Reseptit järkevästi järjestykseen?

Herkkua

Taas ei tiedä mihin olisin tämänkin kysymykseni laittanut. Koitetaan nyt täältä.

Minulla on tosi paljon reseptejä (mm. suolaisia ja makeita leivonnaisia, ruokaohjeita, karkkiohjeita). Joskus minun pitikin kaikkia kokeilla, että pääsisin osasta eroon jos eivät olekaan hyviä, mutta tulee vain kerättyä.

Reseptit pitäisi järjestää jotenkin, että löytäisin ne parhaimmat reseptit ja vähemmän tärkeät ja sen jonkun tietyn reseptin. Miten te olette reseptinne laittaneet? Välillä tuntuu, että olisi hyvä pitää järjestyksessä jonkin ainesosan mukaan, esim. omenahillosta reseptejä, marjoista, sitruunasta (kun sitä mehua joskus jää), valkuaisesta. Sitten pitäisi olla järjestyksessä erilaiset kuivakakut, piirakat, voileipäkakkuvinkit. Ja sitten miten ne löytää siitä kansioista tai vihosta: aakkosjärjestys vai vain luetteloida jotenkin sisällysluetteloon. Ja liimaako johonkin vihkoon vai laittaako jotenkin reikäkansioon.

Olisiko antaa näppärää vinkkiä ongelmaani? Tai kertokaa vaikka miten teillä on reseptit laitettuna, jos siitä saisin vinkkejä.

16

1372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • netissä kaikki

      Ei mitenkään. Jos haluan omenapiirakkaa googlaan ja valitsen sieltä parhaimman ohjeen. Mitään lappusia en nurkissani pyörittele. Ei pyörää tarvi keksiä uudestaan.

    • kotikokki

      Ruokaohjeet voi jaotella kuten haluaa, esim.: liha- ja jauhelihaohjeet, kalaruokaohjeet, kasvisruokaohjeet, piirakkaohjeet, jälkiruokaohjeet, leivontaohjeet jne.

      Jos ne ohjelappuset on kansiossa voi ottaa juuri sen lappusen kuin tarvitsee - ei tarvitse pitää koko kansiota pöydällä, mutta ohjeet menee hyvin myös vihkossa...

    • kgiuu

      Jos pitää hakusanalla (esim. sitruuna) löytyä, niin tietokone on paras ratkaisu. Sopivan toteutuksen löytäminen voi vaatia hiukan mietintää.

    • Panhandle

      Irrallisten lappusten vieminen tietokoneelle on iso urakka, eivätkä kaikki halua säilyttää reseptejä tietokoneella. Se on kuitenkin kaikkein varmin tapa löytää tieto helposti hakusanan avulla. Siinä ohjeita koneelle viedessä tulee jo karsituksi ne, joita on säilyttänyt vuosikausia, muttei koskaan käyttänyt.

      Jos kuitenkin haluat säilyttää ohjeesi kansiossa tai vihkossa (kansio on kätevämpi, koska siihen voi lisätä sivuja ja osastoja tarpeen mukaan), mieti, millä perusteella ohjeita haet ja tee jaottelusi sen mukaan. Itse olen käyttänyt aika karkeaa jakoa: salaatit ja kasvisruuat, kala, liha, keitot, jälkiruuat, juomat, leivonnaiset, säilöntä.

      Sisällysluetteloa on kansioon vähän hankala tehdä, koska ainakin minulla kansio elää koko ajan, sinne tulee uusia ohjeita ja poistan sieltä vanhoja.

      • herkkua taas

        Kiitoksia. Jospa erottelisi sitten muovitaskuihin. Tietokoneelle en halua laittaa. Näistä jo kerätyistä ohjeista on kätevä tehdä. Se ongelmahan siinä vielä on, että jos todellakin jää jotain ainesosaa esim. kananmunan valkuaista tai sitruunaa tai niinkuin tälläkin hetkellä on pakastimessa vielä paljon omenahilloa, niin löytää kivoja leivontaohjeita, joissa tarvitaan tätä ainesosaa. Voihan sellaisetkin ohjeet jaotella omaan muovitaskuunsa, mutta sitten se ohje ei ole esim. kuivakakkumuovitaskussa enää.

        Sitten, kun minä siis melkein hukun näihin resepteihin, niin jotkut ohjeet ovat jossain lehtisessä, jossa on esim parhaimmat kevätjuhlareseptit ja sitten muistaa että oli joku herkullinen pikkuleipäohje, mutta ei tiedä missä se on, kun se voi olla kevätjuhlavihkosessa tai pikkuleipämuovitaskussa, sitten loppuu into tehdä, kun ei tiedä mistä ohjetta hakea.

        Ja sitten tietysti nämä ohjeet ovat aivan sekaisin, jotka ovat jossain juhlavihkosessa tai Valion vihko tai Myllyn Paras ja Yhteishyvä ja mitä vihkosia näitä nyt onkaan.


      • Panhandle
        herkkua taas kirjoitti:

        Kiitoksia. Jospa erottelisi sitten muovitaskuihin. Tietokoneelle en halua laittaa. Näistä jo kerätyistä ohjeista on kätevä tehdä. Se ongelmahan siinä vielä on, että jos todellakin jää jotain ainesosaa esim. kananmunan valkuaista tai sitruunaa tai niinkuin tälläkin hetkellä on pakastimessa vielä paljon omenahilloa, niin löytää kivoja leivontaohjeita, joissa tarvitaan tätä ainesosaa. Voihan sellaisetkin ohjeet jaotella omaan muovitaskuunsa, mutta sitten se ohje ei ole esim. kuivakakkumuovitaskussa enää.

        Sitten, kun minä siis melkein hukun näihin resepteihin, niin jotkut ohjeet ovat jossain lehtisessä, jossa on esim parhaimmat kevätjuhlareseptit ja sitten muistaa että oli joku herkullinen pikkuleipäohje, mutta ei tiedä missä se on, kun se voi olla kevätjuhlavihkosessa tai pikkuleipämuovitaskussa, sitten loppuu into tehdä, kun ei tiedä mistä ohjetta hakea.

        Ja sitten tietysti nämä ohjeet ovat aivan sekaisin, jotka ovat jossain juhlavihkosessa tai Valion vihko tai Myllyn Paras ja Yhteishyvä ja mitä vihkosia näitä nyt onkaan.

        Kadoksissa olevat ohjeet löytää todennäköisesti helpoimmin netistä. Hyvin todennäköisesti ohje, joka on jossakin julkaistu sanotaan muutaman viime vuoden aikana, löytyy netistä, joko jostakin ruokablogista tai alkuperäisen julkaisijan sivulta. Jos omista varastoista ei kohtuullisen kaivamisen jälkeen ohjetta löydy, kannattaa avata tietokone. Ohjeiden selaaminen "manuaalisesti" on hauskaa tiettyyn pisteeseen asti, yleensä siinä löytää muutakin mielenkiintoista samalla, mutta vähän aikaa etsittyään alkaa turhautua.


    • ei kaikki ole vielä

      Minlla on kyllä ruokaohjekirjoissa sellaisia reseptejä ettei edes netistä löydy. Mutta monikaan ei osaa niitä edes kysellä, joten ei tuota ongelmaa.

      • Panhandle

        Ei tietenkään kaikki ole netissä, enkä niin väittänytkään. Siellä kuitenkin on suurin osa (erityisesti viime vuosien) sanoma- ja aikakauslehdissä, mainoslehtisissä (Valio, Myllyn paras, Yhteishyvä, Pirkka jne.) ja tv:n ruokaohjelmissa julkaistuista resepteistä. Aloittaja kertoi osan resepteistään olevan juuri erilaisissa mainoslehtisissä.

        Vanhoista keittokirjoista suuri osa on sellaisia, joiden ohjeita on netistä turha etsiä. Joitakin niistä voi löytyä ruokablogeista tai muilta ruokaharrastajien sivuilta, historiasivuilta tai vaikka Martoilta.


    • spessu ohjeet

      Minun kirjani on ihan muutaman vuoden vanha.

    • Anonyymi

      No mua vtuttaa nuo reseptit joita on kuvattu nettiin... esm tässä on kaalia,sormi osoittaa
      ... on kaalia näkeehän sen, sit alkaa pilkkominen ja koko rituaali selostetaan vielä.... eikö olisi suht viisasta että ainekset olis pienitty jo ja jl paistettu ja vaan ohje sitten rutistetaan ja homma uuniin... oisko hyvä

      • Anonyymi

        Suurin osa ohjeista tekstinä ja kuvina, miksi katsot videoita jos et halua.


    • Anonyymi

      Netin kuvatut reseptit... voi että nyppii kun mitkään tuotteet ei ole valmiiksi pilkottu vaan siinä aletaan pienimään sipulia... voisi olla valmiita paloja, siitä vaan paistamaan ja lisäämään aineksia sitä mukaa... kokeilkaa joku tällä ohjeella, me hätähousut kiitämme...

    • Anonyymi

      Tää riepoo mua: sipuli pienitään juurisimpura mukaanlukien... se on PAHANMAKUINEN... purjo pienitään ilman että halkaistaan ensin ja katsotaan onko multaa välissä... yleensä on.. hyi ketkä näitä ohjeita tekee... ja se hiton sössiminen kun kamat on pannulla... voivoivoi

    • Anonyymi

      Joka ruokaohjeessa mitä katson netistä niin: siouli puenitään ilman että otetaan se juurinappura pois!!!!! Kuin?

    • Anonyymi

      Joku kirjoitti: syön tämän ruokareseptin joka viikko... syö pois vaan

    • Anonyymi

      Itse löysin tällaisen palvelun kokeiluun johon voin reseptit kirjoittaa ja palvelu myös julkaisee reseptit. https://ruoka.me/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe