Porsaankyljyksen teko

eimitäänviljapossua

Nuorena 80- luvulla sai kunnon possunkyljystä muusilla monista pienistä baareista yms. Miten tällainen kyljys valmistetaan? Muistelen, että niissä oli jonkinlainen pieni kuorrutuskin. Kuka osaa tehdä tuollaisen suussasulavan ja pehmeänrapean possunkyljyksen?

Vai onko lihakin jo mennyt huonommaksi ja liian rasvattomaksi, kun kaikkea ihmellistä rypsipossua ja marinoitua pashaa myydään väkisin ihmisille.

38

6882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nöf nöf quiikk..

      Ei kai siinä kummempia taikoja tarvita. Ostat vaan mausamattomia kyljyksiä, nujit niitä kun ovat huoneenlämpöisiä.
      Kuumalla paistinpannulla ruskistat hetken ja lisää suola ja pippuria mausteeksi. Sitten 175 asteiseen uuniin kypsymään vielä n ½ tuntia. Se kuorrutus on leivitetyissä kyljyksissä, googlaa ohje.

      Liha ei ole mennyt huonommaksi, eikä kellekkään myydä mitään väkisin.

      Itse paistelin eilen Poutun leivitettyjä wieninleikkeitä ja hyvää tuli, keitettyjen perunoiden ja bearnaisekastikkeen kanssa.

    • anneli

      Ei tosin kuorrutettu...

      Nuijin kyljykset ja ruskistan pannulla, laitan vuokaan , tekaisen ruskean kastikkeen , kaadan kyljysten päälle,laitan toisinaan (jos on) muutaman sinihomejuustonokareen sekaan ja sitten uuniin 200 astetta ja reilu puoli tuntia.

      • 0IITA 8

        MENKÄÄ RUOKA SIVUILLE JOPA OHJEITA LÖYTYY. JOKA SORTTII.


      • Peruskyljys ja paras

        Tämä on paras ohje forever saada hyviä mureita kyljyksiä-pannu-uuni ja kastike sekaan


    • mielikuvituksella

      nuiji huoneenlämpöisiä kyljyksiä nyrkillä ja leikkaa reunarasvaan viiltoja (ei käpristy)
      sitten sinappi, pippuri, salvia suola -voitelu.
      kieritä ohuelti vehnä tms jauhossa, kasta munaan ja sitten panerointi joko mantelijauheella , talkkunalla , ruisjauholla , korppujauholla ja kuumassa rasvapannussa paisto kahden puolen. Lämpö pienelle ,kansi viereen ja sitruunamehusta luiru päälle. Kansi tiukkaan kiinni ja liedellä haudutus 20-30 min. Sinä aikana ripeä salatti / perunamuussi

      • terveydenhoitaja

        jaaha, ope on näköjään jättänyt finni-kallen yksin atk luokkaan ilman valvontaa


      • scnitzel man

        Ei kannata hauduttaa paneroituja kyljyksiä pannulla kannen alla, koska silloin paneroinnin rapsakkuus häviää nousevissa höyryissä ja pakkaa irtoamaan lihan pinnasta.

        Paerempi tapa on tehdä loppukypsennys samalla pannulla, mutta alhaisemmalla lämmöllä noin kymmenen minuutin verran tai sitten uunissa. Näin tehdään myös monet schnitzelit ja cotoletit. Jollei sitten paisteta rasvakeittimessä, jolloin niistä tulee auttamatta yleensä liian kuvia sisältä ja leivitys imee liikaa rasvaa..


      • kylkeä kaikkeen maku
        scnitzel man kirjoitti:

        Ei kannata hauduttaa paneroituja kyljyksiä pannulla kannen alla, koska silloin paneroinnin rapsakkuus häviää nousevissa höyryissä ja pakkaa irtoamaan lihan pinnasta.

        Paerempi tapa on tehdä loppukypsennys samalla pannulla, mutta alhaisemmalla lämmöllä noin kymmenen minuutin verran tai sitten uunissa. Näin tehdään myös monet schnitzelit ja cotoletit. Jollei sitten paisteta rasvakeittimessä, jolloin niistä tulee auttamatta yleensä liian kuvia sisältä ja leivitys imee liikaa rasvaa..

        http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=villisian kyljykset


      • JokomadeaikaOn
        scnitzel man kirjoitti:

        Ei kannata hauduttaa paneroituja kyljyksiä pannulla kannen alla, koska silloin paneroinnin rapsakkuus häviää nousevissa höyryissä ja pakkaa irtoamaan lihan pinnasta.

        Paerempi tapa on tehdä loppukypsennys samalla pannulla, mutta alhaisemmalla lämmöllä noin kymmenen minuutin verran tai sitten uunissa. Näin tehdään myös monet schnitzelit ja cotoletit. Jollei sitten paisteta rasvakeittimessä, jolloin niistä tulee auttamatta yleensä liian kuvia sisältä ja leivitys imee liikaa rasvaa..

        En vastaa kenellekäään vaan totean,joulunjäkeen oli kyljyksiä meillä ruokana, en pitänyt niistä.Vaikkakinyksi oli nns.talouskyljys.


      • Pysy aiheessa
        terveydenhoitaja kirjoitti:

        jaaha, ope on näköjään jättänyt finni-kallen yksin atk luokkaan ilman valvontaa

        Nimimerkki terveydenhoitaja voi mennä omille terveyspalstoilleen.
        Olet eksynyt väärälle palstalle,koska tämä on ruokapalsta ja
        sivuat aiheesta.


    • grilaaja
    • kyljysten kingitär
      • ex kyljysmies

        Vai ei liha ole mennyt huonommaksi? 40v sitten sai kunnollisia kyljyksiä joissa oli kunnon silava kerroa luun ja lihan välissä. Ne kyljykset olivat erinomaisia mutta 80 luvun aikana kyljykset muuttuivat huomattavasti kuivemmiksi ja mauttomiksi. En ole aikoihin ostellut kyljyksiä kuin silloin tällöin koska ne ovat kuivia ja mauttomia.
        Ok villisiankyljys vielä menettelee.


      • ex kyljysmies
        ex kyljysmies kirjoitti:

        Vai ei liha ole mennyt huonommaksi? 40v sitten sai kunnollisia kyljyksiä joissa oli kunnon silava kerroa luun ja lihan välissä. Ne kyljykset olivat erinomaisia mutta 80 luvun aikana kyljykset muuttuivat huomattavasti kuivemmiksi ja mauttomiksi. En ole aikoihin ostellut kyljyksiä kuin silloin tällöin koska ne ovat kuivia ja mauttomia.
        Ok villisiankyljys vielä menettelee.

        Ennen sioille syötettiin huomattavasti enemmän perunaa kuin mitä nykyisin syötetään ja peruna oli se, mikä antoi lihaan makua. Nykyisin sian kasvattaminen ei ole kovinkaan tuottoisaa puuhaa ja sen vuoksi jokaisen kasvattajan on ruokittava elukat mahdollisimman halvalla ja kuten tiedämme niin halvalla ei saa hyvää.


      • villisika kyljys
        ex kyljysmies kirjoitti:

        Vai ei liha ole mennyt huonommaksi? 40v sitten sai kunnollisia kyljyksiä joissa oli kunnon silava kerroa luun ja lihan välissä. Ne kyljykset olivat erinomaisia mutta 80 luvun aikana kyljykset muuttuivat huomattavasti kuivemmiksi ja mauttomiksi. En ole aikoihin ostellut kyljyksiä kuin silloin tällöin koska ne ovat kuivia ja mauttomia.
        Ok villisiankyljys vielä menettelee.

        http://soppakellari.blogspot.fi/2009/11/perjantai-illan-villisikakyljykset.html


    • sealiha
    • 60- l syntynyt

      Tampereelta saa ihan satunnaisesti jostain yksittäisistä kaupoista joskus TALOUSKYLJYKSIÄ, joka siis on paras ja joita 80-luvulla oli lihakaupoissa ja oikeastaan kaikissa kaupoissa myynnissä.

      Nykyään kassler on samaa tavaraa, mutta ilman luuta.

      Kyllä vanhanajan possunkyljykset syntyy vielä ihan nykyisistäkin porsaankyljyksistä, ainakin täällä Tampereen kaupoissa on niitä kaupan. Resepti kannattaa kaivaa 70- ja 80- luvun keittokirjoista ja vastaavista, niin on suola ja rasva kohdallaan.

      Nyky laihdutus ja "terveys" sörsseleitä ei syö sikakaan kiljumatta.

    • pussipossut

      Nuiji hieman kyljyksia,suolaa ja sinappia pinnoille.Kierrätä ensin vehnäjauhoissa,sitten vatkatussa kananmunassa ja viimeksi korppujauhoissa.Ruskista paistinpannussa oljyssä vaalean ruskeiksi,ota kyljykset pannulta pois.Laita paistopussiin kaada paistinpannusta öljy sekaan,kypsennä 180 asteisesa uunissa n. 20min.

      • possupoika

        Teetko tuosta paneroinnista suuruksen kastikkeelle, vai? Turha paneroida, jos höyrytät sen pussissa pois. Parempi paistaa pinnat, maustaa ja panna pussiin sellaisenaan.


    • pussipossu2

      Ei se panerointi siellä pussissa höyryynny pois ,jos sitä öljyä ei laiteta litra tolkulla, muutama lusikallinen kyljysten päälle. Tehnyt tällä systeemillä kyljyksiä jo 15 vuotta , hyviä ja mehukkaita ovat olleet.

    • joskus keittäjä

      Kauheissa röpöissä,niihin et saa enää lihan makua.

    • Possun ystävä

      Kyljyksien ongelma on se, että nykyisin liha sahataan jollain h*lvetin moottirisahalla ja kyljyksiin tulee luunsiruja.

    • Ootkos varma etteivät ole olleet possun ulkofilettä.. kyljyksiä en ole nähnyt paneroitavan. Ulkofileestä 80 ja 90 luvuilla sai versioita ravintoloista.. =)

      • kyljys paneroinnis

      • leivitettyä leipää

        Kyllä niitä kyljyksiä ennen paneroitiin - 60- ja 70-luvuilla erityisesti. Se oli yleisin tapa tarjota kokolihaa. Paneroituja leikkeitä oli lukemattomia sortteja: wieninleike, oskarinleike, hawaijinleike... Useimmin itse leikkeet oli samanlaisia, päälliset, kastike tai lisukkeet antoivat nimen.


    • hevat

      HELPOIN RUOKA,PAISTAN voissa pannulla mukavan ruskeaksi ja sitten , maissijauhot sekoitan kerma maitoja vesiseokseen.haudutan... maustetta pippuria sipulia suolaa... Älä osta röppö lihoja,omat mausteet on parhainta entinen lihakauppias.

    • KYLLÄ PAPPA TAIKOO

      OSTA OIKEASTA LIHAKAUPASTA N. 3 SM. PKSUJA KYLJYKSIÄ.PITÄÄ OLLA KUNNON RASVAREUNUS JOHON TEHDÄÄN PIENET VIILOT, JOTTEI KÄPRISTY, KEVYESTI NUIJITAAN,SUOLAA,MUSTAPIPURIA, SITTEN PAISTETAAN RAUHASSA MUKAVAN RUSKEAKSI,TIETENKIN VOISSA. ITSE PAISTELEN LISUKKEEKSI, SIPULI, PUN./KELT, PAPRIKA YM. VIHANNEKSET MISTÄ TYKKÄÄ, KASTIIKKEEKSI PERHANTILAINEN. PERUNAMUUSI.

    • Sampo***

      Älkää hyvät ihmiset nuijiko niitä! Voi olla, että jotenkin mureutuu, mut kyllä niihin ilmankin hampaat pureutuu. Jos lihan kudokset vaurioituu, kudosnesteitä pääsee ulos, eikä se tee niille hyvää. Rystysten kanssa painelu riittää, ellei ole jotain 250 g pihvejä. Ravintola-annoksen 150g pihville rystytkin riittää, ja suutuntuma säilyy. Se on mun oma mielipide. Ite teen viillon rasvareunaan, paistan runsaassa rasvassa riittävän kuumalla et pinta sulkeutuu ja nesteet ei pääse ulos (huoneenlämpöisenä,) lisään soijakastiketta ja sokeria ripauksen, sekä lihaliemikuution puolikkaan. Sit kääntäminen, ja toinen puoli saa hautua miedommassa, kun lisää hieman vettä nesteeksi (alussa tietenkin.)
      Potut kaveriksi, ja rakuunaporkkanat (keittää pikkuporkkanat suolan ja voin kanssa ja lisää rakuunaa) ja avot!

    • ravintoavain
    • Tuhtia kotiruokaa

      Osta talouskyljyksiä.

      Paista ne pannulla nopeasti hiukan ruskeiksi molemmin puolin. Laita kyljykset uunivuokaan maustettuasi ne molemmin puolin esimerkiksi paprikajauheella, suolalla ja grillimausteella. Pilko päälle sipulia ja halutessasi voit laittaa myös juustoraastetta, joka tekee kyljyksille muhevan "kannen". Voit myös haudutella lihoja folion alla. Muista laittaa uunivuokaan n ½ dl vettä ja vuoka lihoineen uuniin n tunniksi 180 asteeseen.

      Tee perus ruskea kastike voista, jauhoista mausteena suolaa ja pippuria. Keitä perunat, porkkanat ja kasvikset.

      Syö suolakurkun tai punajuuren kera. Tämä on kunnollista talvisen pakkaspäivän ruokaa.

    • Kastan kanamunassa ja sitten korppujauhossa. Paistan voissa kullanruskeiksi ja laitan kattilaan. Päälle kuohukermaa,vähän porkkanaa ja sipulia. Hauhdutan niitä kattilassa tunnin-pari. Samalla saan hyvän kastikkeen....

    • namnam1

      Osta oikeita kyljyksiä kaupan lihatiskiltä.Esim atria tuo niitä tukkupakkauksissa
      K-kaupoille ja ovat samaa tavaraa kuin mitä ravintolat käyttää.
      Ovat paksumpia kuin kaasupaketissa ja varmasti tuoreempia.

      Teen usein nämä paistinpannulla kovalla lämmöllä ja lopuksi haudutus täysin kypsäksi kannen alla.

      Terveisin Lasse

    • laatu huono

      totuushan on se että ns. rypsipossut ei saa entis ajan ruokaa .esm. kyljykset, ei rasvaa mikä takaa mehukkaat nautinnot.etsi läheinen kotiteurastamo tilaa sieltä possua.huomaat ekalla kerralla laadun eron.kuten sanoit nuorena sai,katso esim.makkaroita ei löydy enää mehukkaita grilli makkaroita.vahinko vaan.toteaa itse liha alalla ollut 70-80 luvulla.

    • Kotiruokaa
    • Anonyymi

      Mikä vimma on kaikilla lämmittää uunia turhan takia? Ihan yhtälailla porsaankyljykset hautuvat kypsiksi liedellä kerman kera tai lihaliemessä. Eikä nämä nykyiset possut edes tarvitse kovin pitkää haudutusta.
      Näillä sähkönhinnoilla luulisi, ettei ainakaan sähköuunia turhaan lämmittää, ellei sitten samalla kypsennä muutakin.
      Kukin toki tavallaan, kunhan ihmettelen.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä. En koskaan ole kypsentänyt kyljyksiä uunissa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe