Rouva kehitteli tällaisen version merimiespihvistä. Kaupasta löytyi valmiiksi kypsytettyjä naudanlihafileitä, joita tässä on käytetty. Ruoasta tuli aivan erinomaisen hyvää.
8 isoa siivutettua perunaa
4 kypsää naudanlihafilettä (n. 300 g.), suikaloituina kapeiksi
1 raaka sipuli
1/2 desiä kuivattua sipulirouhetta
kolme siivua pekonia paloiksi leikattuina
1 desi juustoraastetta, esim. edam
lihaliemikuutio
Laita vuokaan puolet perunasiivuista. Paista pannulla pekonit ja ruskista kevyesti naudanfileviipaleet. Lisää raa´at sipulit paistinpannulle.
Lisää pekonit, lihat ja sipulit vuokaan. Lisää myös sipulirouhe ja puolet juustoraasteesta sekä loput perunat.
Kuumenna paistinpannulla pari desiä vettä ja lihaliemikuutio. Kaada liemi vuokaan ja ripottele loput juustoraasteet päälle. Suolaa ei tarvitse lisätä, se tulee pekonista ja lihaliemestä.
Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia, lisää lämpöä 200 asteeseen ja anna olla vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu kunnolla.
Päivin parempi merimiespihvi.
23
909
Vastaukset
- törkytuhlausta
Fileelle löytyy kyllä parempaakin käyttöä, kun merimiespihvi.
- Höh,
just fileiden takiahan se onkin PAREMPI merimiespihvi! :D
- Hyvää
Hyvä ohje,jota vois kokeilla ja olenkin jossain syönyt merimiespihviä ja hyvää oli.
- höpöohje oli tuo
Ei kyllä tosiaankaan kannata filettä merimiespihviin käyttää, koska merimiespihvi ruokana on jo kehitetty vähäarvoisemmalle raaka-aineelle.
Ulko- tai pyöröpaisti on sopivaa lihaa merimiespihviin, filee menee täysin hukkaa tuollaisessa arkiruoassa.- Nam nam
Kyllä todellakin kannattaa filettä käyttää merimiespihviin,koska merimiespihvi on
ruokana rikasarvoinen raaka-aine.Ette ymmärrä hyvän päälle yhtään mitään,paitsi
Päivi ja hänen mies.
- toisinpäin vaan
Päinvastoin, me ymmärrämme mitä on merimiespihvin ja fileepihvin ero, Päivi ukkoineen taas ei sitä ymmärrä.
- Eikun toisinpäin
Päivi ukkoineen ymmärtää paljonkin ruoanlaiton ja hyvien pihvien päälle.Te muut ette
ymmärrä yhtään mitään,haluatte vaan kinata. - Kokeilepa joskus
tuota reseptiä, voit yllättyä... ILOISESTI! Uskallatko? On nimittäin ihan toimivaa herkkuruokaa!
- hölmöjä ovat
Päivi miehensä kanssa ei ruoanlaitosta tajua edes alkeita.
Naurattaa kun pösilöt tuhla filetta tuollaiseen sapuskaan.- Hölmö olet sinä
Sinä se et tajua ruoanlaitosta yhtään mitään,et edes alkeita.
- hölmö fileestä tekee
resepti se sanoo kuka hölmö on. Ei sitä tarvitse muuten enää korostaa.
- Fiksu fileestä tekee
Eikun resepti sen sanoo mistä ja miten voi tehdä,koska reseptejä on monia.Kyllä sitä
saa korostaa jos haluaa.
- hölmö respti
Typerää tuhlausta rahvaan ruokareseptiin fileestä laitaa, todellakin merimiespihvin laittotavastakin johtuen siinä menee filee harakoille.
Fileessä ei ole sidekudoksia, joita hauduttamalla saadaan makuja ylös. Fiileetä hauduttamalla siitä lähtee kaikki maku, on kun selluloosaa söisi, jos käyttää aloittajan reseptiin filettä. - lihamestari38
Saahan sitä kaikkea kokeilla, mutta näin ammattilaisena voin todeta myös saman asian. Fileitä käytettäessä tehdään ruokia, joissa kypsennys tehdään nopeasti ja sisälämpö jää matalaksi. Fileitä ei ole tapana hauduttaa pitkään, koska siinä vain maku kärsii, eikä siinä saavuteta mitään lisäarvoa ruokan suhteen. Pitkään haudutetaan esim. ulkopaistia, pyöröpaisti ja kulma- sekä lapapaistia.
Merimiespihvejä on tapana tehdä esim. ulkopaistista, siitä saa tarpeeksi mureaa ja maittavaa tuollaisella tunnin valmistusajalla.
Filettä voi käyttää esim. stroganoffiin, kun sitä ei tarvitse juuri hauduttaa ollenkaan, silloin saadaan fileestäkin sen paras maku ja mureus esiin, kun fileesuikaleet ovat sisältä roseen värisiä.- Näin se menee
Jokainen kokatkoon ruokaa omalla tavallaan,miten tykkää ja on tottunut.Se on
makuasia ja sitä ei sovi arvostella,eikä siitä sovi kiistellä.
- näin tehden
ei lihaliemikuutiolle . Po kaljaa tai kvassia lipstikkaa.
En kuitenkaan menis näin negatiiviseksi
http://www.olivialehti.fi/lentavalautanen/2009/06/inhokkiruokia/- Ja ei ko syömään
Merimiespata (10 annosta) tulee "ruotsi ruualle "
0,8kg naudan paisti lihaa (leikka 0,5 cm paloiksi ja nuiji paloja hiukan)
20 g voita
0,3 kg sipulia hienonnettuna
2 kg perunoita (0,5cm paloina)
5 g maustepippuria
2 g laakerinlehteä
2 g mustapippuria
6 dl Puljonki Lihalientä
3 dl olutta (kvass tai tumma)
Paista liha palat rasvassa hyvänvärisiksi ja siirrä ne syrjään. Kuullota sipuli ja siirrä syrjään. Laita perunat, lihat, sipuli ja mausteet uunipataan. Lisää Lihaliemi ja olut, niin että raaka-aineet juuri peittyvät. Paista 175°C uunissa 1,5-2 tuntia, niin kauan että liha on täysin kypsää.
J ei ko syömän - turha resepti
Ja ei ko syömään kirjoitti:
Merimiespata (10 annosta) tulee "ruotsi ruualle "
0,8kg naudan paisti lihaa (leikka 0,5 cm paloiksi ja nuiji paloja hiukan)
20 g voita
0,3 kg sipulia hienonnettuna
2 kg perunoita (0,5cm paloina)
5 g maustepippuria
2 g laakerinlehteä
2 g mustapippuria
6 dl Puljonki Lihalientä
3 dl olutta (kvass tai tumma)
Paista liha palat rasvassa hyvänvärisiksi ja siirrä ne syrjään. Kuullota sipuli ja siirrä syrjään. Laita perunat, lihat, sipuli ja mausteet uunipataan. Lisää Lihaliemi ja olut, niin että raaka-aineet juuri peittyvät. Paista 175°C uunissa 1,5-2 tuntia, niin kauan että liha on täysin kypsää.
J ei ko syömänMitähän tuo resepti tähän ketjuun kuuluu ?
Olisit avannut oman aiheen, jos haluat perusreseptejä sivuille kirjoitella. Niitä nyt kyllä jokainen osaa itsekin googlata, tai kirjoista katsoa. - was kvass
turha resepti kirjoitti:
Mitähän tuo resepti tähän ketjuun kuuluu ?
Olisit avannut oman aiheen, jos haluat perusreseptejä sivuille kirjoitella. Niitä nyt kyllä jokainen osaa itsekin googlata, tai kirjoista katsoa.kvassin kans parempaa http://en.wikipedia.org/wiki/Kvass
Aloittajan ruoka on varmasti hyvää mutta se ei vaan ole enää merimiespihviä.. makua en epäile yhtään =)
- ei makua
Niin filee on kaikkein mauttomin lihanosa ruhosta, johtuu sidekudosten vähyydestä.
- Olipa namia,
testasin ja hyvin toimii!
- asia selvä
Toimii mutta hyvän maun ystävät eivät tuollasta roskaa kehu. Vaan minkäs teet, jos makunystyrät jääneet kehittymäti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1492852Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3652030- 401757
Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii351698Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321401Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em941213- 541173
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul327949Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles110938Annan meille mahdollisuuden
Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil53782