Kävinpä tänään paikkakuntamme Citymarketissa tuoretiskillä kysymässä kalaa sushiin jota oli tarkoituksena tehdä ensinmäistä kertaa. Koska sushiin käytetään raakaa kalaa, sen on oltava tuoretta. Luin netistä paljon hyviä ohjeita siitä, miten kaupasta kannattaa kysyä kalan pyyntipäivää.
Lohi näytti herkulliselta, joten kysyin myyjältä koska kala on pyydetty. Myyjä vastasi, etteivät he saa sitä tietää. Olin vähän ihmeissäni, ja kysyin sitten että koska se on heille kauppaan tullut. Täti huokasi happamana, ja meni taemmas katsomaan papereita jostain kansiosta. Hetken selattuaan hän huikkasi: "8. päivä on tullut jotain, mutta en pysty takaamaan että onko se juuri tuota lohta. Tuoreempaa se ei ainakaan ole". Hämmennyin, enkä sitten ottanutkaan kalaa.
Siis mitä ihmettä, eikö kaupat pidä tarkkaa kirjaa että milloin herkästi pilaantuvat kalatuotteet on kauppaan tulleet ja esille laitettu? Eihän kala voi kovinkaan useita päiviä säilyä myyntikelpoisena? Pisti ajattelemaan, kun olen useasti aiemminkin ostanut lohta tiskiltä sen kummemmin miettimättä että kauan se onkaan lillunut varastossa / tiskillä ennen ostoskoriini päätymistä.
Pitää ilmeisesti onkia jatkossa kalat itse jos haluaa olla varma tuoreudesta :-D
Tuoretiskin myyjät eivät tiedä, myyvätkö tuoretta?
3
344
Vastaukset
- kala_ystava
Kyllä myyjän pitää tietää kertoa kalan pyyntipäivä, pyyntipaikka ja vielä pyytäjäkin (= kalastaja). Ihan sama ostatko kalan torilta vai kaupan kalatiskistä. Ostettavasta kalasta, nimenomaan tuorekalasta, pitää löytyä katkeamaton ketju ( asiakirjat ) myyntitiskiltä pyyntipaikkaan. Vaikka myyjä on kuinka hapan, kun näitä tietoja kysytään, on hänen tehtävänsä kertoa asiakkaalle tiedot. Olen usein kysynyt Jyväskylän MiniManin kalatiskiltä esim. friteeratun muikun valmistajaa, ja aina on vastaus tullut. Harmi vaan, kun enää ei saa Posiolla valmistettua friteerattua muikkua.
- boog
Kaupan tiskin lohi on aina pyydetty vähintään pari päivää aikaisemmin. Ihan tuoretta on turva toivoa... Aika turha miettiä jos olet kerta aiemminkin ostanut ja mitään ei ole käynyt. Ei se kala ihan parissa päivässä huonoksi mene...
- tuoretta tiskiin!
Meidän paikkakunnalla sekä Prismassa että Cittarissa on myyntitiskin takana seinässä taulu, johon on merkitty kulloisenkin myynnissä olevan kalan pyynti- ja viimeinen käyttöpäivä. Itse kiinnitän huomiota ainoastaan ensimmäiseen - se ei saa olla monta päivää takana päin, varsinkaan rasvaisten lohen ja kirjolohen kohdalla. Norjan lohi on lähes aina minulle liian vanhaa.
Ja myyjille olen valittanut, jos viikonlopun myynnissä on ollut tarjolla alkuviikosta pyydystettyä lohta - se on aivan liian vanhaa!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938