Miten saisi aidon läskisoosin makua vegaaniseen versioon?
Vegaaninen läskisoosi
9
408
Vastaukset
- tuula-neiti
Kasvisraaka-aineista tahini on lähimpänä läskin makua, ainakin minun mielestäni. Ehkä siihen voisi käyttää myös soijahiutaleita rapeiksi paistettuina antamaan sitä läskisoosia muistuttavaa rakennetta.
- Lukija
Soija on erityisen haitallinen vauvoille, karsinogeeninen ja haitallinen kilpirauhaselle. Tietääkseni muitakin haittoja on soijan käytöstä.
Lisäksi soijan viljely valtaa alaa Amazonin sademetsistä.
- Onnea yritykselle
Tatit muistuttavat paistettuna rakenteeltaan läskiä, makukin on melko mieto. Lisäksi se on kotimainen ruuan raaka-aine ja myös terveellinen, toisin kuin niin moni muu vegaaninen ruoka.
Tosin tattien paistamisessa voista tulee eniten makua ja on paistamisessa stabiilimpaa kuin esim ruokaöljy, joka kuumentuessaan muuttuu terveydelle haitalliseksi.- bekkerelli
Sienissä on radioaktiivista säteilyä.
- Joopa tai eipä
bekkerelli kirjoitti:
Sienissä on radioaktiivista säteilyä.
Ei sitä ole viljellyissä herkkusienissä. Metsäsientenkin säteilyarvoissa on isoja lajikohtaisia eroja. Vähiten säteilyä on kantarelleissa ja tateissa paitsi kangastatissa, keskinkertaisesti haperoissa, suppiksissa ja mustassa torvisienessä ja eniten rouskuissa, orakkaissa ja kangastatissa.
Säteilyä voi vähentää myös käsittelemällä lähes kokonaan. http://www.stuk.fi/sateilytietoa/sateily_ymparistossa/elintarvikkeet/cesium137/fi_FI/sienien_cesiumin_vahentaminen/
- viljami6
Ostaa possun kylkeä ja tekee siitä. Ei sitä makua millään korvikkeilla saa. Ja on muuten hyvää:)
- sikakiisseli
Varmaan jollakin kemiallisella "luontaisenkaltaisella aromiaineella" (kuuklaa), mutta varsinainen kymysys on, että miksi "vegaanit" haluavat lihatuotteiden hajua, makua ja muotoa ruokiinsa.
Kasviksissa on jo ihan itsessään riittävästi hyvää makua sellaisenaan, joten miksi jäljitellä liharuokia vai ovatko vegaanit "heikkoja lihassaan ja uskossaan"?
Ärsyttää kun tseffien on pakko tuoda sika jopa jälkiruokiin (laardi, liivate jne...) kun ne voisi tehdä paremmin ja maistuvammin ihan kasviperäisistä aineksista.- Sedä
No miksi ei, lihahan on hyvää? Vielä jos samat maut saa kiusaamatta eläimiä, niin eläimet kiittää. Ei sillä etteikö kasvisten maut sitten olisi hyviä, kasveillahan lihakin useimmiten maustetaan ;)
- syökääsikaa
Sedä kirjoitti:
No miksi ei, lihahan on hyvää? Vielä jos samat maut saa kiusaamatta eläimiä, niin eläimet kiittää. Ei sillä etteikö kasvisten maut sitten olisi hyviä, kasveillahan lihakin useimmiten maustetaan ;)
No mutta - liha on hyvää - paitsi vegaaneille. Se, että halutaan lihan "aromi" kasviksiin, on paitsi eettisesti arveluttavaa myös terveydelle vaarallista. Eiköhän meidän jokaisen kroppa ole jo tarpeeksi täynnä kaiken maailman E:tä. Suosittelen puhdasta kasvisruokaa kaikille ilman mitään keinotekoista lihankaltaiseksi muokkaamista - maistuu todellisuudessa paremmalta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2534567Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1302985Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412752Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741730Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061574Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn221468- 551324
- 931235
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2051098- 471085