Etanoiden "lopettaminen"

15

Olen etanoiden ystävä monella tavalla ja olen miettinyt, millä tavoin ravinnoksi käytettävät etanat tapetaan.
Tapetaanko säilyke-etanat samalla tavalla kuin esim. ravintoloissa syötävät vai käytetäänkö ravintoloissa "tuore-etanoita", joilta henki otetaan pois vasta esim. ennen paistamista?

6

1733

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+19

      Haulikolla ammutaan nirri pois ja sitten nyljetään ja orteen roikkumaan.

    • etanasmetana.

      Meillä on kesäsin paljon lehtokotiloita joita syödään monessa maassa. Melkein sama kuin etana. Keitetään vahva suolaliemi johon ne plumpsautellaan, kuolevat välittömästi. Pönttö on koko kesän pihalla ja siihen sitten noukitaan matkan varrelta kotilot.
      Noi ravintolaetanat lihotetaan akvaariossa voilla. Luonnossa ovat aika paljon pienempiä.
      Ja syövät kasvimaat... prkl...

      • 15

        Jep, kasvimaa menee mullakin aina silloin tällöin matalaks. Muuten ovat ihan symppiksiä otuksia.


      • etanasmetana.
        15 kirjoitti:

        Jep, kasvimaa menee mullakin aina silloin tällöin matalaks. Muuten ovat ihan symppiksiä otuksia.

        Ovat mutta sitten kun niitä on kymmeniä ja satoja... Naapurin mummeleille pidin kurssitusta siitä että niitä ei missään nimessä saa tallata koska ne munat leviää enempi. Ihan paikallisen ylopiston biologilta sain sitten ne lopettamisohjeet. Näin se käsitääkseni tehdään ravitoloissakin, suolaliemeen ja sitten pakkaseen ja siitä etanapannuun.
        Ite en kyllä moista niljaketta suuhuni laittasi mutta makunsa kullakin.


      • snail

        Nuo syötävät etanat pannaan todellisuudessa paastolle ennen valmistumista muutamaksi päiväksi, jotta tyhjentävät suolensa sen aikana. Sen jälkeen ne ladotaan koriin ja päälle ripotellaan karkeaa suolaa, joka saa etanan työntämään limansa ulos.

        Tämän jälkeen etanat huuhdellaan pariin kertaan ja valmista tuli suolavedessä keittoa varten.

        En ole koskaan kuullut, että niille tarjoiltaisiin hengissäoloaikana voita. Voi topataan kotilon onkaloon vasta valmistusvaiheessa: voita, valkosipulia ja persiljaa. Sitävastoin jotkut syöttävät kotiloille jauhoja, joka saa myös suolen tyhjentymään.


    • Etanat ruuaksi

      Viinimäkietana ei ole lainkaan limainen paitsi siltä kohtaa, jolla se "liukuu" eteenpäin. Se on ihan tavallisen lihan tuntuinen ja valkosipulietanat ovat herkkua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      122
      1701
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1402
    3. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      982
    4. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      980
    5. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      81
      833
    6. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      66
      831
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      741
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      671
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      658
    Aihe