Hyvä gps-ajotietokone kuntoilijalle ?

Mikä olisi sopiva gps-ajotietokone kuntonsa puolesta polkevalle, joka kuitenkin haluaa seurata edistymistään. Vähimmäisvaatimuksena olisi, että voi ajetut reitit, nopeudet ja matkat ym. tallentaa laitteelta kotikoneelle. Sykemittarimahdollisuus myös plussaa. Jos sama laite vielä kävisi hölkkälenkeille ja talvella maastohiihtoon niin olisi täydellinen mulle.
Ilmoita

Kun haluat pyöräilyyn, lenkkeilyyn ja hiihtoon sopivaa GPS-laitetta, joka osaa myös sykkeen, lähtisin etsimään sopivaa mallia Garmin Forerunner 405CX:stä.

"Urheilukello, jossa GPS-ominaisuus. Syketietoon perustuva kalorilaskenta, automaattinen synkronointi, tietojen jakaminen langattomasti, erittäin herkkä GPS-vastaanotin, reittitoiminto, edistyneet harjoitustoiminnot, ladattava litiumioniakku."

Jos haluat karttoja, Garmin Edge 800 on juttusi. Se ei tosin ole enää hölkkä tai -hiihtotietokone.
Ilmoita
Sports Tracker. Se on ilmainen sovellus älypuhelimiin. Reitin ja datan voi ladata nettiin omalle tililleen (myös ilmainen). Symbianiin ja Androidiin saa myös sykemittarin. Tulossa kai myös iPhoneen ja Windows puhelimiin.
2 VASTAUSTA:
Sports Tracker on ihan riittävän hyvä useimmille. Sen huono puoli on, että ainakin minun kännykkäni saa puseron taskussa niin huonon signaalin, että reitistä tulee aika poukkoileva. Mutta ei se juurikaan 5 % enempää anna pituutta kuin todellinen lenkin pituus. Olen kokeillut kännykälle telinettä ohjaustankoon, mutta tulos ei juurikaan parantunut.

Kokeilin muutaman kerran ST:tä autossa ja silloin reitti oli juuri sellainen kuin autolla ajoi. Tähän vaikuttaa tietysti ajonopeus ja se että autosta on hyvä "näkyvyys" sateliitteihin. Reitinhän voi tarkistaa Google Earthista.
Vanhassa puhelimessani Galaxy S5 mini Sport tracker toimi hienosti, mutta uudessa Galaxy A3:ssa surkeasti. Paras vaihtoehto on ostaa varsinainen GPS laite (Garminin tuotteet) kuntoiluun, tarkempia kuin nämä mobiilisovellukset.
+Lisää kommentti
sporrt trackker on aika suuntaa antava ohjelma, olen vertaillut tuloksia ranne tietokoneen kanssa ja täytyy sanoa että kilometrejä tulee paljon trakkerilla, itse petyin polarin mittariin kun siinä ei saa automaattista stoppia ollenkaan eli kello juoksee myös liikennevaloissa tai kaverille jutellessa-ei hyvä garmin siinä suhteessa parempi-tutustu myös uutuuteen joka vaikuttaa mielenkiintoiselle myös hintansa puolesta
http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/gps-kuntoilu-ja-ulkoilma/NIKERUNNER/nike-sportwatch-gps-by-tomtom-urheilukello
1 VASTAUS:
Garmin on alun perin GPS-valmistaja, joten sen laitteissa reittitieto ja siihen liittyvät sovellukset ovat kaveripiirin vertailun mukaan parhaita. Suunto on alun perin kompassi tehdas, joten paikkatieto on yhä sen alaa. Polar taas on aloittanut sykemittareiden valmistajana, joten sillä on yhä etumatkaa syketiedon mittauksessa ja sen esittämisessä. Lisäksi Polar on tällä hetkellä vahvoilla pyöräilijöiden tehonmittauksessa lyötyään osaamisen yhteen LOOK'n kanssa. Kaikea ei voi saada, aina joutuu tekemään kompromisseja.

Pyöräillessä itse pidän tärkeimpänä tietona kadenssia. Syke on myös mukava, ei niin välttämätön. Itse tallennan reitin puhelimella, missä on puolensa. Teho olisi kiva, mutta laitteet aivan liian kalliita kuntoilijalle. Hintataso alkaa kuitenkin olla sellainen, että ikäkausiurheilijoilla (pojat 50v) noita jo näkee.

Puhelimena on iPhone. Miinusta tulee akun kestosta. GPS-päällä se ei riitä pitkille lenkeille. Plussaa taas siitä, että laite on aina mukana. Nokiaan verrattuna iPhonessa on myös huomattavasti pienempi valikoima yhteensopivia antureita. Käytännössä joutuu tyytymään Wahoon tuotteisiin.

Jos haluaa kaiken irti syketiedosta, tulee hankkia mittari, joka mittaa sykevälin lisäksi sykkeen muotoa. Sellaiset mittarit mm. varottavat ylikunnosta. Nuo mittarit käyttävät suomalaisen FirstBeat'n teknologiaa. Ainakin Polarilla, Garminilla ja Suunnolla on näitä.

Itse haen mittaria, jossa yhdistyisi:
- kohtuu hinta
- kadenssianturi
- hyvä akun kesto
- FirstBeat'n teknologia ja
- GPS-tieto
helposti luettavassa muodossa. Ei ole vielä tullut vastaan. :) Jos hinnankin hyväksyisi, niin akun kesto tuntuu olevan vaikea pala kaikille GPS:lle.
+Lisää kommentti
No, jos haet kuvailemaasi monipuolista fillarimittaria, josta voi suoritteet siirtää omaan tietokoneeseen kuten SportTracks ohjelmaan, niin suosittelen todellakin jotakin Garminin fillarimallia, joko Edge-500 tai sitten Edge-800 vehjettä.

Jälkimmäiseen saa ostettua / ladattua myös karttoja. Ensinmainittu Edge-500 on siis ihan pure gepsillä varustettu fillarfimittari. Tuohonkin toki saa langattomana kadenssianturin (GSC-10) liitettyä ja tietty myös sykevyön ja lisäksi vielä jos rahkeet (taloudelliset siis) riittävät poljinvoima-anturit!
Ilmoita
Polarin RCX3 tai RCX5 kadenssisensorilla ja G5-palikalla voisi olla vaihtoehto (165/290 60 125€). RCX3:lla päästään vielä kohtuu hintaankin. Irrallisella gps-palikalla päästään akkukestossa jo kohtuu riittävin tuloksiin. Tuolla G5:lla päästään n. 18 tuntiin. Garminilla rannelaitteista ainoastaan 310XT pääsee edes lähelle tuota, mutta kyseinen laite alkaa olla jo aikamoinen jötikkä. Tuo uus G5-sensori on todella näppärän kokoinen ja mahtuu oikeastaan mihin väliin tahansa. Tuon saa jopa ulkona uidessa näppärästi uimalakin alle minigrip-pussissa ja pelittää silloinkin. Parasta tuossa on se että rannelaitteessa paristot kestävät useamman kuukauden eikä jää ainakaan syketietoja tallentamatta sen takia, että laite olisi jo valmiustilassa tuhlannut akun loppuun.
Ilmoita
No, jos halajaa huomaamatonta vehjettä missä ei tarvita mitään ulkoisia ns mötiköitä kenkiin eikä muuallekaan, niin jos 310XT on liika iso niin suosittelen Garmin Forerunner 910XT vehjettä täysin vesitiviinä moniurheilukellona (mm. triathlon). Jätä nuo Suunnot ym. Polarin yritelmät väliin kaikenmaailman podeineen, eihän niistä edes kaikki ole IPX7 tiiviitä, mikä ei siis veteen mitenkään riitä!!!
Ilmoita
Siellä joku historiian jäänyt huutelee.. Kaikki vähänkin uudemmat Polarit ja Suunnot on vedepitäviä (toki näppäimiä ei saa veden alla painella niin kuin ei muissakaan merkeissä). Sen sijaan osasit poimia Garminilta ne ainoat mallit, jotka oikeasti pitävät vettä. Muut normaalikokoiset on juuri noita ipx-mikälie vedenpitäviä (1m ja 20min taitaa olla määritelmä). Eli nuo mainitsemasia kaksi mallia on ainoastaan Garminin gps-laitteista uimakelpoisia. Polarilla ja Suunnolla kaikki! Sitä paitsi tuo 910XT ei ole juuri 310XT:tä pienempi. Nuo Polarit on vielä sen näköisiä/kokoisia, että menee sporttisemmalla kaverilla vielä ihan kellosta. Ja tosiaan tuo uusi pieni G5-sensori on siinä mielessä näppärä, että muita lajeja harrastaessa kellon patteri itsessään kestää monta kuukautta. Garmineita sisäisellä gps:llä saa ladata ilman käyttöäkin 2-3viikon välein.
Ilmoita
juupajoo....eihän sitä mitenkään voi aloittaa kuntoilua jos ei ole tietokonetta mukana, eipä tietenkään. Ja pitää olla ohjelma, josta näkee oman kehityksensä...
Ennen sitä vaan otettiin fillari ja paineltiin pitkin maanteitä tuntikausia ja ainakin luultiin, että kunto siitä koheni, mutta kaitpa se olikin vain luuloa...
Ilmoita
Olen käyttänyt muutaman kuukauden Elemnt Mini systeemiä, myös Elemnt Bolt oli harkinnassa.
Toimii.
Ilmoita
Suunto spartan ultra titanium. Jep on se hyvä mutta ihanan kallis, suoritukset pystyy exporttaamaan usbilla tietsikkaan tai bt:lla kännykkään. Ennen käytin sykevyötä ja sportstrackeria.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hyvä gps-ajotietokone kuntoilijalle ?

Mikä olisi sopiva gps-ajotietokone kuntonsa puolesta polkevalle, joka kuitenkin haluaa seurata edistymistään. Vähimmäisvaatimuksena olisi, että voi ajetut reitit, nopeudet ja matkat ym. tallentaa laitteelta kotikoneelle. Sykemittarimahdollisuus myös plussaa. Jos sama laite vielä kävisi hölkkälenkeille ja talvella maastohiihtoon niin olisi täydellinen mulle.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta