Nuorena 80- luvulla sai kunnon possunkyljystä muusilla monista pienistä baareista yms. Miten tällainen kyljys valmistetaan? Muistelen, että niissä oli jonkinlainen pieni kuorrutuskin. Kuka osaa tehdä tuollaisen suussasulavan ja pehmeänrapean possunkyljyksen?
Vai onko lihakin jo mennyt huonommaksi ja liian rasvattomaksi, kun kaikkea ihmellistä rypsipossua ja marinoitua pashaa myydään väkisin ihmisille.
Porsaankyljyksen teko
38
7326
Vastaukset
- nöf nöf quiikk..
Ei kai siinä kummempia taikoja tarvita. Ostat vaan mausamattomia kyljyksiä, nujit niitä kun ovat huoneenlämpöisiä.
Kuumalla paistinpannulla ruskistat hetken ja lisää suola ja pippuria mausteeksi. Sitten 175 asteiseen uuniin kypsymään vielä n ½ tuntia. Se kuorrutus on leivitetyissä kyljyksissä, googlaa ohje.
Liha ei ole mennyt huonommaksi, eikä kellekkään myydä mitään väkisin.
Itse paistelin eilen Poutun leivitettyjä wieninleikkeitä ja hyvää tuli, keitettyjen perunoiden ja bearnaisekastikkeen kanssa. - anneli
Ei tosin kuorrutettu...
Nuijin kyljykset ja ruskistan pannulla, laitan vuokaan , tekaisen ruskean kastikkeen , kaadan kyljysten päälle,laitan toisinaan (jos on) muutaman sinihomejuustonokareen sekaan ja sitten uuniin 200 astetta ja reilu puoli tuntia.- 0IITA 8
MENKÄÄ RUOKA SIVUILLE JOPA OHJEITA LÖYTYY. JOKA SORTTII.
- Peruskyljys ja paras
Tämä on paras ohje forever saada hyviä mureita kyljyksiä-pannu-uuni ja kastike sekaan
- mielikuvituksella
nuiji huoneenlämpöisiä kyljyksiä nyrkillä ja leikkaa reunarasvaan viiltoja (ei käpristy)
sitten sinappi, pippuri, salvia suola -voitelu.
kieritä ohuelti vehnä tms jauhossa, kasta munaan ja sitten panerointi joko mantelijauheella , talkkunalla , ruisjauholla , korppujauholla ja kuumassa rasvapannussa paisto kahden puolen. Lämpö pienelle ,kansi viereen ja sitruunamehusta luiru päälle. Kansi tiukkaan kiinni ja liedellä haudutus 20-30 min. Sinä aikana ripeä salatti / perunamuussi- terveydenhoitaja
jaaha, ope on näköjään jättänyt finni-kallen yksin atk luokkaan ilman valvontaa
- scnitzel man
Ei kannata hauduttaa paneroituja kyljyksiä pannulla kannen alla, koska silloin paneroinnin rapsakkuus häviää nousevissa höyryissä ja pakkaa irtoamaan lihan pinnasta.
Paerempi tapa on tehdä loppukypsennys samalla pannulla, mutta alhaisemmalla lämmöllä noin kymmenen minuutin verran tai sitten uunissa. Näin tehdään myös monet schnitzelit ja cotoletit. Jollei sitten paisteta rasvakeittimessä, jolloin niistä tulee auttamatta yleensä liian kuvia sisältä ja leivitys imee liikaa rasvaa.. - kylkeä kaikkeen maku
scnitzel man kirjoitti:
Ei kannata hauduttaa paneroituja kyljyksiä pannulla kannen alla, koska silloin paneroinnin rapsakkuus häviää nousevissa höyryissä ja pakkaa irtoamaan lihan pinnasta.
Paerempi tapa on tehdä loppukypsennys samalla pannulla, mutta alhaisemmalla lämmöllä noin kymmenen minuutin verran tai sitten uunissa. Näin tehdään myös monet schnitzelit ja cotoletit. Jollei sitten paisteta rasvakeittimessä, jolloin niistä tulee auttamatta yleensä liian kuvia sisältä ja leivitys imee liikaa rasvaa..http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=villisian kyljykset
- JokomadeaikaOn
scnitzel man kirjoitti:
Ei kannata hauduttaa paneroituja kyljyksiä pannulla kannen alla, koska silloin paneroinnin rapsakkuus häviää nousevissa höyryissä ja pakkaa irtoamaan lihan pinnasta.
Paerempi tapa on tehdä loppukypsennys samalla pannulla, mutta alhaisemmalla lämmöllä noin kymmenen minuutin verran tai sitten uunissa. Näin tehdään myös monet schnitzelit ja cotoletit. Jollei sitten paisteta rasvakeittimessä, jolloin niistä tulee auttamatta yleensä liian kuvia sisältä ja leivitys imee liikaa rasvaa..En vastaa kenellekäään vaan totean,joulunjäkeen oli kyljyksiä meillä ruokana, en pitänyt niistä.Vaikkakinyksi oli nns.talouskyljys.
- Pysy aiheessa
terveydenhoitaja kirjoitti:
jaaha, ope on näköjään jättänyt finni-kallen yksin atk luokkaan ilman valvontaa
Nimimerkki terveydenhoitaja voi mennä omille terveyspalstoilleen.
Olet eksynyt väärälle palstalle,koska tämä on ruokapalsta ja
sivuat aiheesta.
- grilaaja
Tässä muutama porsaankylys-resepti...http://www.etsiresepti.fi/e/porsaankyljys.html
- kyljysten kingitär
http://www.etsiresepti.fi/e/porsaankyljys.html todella toimii
otettu huomioon kaikenlaiset makunystyrät !
Itse haudutan 15 min en kannen alla , vaan folion. Niksi rapeille paneroiduille .- ex kyljysmies
Vai ei liha ole mennyt huonommaksi? 40v sitten sai kunnollisia kyljyksiä joissa oli kunnon silava kerroa luun ja lihan välissä. Ne kyljykset olivat erinomaisia mutta 80 luvun aikana kyljykset muuttuivat huomattavasti kuivemmiksi ja mauttomiksi. En ole aikoihin ostellut kyljyksiä kuin silloin tällöin koska ne ovat kuivia ja mauttomia.
Ok villisiankyljys vielä menettelee. - ex kyljysmies
ex kyljysmies kirjoitti:
Vai ei liha ole mennyt huonommaksi? 40v sitten sai kunnollisia kyljyksiä joissa oli kunnon silava kerroa luun ja lihan välissä. Ne kyljykset olivat erinomaisia mutta 80 luvun aikana kyljykset muuttuivat huomattavasti kuivemmiksi ja mauttomiksi. En ole aikoihin ostellut kyljyksiä kuin silloin tällöin koska ne ovat kuivia ja mauttomia.
Ok villisiankyljys vielä menettelee.Ennen sioille syötettiin huomattavasti enemmän perunaa kuin mitä nykyisin syötetään ja peruna oli se, mikä antoi lihaan makua. Nykyisin sian kasvattaminen ei ole kovinkaan tuottoisaa puuhaa ja sen vuoksi jokaisen kasvattajan on ruokittava elukat mahdollisimman halvalla ja kuten tiedämme niin halvalla ei saa hyvää.
- villisika kyljys
ex kyljysmies kirjoitti:
Vai ei liha ole mennyt huonommaksi? 40v sitten sai kunnollisia kyljyksiä joissa oli kunnon silava kerroa luun ja lihan välissä. Ne kyljykset olivat erinomaisia mutta 80 luvun aikana kyljykset muuttuivat huomattavasti kuivemmiksi ja mauttomiksi. En ole aikoihin ostellut kyljyksiä kuin silloin tällöin koska ne ovat kuivia ja mauttomia.
Ok villisiankyljys vielä menettelee.http://soppakellari.blogspot.fi/2009/11/perjantai-illan-villisikakyljykset.html
- sealiha
Tallinnan sianliha maistuu lapsuuden joululle !
http://www.keskturg.ee/pomeng.htm
esillä kyljysrivistönä, josta sitten sahaavat tarpeellisen määrän. - 60- l syntynyt
Tampereelta saa ihan satunnaisesti jostain yksittäisistä kaupoista joskus TALOUSKYLJYKSIÄ, joka siis on paras ja joita 80-luvulla oli lihakaupoissa ja oikeastaan kaikissa kaupoissa myynnissä.
Nykyään kassler on samaa tavaraa, mutta ilman luuta.
Kyllä vanhanajan possunkyljykset syntyy vielä ihan nykyisistäkin porsaankyljyksistä, ainakin täällä Tampereen kaupoissa on niitä kaupan. Resepti kannattaa kaivaa 70- ja 80- luvun keittokirjoista ja vastaavista, niin on suola ja rasva kohdallaan.
Nyky laihdutus ja "terveys" sörsseleitä ei syö sikakaan kiljumatta. - pussipossut
Nuiji hieman kyljyksia,suolaa ja sinappia pinnoille.Kierrätä ensin vehnäjauhoissa,sitten vatkatussa kananmunassa ja viimeksi korppujauhoissa.Ruskista paistinpannussa oljyssä vaalean ruskeiksi,ota kyljykset pannulta pois.Laita paistopussiin kaada paistinpannusta öljy sekaan,kypsennä 180 asteisesa uunissa n. 20min.
- possupoika
Teetko tuosta paneroinnista suuruksen kastikkeelle, vai? Turha paneroida, jos höyrytät sen pussissa pois. Parempi paistaa pinnat, maustaa ja panna pussiin sellaisenaan.
- pussipossu2
Ei se panerointi siellä pussissa höyryynny pois ,jos sitä öljyä ei laiteta litra tolkulla, muutama lusikallinen kyljysten päälle. Tehnyt tällä systeemillä kyljyksiä jo 15 vuotta , hyviä ja mehukkaita ovat olleet.
- joskus keittäjä
Kauheissa röpöissä,niihin et saa enää lihan makua.
- Possun ystävä
Kyljyksien ongelma on se, että nykyisin liha sahataan jollain h*lvetin moottirisahalla ja kyljyksiin tulee luunsiruja.
Ootkos varma etteivät ole olleet possun ulkofilettä.. kyljyksiä en ole nähnyt paneroitavan. Ulkofileestä 80 ja 90 luvuilla sai versioita ravintoloista.. =)
- kyljys paneroinnis
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/303251/Paneroidut porsaankyljykset ja lohkoperunoita/
- leivitettyä leipää
Kyllä niitä kyljyksiä ennen paneroitiin - 60- ja 70-luvuilla erityisesti. Se oli yleisin tapa tarjota kokolihaa. Paneroituja leikkeitä oli lukemattomia sortteja: wieninleike, oskarinleike, hawaijinleike... Useimmin itse leikkeet oli samanlaisia, päälliset, kastike tai lisukkeet antoivat nimen.
- hevat
HELPOIN RUOKA,PAISTAN voissa pannulla mukavan ruskeaksi ja sitten , maissijauhot sekoitan kerma maitoja vesiseokseen.haudutan... maustetta pippuria sipulia suolaa... Älä osta röppö lihoja,omat mausteet on parhainta entinen lihakauppias.
- KYLLÄ PAPPA TAIKOO
OSTA OIKEASTA LIHAKAUPASTA N. 3 SM. PKSUJA KYLJYKSIÄ.PITÄÄ OLLA KUNNON RASVAREUNUS JOHON TEHDÄÄN PIENET VIILOT, JOTTEI KÄPRISTY, KEVYESTI NUIJITAAN,SUOLAA,MUSTAPIPURIA, SITTEN PAISTETAAN RAUHASSA MUKAVAN RUSKEAKSI,TIETENKIN VOISSA. ITSE PAISTELEN LISUKKEEKSI, SIPULI, PUN./KELT, PAPRIKA YM. VIHANNEKSET MISTÄ TYKKÄÄ, KASTIIKKEEKSI PERHANTILAINEN. PERUNAMUUSI.
- Sampo***
Älkää hyvät ihmiset nuijiko niitä! Voi olla, että jotenkin mureutuu, mut kyllä niihin ilmankin hampaat pureutuu. Jos lihan kudokset vaurioituu, kudosnesteitä pääsee ulos, eikä se tee niille hyvää. Rystysten kanssa painelu riittää, ellei ole jotain 250 g pihvejä. Ravintola-annoksen 150g pihville rystytkin riittää, ja suutuntuma säilyy. Se on mun oma mielipide. Ite teen viillon rasvareunaan, paistan runsaassa rasvassa riittävän kuumalla et pinta sulkeutuu ja nesteet ei pääse ulos (huoneenlämpöisenä,) lisään soijakastiketta ja sokeria ripauksen, sekä lihaliemikuution puolikkaan. Sit kääntäminen, ja toinen puoli saa hautua miedommassa, kun lisää hieman vettä nesteeksi (alussa tietenkin.)
Potut kaveriksi, ja rakuunaporkkanat (keittää pikkuporkkanat suolan ja voin kanssa ja lisää rakuunaa) ja avot! - ravintoavain
Voitele sinapilla ja kierittele sinapissa. Paista kullanruskeaksi nopeasti ja tee samalle pannulle ruskeakastike. Keitä kyljykset kastikkeessa.
http://ravintoavain.blogspot.fi/2013/01/kevaan-kurssit-helsingissa.html - Tuhtia kotiruokaa
Osta talouskyljyksiä.
Paista ne pannulla nopeasti hiukan ruskeiksi molemmin puolin. Laita kyljykset uunivuokaan maustettuasi ne molemmin puolin esimerkiksi paprikajauheella, suolalla ja grillimausteella. Pilko päälle sipulia ja halutessasi voit laittaa myös juustoraastetta, joka tekee kyljyksille muhevan "kannen". Voit myös haudutella lihoja folion alla. Muista laittaa uunivuokaan n ½ dl vettä ja vuoka lihoineen uuniin n tunniksi 180 asteeseen.
Tee perus ruskea kastike voista, jauhoista mausteena suolaa ja pippuria. Keitä perunat, porkkanat ja kasvikset.
Syö suolakurkun tai punajuuren kera. Tämä on kunnollista talvisen pakkaspäivän ruokaa. Kastan kanamunassa ja sitten korppujauhossa. Paistan voissa kullanruskeiksi ja laitan kattilaan. Päälle kuohukermaa,vähän porkkanaa ja sipulia. Hauhdutan niitä kattilassa tunnin-pari. Samalla saan hyvän kastikkeen....
- namnam1
Osta oikeita kyljyksiä kaupan lihatiskiltä.Esim atria tuo niitä tukkupakkauksissa
K-kaupoille ja ovat samaa tavaraa kuin mitä ravintolat käyttää.
Ovat paksumpia kuin kaasupaketissa ja varmasti tuoreempia.
Teen usein nämä paistinpannulla kovalla lämmöllä ja lopuksi haudutus täysin kypsäksi kannen alla.
Terveisin Lasse - laatu huono
totuushan on se että ns. rypsipossut ei saa entis ajan ruokaa .esm. kyljykset, ei rasvaa mikä takaa mehukkaat nautinnot.etsi läheinen kotiteurastamo tilaa sieltä possua.huomaat ekalla kerralla laadun eron.kuten sanoit nuorena sai,katso esim.makkaroita ei löydy enää mehukkaita grilli makkaroita.vahinko vaan.toteaa itse liha alalla ollut 70-80 luvulla.
- Kotiruokaa
Tänne ja opimme valmistamaan terveellistä kotiruokaa!
http://ravintoavain.blogspot.fi/2013/01/kevaan-kurssit-helsingissa.html - Anonyymi
Mikä vimma on kaikilla lämmittää uunia turhan takia? Ihan yhtälailla porsaankyljykset hautuvat kypsiksi liedellä kerman kera tai lihaliemessä. Eikä nämä nykyiset possut edes tarvitse kovin pitkää haudutusta.
Näillä sähkönhinnoilla luulisi, ettei ainakaan sähköuunia turhaan lämmittää, ellei sitten samalla kypsennä muutakin.
Kukin toki tavallaan, kunhan ihmettelen.- Anonyymi
Olen samaa mieltä. En koskaan ole kypsentänyt kyljyksiä uunissa.
Japanilainen Tonkatsu on maistuvaa possun leikettä. Se leivitetään eli paneroidaan pankojauhoilla ja uppopaistetaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tonkatsu
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123840MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782027Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5461626Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851298Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808