Syön aina leipää. Olen opiskelija ja osa-aikatyössä, eikä rahaa jää vuokranmaksun jälkeen juurikaan mihinkään. Jauheliha-makaroonimössö oksettaa, samoin kaikki einekset (tullut liikaa syötyä). Nyt olen siirtynyt syömään aina vaan leipää.
Ostan kuun alussa ison köntsän juustoa, joka riittää pitkäksi aikaa. Sitten ostan jotain edullista leikettä kuten keittokinkkua tai meetwurstia. Valitsen aina jotain kuitupitoista leipää ja salaatinlehtiä sekä kurkkua ja tomaattia.
Kuolenko johonkin puutostautiin?
Onko leipä epäterveellistä?
141
8968
Vastaukset
- Panhandle
Voileivistä harvoin saa yhtä monipuolisia aterioita kuin ns. kunnon ruuasta. Kyllähän leivällä hengissä pysyy, mutta erilaisten vitamiinien puutostauteja voi tulla, jos et syö leivän ohessa paljon kasviksia. Suositushan on puoli kiloa päivässä, ja sitä määrää on aika vaikea sovittaa leivän päälle.
Eineksiä ei kannata ostaa, paremman makuista ja ravintoarvoltaan parempaa ruokaa saa halvemmalla, kun tekee itse. Kaali, sipuli ja juurekset ovat halpoja ympäri vuoden, ja nyt elokuussa kaikki muutkin kasvikset ovat kotimaisia ja parhaimmillaan.
Keitot ovat halpoja ja riittoisia ruokia, joista saat muutamalla eurolla ruokaa moneksi päiväksi. Jos et halua syödä samaa ruokaa pitkään, voit pakastaa keittosi kerta-annoksiin ja tehdä seuraavana päivänä taas uuden kattilallisen jotain toista keittoa. Muuntelumahdollisuudet ovat lähes rajattomat, joten keittoon ei helposti kyllästy.- poiadssaöl
Oikeasti kaikki ruuat menevät pakastettaessa pilalle. Olishan se kätevää tehdä kerralla enemmän ja säilöä sitten ruokaa, ikävä tosiasia vaan on se että ne pakastetut ruuat maistuu sitten jollekin ihan muulle kuin mille sen ruuan pitäisi maistua.
- Aloittaja__
Kiitos vastauksestasi!
Ainoa ongelma on vaan, että aikaa ei ole ruuanlaittoon hirveästi, koska olen kotona usein töiden jälkeen vasta ilta 9-10 aikoihin ja sen jälkeen ei tee mieli rueta väsäämään kunnon ruokaa :/ keitoissakin taitaa mennä aika pitkään kun ne valmistuvat.- vähärahaa
Tee isompi satsi kerralla, sityen riittää moneksi illaksi. Voileivät on ruoista se kallein vaihtoehto.
- Panhandle
Kyllähän siinä helposti tunti ja toinenkin kuluu, kun kaiken alusta asti vääntää. Tosin keiton kiehuessa voit tehdä muuta, joten koko aika ei kulu hellan ääressä.
Voisitko sijoittaa ruuanlaiton niihin iltoihin, kun olet kotona hiuakn aikaisemmin?
Nopeita ruokia ovat esimerkiksi munakkaat ja salaatit, ja niistäkin saa ravitsemuksellisesti monipuolisemman aterian kuin pelkistä voileivistä. Ennakkosuunnittelua tarvitset toki niissäkin ainesten hankkimisen verran. - Nasira
Voit pilkkoa ja pakastaa keittoaineita valmiiksi niin nopeutat itse keiton valmistusta. Kerralla teet isomman satsin ja pakkasesta vaan sulatat muutamassa minuutissa kun on kiire, sopii myös duunievääksi. Otat vain purkin pakasteesta mukaan ja keitto on ruokatauolle sulanut etkä tarvitse säilytykseen edes jääkaappia.
Peruna on halpa ruoka ja ruskea kastike helppo ja halpa tehdä(sitäkin isompi satsi kerralla). Siihen voi sitten jos o rahaa ja haluaa lisätä, jauhelihaa,nakkeja,lihapullia, soija juttuja, yms. - ..
vähärahaa kirjoitti:
Tee isompi satsi kerralla, sityen riittää moneksi illaksi. Voileivät on ruoista se kallein vaihtoehto.
Tuossakin vaan ongelmana, että vitamiinipitoisuus tippuu nopeasti, jollei sitten pakasta ruokaansa heti valmistamisen jälkeen.
- kaikkea hyvää
Haloo,
en usko, että olet töissä koulussa joka päivä. Vaikka minäkin opiskeluaikoina tein usein illat ja viikonloput töitä, ehdin silti laittaa ruokaakin, silloin kun oli varaa. Suurin osa rahoista taisi kyllä mennä bilettäessä ja matkustellessa. Sitten elettiin puurolla, teellä ja näkkileivällä (ilman leikkeleitä).
Hengissä ja terveenä olen vieläkin, mutta sinulle suosittelisin lisäravinteita, esim. Beroccaa tai jotain muuta monivitamiinia. Vieläkin tärkeämpää olisi opetella valmistamaan terveellistä ja omaa makua miellyttävää ruokaa, einekset harvemmin sellaisia ovat.
Keitot, uunipadat ja -laatikkoruuat kypsyvät alkuvalmistelujen jälkeen itsekseen, usein mitä pienempi lämpö ja mitä hitaammin, sen parempaa. Uunipuuro ohrasta tai riisistä on hemmetin hyvää, kun hautuu pienellä yön yli.
Toivottavasti sinulla tai naapurin mummolla (joihin kannattaa aina tutustua) on pakastin, voit pakastaa kerta-annoksia. - ckvaökb
Panhandle kirjoitti:
Kyllähän siinä helposti tunti ja toinenkin kuluu, kun kaiken alusta asti vääntää. Tosin keiton kiehuessa voit tehdä muuta, joten koko aika ei kulu hellan ääressä.
Voisitko sijoittaa ruuanlaiton niihin iltoihin, kun olet kotona hiuakn aikaisemmin?
Nopeita ruokia ovat esimerkiksi munakkaat ja salaatit, ja niistäkin saa ravitsemuksellisesti monipuolisemman aterian kuin pelkistä voileivistä. Ennakkosuunnittelua tarvitset toki niissäkin ainesten hankkimisen verran.Mitä soppaa keittää pari tuntia? Perunat ym juurekset kun paloittelee kuutioiksi niin ne kypsyy alle 15min. Kala kypsyy nopeasti ja tarjouksista saa edullisesti. Jauhelihan paistaminen ei vie kauaa ja broilerikin kypsyy nopeasti. Esim. karjalanpaistilihat kypsyy uunissa itsekseen ja padassa kyljykset. Mielikuvitusta kehiin. On kallista tehdä yhden hengen aterioita, vrt ravintolahinnat. Meidän nuorempi poika, joka on kohta 24v, tiukkoina aikoina väsää 2-3 edullisesta kaupan hernerokkapurkista mieleisensa viritelmän mausteilla ja on syönyt viikonkin sitä, jos tarve vaatii.
- 35
vähärahaa kirjoitti:
Tee isompi satsi kerralla, sityen riittää moneksi illaksi. Voileivät on ruoista se kallein vaihtoehto.
Jos syöt paljon leipää, kannattaa suosia rukiista. Säilyy paremmin, on halvempaa ja sisältää enemmän ravinteita kuin vaalea.
ckvaökb kirjoitti:
Mitä soppaa keittää pari tuntia? Perunat ym juurekset kun paloittelee kuutioiksi niin ne kypsyy alle 15min. Kala kypsyy nopeasti ja tarjouksista saa edullisesti. Jauhelihan paistaminen ei vie kauaa ja broilerikin kypsyy nopeasti. Esim. karjalanpaistilihat kypsyy uunissa itsekseen ja padassa kyljykset. Mielikuvitusta kehiin. On kallista tehdä yhden hengen aterioita, vrt ravintolahinnat. Meidän nuorempi poika, joka on kohta 24v, tiukkoina aikoina väsää 2-3 edullisesta kaupan hernerokkapurkista mieleisensa viritelmän mausteilla ja on syönyt viikonkin sitä, jos tarve vaatii.
Hernekeittoa keittää pari tuntia. Parempaa kuin kaupasta ostettavat matokeitot. Vähän sipulia, pekonia ja mitä tykkää laittaa niin hyvää on ja riittää moneks päiväks. Teen vieläkin joskus kun on hyvää vaikka ei tarvitse pihistellä enää.
- Aloittaja__
kaikkea hyvää kirjoitti:
Haloo,
en usko, että olet töissä koulussa joka päivä. Vaikka minäkin opiskeluaikoina tein usein illat ja viikonloput töitä, ehdin silti laittaa ruokaakin, silloin kun oli varaa. Suurin osa rahoista taisi kyllä mennä bilettäessä ja matkustellessa. Sitten elettiin puurolla, teellä ja näkkileivällä (ilman leikkeleitä).
Hengissä ja terveenä olen vieläkin, mutta sinulle suosittelisin lisäravinteita, esim. Beroccaa tai jotain muuta monivitamiinia. Vieläkin tärkeämpää olisi opetella valmistamaan terveellistä ja omaa makua miellyttävää ruokaa, einekset harvemmin sellaisia ovat.
Keitot, uunipadat ja -laatikkoruuat kypsyvät alkuvalmistelujen jälkeen itsekseen, usein mitä pienempi lämpö ja mitä hitaammin, sen parempaa. Uunipuuro ohrasta tai riisistä on hemmetin hyvää, kun hautuu pienellä yön yli.
Toivottavasti sinulla tai naapurin mummolla (joihin kannattaa aina tutustua) on pakastin, voit pakastaa kerta-annoksia.8-16 koulua ja 18-20 töitä. Kaupungilta saan tukea vähän päälle 400e/kk ja töistä tulee 200e/kk. Vuokra 462e/kk (kaupunkini halvimpia asuntoja), netti 15e/kk(tarvitsen välttämättä koulunkäyntiä ajatellen), puhelinlasku 30e/kk, pyykkitupa n. 30e/kk = kuukaudessa jää käteen n. 60€. Joten ei, en hirveästi biletä.
- Pennosen venyttelyä
Aloittaja__ kirjoitti:
8-16 koulua ja 18-20 töitä. Kaupungilta saan tukea vähän päälle 400e/kk ja töistä tulee 200e/kk. Vuokra 462e/kk (kaupunkini halvimpia asuntoja), netti 15e/kk(tarvitsen välttämättä koulunkäyntiä ajatellen), puhelinlasku 30e/kk, pyykkitupa n. 30e/kk = kuukaudessa jää käteen n. 60€. Joten ei, en hirveästi biletä.
Vuokrallehan ei voi mitään. Voisit ehkä ottaa selvää onko jotain opiskelijoille myönnettävää tukea, jota et ehkä tällä hetkellä saa? Näistä tukiasioista varmaan tietää joku viisaampi paremmin. Oma palkka kun on minulle riittävä.
45euroa kuussa puhelimeen ja nettiin kuulostaa minun korviini nykytarjouksiin suhteutettuna paljolta. Jos sopimuksesi näissä on toistaiseksi voimassaoleva (= voit irtisanoa milloin tahansa, katso sopimuksesta millainen irtisanomisaika liittymällä on tai kysy asiakaspalvelusta jos et löydä sopimusta), niin kannattaa katsoa saunalahden sivuilta jos siellä olisi edukkaammat vaihtoehdot tilalle (muillakin varmaan ihan hyvät tarjoukset, mutta minulla hyvät kokemukset saunalahdesta /hinnoista) ja vanhat sopimukset yleensä uusi operaattori irtisanoo puolestasi tai saat ne tarvittaessa irtisanottua kirjeellä asiakaspalveluun.
Parin kuukauden pyykkituvan hinnalla saat jo huuto.netistä käytetyn pesukoneen itsellesi, jos sinulla on asunnossa pesukoneliitäntä, se tarvitaan. Katso ilmoituksesta, että koneen kunnoksi ilmoitetaan hyvä ja myyjän saama palaute on positiivista. Joskus myyjä pystyy järjestämään kuljetuksen samaan hintaan, kunhan kone on samalla paikkakunnalla ja sellaista konetta sinun kannattaisi metsästellä, muuten tulee kuljetuksen kanssa aika kalliiksi, saattaa ihan mielellään auttaa asennuksessakin, vaikkei parin piuhan liittäminen vaikeaa ole itsellekään. Olisi ihan hyvä säästö kuukausimenoihisi, jos pääsisit pyykkitupamaksusta eroon.
Missä kaupungissa asustelet? - Panhandle
ckvaökb kirjoitti:
Mitä soppaa keittää pari tuntia? Perunat ym juurekset kun paloittelee kuutioiksi niin ne kypsyy alle 15min. Kala kypsyy nopeasti ja tarjouksista saa edullisesti. Jauhelihan paistaminen ei vie kauaa ja broilerikin kypsyy nopeasti. Esim. karjalanpaistilihat kypsyy uunissa itsekseen ja padassa kyljykset. Mielikuvitusta kehiin. On kallista tehdä yhden hengen aterioita, vrt ravintolahinnat. Meidän nuorempi poika, joka on kohta 24v, tiukkoina aikoina väsää 2-3 edullisesta kaupan hernerokkapurkista mieleisensa viritelmän mausteilla ja on syönyt viikonkin sitä, jos tarve vaatii.
Pariin tuntiin lasken myös kasvisten kuorimisen ja pilkkomisen.
Kunnon vanhanaikainen lihasoppa tai vaikkapa borssi suorastaan vaatii pitkän haudutusajan, mutta en tarkoittanut ihan sitä.
Miten niin on kallista tehdä yhden hengen aterioita? Tässähän on koko ajan neuvottu tekemään isompia annoksia kerralla ja pakastamaan kerta-annoksiin. Näin on ruokaa valmiina niitäkin iltoja varten, kun ei ehdi sitä alkutekijöistä asti laittaa. Ja tulee varmasti halvemmaksi kuin ravintolasyöminen.
- terve terveellistä
Kyllä kokojyväleipä - esim. ruisleipä - on terveellisempää syötävää kuin makaronit, valkoinen riisi tai nuudelit. Kokojyväleivässä on sentään kuituja sekä monia hivenaineita ja vitamiineja.
Mieluummin ne hiilarit kokojyvätuotteista kuin valkoisesta vehnäjauhosta, jota useimmat pastat, pullat ja nuudelit ovat. - Sardiinia&salaattia
Ei leipä ja varsinkaan kokojyväleipä ole epäterveellistä, mutta et saa siitä muuta kuin kuitua. Kasvikset, liha, kala, maitotuotteet ja kananmuna - siinä melko hyvä setti. Unohda einekset. Ne ovat kalliita ja sisältävät etupäässä rasvaa.
- Terveellinen AO
Tämän päivän ruokavalinnat vaikuttaa vasta vuosien päästä. Etenkin jos syö epäterveellisesti monta vuotta, niin on suurempi riski sairastua 10 vuoden päästä esim.syöpään tai saada sydänkohtaus.
- www56
Ihmiselle riittää kananmunat ja vesi mitään muuta ei tarvitse syödä siinä on kaiiki vitamiinitkin. minä en ole syönyt muuta enää vuosiin
- Ei hyvä
Kananmunat ovat epäterveellisiä usein syötynä. Niitä kun syö liian usein niin huonon kolesterolin määrä veressä nousee.
- suonet pian tukossa
Ei hyvä kirjoitti:
Kananmunat ovat epäterveellisiä usein syötynä. Niitä kun syö liian usein niin huonon kolesterolin määrä veressä nousee.
Eikä niistä saa c-vitamiiniakaan, joten keripukki ja muut jo voitetut puutostaudit voivat uhata munadieetillä.
- Hyväpäs kuitenkin
Ei hyvä kirjoitti:
Kananmunat ovat epäterveellisiä usein syötynä. Niitä kun syö liian usein niin huonon kolesterolin määrä veressä nousee.
Nykypäivänä lähes jokainen tietää, että kananmunan kolesterolipelottelu on aivan humpuukkia.
- raastetta peliin
Totta ei leipäkään halpaa oo.Koita tosiaan tehdä iso keitto ja siitä popsit parina kolmena iltana.Leipien lisäksi osta kuun alussa iso kasa esim porkkanoita,tee pari kertaa viikossa leipen lisäksi kipollinen raastetta laita aplarinpaloja sekaa ja ehkä lanttuakin.Ja osta kuun alussa puuroaineksia ne on halpoja ja vaikkei puuro oo kaikkien herkkua joku voi miellyttää.Se on täyttävä lisä.ja esim liota itse herneet ja tee hernekeittoo.Paat ne likoon sellaisena iltana ku seur.päiväna oot kotona.Alat keitteleen aamusta ja siin menee 2-3 tuntii ja jos on varaa paista jauhelihaa sekaan, ei tarvii aina olla mitään savukinkkua,en itekään laita.Musta tuntuu että raasteet,puuro ja välillä keitto tekis hyvää ja nälkäkin lähtee paremmin.Mulla itellä on taas paino-ongelmii joten olen aloittanut raaste-puuro soppa linja.(ylipainoo10kg) ja se tuntuu toimivan enkä nää nälkää ja huomattavasti halvempaa ku voileipien jauhaminen.Kyllä se siitä....
- N
Ei kuulosta hyvälle.
- ....
Makuaisti sanoo, että keitto on jo seuraavana päivänä huonomman makuista. Siis ei voi olla terveellistä.
- 131214
.... kirjoitti:
Makuaisti sanoo, että keitto on jo seuraavana päivänä huonomman makuista. Siis ei voi olla terveellistä.
Höpsis, ei pidä paikkkaansa, sillä keitot ja padat on seuraavana päivänä
parhaimmillaan.
En ole opiskelija enää, mutta teen kerralla isonsatsin em. keittoa ja sitä on sitten nopea lämmäyttää mikrossa. .... kirjoitti:
Makuaisti sanoo, että keitto on jo seuraavana päivänä huonomman makuista. Siis ei voi olla terveellistä.
häh?..perunan maku keitossa voi huonontua mutta jos ei sitä käytä niin keitot itsessään vähän paranee.. tai joskus paljonkin.. ja sitte loput pakkaseen.. maistuu pitkänkin ajan päästä..
- Kokkipoika
Keitot ovat nopeita tehdä, maukkaita ja saa monemsi kerraksi kerralla. Ne kestävät myös pakastamista mikäli tympii syödö koko viikko samaa.
Sama koskee laatikkoruokia. Niitäkin voi usein jatkaa pakastevihanneksilla keittojen tapaan. Ja pakastaa.
Leivän päälle kannattaa laittaa oikeaa voita ja jättää leikkeet kauppaan.
Kananmuna on nopea ja monipolinen joko sellaisenaan tai monien ruokien osana.
Lopuksi vielä puuro. Tukevuutta ja makua tulee lisää kun käyttää ainakin osaksi oikeaa maitoa eikä kurria. Siihen vielä marjoja päälle. - juoksija51
Et varmasti kuole. puutostauteihin. Oot vielä nuori ja onhan sulla joskus rahaa ostaa sitten muutakin. Liikaa aina sanotaan että lämmin ruoka pitää syödä. Tutkimukissa on todettu että on aivan sma onko ruoka kylmää vai lämmintä ja useasti ne vitamiinit sitten lähtevätkin kun ruoka kuumennetaan ja keitetään.
- Kokkipoika
Syöminen on muutakin kuin mahan täyttämistä. Hyvästä ruuasta tulee hyvä mieli. Suuri osa ruuan mausta on todellisuudessa hajua ja lämpimästä sitä tulee monin verroin kylmään verrattuna.
- Hömhö
Kokkipoika kirjoitti:
Syöminen on muutakin kuin mahan täyttämistä. Hyvästä ruuasta tulee hyvä mieli. Suuri osa ruuan mausta on todellisuudessa hajua ja lämpimästä sitä tulee monin verroin kylmään verrattuna.
Nykyajan ongelma: "Syöminen on muutakin kuin mahan täyttämistä."
Ensisijaisesti ruoka on energianlähde. Jos rahat on tiukalla, ruoasta pitäisi myös muistaa tuo ensisijainen tarkoitus. Toki halvalla saa myös hyvänmakuista ja -näköistä ruokaa, mikä voi saada mielialaa koholle ja jaksaa sitä kautta myös paremmin. Kuitenkin on ihan huuhaata keskittyä ruoan makuun, jos hengissä täytyy pysyä.
- Jeesus Kristus
Ei ihminen elä pelkästä leivästä.
- TimppaTT
Ei elä ei! Tarvitaan kalaa ja viiniäkin!
- anna mennä vaan
Jos syöt myös ruisleipää, hedelmiä ja salaatteja, maitotuotteita ja kanamunia niin et tarvitse muuta. Et kuole puutostauteihin, osta beroccaa tai muuta b-vitamiini valmistetta lisäksi, niin jaksatkin paremmin. Jos viluttaa niin tee lämppäreitä ja suosittelen kuitenkin aamupuuroa, esim. marjoilla tai marjakeitolla.
- 543545345
Ei sitä maitoa tai kananmunia tarvitse.
- Kokkipoika
543545345 kirjoitti:
Ei sitä maitoa tai kananmunia tarvitse.
Kyllä ihminen elää melkein millaisella sotkulla tahansa. Voi, maito ja kananmunat vain tekevät ruoista parempia niin maultaan kuin ravintoarvoltaan.
- Luut styroxia?
543545345 kirjoitti:
Ei sitä maitoa tai kananmunia tarvitse.
Millä korvaisit maitotuotteet proteiinin, kalsiumin ja D-vitamiinin lähteenä pelkkää leipää mussuttavalle? Niin, kyllähän D-vitamiinit saa vaikka säännöllisistä etelänmatkoista, mutta siis ihan vakavasti puhuen?
- anna mennä vaan
543545345 kirjoitti:
Ei sitä maitoa tai kananmunia tarvitse.
Kananmunissa on paljon sellaista mitä ihminen tarvitsee
"Kananmuna sisältää runsaasti vitamiineja ja proteiineja. Valkuaisosa sisältää korkealaatuisia proteiineja ja keltuainen sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita, erityisesti B12-vitamiinia, joka on tarpeen elimistön rasvojen ja sokerien aineenvaihdunnassa.
Kananmunan ravintosisältö per 100 grammaa on: rasvaa 9 g; proteiinia 11 g; hiilihydraatteja 0,3 g. Sata grammaa kananmunaa sisältää energiaa 597 kilojoulea eli 143 kilokaloria"
Kananmunan aamulla syövät pysyvät myös hoikempina, pitää nälän kurissa pidempään kuin esim. salaatti.
ps. en ymmärrä noita miinuksia. Ei sillä keitetyllä potullakaan elä, siinä ei ole muuta kuin tärkkelystä. - mistäs itse
Luut styroxia? kirjoitti:
Millä korvaisit maitotuotteet proteiinin, kalsiumin ja D-vitamiinin lähteenä pelkkää leipää mussuttavalle? Niin, kyllähän D-vitamiinit saa vaikka säännöllisistä etelänmatkoista, mutta siis ihan vakavasti puhuen?
"Suomalaiset saavat D-vitamiinia eniten kalaruoista, maitovalmisteista ja margariinista.[20]
Koska D-vitamiinin saanti ravinnosta on ollut niukkaa, maitoihin ja muihin nestemäisiin maitovalmisteisiin on vuodesta 2003 lähtien lisätty D-vitamiinia. Silti edelleen noin 20 prosentilla suomalaisista esiintyy D-vitamiinipuutosta[21]. D-vitamiinia ei lisätä luomumaitoon eikä eräisiin piimävalmisteisiin"
Jaa, eikös noista saa esim. margariinista, jota ilman harvempi taitaa leipää syödä.
- Halpaa hyvää
Miksi et tekisi vaihteeksi lämpimiä voileipiä uunissa. Niihin voit laittaa päälle mitä mielesti tekee, raastaa vaikka juureksia. Lisäksi voit uuniin laittaa mieleisiäsi paloiteltuja kasviksia tai juureksia muutenkin. Sekaan vaan vähän kasviöljyä ja mausteita oman mielen mukaan. Ei vie paljon aikaa ja on monipuolisempaa.
Jos käytät keittokinkkua tai meetwurstia leivän päällä, voi sekin alkaa tuntumaan vastenmieliseltä. Siivuta ja paahda pannulla tai uunissa leikkeleitä, halvoistakin saa näin hyvää ja ovat maukkaampia, kastikkeeksikin voit laittaa.
Erilaiset kuumat ja kylmät kastikkeet (tai viilit ja jogurtit) ovat myös mainioita leipien ja raasteiden tai salaattien kanssa. Eivätkä vie paljon aikaa. Niistä voi tehdä erilaisia versioita kun laitat mieleisiäsi mausteita. Lisäksi maustat kala-, liha-, tai kasvisliemikuutioilla. - akanapakana
Meillä on töissä pari sellaista ihmistä jotka syövät lämpimän ruoan vain viikonloppuisin. Kaikki on niin yksilöllistä, mikä sopii toiselle ei sovi toiselle.
Nämä kaksi ovat kyllä tavallista useammin flunssassa. Toinen heistä on laiha ja toinen lihomiseen taipuvainen. Laiha juo kahvia monta litraa päivässä ja tupakoi. Hän tekee istumatyötä. Lihomiseen taipuvainen on siivoustyössä. Hän ei juuri koskaan syö mitään päivällä eikä juo kuin vettä. Joskus harvoin hänellä on eväänä omena, appelsiini tms. Töiden jälkeen hän juo kahvia ja syö leipää.
Molemmat ovat yli viisikymppisiä. Toinen on mies ja toinen on nainen. - ravintoasia
Hei, olen juuri valmistunut (2011) ravinto terapeutiksi ja olen kohdannut saman kysymyksen lyhyen urani aikana monen monta kertaa.
Et tule kuolemaan puutoksiin, mutta kehosi kärsii silti puutoksista. max viikon voi elää leivällä, sitten olisi hyvä syödä ruokaakin. Esim jos viikot menee leivällä, entä viikonloput? Olisiko silloin aikaa tehdä ruokaa?
mutta hyvä että käytät leivän päällä kahviksia ja muuta.
Halvemmaksi tuo ei kyllä tule? Mutta nopeaa se on.
En suosittele tätä kenellekkään, koska leivän pitäisiolla ruuan kanssa otettava lisä, ei ruoka!
Väsymys voi tulla nopeasti pelkän leivän voimalla ja sitä myöten kehosi tottuun myös vain kuituun ja voit alistua myös allergisille reaktioille joissain ruuissa!
Suosittelen jotenkin hankkimaan kunnon ruokaa edes pariin kertaan viikossa :)- täh ?
Miksi tulisi väsymys ? Tiedän useita ihmisiä, jotka nimenomaan perunaruoan jälkeen nukkuvat tunteja. Ei oikea leipä väsytä, ja ehkäisee esim. suolistosyöpää.
- konitohtorinna
Missä kirjeopistossa olet ravintoterapeutiksi valmistunut? Mitäs siitä sanot kun elinkautisvangit ennen vanhaan elivät vuosia ja vuosia ruisleivällä ja vedellä?
"kehosi tottuu vain kuituun" voi kuule,kuitu on paksunsuolen normaaliflooraa ylläpitävää ravintoa ja torjuu mm. syöpiä. - Aloittaja__
Kiitos vastauksesta!
Nukun usein viikonloput energiavajeen takia ja usein kun on tosikova nälkä, niin se lähtee kun nukkuu vähän aikaa. Joskus pääsen vanhempien luo syömään viikonloppuisin, jos saan kyydin ja silloin syön kyllä kunnolla (paitsi että vatsalaukku pienentynyt sen verran, ettei sinne paljoa mahdu..).
Jospa vielä tämän vuoden jaksaisi ja sitten saisi paperit koulusta! - eiperunaa
täh ? kirjoitti:
Miksi tulisi väsymys ? Tiedän useita ihmisiä, jotka nimenomaan perunaruoan jälkeen nukkuvat tunteja. Ei oikea leipä väsytä, ja ehkäisee esim. suolistosyöpää.
ei se leipä väsytä, vaan varmaankin se kun et saa kaikkea tarvitsemaasi leivästä. ja pitääkö syödä perunaa? no ei :D ööö, missäs sun ajatusmaailma on?
minä ainaki ymmärrän tätä sanomaa!!
- Halvalla hyvää
Kasvissosekeitot on halpoja ja tosi maukkaita. Pussi porkkanoita ja pari perunaa/ lanttu ja pari perunaa/kukkakaalia/parsakaalia. Siinä ei kauaa mene kun sellasen väsää. Kuorii vaan porkkanat tai mitä nyt käyttääkin, heittää veteen ja kypsentää ja lopuks soseuttaa keitinliemen kanssa (ei tietenkään koko liemen). Jos haluaa, niin liottaa joukkoon vielä maustekuution/ laittaa joukkoon tilkan kermaa. Lanttusosekeiton päälle taas voi ripotella paistettua pekonia. Kasvissosekeiton hinta/pvä muutaman euron. Porkkanat/kukkakaali,etc n.1,5e kg perunoita 0,5 kg n.0,3e ja tosta jo tulee iso satsi eikä kaikkia perunoita edes kannata käyttää siihen. Jos haluaa kermaa ja vaikka sitä pekonia, niin kerma 0,5e(rainbow 2dl) ja pekoni n.1,5e. Yhteensä siis niidenkin kanssa alle 4 euroa ja tosta syöt jo pari päivää!
Ja oikeesti, meetwursti on kaukana halvasta leikkeleestä. esim.huhtahyvien kinkkua saat samalla kilohinnalla kuin halvinta meetwurstia, eli kilohinta alle 10e, mutta yleensä meetwurstin kilohinta on 15-22e.- Keitto vs. keitto
Kasvissosekeitot (tai sosekeitot yleensä) ovat myös laihduttavia ja kylläiseksi tekeviä ihan mekaanisesta syystä: Jos keitto on suomalaiseen tapaan liemi, jossa killuu paloja, se pitää vähemmän aikaa kylläisenä, kuin jos (sama) keitto olisi soseutettu. Soseutettu keitto pysyy pidempään mahalaukussa täytteenä, kun taas soseuttamattomasta keitosta mahalaukun täytteeksi jää vain palat ja sattumat hampaiden hienontamina, liemi eli keiton neste jatkaa pian matkaansa.
Sosekeitot ovat erittäin suositeltavia. - Ei pidä paikkaansa
Lidlistä saa suomalaista metwurstia jopa alle kuuden euron kilohintaan
- Aloittaja__
Kiitos vastauksestasi! Tuota pitää kokeilla. Saakohan keiton soseutettua ihan haarukalla? Mitään konetta mulla ei ole.
- puuroa
Tee välillä puuroja. On edullista ja hyvää. Kysy seurakunnaltasi EU-ruoka-avustusta, sieltä saa mm. hiutaleita , makaroonia ja näkkäriä. Ym.
Jos löydät tarjouksesta, osta myös jugurttia. Itse olen tuollainen leivän syöjä, ja jugurtin syöjä.
Hyvin olen voinut. Ruisleipää, niin veriarvot pysyy hyvänä, kasviksia ja vihanneksia myös.- Äly hoi!
Söin monta vuotta voileipiä lounaalla,(suurimman osan työvuosistani) ei ollut mahdollisuutta lämmittää ruokaa ja 20min. tauolla et ehdi ruokailee muualle, eikä ollut kiinteä työpistettä. Nyt viisikymmpisenä on crohnintauti ja haavainen paksusuolentulehdus eikä suolisto eikä vatsa siedä lainkaa hapatettua ruisleipää ja huonosti leseitä ym. kuituja ja muutenkin joudut miettimään mitä suuhusi pistät. Eli on pitänyt tehdä täydellinen ruokaremontti. Tehkää hyvät ihmiset ajoissa korjaus. Tosi on ettei keitot, munakkaat, salaatit tule kalliiksi, käyttää kausia/tarjouksia hyväkseen ja marjat ja sienet ovat metsässä ilmaisia. Asun yksin ja teen itselleni kunnon ruuan jokapäivä. Voi olla että sairaus olisi tullut muutenkin, mutta varmaan ylsipuolinen ruokavalio on edesauttanut ja pahentanut oireita.
- ruokaajokaiselle
Äly hoi! kirjoitti:
Söin monta vuotta voileipiä lounaalla,(suurimman osan työvuosistani) ei ollut mahdollisuutta lämmittää ruokaa ja 20min. tauolla et ehdi ruokailee muualle, eikä ollut kiinteä työpistettä. Nyt viisikymmpisenä on crohnintauti ja haavainen paksusuolentulehdus eikä suolisto eikä vatsa siedä lainkaa hapatettua ruisleipää ja huonosti leseitä ym. kuituja ja muutenkin joudut miettimään mitä suuhusi pistät. Eli on pitänyt tehdä täydellinen ruokaremontti. Tehkää hyvät ihmiset ajoissa korjaus. Tosi on ettei keitot, munakkaat, salaatit tule kalliiksi, käyttää kausia/tarjouksia hyväkseen ja marjat ja sienet ovat metsässä ilmaisia. Asun yksin ja teen itselleni kunnon ruuan jokapäivä. Voi olla että sairaus olisi tullut muutenkin, mutta varmaan ylsipuolinen ruokavalio on edesauttanut ja pahentanut oireita.
hienoa että kerroit tuon täällä! toivottavasti moni tajuaa asian vakavuuden!
- oikis
Itsellä meni monta opiskeluvuotta (5-6 ) pienillä syömisillä.Aina ei ollu varaa edes 3 € opiskelijalounaaseen.Raha meni vuokraan,kirjoihin sekä sähkö,- ja puhelinlaskuun.Oli monta kk, että ruokaraahaa oli 1€ /p
Aaamulla kauraryyniä,maitoa,sokeria,illalla leipää,teetä ja halpaa juustoa.
Varmaan oli vitamiininpuutoksia ja opiskelutkin olisin mahd.jaksanut hoitaa nopeammin kun ravitsemus olisi ollut kunnossa.Mutta kun ei ole rahaa sitä sitten ei ole!
Terveenä selvisin,mitään sairauksia ei tullut,tai mistä tietää..mutta ei se mitään kivaa ollut,monesti teki mieli tuoremehua tai jotain hyvää.Sitä vaan ei ollut varaa ostaa.- .]*}(
Olisit ottanut opintolainaa. Niin minäkin tein. Kun oli kesät töissä niin oli varaa jopa viettää "opiskelijaelämää". Tosin kohtuudella.
- hmmmm...
Voisit alkaa leipoa leipäsikin itse. Käytä esim. leipäkonetta. Itse syön ainakin neljä viipaletta leipää päivittäiän ja syön lämpimän aterian vasta iltapäivällä tai alkuillasta. Leivän päälle laitan viipaloituna keitetyn kananmunan, voita, meetwurstia, tomaattiviipaleita. Ei kannata syödä kauheaa määrää leipää, kun jo parilla leipäviipaleella selviää pitkälle. Kaikki on siitä määrästä kiinni. Jos tuntuu, että naukit jatkuvasti leipää niin siinä ei kauan mene kun alat lihoa. Kaikki on määrästä kiinni. Ja laita leivän päälle voita niin nälkä ei yllätä.
Leipä on itseleivottuna todella halpaa. Kannattaa harjoitella tekemään myös ruisleipää vuokaan. Helppoa ja ei vie kauheasti aikaa - jos tekee koneella taikinan.
Toki kannattaa panostaa siihen, että saisi edes yhden lämpimän aterian päivässä, jossa olisi lihaa. Se ei oikeastaan tule kovin kalliiksi. 100g annos lihaa, jauhelihaa, kanankoipea, sianliha suikaleita tms. kasvisten ja keskikokoisen perunan kanssa maustettuna jne. Kaikki tulee paljon halvemmaksi mitä vähemmän valmiina hommaat kaikki tarpeet.
Sun on helppo sanoa, ettei jää aikaa, mutta ei se ruuanlaitto oikeasti edes vie aikaa... se on helppoa kun siihen oppii... on oikeastaan vaan kysymys siitä haluatko priorisoida asiat miten.
Sen lisäksi kannattaa syödä jotain vitamiinia, esim. b,c ja d ja jotain hivenaine valmistetta.Ei kuitenkaan välttämättä jatkuvasti. - N
Voisimpa sanoa.
- köyhän ääni
Sanokaa se noille päättäjille ettei pelkällä leivällä elä.Tottahan se on ettei pieni tuloiset köyhät voi muuta syödä hyvä että kaikkien laskujen jälkeen jää rahaa edes siihen leipään.No tätä se on tää HYVINVOINTI SUOMI
- kriittinenkokki
niin, mutta nimenomaan. ei se leipäkään halpaa ole!
- Tee itse
kriittinenkokki kirjoitti:
niin, mutta nimenomaan. ei se leipäkään halpaa ole!
Niinpä, leipä on kallista, jauhot ovat halpoja. Köyhän kannattaa tehdä leipä itse. Ei siihen juuri muuta tarvitse kuin jauhoja, hiivaa ja vettä. Vähän suolaa ja öljyä kenties riippuen reseptistä.
- köyhimys
Tulet kyllästymään siihen leipäänkin, jos sitä kuukausia syöt päivittäin. Katso kaupasta sellaisia riittoisia ruoka-aineita, joita saa halvalla. Esimerkiksi iso kaalinpää maksaa alle euron ja sitä voi keittää tai hauduttaa (miksei myös paistaa paistinpannulla). Sellaisenaan se ei ole ainakaan minun mieliruokaa, mutta esimerkiksi laittamalla sekaan hieman paistettua jauhelihaa ja vaikka ohrasuurimoita saat siitä kaalilaatikkoa, joka on hyvää. Laita osa pakastimeen, niin voit syödä sitä pitkään esim. kerran viikossa.
Kannattaa pyytää vaikka vanhemmiltaan joululahjaksi pakasterasioita, joihin saat aina yhden annoksen ruokaa. Jääkaapin oveen voi laittaa listan, että mitä ruokia sinne pakastimeen laittaa ja aina kun otat yhden pakasterasian pois, vedä yli listasta se ruoka, jolloin tiedät täsmälleen sen, että mitä pakastimessasi oikein on.
Citymarketissa ainakin on usein pakastekasviksia tarjouksessa. Keiton teko on helppoa: vettä, kasvisliemikuutio (tai mausteita), pussillinen pakastekasviksia ja sekaan hieman paistettua jauhelihaa tai kanaa. Tällaisenkin keiton voi pakastaa annosrasioihin, joten keitto riittää moneksi päiväksi.
Olisiko sinulla kaveria, jonka kanssa voisit harrastaa yhdessä ruoanlaittoa tai ainakin voisitte ostaa esim. kaalin, porkkana- tai sipulipussin puoliksi? Sillä tavalla ei pääsisi ruoka-aineet vanhenemaan.
Kun teet isomman määrän ruokaa viikonloppuna, niin sinun ei tarvitse tehdä ollenkaan ruokaa arkena, vaan riittää, että otat esim. pakastimesta aamulla pakasterasiallisen ruokaa jääkaappiin sulamaan, joten kun tulet koulusta, niin saat 5 minuutissa itsellesi lämmintä ruokaa.
Muista myös nuudelit. Niitäkin oli ainakin meidän Citymarketissa viime viikolla 10 pussia 2 eurolla.
Kananmunia kannattaa ostaa ajoittain, niin saat vaihtelua ruokavalioosi. Kananmunia voi keittää, tehdä munakkaaksi, letuiksi tai käyttää ruoanlaittoon ja tehdä niiden avulla esim. makaronilaatikkoa.
Lihaa löytyy kaupoista usein 30 % alennuksella. Seuraile hintoja ja vertaile, että missä on edullisin kilohinta.
Leivän päälle tulevat leikkeleet ja metwursti ovat itse asiassa kalliita kilohinnaltaan. Itse laitan leivän päälle vain juustoa ja kurkkua/tomaattia ja syön ne proteiinit sitten mieluummin lämpimän ruoan muodossa esim. kanaa ja riisiä. Samalla kun ruskistaa kanat pannulla, niin voit laittaa osan sivuun ja syödä seuraavana päivänä kanaa vaikkapa salaatin seassa.
Lihaa (proteiinia) ei tarvitse syödä valtavia määriä. Itse asiassa moni suomalainen syö liikaa lihaa, kun pitäisi syödä enemmän kasviksia ja vähentää sitä lihan määrää.
Korvaa välillä peruna ja pasta juureksilla (esim. uuniin lanttua, naurista, porkkanaa, sipulia ja punajuurta), niin saat maistuvan lisäkkeen minkä tahansa lihan/kalan/kanan seuraksi.
Jos omistat keittokirjan, selaile sitä ja katso, mikä olisi sellaista ruokaa josta tykkäät. Opettele yksi ruokalaji kerralla. Jos et omista keittokirjaa, niitä löytyy kirjastostakin.
Älä myöskään unohda puuroa. Puurohiutalepaketti maksaa alle euron ja riittää ainakin minulla noin 3 kuukautta. Puuron päälle voi itse kerätä metsästä mustikoita ja puolukoita sekä villivadelmia. Puuron päälle voi myös laittaa säilykehedelmiä tms, jos ei tykkää syödä puuroa sellaisenaan. Mehukeitto sopii myös hyvin lisukkeeksi. - EmmaLiina74
Nopeita ruokia ja halpoja:
-mannapuuro(maitoa,mannaryynejä,suolaa). Tee vaikka vain 0,5dl maidosta,lopun voi syödä kylmänä vaikka seur. aamuna. Hyvää mehukeiton (terveellistä!) kanssa tai kanelin ja sokerin (epäterveellistä!) kanssa.Aikaa menee n.15-20min
-perunavelli . Kuori perunat ja keitä ne. Muussaa ja sekaan maitoa ja lopuksi kun se on valmis niin mausta suolalla. Jos syöt esim. itsekerättyjen sienien ja ruisleivän kanssa,on terveellisempää.Tää ei kyllä ole niin nopea,menee n.40min. valmistamiseen
-jauhelihakeitto. Jauhelihaa n.200g, pussi keittojuureksia, perunoita vaikka 4-5kpl. kuori potut ja keitä ne pilkottuna(kypsyvätkin nopeammin) sekaan paistettu jauheliha,keittojuurekset ja lihaliemikuutioita maun mukaan 3-5kpl ja suolaa. Hyvää ruisleivän kanssa. Jos teet ison annoksen voi syödä useampana päivänä. Valmistusaika n.35min
-munakas
-purkki raejuustoa,tonnikalaa ja tomaattimurskaa. Keitä kunnes kiehuu. Mausta basilikalla ja oreganolla. Syö spagetin kanssa. tekoon menee se aika kun spagetti on valmis, n. 10min. Hyväää:) - JJ87
ite ainaki oon ihan hyvin eläny aika pitkälti pelkällä leivällä, pari-kolme kertaa viikossa ehkä kokkaan jotain muuta, mut muuten syön aika pitkälti vaan leipä...
ja ihan terve silti oon.. - erämies78
Aloita metsästysharrastus niin saat ruokaa suht. halvalla. Ainut on harrastuksen aloittamiseen tarvittavat välineet. Mutta käytettyjä löytyy suht. halvalla.
Kauriin kun posautat nii jää jonkinverran pakasteeseenkin lihaa. Samaten nyt syksyllä lintuja ammut pakasteen täyteen talven varalle.
Myös pilkille talvella, saat pussin ahvenia. Ei tarvitse mitään lupia pilkkimiseen. Ainoastaan muutaman euron halpa vapa ja mormu(uistiin) motonetistä. Toukkia myös raisia eurolla. - en usko sua
Koko aloitus on keksitty provo.
Ensinnäkin leipä ja leikkeleet tulevat huomattavasti kalliimiksi kuin ruoan raaka-aineet.
Voileivän syönti lihottaa eikä pidä nälkää poissa.- leipäkö?
Ruisleivän syönti ei lihota. Mikä lihottaa on se, mitä päälle laitetaan. Ihmiset esim. voitelevat leipänsä ihan vanhasta tottumuksesta, monet voisivat vaihtaa kevyempään tai sipaista puolet päälle panemastaan levitteestä pois. Useimmat broileri-/kalkkuna-/keittokinkkuleikkeleet ovat lähes rasvattomia, kun taas jossain meetvursteissa yms. voi olla rasvaa melkein puolet, joka tapauksessa yli kymmenen kertaa enemmän, samoin juustoissa. Jopa mauttomissa "kevytjuustoissa" voi olla 10x enemmän rasvaa kuin kevyissä leikkeleissä. Yleensähän ihmiset mättävät surutta kaikkea "kevyttä" paljon aivojaan käyttämättä.
Yleensäkin joidenkin leivän kaihtaminen on suoraan ja älyvapaasti kopioitu ulkomaisista karppaus- ym. ravinto-ohjeista suoraan Suomeen, vaikka LEIPÄ Suomessa on ihan eri asia kuin "LEIPÄ" maailmalla eli valkoisen vehnäjauhohötön maissa.
- vähävaranen
Missäköhän päin suomea asut??Itse olen kelan sairaspäivärahalla ja rahaa ruokaan ei juurikaan ole..haen ruuan sininauhalta,mistä saa näitä kauppojen 30%tuotteite..onnex on näitä ihanania ja ymmärtäväisiä kauppiaita vielä..vaihka monen kaupan tiedän mielummin laittavan ruua roskiin kun jakavan vähävarasille,mitä en todellakaan ymmärrä..:((
Nii ja pari kertaa vuodessa saan EU-ruokakassin.Näissä toki täytyy käydä päiväsaikaan,mutta jos onnistuisit käymään edes joskus siellä
ja diakoniatoimistossa kannattaa käydä,nekin voi ehkä auttaa ainakin muutaman kerran vuodessa.
Jaksamista sinulle...- ...
Niin, ja perunan lisäkkeeksi kelpaa melkein mikä tahansa, esim. kala(file/-säilyke/-pulla/-puikko), kananmuna, punajuuri-piparjuurisalaatti, makkara, ja lisäksi vaikka kuumennettua herne-maissi-paprikaa = halpaa. Kuoriperuna on perunatuotteista kaikkien täyttävin, eipä tarvitse monta syödä eli säästää kun ei pane muussiksi.
- Aloittaja__
Asun Pohjois-Karjalassa. Diakoniatoimistosta olen hakenut apua, mutta he eivät pysty rahallisesti auttamaan kuulemma. Puhuminen ei tuota nälkää pois vie...
Kyllä mulla se 50-60e jää kuukaudessa ruokaan (jos en osta mitään muuta ja jollei tule ylimääräisiä laskuja).
- What's on top...
En minäkään oikeastaan ruokaa laita (lue: viitsi laittaa). Eineksiä ja valmisruokia en osta. Ruokavalio koostuu voileivistä, hedelmistä ja maitotuotteista (raejuusto, maustamaton rasvaton rahka).
Kyllä kunnollinen voileipä, jossa on vaikka salaattia, vähärasvaista leikkelettä tai juustoa (juustossa tulee enemmän turhaa epäterveellistä rasvaa), tomaattia, paprikaa tms. käy ateriasta. Samahan se on , missä muodossa tarvittavat ravintoaineet saa.
Mutta kalsiumia, proteiineja ja D-vitamiinia tuskin saa riittävästi. Itse ostan isot määrät rasvatonta raejuustoa ja rahkaa. Raejuustoa syön kaalin tai muun kanssa salaattina, päälle laitan - paljon - öljyä, balsamicoa (invecchiato), suolaa ja mustapippuria.
Ylisokeroituja jogurtteja en osta. Ostan rasvatonta maitorahkaa, johon lorautan akaasiahunajaa. Syön hedelmien kanssa - joskus sekoitan hedelmät rahkaan, useimmiten en viitsi. Olen alkanut pitää rahkan ja hunajan puhtaasta mausta hedelmien kera, ja kaupan jogurtit ovat alkaneet ällöttää.
Et kuole puutostauteihin, kunhan huomioit tuon proteiini-kalsium-D-vitamiini - asian. Oikeastaan voisit ostaa D-vitamiinilisän apteekista, kuten kaikki suomalaiset tässä vähäaurinkoisessa maassa, joka on ihmiselle "luonnoton" elinympäristö. - eki64_
meen raxiin ja ota laukku mukaan ja foliota. Sillain meidän opiskelija aikana
tehtiin, heh - mamaaaaaaaaaaa
Evääksi porkkanoita kassin pohjalle. ei maksa paljoo ja on terveellistä. Leipä jonosta saa leipää. Itse kitkutin viime talven leipiksen leivillä neljän lapsen kanssa. kaura puuro oli myös jokapäiväinen vatsan täyttäjä. Elossa ollaan ja lapset kasvaa ja komistuu. Ei ole häpeä olla köyhä. Et ole ainoa.
- Paljon lihaa
Paista jauhelihaa tai kanaa wokkipannussa ja lisää sekaan pakastevihannessekoitus. Lisäksi voi paistaa tai keittää muutaman kananmunan. Siinä on edullinen ja terveellinen ruoka. Tässä ruuassa on kaikki mitä ihminen tarvitsee. Vähän hiilareita ja paljon proteiineja. Ruuan tekemiseen menee n. 15 minuuttia. Väli- ja aamupalaksi voi syödä vaikka maitorahkaa tai raejuustoa, nekin ovat halpoja ja pitävät nälän poissa.
- ei hyvää päivää.....
Vähän kallista tuo murkina!!
Nyt puhutaan opiskelijasta jolla hyvänä päivänä on varaa 4€ ruokaan, mutta useimmiten vaan se 2€ Jauhelihaan tai kanaan menee jo se 2€
Heippa vaan... - -17%
ei hyvää päivää..... kirjoitti:
Vähän kallista tuo murkina!!
Nyt puhutaan opiskelijasta jolla hyvänä päivänä on varaa 4€ ruokaan, mutta useimmiten vaan se 2€ Jauhelihaan tai kanaan menee jo se 2€
Heippa vaan...Sitä 2 euron jauhelihaa ei kannata syödä kerralla, vaan ihan hyvin riittää 100 g jauhelihaa päiväksi. Lihan lisäksi sitten edullisempia kasviksia esim. perunaa.
Tarjouksia kannattaa seurata. Vitamiinipuutetta ehkäisemään kannattaa ostaa vaihtelevasti erilaisia hedelmiä, marjoja tai kasviksia. Pienestäkin metsäpläntistä kourallinen mustikoita on jo mukava lisä puuron päälle tai viilin sekaan. Yksi omena tai banaani mahtuu yleensä ruokabudjettiin opiskelijallakin
- Kanakorillinen
Syökää Kanaa ! Kot Kot Kooot kot kot kot : )
- fsdgsfdgasgasdfsadf
onko sinulla pakastinta? jos on, niin tee kerran viikossa iso satsi ruokaa. hernekeittoa, makaronilaatikkoa jne edullista mutta hyvää ruokaa. pakasta rasioihin tai pusseihin. muutaman kuukauden jälkeen kierto on sellainen, että sinulla on joka päivä eri ruokaa ja kustannukset olemattomat.
ei tietenkään onnistu jos ei pakastinta ole ja tuskin sellaiseen opiskelijalla varaa on.- .......* * *......
Pakastin voisi olla oikeastaan viisaskin investointi. Eivät arkkupakastimet niin hirveästi maksa, jos verrataan muuhun elektroniikkaan ja varmasti maksaisi itsensä takaisin.
Pitäisi vain opetella käyttämään/täyttämään sitä järkevästi. Jos pakastimeen lastaa jotain pizzoja yms. niin aika turha kapine se on. - bsdfgasdfasdfasdfdf
.......* * *...... kirjoitti:
Pakastin voisi olla oikeastaan viisaskin investointi. Eivät arkkupakastimet niin hirveästi maksa, jos verrataan muuhun elektroniikkaan ja varmasti maksaisi itsensä takaisin.
Pitäisi vain opetella käyttämään/täyttämään sitä järkevästi. Jos pakastimeen lastaa jotain pizzoja yms. niin aika turha kapine se on.pieniä pakastimia saa 300 eurolla ja joskus jopa allekin. turhan isoakaan ei kannata hommata, kun sähköä se tyhjän tilan kylmentäminenkin vie.
onhan tuo kertainvestointina aika iso summa, mutta maksaa itsensä melko äkkiä takaisin. uudet pakastimet on kohtuullisen edullisia käyttääkin.
käytetty pakastin on vähän siinä ja siinä. voi saada halvalla, mutta sitten sähkönkulutus viekin sen säästön. - iflo lor
bsdfgasdfasdfasdfdf kirjoitti:
pieniä pakastimia saa 300 eurolla ja joskus jopa allekin. turhan isoakaan ei kannata hommata, kun sähköä se tyhjän tilan kylmentäminenkin vie.
onhan tuo kertainvestointina aika iso summa, mutta maksaa itsensä melko äkkiä takaisin. uudet pakastimet on kohtuullisen edullisia käyttääkin.
käytetty pakastin on vähän siinä ja siinä. voi saada halvalla, mutta sitten sähkönkulutus viekin sen säästön.Pikkupakastimia on ollut kesällä monessa paikassa tarjouksessa hintaan 199 euroa.
Käytettynä pakastimia saa ostettua esim. huutonetistä. Ja voihan sitä pakastimenkin ostaa vaikkapa kaverin kanssa kimppaan. Tai jos vanhemmilta saa avustusta, niin pyytää vaikkapa joululahjaksi, että ostaa pakastimen yhdessä heidän kanssa.
- Panem et circenses
Ravinnon lisäksi tarvitaan hengen ravintoa.
- Kallista
Eikö eineksien syönti ja leivän syönti ole kallista?Jos et sitten tee itse leipää. Juustokin on aika tyyristä, salaatti ja tomaatti.
Ehket nyt kuoe puutostautiin, mutta ei tuo terveellistäkään ole syödä noin yksipuolisesti. Tosin eihän tyo varmaan ikuisuuksia kestä vaan on tilapäistä.
Oletko 7 pv/vko töissä/koulussa? Jos sulla on vapaapäiviä niin kokkaa silloin. Tee sen verran, että riittää viikolle tai laita pakastimeen.
Mun mielestä ainakin jotkut keitot vaan paranee ja ovat seur. päivänä paremman makuisia.
Ja on olemassa muitakin ruokia kuin jauheliha-makaroonimössö. Seuraa tarjouksia. Esim. kalaa saa välillä hyvin edullisesti, kanaa...- rainbow on a plate
Ehkä aloittaja tarkoitti sitä, mitä syö itse valmistamanaan.
Opiskelijoillehan on olemassa edullinen (ainakin taatusti hintansa väärti) opiskelijaruokailu, joka kannattaa hyödyntää. Usein sanotaan, että yksi lämmin ateria päivässä, joskin kukaan ei varsinaisesti ruoan lämpimyydestä mitään hyödy, se vain on tapa sanoa, että syö monipuolisesti.
Nykyään on alettu puhua enemmän tyyliin "SYÖ VÄREJÄ!". Mitä monivärisempää syöt, sitä varmimmin saat kaikki tarvittavat ravintoaineet. - Aloittaja__
rainbow on a plate kirjoitti:
Ehkä aloittaja tarkoitti sitä, mitä syö itse valmistamanaan.
Opiskelijoillehan on olemassa edullinen (ainakin taatusti hintansa väärti) opiskelijaruokailu, joka kannattaa hyödyntää. Usein sanotaan, että yksi lämmin ateria päivässä, joskin kukaan ei varsinaisesti ruoan lämpimyydestä mitään hyödy, se vain on tapa sanoa, että syö monipuolisesti.
Nykyään on alettu puhua enemmän tyyliin "SYÖ VÄREJÄ!". Mitä monivärisempää syöt, sitä varmimmin saat kaikki tarvittavat ravintoaineet.Olen yrittänyt käydä koulun ruokalassa, mutta minulle on kaksi kertaa tullut ruokamyrkytys sieltä ja sekös se vasta viekin voimat! En pysty olemaan töistä poissa, joten en uskalla enää käydä koulussa syömässä.
Meillä siis puolijäiset salaatit, homeiset jäiset leivät ym. Kyllä sen ymmärtää kun niin halvalla pitää tehdä...
- gernau
Et kuole, osta kananmunia ja maitoa, mieluiten täysmaitoa. Salaatinlehdet, kurkku ja tomaatti hyvä , ruisleipää ,tai sitten ruisnäkkileipää, ei oo kallista ainakaan pirkka tuotteena. Muista naisena se kalsiumin saanti, eli se maito taii joku muu mistä saat kalsiumia.
- gernau
Niin , jos järvi on lähellä, osta mato-onki, maksaa noin euron, vavan saat tehdä itse. ahventa, särkee, lahnaa, ja voi valmistaa monella eri tavalla, hyvää on!
- hd89n0i
Minä aina mietin, että eikö opiskelijat osaa keittää perunoita, kun aina puhutaan nuudeleista (7€ kilo) ja tonnikalasta (5-10€ kilo)?
Jos kuituja haalit niin kaurapuuro voisilmällä on sekin erittäin halpa ruoka eikä ollenkaan hullumman makuinen muutama kerta viikossa syötynä. Siinä tulee leivät syötyä halvemmassa muodossa.
Kaupassa myytävä "kuitupitoinen leipä" eli sokeripulla on todellakin epäterveellistä.
Mitä hintaan tulee niin eikös leipä ole lähemmäs 4€ /kilo kun taas peruna on 80snt kilo? Miksi eineksiä vedät? Nehän vasta epäterveellisiä ovat ja hinta on 7-15€ /kilo kaikenmaailman mikroruuissa! Ei mitään järkeä!
Leivänpäälliset köyhdyttävät sinut. Salaatinlehti on hemmetin kallista. Osta jäävuorisalaattia (alle 3€ kilolta tarjouksessa ja on täyttävää)
Sinun kannattaa ostaa kasviksia (lanttua saa taas pian halvalla, kaikkea mikä on alle 3€ kilolta). Ja tietysti tarjouslihaa ja jauhelihaa saa alle 6€ kilo mikä nyt ei ollenkaan ole paha hinta kun ajattelee, että se pulla maksaa sen 4€ kilolta.
Ei se keittokinkkukaan nyt niin terveellistä ole..olikos siinä nykyään enää nitriittiä? Ainakin aromivahvenne löytynee. Tsekkaa e-koodit.- j90vv
niin ja tietysti kananmunat ovat edelleen alle 3€ kilo ja niistä saa tehtyä vaikka MITÄ
- halpaa
johan tuon leikkeleen hinnalla saa oikeaa lihaa possua,tirripaisti jauhoja sekaan ja keitetyt perunat ja on oikeaa ruokaa.kokeile ja saat halvemmalla.
- ---
Tee jokin salaatti, siinä ei kauan aikaa mene.
Keitän ohrasuurimoita ison määrän ja pakastan sen mikä jää, sitten laitan pakastevihanneksia ja ranskalaista salaatinkastiketta.
Pirkka fetajuusto on edullista, siihen oliiveja ja hedelmiä. Kyllähän se suomalainen ruisleipä voittaa rasvaisen pizzan.
- Köyhä keittäjä
No eipä ole sinulle opetettu kotitaloutta monessa merkityksessä. Oletkohan ihan provo?
a. einekset ja kaupasta ostettu leipä ovat todella kallista.
b. einekset ovat epäterveellisiä
Kun opettelet itse laittamaan ruokaa ja leipomaan, niin säästät niin paljon, että varaa jää muuhunkin.
Täältä löytyy Marttojen ohjeita:
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/reseptit/- Aloittaja__
Entäs kun on niin nälkä ettei kykene laittamaan ruokaa? Ja vaikkei nälkä enää tuntuisi, on energiavaje niin suuri ettei jaksa kun maata ja katsoa kattoa.. Et taida olla itse opiskellut koskaan tai sitten vain olet syntynyt onnekkaasti "isi maksaa"-perheeseen.
- utoronto.ca
Lihavuus syö aivoja jopa 8 %:a ja buddhamunkit ovat kasvissyöjiä. Maailma on täynnä opiskelijoita jotka langanlaihoina ovat suorittaneet yliopiston huippuarvosanoin. Hyvä kun pysyvät pystyssä valmistumistilaisuudessa. Monipuolinen ruokavalio on hyväksi.
- M-36
Mikähän provo tämä on? Lähde kanssani kalaan ja sienestämään metsälle. Ja tule meidän mökille perunannostoon. Käydään pari EU-avustuspakettia kulkumatkalla. Vaikka olen kauppatieteiden maisteri, ei nyt ole töitä löytynyt.
- mummapumma
leipä on kalliimpaa kuin peruna, ja vihanneksia saat myös erittäin edullisesti nyt . Samalla rahalla, minkä laitat leikkeleisiin saat vihanneksia ja lihaa. Salaattitarpeet, eli salaatti kurkku ja tomaatti ovat paljon kalliimpia kuin juurekset ja kaali. Liha on tosin kallista, mutta kananmunat eivät niin kauhean kalliita. Kanaa ja sianlihaa sooseissa saa edullisesti ja jos ei tykkää niistä sooseista ne voi pestä pois ja tehdä itse tilalle itselle maistuvan liemen. Se kyllä on kumma että pelkkä kanankoipi on kalliimpaa kuin koipi liemessä... Nyt tuo leipälinja ei vielä lihota , mutta kun aikaa kuluu ja puutostilat lisääntyy ja olet liian väsynyt, niin sitten kilotkin karttuu. Nuorena sinun kannattaa viisaasti miettiä sitä mihin kannattaa satsata, että vanhempanakin olisit terve ja voimissasi.
- rainbow81
Samalla rahalla tekee edullisesti esim. jauheliha tai nakkikeiton. Opiskeluaikana itsellä meni keskimäärin 100-150markkaa ruokaan viikossa. Koulussa söin vahvasti ilmaisen lounaan ja tein ruokaa pari kertaa viikossa jota max.söin kolme päivää. Pakastinta itsellä ei ollut, aina plussaa jos voi pakastaa. Ja silti leipään jogurttiin jäi rahaa ;) Tarkka ja nuuka sai olosuhteiden pakosta olla mutta hengissä tuli selvittyä.
- pennosen venyttelyä
Itsetehty leipä on halpaa (esim.hiivaleivän hinta n. viidesosa itsetehtynä kaupan hintaan verrattuna) ja vaatii todella vähän aikaa, jos leivän ulkonäöllä ei ole niin väliä, eikä vaadi mitään nyrkkiä kummempaa konetta viiden minuutin aineiden sekoitukseen.
Runsaskuituinen 2kg:n (n.75 sämpylää) sämpyläjauhopussi maksaa pari euroa, puolet jauhoista voit korvata tavallisilla puolikarkeilla vehnäjauhoilla, joiden hinta alle euron, lisäksi tarvitset vain vettä tai maitoa, hiivaa (lidlin kuivahiiva ehkä halvin) öljyä tai margariinia, suolaa. Ainekset sekaisin ja anna kohota, kun kohonnut, uuni lämpiämään, vähän jauhoja pöydälle ja pyöritä taikinasta, vaikka vähän kyseenalaisenkin näköinen :D, pitkula, (jos taikina tarttuu sormiin, lisää jauhoja siihen kohtaan) siitä veitsellä sämpylöitä vaikka suoraan pellille tai pyörittele nätiksi jos on aikaa. (Itse litistelen sämpylät pellillä aika litteiksi, kun tykkään kuoresta) Anna kohota hetki ja paista. Ohje siis pussin kyljessä.
Hernekeittosäilyketölkit ja nuudelipussit ovat joskus tarjouksessa, nopeaa lämmittää.
Uuniperunoita teet parissa minuutissa mikrossa, ohje löytyy googlella netistä, sopiva lajike on Van gogh, Rosamunda tai joku muu jauhoinen lajike (punainen 2kg:n pussi on ehkä halvin).
Seuraa tarjouksia ja osta raaka-aineet, joista teet itse, niin säästät ruokamenoissa / pystyt syömään normaalisti omalla budjetillasi. Leivällä eläminen oikeasti on normaalia ruokaa kalliimpaa, jos ostat leivän kaupasta. Katso aina tuotteen etiketistä pienellä merkitty kilohinta, niin voit vertailla eri tuotteiden hintoja kilohinnan perusteella, eikä pakkaus pääse hämäämään. Tässä linkki, josta saat tuntuman, mikä se normaali tuotteen kilohinta yleensä on: http://www.ruokamenot.fi/saastovinkit/nainsaastat/175-mikaonhalpatarjous
Suunnittele kahden viikon ruokalista, jonka tuplaat koko kuukaudelle, osta raaka-aineet, käytä valmistamiseen yksi päivä ja pakasta koko kuukauden kastikkeet, keitot ja laatikot kerralla.
Pirkan kalapuikot ovat hyviä, kun ne paistaa öljyssä nelosella ruskeiksi molemmin puolin ja ripottaa päälle aromisuolaa ja sitruunamehua, lisäksi perunamuusia (tuoreista jauhoisista perunoista tai lidlin perunamuusijauheesta tehtyä) ja sekavihanneksia (pakasteessa usein tarjouksessa 2,-/5ps).
Helpon bolognesekastikkeen (n.neljä annosta) spaghetille teet ruskistamalla 400g:aa jauhelihaa (usein tarjouksessa, itse suosin naudan jauhelihaa, mutta muutkin käy) ja pilkotun sipulin, kun ruskistunut, kaada päälle puolikas pikkupussia pizzamaustetta ja maun mukaan suolaa (aloita vähän vajaalla teelusikalla), sekoita, lisää pannulle tölkki tomaattimurskaa (lidlin halvin) ja puoli tölkillistä vettä sekä neljäsosapussi pakastettuja sekavihanneksia, sekoita. Anna pulppuilla kakkosella noin 20minuuttia, sillä aikaa ehtii hyvin keittää spaghetin/makaronin. Loput kolme annosta kastikkeesta pakkaseen.
Keitot ovat helppotekoisia myös, tässä helpon jauhelihakeittoohjeen linkki: http://reseptivihko.net/jauhelihakeitto , voit laittaa kasvisten sijaan sen alle viidenkymmenen sentin pakastekeittojuurespussin ja jättää koristepersiljan pois ja jauhelihan voit korvata myös ruskistetulla uunimakkaralla (alle euron paketti)
Ruispuuro on hyvää voisilmän kanssa ja valmistuu mikrossa kolmessa minuutissa.
Vitamiinilisänä ehkä voisit käyttää jotain kaupan omaa merkkiä, monen kuukauden annos maksaa pari euroa purkki, suosittelen kyllä Tolosen n.viiden euron monivitamiinia.
Kananmunat ovat halpoja proteiinin lähteitä, paista, keitä leivänpäälle.
Ranskanperunat (pakasteessa usein tarjouksessa) ja uunimakkarapalat/siivut valmistuvat uunissa nopeasti (Paisto-ohje löytyy pussin kyljestä). Ei ehkä niin terveellistä, mutta halpaa, täyttävää ja sisältää paljon kaloreita.
Broilerisuikaleet ovat usein tarjouksessa, etsi helppo kastikeohje googlella tai vain ruskista pannulla pilkotun sipulin kanssa nelosella ja lisää desi tai pari vettä, anna veden kiehua hiljalleen pois kakkosella n. 20minuuttia ja syö riisin ja herne-maissi-paprikan kanssa.
Siinä helppoja ja halpoja, hyvää syksyn jatkoa!
=) - Mielipide vain
Ihan hyvä idea toi pakastaminen... mutta usein on niin, että opiskelija-asuntoloissa tai vuokra-asunnoissa ylipäätään ei aina ole kunnon pakastinta/pakastelokeroa. Tai jos on, niin sekin täytyy jakaa soluasunnoissa kämppisten kesken.
Juurekset säilyvät jääkaapissa kauemmin kuin tuoreet vihannekset ja hedelmät. Siksi niistä ainakin on hyvä ja helppo tehdä keittoja, vokkeja, uuniruokia. Mitä nyt mieleen juolahtaa.
Kananmuna on suht halpaa (ainakin vielä) ja siitä saa tehtyä monia eri variaatioita. Keitetty muna, paistettu muna, munakas, kokkeli jne... pitää myös pidempää nälkää poissa kuin lehtisalaatilla päällystetty leipä. Munakastakin voi tehdä miljoona erilaista pelkästään kasviksia ja mausteita vaihtelemalla. Kerralla kun tekee enemmän, voi ottaa töihinkin evääksi ja kerkee kyllä kahvitauollakin sellaisen syömään. Sekään ei pitäisi nykytutkimusten valossa olla sellainen kolesterolipommi mitä ennen vanhaan on luultu. Ei silti liiallista käyttöä.
Sipulia ja valkosipulia suosittelen käyttämään lähes kaikessa mihin se sopii ja mihin vain keksii laittaa. Antaa makua ja pitää terveenä.
Aamupuuro on myös hyvää ja jos ei ole tuoreita marjoja, niin marjakeittoja löytyy kaupasta eikä nekään ihan älyttömän hintaisia ole. Banaaniakin olen välillä pilkkonut sekaan. Pitää nälkää hyvin. Aluksi muutaman päivän voi tuntua, että on enemmän nälkä jos syö aamulla puuron, mutta kun siihen tottuu, tunne häviää.
Jos ei ole aikaa/ei viitsi tehdä ruokaa, niin voisi miettiä esimerkiksi kokkausiltoja kavereiden kanssa. Yhdessä tekeminen ja oleminen on aina hauskempaa ja ruuanlaitto muutenkin on mielekkäämpää useammalle kuin yhdelle hengelle. Ruuan voi jakaa, kulut voi jakaa ja ei tarvitse itse syödä viittä päivää peräkkäin samaa ruokaa. Tietysti opiskelija-osa-aika työläisen on vaikea löytää aikaa sellaiseenkin. Varsinkin jos kaverilla sattuu olemaan sama elämäntilanne. Kokemuksesta tiedän :) Mutta jos aikaa löytyy, voi tehdä kerralla enemmän kaikille. =)
Ei muuten opiskelun yhdistäminen ruokailuun ole sekään hassumpi idea. Nälkäsenä on vähän vaikee keskittyä. Hyvä ruoka, parempi ja virkeämpi mieli. Aina ei itselläkään ajatus kulkenu, mutta kyllä matematiikka (inhoan sitä ja en osaa) rupes jotenkuten sekin sujumaan, kun silloin tällöin rentoutui kaverin kanssa ruuanlaiton parissa, söi hyvin ja joi pari lasia punkkua. Siitähän se ajatus sitten lähti. ;)
Niin ja voin muuten kertoa, että äsken tekemäni porkkana-bataatti-perunasosekeitto maustettuna voimakasmakuisella koskenlaskijajuustolla, chilillä ja paprikalla on sata kertaa paremman makuista, kuin eilen ravintolassa syömäni ylihintainen, ylikypsä, kylmä ja sitkeä pippuripihvi.
Hinta ei aina määrää laatua. Ruuanlaitossa vain mielikuvitus on rajana. Ja mitä vähemmällä sitä joutuu tulemaan toimeen, sitä enemmän on käytettävä mielikuvitusta. Ja jos omaa hyvän mielikuvituksen, on se rikkaus jo itsessään. :) - omegat ja probiootit
Ensimmäisenä kysyn mistä saat hyvät rasvat? Lisäisin leivälle lorauksen neitsyt rypsiöljyä. Seuraavaksi voisit nauttia jälkiruoaksi saksan-, cashew, hassel- tai pecanpähkinöitä tai kokonaisia manteleita. Lisäisin vielä juomapuolelle GG-mehua tai ab-piimää probioottien takia.
- Kyl mää
suosittelisin jatkaan sitä petäjäistä vedellä,,,takaa pidemmän lennon.
Ja vanha miehinen totuus höysteeksi, vesivehje seisoo pisimpään. - vesileipää
Muistan että ennen vankeinhoidossa käytettiin kovista rangaistuksista nimitystä ..Vedelle ja leivälle.
Kovennetuissa vankeusrangaistuksissa saattoi joutua vedelle ja leivälle.
Leipää sai vain määräannoksen , mutta suolaa ja vettä sai vapaasti. - eevil stö
haluatko ilmaista pizzaa? entä lähettää tekstiviestejä ilmaiseksi? entä kuunnella spotify premiumilla maksamatta siitä yhtään mitään? vähän kun jaksat vaivautua niin kaikki tämä onnistuu!
nyt hopihopi osoitteeseen http://teksta.us =) - kaikkiruokainen
Äläkä unohda LIHAA.. Lihasta saa niin paljon erilaisia ainesosia mitä ihminen tarvitsee.. ja paljon sellaisia ainesosia mitä ihminen ei edes tiedä tarvitsevansa.
(muistakaa että ihmisen aivotoiminta alkoi kehittyä vasta sen jälkeen kun ihminen alkoi syödä lihaa, siihen saakka oltiin itsekin lähes kasviksia) - 576800
Jos et kuole puutostautiin, niin kuolet todennäköisesti johonkin viljojen aiheuttamaan sairauteen ennemmin tai myöhemmin. Jos siis jatkat leivän syöntiä koko elämäsi.
Suurimmalle osalle suomalaisista viljat eivät sovi alkuunkaan. Voit vain kuvitella mitä tapahtuu, kun syöt jotain sellaista ainetta koko elämäsi mikä ei sovi ollenkaan elimistöllesi.
Viljojen syönti on yksi suurimmista syistä suomalaisten sairastumiseen.
Että mussuttakaa vaan sitä leipää jos haluatte sairastua.- ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
mitä sairauksia voi tulla viljan pitkäaikaisesta syömisestä jos ruokapuoli on yxtoikkoinen?
- Karppipaskaa
vedä karppaaja viddu päähäsi
- hölösuu...
Mitä jos syö vaan leipää ja sit vaan lisäksi syö vitamiini pillereitä joista saa ne puuttuvat jutut ni ei tulis puutosta?
- oikeaa ruokaa
Miksi? Pillerit ne vasta kalliita on ja niiden myrkyistä ja lisäaineista ei ole oikein mitään varmuutta.
- Leipä on kallista
Ei kai se epäterveellistä ole jos huohtii että saa myös rasvoja ja proteinenja.
Mutta minusta ainakaan ei tunnu että olisin syönyt kunnolla jos syön pelkkää leipää?
Edullisia lämpimiä perusruokia saa tehtyä varmasti halvemmalla kuin mitä on leivän syönti. - ruokaa ruokaa aaa
No käyt koulun ruokalassa tai opiskelijakuppilassa syömässä. Tuettu lounas on iso etu. Tee kerralla iso annos esim keittoa, laatikoita, kiusauksia, jos asut lähellä vanhempiasi, käyt siellä syömässä aina kun mahdollista.
Nuo on järjestelykysymyksiä. - 17+15
Sulle ei jää rahaa vuokranmaksun jälkeen muuhun kuin leipään, kasviksiin, leikkeleisiin..??!?! Silloin kun itse opiskelin ja kävin osa-aikatyössä niin luksusta oli jos joskus oli varaa ihan oikeaan leipään saati, että sen päälle olisi ollut varaa laittaa muutakin kuin ylähuuli. Näkkileivällä ja nuudeleilla yms minä elin enkä mihinkään puutostauteihin henkeäni heittänyt.
- kiireiselle kokille
esim. jauhelihakeitossa ei mene varttia kauempaa, jos tekee laiskan version. itse harrastan sitä usein :) ja siitä syö 3-4 päivää. ostan 400g jauhelihaa, paistan sen ja laitan kattilaan, jossa jo kypsyy valmiina kaksi pussillista apetit kasvissuikaleita. muistaa vaan maustaa, niin hyvää tulee. ei tarvitse alkaa kuorimaan ja pilkkomaan perunaa, sillä tuossa sekotuksessa on peruna mukana. kokeilepas joskus :)
- Panhandle
Vielä laiskempi pilkkoo jauhelihan kattilaan paistamatta, kypsyyhän se siinä samassa liemessä kuin kasviksetkin.
Peruna ei muuten ole keitossa mitenkään välttämätöntä. Hyvä soppa tulee nopeasti myös muista pakastekasvisseoksista. - jauheliha/tms.keitto
Panhandle kirjoitti:
Vielä laiskempi pilkkoo jauhelihan kattilaan paistamatta, kypsyyhän se siinä samassa liemessä kuin kasviksetkin.
Peruna ei muuten ole keitossa mitenkään välttämätöntä. Hyvä soppa tulee nopeasti myös muista pakastekasvisseoksista.Paremman makuista, kun paistaa lihan/ nakinpalat ensin, esim. sipulin, valkosipulin tai muun mieleisen mausteen kanssa, siirtää sivuun ja keittää kasvikset.
Kaikkiin kasviksiin saa enemmän makua, kun ensin freesaa ne (= paistaa nopeasti sekoitellen hyvin maustetussa kuumassa öljyssä), vasta sitten lisää kuuman veden (varo, voi roiskua).
Haudutellaan pienellä lämmöllä kypsäksi, vasta lopussa liha (tai mausteliemessä keitetty soijarouhe tai vain yrttivihannekset) sekaan.
Opettele käyttämään mausteita! Eivät maksa paljon ja edullisistakin raaka-aineista saa aina eri makuista, ei kyllästy.
- penninvenyttäjä a
Kuinka iso vuokra asunnossasi on, jos opintotuen asumislisästä ja osa-aikaisesta työskentelystä huolimatta vuokran maksaminen vie suurimman osan tuloistasi?
Itse tein osarihommia opiskeluaikana ja nimenomaan osarihommien takia oli vara syödä kohtuullisesti. Ei tietenkään törsäten, mutta niin, ettei tarvinnut pelkkää makaronia syödä.- Aloittaja_
462e/kk yksiöstä. Kaupunkini taatusti halvin vuokra-asunto, jossa en kuole vuodessa astmaan ja keuhkoahtaumaan homeen vuoksi.
- UHRIT HAKEKAA APUA!
ETSI PAIKKAKUNTASI ILMAINEN LEIVÄJAKELU PISTE JOSTA SAAT MUUTAKIN RUOKAA KUIN LEIPÄÄ JA MAKAROONIA. JOTKIN SEURAKUNNAT JA YHTEISÖT JAKAA KAUPASTA SAATUA RUOKAA ILMAISEKSI
http://leipajono.blogspot.fi/
VAIKKA ON KÖYHÄ NIIN MONIPUOLINEN RIITTÄVÄ RAVINTO ON TERVEYDELLE VÄLTTÄMÄTÖNTÄ!
KOKOOMUS IDEOLOGIAN KANNATTAJAT JA POLIITIKOT YRITTÄÄ NÄIVETTÄÄ KOKO KÖYHÄLLISTÖÄ JA TÄMÄNKIN TÄHDEN IHMISET HAJOAA HENKISESTI JA FYYSISESTI. - nekkileepä
Leipä on paskaa hiilarimössöä! Varma kuolema tulee kun sitä syö!
- Revi siitä
Ruisleipä on muuten superfoodia, kuten peruna ja hernerokkakin. Kuolema on kaikille varma tapaus, karppajille se tulee vain nopeammin kuin monipuolisesti ja terveellisesti syöville.
- faktat pliis
Revi siitä kirjoitti:
Ruisleipä on muuten superfoodia, kuten peruna ja hernerokkakin. Kuolema on kaikille varma tapaus, karppajille se tulee vain nopeammin kuin monipuolisesti ja terveellisesti syöville.
Ei ole superfoodia eikä voi ikinä sitä ollakaan, koska superfoodin määritelmän mukaan raaka-aineen tulee olla KÄSITTELEMÄTÖN ja KUUMENTAMATON.
- Siinä, ollos hyvä
faktat pliis kirjoitti:
Ei ole superfoodia eikä voi ikinä sitä ollakaan, koska superfoodin määritelmän mukaan raaka-aineen tulee olla KÄSITTELEMÄTÖN ja KUUMENTAMATON.
Ai, asiantuntija radiossa ei sitten varmaan tiennyt omasta aiheestaan / alastaan mitään. Minkä alan itse olet?
- 2012
Haehan uudempaa tietoa.
- Vatsahaava
Itse opiskeluaikoina söin paketin tai pari leipää päivässä ja olin aina väsynyt, usein sairas. En voi suositella kenellekään.
- aiheen nimeksi
Yksinkeskustelijan keittokoulu.
- dnaldk
Opettele tekemään esimerkiksi jauhelihakeittoa, kaalilaatikkoa, kaalikeittoa, kana-nuudeliwokkia, kauden vihanneksista kasviskeittoa jne. Ovat halpoja ja terveellisiä. Leivällä eläessä tuskin saat lähellekkään kaikkia vitamiineja ja tarpeeksi proteiinia.
Kyllä minulla ainakin oli yksin asuvana opiskelijana varaa tehdä lämmin ruoka päivittäin (ja tuosta ei ole kuin parisen vuotta aikaa), sen lisäksi että söin lounaan koululla. Vaatteisiin ym olisi saanut olla enempi kylläkin rahaa, mutta ruokaan omani riitti. Ihmettelen miten sinulla ei olisi, jos vieläpä käyt töissä opiskelun ohella. Ovatko asumiskulusia ymv liian suuret? Kannattaa miettiä mistä pystyy tinkimään, sillä kunnon ruoka on edellytys omalle jaksamiselle. - hmm.
Sulla pitäisi olla opintotuki, opintolaina ja asumistuki. Ja ei liian kallis asunto. Vuokra kuulostaa nyt liian isolta. Myös vanhempi voisi auttaa.
- soy
Soijarouhe tulee pidemmän päälle halvemmaksi kuin jauheliha. Vinkkivinkki.
- hulluMÄN
Aihealueet
AJATE AUTOT JA ENNE HATUKSET KOTI JA RAKINEN LEKIT MAAILU MUTI JA KNEUS NET PAkkAKUNNAT PEHE RAAKA JA JUA
RYÄT SEKSI STEET TALOUS TEKOLOGI TERYS TIE JA KULUURI TYÖ JA OPIELU URHE KUNILU VIDE YHTSKUNTA SEKSISEKSISEKSI - mitäæ
hulluMÄN kirjoitti:
Aihealueet
AJATE AUTOT JA ENNE HATUKSET KOTI JA RAKINEN LEKIT MAAILU MUTI JA KNEUS NET PAkkAKUNNAT PEHE RAAKA JA JUA
RYÄT SEKSI STEET TALOUS TEKOLOGI TERYS TIE JA KULUURI TYÖ JA OPIELU URHE KUNILU VIDE YHTSKUNTA SEKSISEKSISEKSIMITÄ SÄ TÄNNE KIRJOTATAT!
- hmmmm...
Soijarouhe ei oikeastaan ole älyttömän terveellistä. Edes aasialaiset eivät syö soijaa niin paljon päivittäin kun yleisesti luullaan.
Itselleni soijarouhe aiheutti ruuansulatusvaivoja ja imeytymisongelmia. Mulla soijarouhe ei sula ja aiheuttaa kauheaa turvotusta. Olen aika varma, että moni muu saa siitä oireita ihan huomaamatta, kun luulee sen olevan niin terveellistä. Samalla ei imeydy moni muu tärkeä ravintoaine, kun suolisto vaivaa ja ihan soijan takia.
Muu ruoka, jossa on jotain käsiteltyä soijaproteiinia ei aiheuta vaivaa, kun ei ole suurta määrää itse soijaa.
- h664
multitabs suuhun kerran päivässä niin rei tarvitse näitä muita kommentteja huomioida. Lihottavat vaan ja koittabvat ravintolaan saada rahoja viemään. Ravintoloissa on ryöstöhinnat, jos jotain terveelistä tarjolla, sianrehua tarjooavat nakkikioskit, siellä siat syövätkin.
- Opiskelija myös
Sinun pitää syödä pelkkää täysjyvä tai ruisleipää (molemmat ovat kuitupitoisia) ja lisäksi mainitsemiasi vihanneksia. Ei missään nimessä hötöleipää (valkoista ranskanleipää ym. mössöä) Et kuole, keripukki ei pääse iskemään.
- Kalorirajoitus
Tuo aloituspostin ruokavaliohan on juuri sen tyyppinen jolla elää pitkään.Tuohon Sardiinia,Tonnikalaa ja pähkinöitä,joku Hedelmä ja Kaakaota niin on varmaan hyvin lähellä.Kalorirajoitustyypit noudattaa tuon tapaista ruokavaliota koska varmaan kaikissa eläinkokeissa kalorirajoitus ja ravinnetiheä ravinto pidentää elämää selvästi,ihmiskokeet ovat menossa.
- jasmiin_
Afrikkalaisen miehen sperma, on terveellistä nuorelle suomalaiselle naiselle
- Mariella27
Kannattaa syödä kouluruoka, joka on halpaa, terveellistä ja hyvää ja jos esim lounaan syö vähän myöhemmin niin illalla ei tarvitse enää paljoakaan syödä.
- Jani_34__
Eikö ihmisen pitäs syödä 2000 tuhatta kaloria mitä olen kuullut lääkiriltä,tai hoitsuilta plaah kolme,kertaa päivässä lämmin ateria ?
- hmmmm....
Jani_34__ kirjoitti:
Eikö ihmisen pitäs syödä 2000 tuhatta kaloria mitä olen kuullut lääkiriltä,tai hoitsuilta plaah kolme,kertaa päivässä lämmin ateria ?
2000 kcal voi ollal sopiva aktiiviselle ihmiselle, joka liikkuu myös paljon. Energiansaanti pitää suhteuttaa aktiivisuustasoon ja sekun ei kaikilla ole sama. Jos on jatkuvasti nälkä niin syö väärällä tavalla. Leipäviipaleen päälle kun lataa voita ja meetwurstia, tomaattia sun muuta, niin nälkä ei kyllä yllätä, ei tee mieli mitään makeaa jne ja verensokeri pysyy aisoissa.
Ruisleipä on parasta makunsakin puolesta ja jos sitä oppii tekemään vielä itse, niin se tulee hyvin eduliseksi. Huomaan sen pitävän nälkää paremmin kuin sekaleipä tai kokojyvä vehnäleipä.
- rfddf
Suosittelen paistamaan/keittämään kananmunia. Edullista syötävää ja josset muuten välitä laittaa, niin vaikka vaan sitten siihen leivän päälle. :)
- kaikke hyvää sinulle
Leipä, voi juusto, esm. leikkelettä, lisäksi viiliä, tällä pärjää aika hyvin, kananmunia kannattaa syödä, niissä on paljon kaikkea hivenaineita ja energiaa,
joskus puuroa ja marjoja, kaali on edullista ja terveellistä ruokaa.
samoin porkkana ja eruna, syö monipuolisesti,
näitä kaikkia ei tarvi yhtenäpäivänä syödä, voi vaihdella, kyllä aika halvalla voi monipuolisesti syödä kun käyttää mielikuvitusta. - Anonyymi
Minä syön pelkästään paahtoleipää ja juustoa. Syönyt jo vuoden heikko on oll mutta kyllä sillä selviää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Apua, Gogi ja Kia tippuivat TTK:sta! Oliko Gogin ja Kian tiputus mielestäsi oikein?
Gogi ja Kia tippuivat monen yllätykseksi sunnuntaina TTK:sta. Oliko tämä mielestäsi oikein näin vai kenen olisi pitänyt741862Taas poistuu ABC, nyt Salossa
Ei ole enää ihmisillä varaa ostaa nakkisämpylää myymälän puolelta. Viimeiset roposet menevät polttoaineeseen. Takana on1131732Irak aikoo laskea tyttöjen avioitumisikää yhdeksään vuoteen
Myös avioero naisen aloitteesta kielletään https://yle.fi/a/74-201236942531310Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan vä
Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus – Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan väkivallan Joka neljä2421283Millainen luonne sinä olet?
Itse olen innovatiivinen ja kuunteleva, sekä avoin uusille asioille. Mieheltä1851236Oletko koskaan miettinyt miltä lähempi fyysinen
kontakti tuntuisi hänen kanssaan? Sitä menee sekaisin pelkästä olemuksesta, niin kosketus voisi olla aika räjäyttävää.451117- 2121064
Vasemmistoliiton Minja Koskela lyttäsi Halla-ahon...
...arvion Usan presidentin vaalien voiton syistä, ja löi pöytään täsmälleen oikean arvion. Koskelan arviota tukevat myös293942Aina vaan kalliimmaksi tulee NATO Suomelle
"Kaikkonen ja Kopra: Nato vaatii pian lisää panostusta jäsenmailtaan" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010824365.htm221920- 56807