Taas ei tiedä mihin olisin tämänkin kysymykseni laittanut. Koitetaan nyt täältä.
Minulla on tosi paljon reseptejä (mm. suolaisia ja makeita leivonnaisia, ruokaohjeita, karkkiohjeita). Joskus minun pitikin kaikkia kokeilla, että pääsisin osasta eroon jos eivät olekaan hyviä, mutta tulee vain kerättyä.
Reseptit pitäisi järjestää jotenkin, että löytäisin ne parhaimmat reseptit ja vähemmän tärkeät ja sen jonkun tietyn reseptin. Miten te olette reseptinne laittaneet? Välillä tuntuu, että olisi hyvä pitää järjestyksessä jonkin ainesosan mukaan, esim. omenahillosta reseptejä, marjoista, sitruunasta (kun sitä mehua joskus jää), valkuaisesta. Sitten pitäisi olla järjestyksessä erilaiset kuivakakut, piirakat, voileipäkakkuvinkit. Ja sitten miten ne löytää siitä kansioista tai vihosta: aakkosjärjestys vai vain luetteloida jotenkin sisällysluetteloon. Ja liimaako johonkin vihkoon vai laittaako jotenkin reikäkansioon.
Olisiko antaa näppärää vinkkiä ongelmaani? Tai kertokaa vaikka miten teillä on reseptit laitettuna, jos siitä saisin vinkkejä.
Reseptit järkevästi järjestykseen?
16
1456
Vastaukset
- netissä kaikki
Ei mitenkään. Jos haluan omenapiirakkaa googlaan ja valitsen sieltä parhaimman ohjeen. Mitään lappusia en nurkissani pyörittele. Ei pyörää tarvi keksiä uudestaan.
- kotikokki
Ruokaohjeet voi jaotella kuten haluaa, esim.: liha- ja jauhelihaohjeet, kalaruokaohjeet, kasvisruokaohjeet, piirakkaohjeet, jälkiruokaohjeet, leivontaohjeet jne.
Jos ne ohjelappuset on kansiossa voi ottaa juuri sen lappusen kuin tarvitsee - ei tarvitse pitää koko kansiota pöydällä, mutta ohjeet menee hyvin myös vihkossa... - kgiuu
Jos pitää hakusanalla (esim. sitruuna) löytyä, niin tietokone on paras ratkaisu. Sopivan toteutuksen löytäminen voi vaatia hiukan mietintää.
- Panhandle
Irrallisten lappusten vieminen tietokoneelle on iso urakka, eivätkä kaikki halua säilyttää reseptejä tietokoneella. Se on kuitenkin kaikkein varmin tapa löytää tieto helposti hakusanan avulla. Siinä ohjeita koneelle viedessä tulee jo karsituksi ne, joita on säilyttänyt vuosikausia, muttei koskaan käyttänyt.
Jos kuitenkin haluat säilyttää ohjeesi kansiossa tai vihkossa (kansio on kätevämpi, koska siihen voi lisätä sivuja ja osastoja tarpeen mukaan), mieti, millä perusteella ohjeita haet ja tee jaottelusi sen mukaan. Itse olen käyttänyt aika karkeaa jakoa: salaatit ja kasvisruuat, kala, liha, keitot, jälkiruuat, juomat, leivonnaiset, säilöntä.
Sisällysluetteloa on kansioon vähän hankala tehdä, koska ainakin minulla kansio elää koko ajan, sinne tulee uusia ohjeita ja poistan sieltä vanhoja.- herkkua taas
Kiitoksia. Jospa erottelisi sitten muovitaskuihin. Tietokoneelle en halua laittaa. Näistä jo kerätyistä ohjeista on kätevä tehdä. Se ongelmahan siinä vielä on, että jos todellakin jää jotain ainesosaa esim. kananmunan valkuaista tai sitruunaa tai niinkuin tälläkin hetkellä on pakastimessa vielä paljon omenahilloa, niin löytää kivoja leivontaohjeita, joissa tarvitaan tätä ainesosaa. Voihan sellaisetkin ohjeet jaotella omaan muovitaskuunsa, mutta sitten se ohje ei ole esim. kuivakakkumuovitaskussa enää.
Sitten, kun minä siis melkein hukun näihin resepteihin, niin jotkut ohjeet ovat jossain lehtisessä, jossa on esim parhaimmat kevätjuhlareseptit ja sitten muistaa että oli joku herkullinen pikkuleipäohje, mutta ei tiedä missä se on, kun se voi olla kevätjuhlavihkosessa tai pikkuleipämuovitaskussa, sitten loppuu into tehdä, kun ei tiedä mistä ohjetta hakea.
Ja sitten tietysti nämä ohjeet ovat aivan sekaisin, jotka ovat jossain juhlavihkosessa tai Valion vihko tai Myllyn Paras ja Yhteishyvä ja mitä vihkosia näitä nyt onkaan. - Panhandle
herkkua taas kirjoitti:
Kiitoksia. Jospa erottelisi sitten muovitaskuihin. Tietokoneelle en halua laittaa. Näistä jo kerätyistä ohjeista on kätevä tehdä. Se ongelmahan siinä vielä on, että jos todellakin jää jotain ainesosaa esim. kananmunan valkuaista tai sitruunaa tai niinkuin tälläkin hetkellä on pakastimessa vielä paljon omenahilloa, niin löytää kivoja leivontaohjeita, joissa tarvitaan tätä ainesosaa. Voihan sellaisetkin ohjeet jaotella omaan muovitaskuunsa, mutta sitten se ohje ei ole esim. kuivakakkumuovitaskussa enää.
Sitten, kun minä siis melkein hukun näihin resepteihin, niin jotkut ohjeet ovat jossain lehtisessä, jossa on esim parhaimmat kevätjuhlareseptit ja sitten muistaa että oli joku herkullinen pikkuleipäohje, mutta ei tiedä missä se on, kun se voi olla kevätjuhlavihkosessa tai pikkuleipämuovitaskussa, sitten loppuu into tehdä, kun ei tiedä mistä ohjetta hakea.
Ja sitten tietysti nämä ohjeet ovat aivan sekaisin, jotka ovat jossain juhlavihkosessa tai Valion vihko tai Myllyn Paras ja Yhteishyvä ja mitä vihkosia näitä nyt onkaan.Kadoksissa olevat ohjeet löytää todennäköisesti helpoimmin netistä. Hyvin todennäköisesti ohje, joka on jossakin julkaistu sanotaan muutaman viime vuoden aikana, löytyy netistä, joko jostakin ruokablogista tai alkuperäisen julkaisijan sivulta. Jos omista varastoista ei kohtuullisen kaivamisen jälkeen ohjetta löydy, kannattaa avata tietokone. Ohjeiden selaaminen "manuaalisesti" on hauskaa tiettyyn pisteeseen asti, yleensä siinä löytää muutakin mielenkiintoista samalla, mutta vähän aikaa etsittyään alkaa turhautua.
- ei kaikki ole vielä
Minlla on kyllä ruokaohjekirjoissa sellaisia reseptejä ettei edes netistä löydy. Mutta monikaan ei osaa niitä edes kysellä, joten ei tuota ongelmaa.
- Panhandle
Ei tietenkään kaikki ole netissä, enkä niin väittänytkään. Siellä kuitenkin on suurin osa (erityisesti viime vuosien) sanoma- ja aikakauslehdissä, mainoslehtisissä (Valio, Myllyn paras, Yhteishyvä, Pirkka jne.) ja tv:n ruokaohjelmissa julkaistuista resepteistä. Aloittaja kertoi osan resepteistään olevan juuri erilaisissa mainoslehtisissä.
Vanhoista keittokirjoista suuri osa on sellaisia, joiden ohjeita on netistä turha etsiä. Joitakin niistä voi löytyä ruokablogeista tai muilta ruokaharrastajien sivuilta, historiasivuilta tai vaikka Martoilta.
- spessu ohjeet
Minun kirjani on ihan muutaman vuoden vanha.
- Anonyymi
No mua vtuttaa nuo reseptit joita on kuvattu nettiin... esm tässä on kaalia,sormi osoittaa
... on kaalia näkeehän sen, sit alkaa pilkkominen ja koko rituaali selostetaan vielä.... eikö olisi suht viisasta että ainekset olis pienitty jo ja jl paistettu ja vaan ohje sitten rutistetaan ja homma uuniin... oisko hyvä- Anonyymi
Suurin osa ohjeista tekstinä ja kuvina, miksi katsot videoita jos et halua.
- Anonyymi
Netin kuvatut reseptit... voi että nyppii kun mitkään tuotteet ei ole valmiiksi pilkottu vaan siinä aletaan pienimään sipulia... voisi olla valmiita paloja, siitä vaan paistamaan ja lisäämään aineksia sitä mukaa... kokeilkaa joku tällä ohjeella, me hätähousut kiitämme...
- Anonyymi
Tää riepoo mua: sipuli pienitään juurisimpura mukaanlukien... se on PAHANMAKUINEN... purjo pienitään ilman että halkaistaan ensin ja katsotaan onko multaa välissä... yleensä on.. hyi ketkä näitä ohjeita tekee... ja se hiton sössiminen kun kamat on pannulla... voivoivoi
- Anonyymi
Joka ruokaohjeessa mitä katson netistä niin: siouli puenitään ilman että otetaan se juurinappura pois!!!!! Kuin?
- Anonyymi
Joku kirjoitti: syön tämän ruokareseptin joka viikko... syö pois vaan
- Anonyymi
Itse löysin tällaisen palvelun kokeiluun johon voin reseptit kirjoittaa ja palvelu myös julkaisee reseptit. https://ruoka.me/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12661Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1481218Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491105- 127998
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206929Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13835- 72835
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 39812