Hei!
Mulla olis tälläne hieman tyhmä kysymys. Haluaisin kokeilla karjalanpiirakoiden tekoa kotona, mutta en omista piirakkapulikkaa. Mistä sellaisen voisi ostaa?
Karjalanpiirakka pulikka
12
4877
Vastaukset
- shop
Kaupasta. Niitä on Suomessa aika monta Hangosta Ivaloon.
- kotikokki
Paikkakunnallasi saattaa olla joku leipomokauppa riippuen missäpäin Suomea asut ;) Itse ostin piirakkapulikan joskus paikallisesta S-Marketista, mutta ainakin tavarataloista pitäisi löytyä ;
- kotkotkoo
mä käytän tavallista kaulinta, hyvin onnistuu. teen taikinasta pyöreitä palloja, painelen ne kämmenellä pikkuisen litteäksi ja sit kaulin ensin suoraan, sit vasemmasta yläkulmasta oikeaan alakulmaan ja sit oik. yläkulmasta vasempaan alakulmaan. vissiin se on oma keksintöni :) ei tarvi paljoa kaulia ja tulevat sopusuhtaisen näköiseksi. ei saa painaa kaulinta liikaa vaan antaa sen tehdä työnsä itse.
- KarelianPie
Tavallisesti taikina kyllä leivotaan pötkyläksi, josta sitten leikataan veitsellä sopivan paksuisia pyöreitä paloja. Tavallinen kaulin käy aivan mainiosti, jos et pulikkaa mistään löydä. Yritä kaulia taikinasta mahdollisimman pyöreitä, ohuita taikinalevyjä. Ja toki teet riisipiirakat suipoiksi ja perunapiirakat pyöreiksi - näin ainakin meilläpäin tehtiin, vaikka kaupassa ne kaikki ovatkin samanlaisia vinokkaita.
- turistii1
piirakoiden kaulinta on aika raskasta ja se miten ne kaulitaan on makuasia.
- Kyllä kaikkien
piirakoitten kuori kaulitaan soikeaksi.
- ooooo-piirakkaa
Etkö muka ole koskaan nähnyt pyöreitä piirakoita ? Niissä ei kaulita soikeaksi, vaan jätetään pyöreäksi.
- soikioonympyrä
Ainakin meidän suvun (ja suku on Kannakselta) perinteen mukaan perunapiirakat ovat aina olleet pyöreitä ja muut piirakat soikeita. Koivuhaloilla lämmitetyssä leivinuunissa rapeiksi kypsytettyjä ja voisulalla lämpiminä siveltyjä ja niin makoisia piirakoita. Valitettavasti sellaisia ei enää saa, kun taidon omannut ihminen siirtyi muutama vuosi sitten hamaan ikuisuuteen. Kaupan tuotteet ovat vain kaukainen tekele vieläkin muistamistani mauista.
Tavallinen kaulinkin käy, jos ei pulikkaa mistään satu löytymään. Tärkein on kuitenkin hapatettu ruistaikina itsessään kuin myös laadukkaat raaka-aineet muutenkin. - piirakan muoto
tulee aina tekijän mallin mukainen
- I'm no square
Ja touni buurdään sai neliön-muotoisen aikaiseksi - taito sinänsä!
- Oman mallin mukaan
Leivon kuoren pyöreäksi, mutta rypyttäminen saa aikaan soikean muodon. kas kun tykkään tehdä piirakasta puoliavoimen, voihan se olla aivan suppuun kiinni rypytettykin, tai lärvöttää aivan apposen auki. Ja leivon piirakoista aina liian suuria, vaikka kuinka yrittäisin pieniä tehdä. Mulla on piirakkapulikkakin, mutta tykkään eniten leipoa pienellä lasten akulimella, jolla saa helposti tarpeeksi ohuita pyörylöitä. käytän kaulitesa niin paljon jauhoja, että kuori lähtee kaulimen alla pyörimään itsekseen, ja oikea muoto syntyy siinä samalla. Teen kuoret vääräoppisesti, eli taikinapötkystä leikkaan palasia saa tahtia kuin kerkiän kaulia niitä, ja kaulin ja töytän pellillisen kerrallaan, ja sen jälkeen lisää. Ammattilaisethan tekevät kaiketi vaiheen kerrallaan, niin että täyttäminen alkaa vasta sitten kun kaikki on kaulittu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1135253
- 675054
- 914124
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753610Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603208- 432801
- 152297
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️521924- 401800
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.371628