Minä teen ruispuolukkapuuron näin:
Jauhan jyvät omassa pienessä myllyssä ja vispaan ne kiuhuvaan veteen. Sitten kun koostumus muutaman minuutin jälkeen näyttää hyvältä, laitan puolukkasurvoksen sekaan. Sitten annan vielä hautua muutaman minuutin ja syön.
Suhteen ovat
1 l vettä
ripaus suolaa
2 dl jyviä (en ole muuten muistanut mitata paljonko olisi jauhoina, mutta veikkaan että ei kyllä kolmea desiä)
2 dl puolukkasurvosta
1,5 dl sokeria
Miksi kaikissa ohjeissa kehotetaan hauduttamaan vähintään puoli tuntia, uuniversioissa jopa 4h!
MInusta puuro on todella hyvää jo vähällä haudutusajalla, enkä ole huomannut mitään mahaoireita puuron syönnistä.
Mitä etua siis on pitkästä haudutuksesta? Vai onko jopa haitaa vitamiinikadon vuoksi? Tai mitä haittaa voisi olla lyhyestä haudutusajasta?
Ruispuolukkapuuro. Miksi pitäisi hauduttaa?
Puuronkeittelijä
1
259
Vastaukset
- suoles toiminta
kuule kaikkia kiinnostaa ihan älyttömästi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä16211510- 288122
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.565984Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1664957- 174724
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai394384Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1014265- 953605
- 803280
- 481781