Härän pippuripihvi

tehkää jotain

33

5562

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nasdaq

      Koita seuraavaksi keittää puuroa.


      (Kyökkinaurua soppakattilasta)

      • ap.

        Etkö aio auttaa? Minulla on puolet vielä jääkaapissa. Tein sille typerälle lihalle samoin, kuin lampaan paahtopaistille eli laitoin vielä uuniin 20 min ajaksi ja se kuivui.


    • .......

      Kuumalla pannulla voissa paistettuna pari minuuttia per puoli riittää ja liha on sopivan veristä. Mmmmmm...

      • ap.

        Minulta lähtee hampaat suusta, jos rupean jotain puoliraakaa repimään. Pitää olla kypsää ja mureaa.


      • Neiti Näpsä
        ap. kirjoitti:

        Minulta lähtee hampaat suusta, jos rupean jotain puoliraakaa repimään. Pitää olla kypsää ja mureaa.

        Paistetussa medium-well pihvissä on vähemmän raakaa lihaa keskellä. Se on mureampi ja kypsempi.


    • Kyllä sen pitäisi riittää, se ohje on annettu suuntaa antavasti medium-paistolle. Jos haluat läpeensä kypsän letun, niin sitten ei varmasti riittänyt.

      • ap.

        No, mutta pitääkö sitä vielä hakata jollain vai onko se valmis köntti?


      • ap. kirjoitti:

        No, mutta pitääkö sitä vielä hakata jollain vai onko se valmis köntti?

        Ei tommosta lihaa hakata. Tossa alapuolella on hyvät ohjeet.


    • lihoja kannattaa

      pitää huoneenlämmössä ennen paistamista. Lisäksi kun paistat, kuuuuma pannu. Vaikka käryäis kovasti ja tuntuu että pinta palaa, niin se on juuri oikea tapa.

      • ap.

        Niin kai sitten...


    • härkä,nauta,lehmä

      Kuumalle pannulle, mutta ennen pannua lihan annetaan jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Eli nosta liha vaikka keittiön pöydälle, noin puoleksi tunniksi.

      Paisto pannulla pari minuuttia puolin ja toisin (väriä pintaan ja kypsyy) riittää.
      Jos tahdot mureampaa, jätät ne pannulle kannen alle hautumaan vähäksi aikaa. Kansi pitää kuumuuden ja kosteuden siellä. (onhan sulla kanellinen pannu).

      Jos laitat uuniin, laita kansi tai folio päälle, etteivät kuivu.
      Jos se on stressilihaa ja paistat sen kylmänä, kylmään pannuun, siitä tulee sitkeää.

      Nuijiminen mureuttaa, hajottaa rakennetta. Lyhyestä paksusta, tulee iso ohut lätty, joka on nopea paistaa. Tiedätkö miten päin se nuijitaan?

      Samoista nikseillä esim entrecote pihvi on nuijittu (murea), siinä on enemmän rasvaa (mehukkuus säilyy grillatessa). Siitä on tehty grilliin sopiva.

      • ap.

        En minä tiedä, miten päin nuijitaan, mutta ei ole nuijaakaan kyllä.
        Minulla olisi ruokakermaa. Voinko kaataa sen paistamisen jälkeen pannuun ja hauduttaa vähän aikaa?


      • ..

        Erän muinainen isäntä otti pihvit jääkaapista, maustoi ne paksulla, rasvaisella mausteseoksella ja laittoin ne muovipussiin (kaupan pieni läpinäkyvä) maustumaan noin tunniksi ennen paistoa.


      • ap.
        .. kirjoitti:

        Erän muinainen isäntä otti pihvit jääkaapista, maustoi ne paksulla, rasvaisella mausteseoksella ja laittoin ne muovipussiin (kaupan pieni läpinäkyvä) maustumaan noin tunniksi ennen paistoa.

        Siinähän on jo liikaakin pippureita pinnassa, mutta suola ei maistunut yhtään.


      • kauko-ohjaus
        ap. kirjoitti:

        En minä tiedä, miten päin nuijitaan, mutta ei ole nuijaakaan kyllä.
        Minulla olisi ruokakermaa. Voinko kaataa sen paistamisen jälkeen pannuun ja hauduttaa vähän aikaa?

        Kerma on ok ja oikein -se lisätään loppuvaiheessa. Ja annetaan sen vain ns kiehua kasaan (tiivistyä).

        Pannun ei tarvitse olla punaisen kuuma, mutta kuuma kuitenkin. Ei ole tarkoitus polttaa niitä. Paistamiseen voita tai rypsiöljyä. Mitä tykkäät käyttää.
        Kypsyysaste? Mikä on kaunis paistettu väri? Ja voit kurkata yhdestä pihvistä esim veitsellä tai haarukalla sen sisustaa, milloin punaiset osat on paistunu. Lohkeava on kypsää noin yleensä ( esim kalassa).

        Ei tarvitse nuijia. Jos joskus nuijit, niin ---kun ostat sisäfilee (pitkä pötkö). Niin leikkaat siitä päästä pätkiä kuin korvapuusti taikinasta. Pätkä pystyyn pöydälle ja siitä nuijalla päälle. Vaikea selittää selkosanaisesti.


      • kauko-ohjaus
        ap. kirjoitti:

        Siinähän on jo liikaakin pippureita pinnassa, mutta suola ei maistunut yhtään.

        Perussääntö on että mausteita ja suolaa ei saa pois mutta lisää saa.
        Joten laita esim vähemmällä pippurilla maustumaan ja vähällä-kohuudella suolaa. Jokainen voi lisätä suolaa pöydässä tai mausteita kastikkeella.

        Kaikki ruuan mausteet ei tarvitse olla heti pihvissä.


      • kaukari
        kauko-ohjaus kirjoitti:

        Perussääntö on että mausteita ja suolaa ei saa pois mutta lisää saa.
        Joten laita esim vähemmällä pippurilla maustumaan ja vähällä-kohuudella suolaa. Jokainen voi lisätä suolaa pöydässä tai mausteita kastikkeella.

        Kaikki ruuan mausteet ei tarvitse olla heti pihvissä.

        Niin se muinainen isäntä aloitti sen maustamisen juuri leikatuista pihveistä. Liha maustetaan yleensä vain kerran pannulla tai ennen sitä.. Ei sun tarvii uittaa niitä uudelleen.


      • ap.
        kauko-ohjaus kirjoitti:

        Kerma on ok ja oikein -se lisätään loppuvaiheessa. Ja annetaan sen vain ns kiehua kasaan (tiivistyä).

        Pannun ei tarvitse olla punaisen kuuma, mutta kuuma kuitenkin. Ei ole tarkoitus polttaa niitä. Paistamiseen voita tai rypsiöljyä. Mitä tykkäät käyttää.
        Kypsyysaste? Mikä on kaunis paistettu väri? Ja voit kurkata yhdestä pihvistä esim veitsellä tai haarukalla sen sisustaa, milloin punaiset osat on paistunu. Lohkeava on kypsää noin yleensä ( esim kalassa).

        Ei tarvitse nuijia. Jos joskus nuijit, niin ---kun ostat sisäfilee (pitkä pötkö). Niin leikkaat siitä päästä pätkiä kuin korvapuusti taikinasta. Pätkä pystyyn pöydälle ja siitä nuijalla päälle. Vaikea selittää selkosanaisesti.

        Nyt onnistui hyvin. Eilen oli kai kylmempi pannu. Kiitos.


      • Olen hyvä
        ap. kirjoitti:

        Nyt onnistui hyvin. Eilen oli kai kylmempi pannu. Kiitos.

        Tuli nälkä ohjeita kirjoittaessa, vaikka justis syötiin.

        Bon Appetit


    • säädä lämpötila.

      Ai niin. Jos käytät kannellista pannua ja jätät pihvit kannen alle hautumaan, niin laske lämpötila vaikka kolmoseen.
      Jos paistat AVOpannulla esim 5-6:lla niin kannen alla kuumuus käy liian kovaksi sillä lämpötilalla. Kannen alla paistolle riittä 3-4:n.

    • Liha ei ole sisäfilettä, joten ei niin mureaa. paketti pitää ottaa puoli tuntia enne paistoa huoneenlämpöön.
      Kypsyysaste on ratkaiseva, jos haluat täysin kypsän, ei riitä pari minuuttia. Pihvi yleensä painellaan rystysillä kevyesti, ei hakata. Paitsi lehtipihvi.
      Kuumenna pannussa ensin öljyä ja sit ennen paistoa laita nokare voita ja sen jälkeen liha. Ei liikaa kerralla pannuun, jotta pannu ei jäähdy ja paistopinta jää muodostumatta.

    • Noista syistä syön pippuripihvini ravintolassa, tai jonkun muun laittamana, mutta onnea matkaan seuraavan yrityksen kanssa.

    • Ehkä sun kannattaisi pysytellä valmiiksi paistetuissa.

      Toissa päivänä kattelin yhden raflan hinnastoa ja pelkän paistetun 200g pippuripihvin kilohinta kotipakettiin laitettuna olisi yli 200€.

    • kastikevinkki

      sille, joka osaa ruskeenkastikkeen jo tehdä.
      Oman reseptini mausteiksi käyvät ketsuppi, soijakastike, ripaus sokeria, ja lihaliemikuutio. Sekä tietysti suolaa (lisätään valmiiseen ruokaan)
      Sopii vaikka sen salvetun sonnin palanpainikkeeksi.

    • 3 minuuttia per puoli kovalla lämmöllä niin tulee kohtuu hyvää mediumia, jos kypsää haluaa niin sitten pitää puolisen tuntia-tuniin hauduttaa päällle.

      Ei mitää nuijia.

    • NAUDANPAISTI

      Lidlin Härän Pippuripihvi on NAUDAN PAISTIA, ei sisäfilettä, valmistus sen mukaan!!

    • nuijakonsti

      Laita pihvi 1 litran pakastepussiin ja pussi kiinni ja sitten steppailet sen pussin päällä 5 minsaa niin johan on nuijittu pihvi :P

      • Kyöstix

        Saattaa tulla ylimureaa :DD


    • tietäjä

      Säännöllisesti sitä unohtaa oman pihvinpaistokyvyttömyytensä.

    • työtön 2.polvessa

      Palstan ökyrikkaat taas elvistelevät pihveillään.
      Jauheliha se köyhäkansan tiellä pitää!

      • 40 000

        Tuskinpa tällaista sivustoa ökyrikkaat lukevat, joten tyhjätaskut saavat yhä edelleen melskata täällä ihan rauhassa.


    • Hp12321

      Lidlin pippuripiffit jotain sitkeetä paistia jos hyvät pihvit haluut niin kannattaa hakee tiskultä jossa ammattitaitoinen myyjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      22
      3392
    2. Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"

      Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe
      Maailman menoa
      11
      2798
    3. Menen nyt koisimaan

      Ja en ehkä palaa tänne. Asia on nyt loppuunkäsitelty ja totuus tuli ilmi
      Ikävä
      28
      2454
    4. Olisiko sinulla

      Jonossa vaihtoehtoja, ehkä
      Ikävä
      42
      1857
    5. Pieni galluppi

      Mitäs lahjaa odotat joulupukilta.
      Ikävä
      51
      1719
    6. onko kaivattusi

      vaarallinen? :D
      Ikävä
      41
      1461
    7. Haluaisin rakastaa sinua

      Ja olla sinulle se oikea... Rakastan sinua 💗💗💗
      Ikävä
      9
      1451
    8. KL: Mari Hynynen avoimena - Jouni-rakkaan ja Joel-pojan välit ovat nämä!

      Mari Hynynen (ent. Perankoski) on naimisissa Jouni Hynysen kanssa. Marilla on edellisestä liitosta yksi lapsi, Joel Vola
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1438
    9. Oletko uhriutuja?

      vaikka itse olet rääkännyt toista ja aiheuttanut ties mitä toiselle.
      Tunteet
      53
      1343
    10. Missikohu edustaa nykyajan monimuotoisuutta

      Puolesta vai vastaan, saako esittää pilkkaavasti jonkun toisen ihmisen syntyperäisiä ominaisuuksia? Kadulla vastaan tule
      Sinkut
      262
      1135
    Aihe