Yllättävä riski teetä juovilla miehillä

teeriskit

Suomalaiset, pysykää kahvissa: yllättävä riski teetä juovilla miehillä
http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=9614510

"Glasgowin yliopiston tutkijoiden mukaan paljon teetä juovilla miehillä on jopa puolet korkeampi riski sairastua eturauhassyöpään kuin vähemmän teetä juovilla."

"Raskaaksi käytöksi määriteltiin yli seitsemän kuppia päivässä. Tämän verran juovilla riski oli 50 % korkeampi kuin tutkimukseen osallistuvilla jotka eivät juoneet teetä tai joivat sitä alle neljä kuppia päivän aikana."

"Tutkimuksen 6016 osallistujasta neljännes kuului raskaiden käyttäjien ryhmään ja näistä lähes 7 % sairastui eturauhassyöpään 37-vuotisen tutkimuksen aikana. Tutkimus on ristiriidassa aikaisempien tutkimusten kanssa jotka eivät ole löytäneet yhteyttä teenjuonnin ja syöpien välillä."

"Mielenkiintoista on myös se, että raskaat teenjuojat olivat epätodennäköisemmin ylipainoisia tai tupakoitsijoita. Heillä oli myös paremmat kolesteroliarvot muihin tutkimuskohteisiin verrattuna."

"BBC:n uutisessa aiheesta tutkimuksen johtaja spekuloi että riski saattaa selittyä sillä että teenjuojat elävät pitempään, jolloin heillä on suurempi riski ja enemmän aikaa sairastua eturauhassyöpään."

Lähde: Glasgowin yliopisto
http://www.gla.ac.uk/news/headline_236268_en.html


Mitä mieltä olette? Monessa nettisaitissa nimenomaan sanotaan että vihreä tee alentaa eturauhassyövän riskiä ja hidastaa syövän kasvua.

3

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+19

      itse juon varmaan kymmen kuppia päivässä. se on kyllä vähän liikaa

      • fhgdh

        Mutta käytätkö joka kupilliseen oman teepussin/tl-irtoteetä, vai keitätkö ns. laimeaa tiskivettä? Oikeaoppisesti ja tehoaineiden määrän maksimoimiseksi jokaista teekupillista kohden uusi teepussi tai n. 1 tl -irtoteemäärä.


    • on tehonnut

      Mutta oliko kyse mustan teen, vihreän teen tai kaikista teen juojista?
      Glasgowin yliopisto on Iso-Britanniassa, joten myös tutkittavat 6016 henkilöä löytynevät sieltä. Joten voidaan olettaa että kyseessä ei ole vihreän teen juojat, vaan mustan. Lisäksi englantilaisten teeparadoksi on tuttu, jossa paljon teetä juovat saarivaltiolaiset eivät saa teen terveyshyötyjä, kuten japanilaiset ym. Tämä johtuu siitä että teen kanssa käytetään yleisesti maitoa, joka blokkaa vihreän teen tehoaineiden hyötyvaikutuksia.
      Japanista ja muualta Aasiasta on saatu nimenomaan näyttöä että vihreä tee vähentää monien muiden syöpien lisäksi myös eturauhassyöpää. Johtuuko siitä että Aasiassa vihreä tee juodaan ilman maitoa, jolloin teen tehoaineiden hyödyt saadaan täysimääräisenä?

      Itselläni ei ole teen juonnin aloittamisen jälkeen noin vuosi sitten ollut yhtään flunssaa, kurkkukipua, kurkun limaisuutta tai hengitystieinfektiota, jotka tätä ennen ovat vaivanneet varsinkin talviaikaan joka vuosi ainakin 15-vuoden ajan. Myöskään keväällä tai nyt kesällä ei ole ollut vedosta ym. johtuvia flunssia ym. joita on myös ollut ainakin muutama joka vuonna. Itse tulen jatkamaan takuulla vihreän teen juomista päivittäin 1-6 kupillista, 2-3 ollessa keskiarvo, sillä sen hyödyt itselle ovat kiistattomat. Myös energiaa on enemmän kun juo vihreää teetä. Ja ilman maitoa tietenkin. Käytän myös mainostettua kuumempaa kiehahtanutta vettä ja n. 10 minuutin haudutusaikaa, maksimoidakseni tehoaineiden liukenemisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe