Esperantonkurssista...

Alkeet hallussa

Onkos kellään kokemuksia Etäopiston esperantonkurssista? Kannattaako uhrata 130?

9

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole kokemusta, mutta varmasti kannattaa uhrata jos haluaa päästä esperantossa eteenpäin. Harjoittelu on aina kielen oppimisen avain ja hyvä kurssi on omiaan sellaiseen. Vielä parempi olisi, jos pääsisit harjoittelemaan esperantoa naamatusten toisten kanssa.

    • abcĉde

      Esperanton voi opiskella ilmaiseksi Internetissä korkeimpaan tasoon saakka. Jos puhekavereita ei paikkakunnalta löydy, niin Skypen avulla löytyy.

      Etäopiston esperantokurssista ei ole kokemusta. Itse en ole tuhlannut esperanton opiskeluun senttiäkään.

    • etä arveluttaa?

      Ei kokemusta minullakaan, mutta mikä tahansa kurssi voi antaa ryhtiä ja säännöllisyyttä opiskeluun. Vielä parempi jos tapaa ihmisiä.

    • experanto

      Miksi opiskella esperantoa kun voisi opiskella englantia??
      Onko esperanton puhujia muka enemmän kuin englannin puhujia?
      Eikö englannin opiskelu kannattaisi ennemmin kuin esperanton opiskelu.
      itse en ainakaan tiedä yhtään tuttava piiristäni joka osaisi esperantoa mutta moni osaa puhua englantia sen verran sujuvasti että normaalit kanssa käymiset sujuisivat englanniksi

      • kielen tasa-arvo

        Esperanto on helppo oppia ja se antaa kaikkia eri äidinkieliä puhuville mahdollisuuden kohdata ikäänkuin puolueettomalla maaperällä, kielellisesti tasa-arvoisina. Vieraan luonnollisen kielen oppiminen täydellisesti on useimmille mahdotonta. Esperantomaassa me olemme kaikki samalla viivalla. Esimerkiksi englanti on - sitä äidinkielenään puhumattomalle - varsin vaikea kieli oppia täydellisesti.


      • ei sulje pois

        http://www.helsinki.fi/~jslindst/englanti.html

        "esperanton puhujat eivät hylkää englantia, silloin kun se on heille käytännön syistä tarpeen, mutta englanti ei riitä heille"


    • oikea tasa-arvo

      Keinotekoinen kansaninvälinen kieli, jonka jokainen joutuu opettelemaan, antaa pienillekin kansoille mahdollisuuden toimia kansainvälisesti kielellisesti tasa-arvoisesti . Emmehän halua olla mitään kielellistä toisarvoista paaria-luokkaa jota ei tarvitse ottaa todesta koska sillä on outo aksentti eikä puhu englantia kuin alkuasukas.

      • L.L.

        Näin on.
        Esperanton kehittäjä Zamenhof puhui ja ymmärsi sujuvasti noin kymmentä kieltä, mm. englantia, joka ei siihen aikaan ollut sivistyneistössä mitenkään itsestään selvyys. Hän oivalsi, että käytännössä ainut tasa-arvoinen, täysin neutraali kommunikointiväline eri ihmisten välillä on keinotekoinen kieli, koska silloin kaikki ovat ns. samalla tasolla toistensa kanssa.
        Varsinkin vähemmistökansoilla on vaikeuksia säilyttää omaa äidinkieltänsä, mikäli he ovat jonkun puhujamäärältään suuremman luonnollisen kielen (ja sen myötä tulevan kulttuuripaineen) puristuksista; ei tarvitse kuin katsoa Venäjän suuntaan ja todeta kuinka siellä on käynyt kymmenille eri paikalliskielille.
        Toki esperanton ja oman äidinkielensä lisäksi on hyvä osata muitakin kieliä (Zamenhof muistaakseni antoi lapsilleen puolankielisen kasvatuksen), joko mielenkiintoa tyydyttääkseen tai sitten varsinaiseksi hyödyksi itselle.
        Esperanton perusidea on vain niin mahtava ja kaikille tasa-arvoinen, että on sääli, ettei se ole tavoittanut sitä kansainvälisyyden mittaluokkaa minkä se ilman muuta ansaitsee.


    • 9+20

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe