseen ruokaan)
      Sopii vaikka sen salvetun sonnin palanpainikkeeksi.

    • 3 minuuttia per puoli kovalla lämmöllä niin tulee kohtuu hyvää mediumia, jos kypsää haluaa niin sitten pitää puolisen tuntia-tuniin hauduttaa päällle.

      Ei mitää nuijia.

    • NAUDANPAISTI

      Lidlin Härän Pippuripihvi on NAUDAN PAISTIA, ei sisäfilettä, valmistus sen mukaan!!

    • nuijakonsti

      Laita pihvi 1 litran pakastepussiin ja pussi kiinni ja sitten steppailet sen pussin päällä 5 minsaa niin johan on nuijittu pihvi :P

      • Kyöstix

        Saattaa tulla ylimureaa :DD


    • tietäjä

      Säännöllisesti sitä unohtaa oman pihvinpaistokyvyttömyytensä.

    • työtön 2.polvessa

      Palstan ökyrikkaat taas elvistelevät pihveillään.
      Jauheliha se köyhäkansan tiellä pitää!

      • 40 000

        Tuskinpa tällaista sivustoa ökyrikkaat lukevat, joten tyhjätaskut saavat yhä edelleen melskata täällä ihan rauhassa.


    • Hp12321

      Lidlin pippuripiffit jotain sitkeetä paistia jos hyvät pihvit haluut niin kannattaa hakee tiskultä jossa ammattitaitoinen myyjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3095
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2865
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2105
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1565
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1328
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1250
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe