Päivin parempi merimiespihvi.

Päivin mies

Rouva kehitteli tällaisen version merimiespihvistä. Kaupasta löytyi valmiiksi kypsytettyjä naudanlihafileitä, joita tässä on käytetty. Ruoasta tuli aivan erinomaisen hyvää.

8 isoa siivutettua perunaa
4 kypsää naudanlihafilettä (n. 300 g.), suikaloituina kapeiksi
1 raaka sipuli
1/2 desiä kuivattua sipulirouhetta
kolme siivua pekonia paloiksi leikattuina
1 desi juustoraastetta, esim. edam
lihaliemikuutio

Laita vuokaan puolet perunasiivuista. Paista pannulla pekonit ja ruskista kevyesti naudanfileviipaleet. Lisää raa´at sipulit paistinpannulle.

Lisää pekonit, lihat ja sipulit vuokaan. Lisää myös sipulirouhe ja puolet juustoraasteesta sekä loput perunat.

Kuumenna paistinpannulla pari desiä vettä ja lihaliemikuutio. Kaada liemi vuokaan ja ripottele loput juustoraasteet päälle. Suolaa ei tarvitse lisätä, se tulee pekonista ja lihaliemestä.

Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia, lisää lämpöä 200 asteeseen ja anna olla vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu kunnolla.

23

909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • törkytuhlausta

      Fileelle löytyy kyllä parempaakin käyttöä, kun merimiespihvi.

      • Höh,

        just fileiden takiahan se onkin PAREMPI merimiespihvi! :D


    • Hyvää

      Hyvä ohje,jota vois kokeilla ja olenkin jossain syönyt merimiespihviä ja hyvää oli.

    • höpöohje oli tuo

      Ei kyllä tosiaankaan kannata filettä merimiespihviin käyttää, koska merimiespihvi ruokana on jo kehitetty vähäarvoisemmalle raaka-aineelle.
      Ulko- tai pyöröpaisti on sopivaa lihaa merimiespihviin, filee menee täysin hukkaa tuollaisessa arkiruoassa.

      • Nam nam

        Kyllä todellakin kannattaa filettä käyttää merimiespihviin,koska merimiespihvi on
        ruokana rikasarvoinen raaka-aine.Ette ymmärrä hyvän päälle yhtään mitään,paitsi
        Päivi ja hänen mies.


    • toisinpäin vaan

      Päinvastoin, me ymmärrämme mitä on merimiespihvin ja fileepihvin ero, Päivi ukkoineen taas ei sitä ymmärrä.

      • Eikun toisinpäin

        Päivi ukkoineen ymmärtää paljonkin ruoanlaiton ja hyvien pihvien päälle.Te muut ette
        ymmärrä yhtään mitään,haluatte vaan kinata.


      • Kokeilepa joskus

        tuota reseptiä, voit yllättyä... ILOISESTI! Uskallatko? On nimittäin ihan toimivaa herkkuruokaa!


    • hölmöjä ovat

      Päivi miehensä kanssa ei ruoanlaitosta tajua edes alkeita.
      Naurattaa kun pösilöt tuhla filetta tuollaiseen sapuskaan.

      • Hölmö olet sinä

        Sinä se et tajua ruoanlaitosta yhtään mitään,et edes alkeita.


    • hölmö fileestä tekee

      resepti se sanoo kuka hölmö on. Ei sitä tarvitse muuten enää korostaa.

      • Fiksu fileestä tekee

        Eikun resepti sen sanoo mistä ja miten voi tehdä,koska reseptejä on monia.Kyllä sitä
        saa korostaa jos haluaa.


    • hölmö respti

      Typerää tuhlausta rahvaan ruokareseptiin fileestä laitaa, todellakin merimiespihvin laittotavastakin johtuen siinä menee filee harakoille.
      Fileessä ei ole sidekudoksia, joita hauduttamalla saadaan makuja ylös. Fiileetä hauduttamalla siitä lähtee kaikki maku, on kun selluloosaa söisi, jos käyttää aloittajan reseptiin filettä.

    • lihamestari38

      Saahan sitä kaikkea kokeilla, mutta näin ammattilaisena voin todeta myös saman asian. Fileitä käytettäessä tehdään ruokia, joissa kypsennys tehdään nopeasti ja sisälämpö jää matalaksi. Fileitä ei ole tapana hauduttaa pitkään, koska siinä vain maku kärsii, eikä siinä saavuteta mitään lisäarvoa ruokan suhteen. Pitkään haudutetaan esim. ulkopaistia, pyöröpaisti ja kulma- sekä lapapaistia.
      Merimiespihvejä on tapana tehdä esim. ulkopaistista, siitä saa tarpeeksi mureaa ja maittavaa tuollaisella tunnin valmistusajalla.
      Filettä voi käyttää esim. stroganoffiin, kun sitä ei tarvitse juuri hauduttaa ollenkaan, silloin saadaan fileestäkin sen paras maku ja mureus esiin, kun fileesuikaleet ovat sisältä roseen värisiä.

      • Näin se menee

        Jokainen kokatkoon ruokaa omalla tavallaan,miten tykkää ja on tottunut.Se on
        makuasia ja sitä ei sovi arvostella,eikä siitä sovi kiistellä.


    • näin tehden
      • Ja ei ko syömään

        Merimiespata (10 annosta) tulee "ruotsi ruualle "
        0,8kg naudan paisti lihaa (leikka 0,5 cm paloiksi ja nuiji paloja hiukan)
        20 g voita
        0,3 kg sipulia hienonnettuna
        2 kg perunoita (0,5cm paloina)
        5 g maustepippuria
        2 g laakerinlehteä
        2 g mustapippuria
        6 dl Puljonki Lihalientä
        3 dl olutta (kvass tai tumma)
        Paista liha palat rasvassa hyvänvärisiksi ja siirrä ne syrjään. Kuullota sipuli ja siirrä syrjään. Laita perunat, lihat, sipuli ja mausteet uunipataan. Lisää Lihaliemi ja olut, niin että raaka-aineet juuri peittyvät. Paista 175°C uunissa 1,5-2 tuntia, niin kauan että liha on täysin kypsää.

        J ei ko syömän


      • turha resepti
        Ja ei ko syömään kirjoitti:

        Merimiespata (10 annosta) tulee "ruotsi ruualle "
        0,8kg naudan paisti lihaa (leikka 0,5 cm paloiksi ja nuiji paloja hiukan)
        20 g voita
        0,3 kg sipulia hienonnettuna
        2 kg perunoita (0,5cm paloina)
        5 g maustepippuria
        2 g laakerinlehteä
        2 g mustapippuria
        6 dl Puljonki Lihalientä
        3 dl olutta (kvass tai tumma)
        Paista liha palat rasvassa hyvänvärisiksi ja siirrä ne syrjään. Kuullota sipuli ja siirrä syrjään. Laita perunat, lihat, sipuli ja mausteet uunipataan. Lisää Lihaliemi ja olut, niin että raaka-aineet juuri peittyvät. Paista 175°C uunissa 1,5-2 tuntia, niin kauan että liha on täysin kypsää.

        J ei ko syömän

        Mitähän tuo resepti tähän ketjuun kuuluu ?
        Olisit avannut oman aiheen, jos haluat perusreseptejä sivuille kirjoitella. Niitä nyt kyllä jokainen osaa itsekin googlata, tai kirjoista katsoa.


      • was kvass
        turha resepti kirjoitti:

        Mitähän tuo resepti tähän ketjuun kuuluu ?
        Olisit avannut oman aiheen, jos haluat perusreseptejä sivuille kirjoitella. Niitä nyt kyllä jokainen osaa itsekin googlata, tai kirjoista katsoa.

        kvassin kans parempaa http://en.wikipedia.org/wiki/Kvass


    • Aloittajan ruoka on varmasti hyvää mutta se ei vaan ole enää merimiespihviä.. makua en epäile yhtään =)

    • ei makua

      Niin filee on kaikkein mauttomin lihanosa ruhosta, johtuu sidekudosten vähyydestä.

    • Olipa namia,

      testasin ja hyvin toimii!

    • asia selvä

      Toimii mutta hyvän maun ystävät eivät tuollasta roskaa kehu. Vaan minkäs teet, jos makunystyrät jääneet kehittymäti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      149
      2852
    2. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      365
      2030
    3. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      40
      1757
    4. Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?

      Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii
      Puolanka
      35
      1698
    5. Meneeköhän sulla

      oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua
      Ikävä
      32
      1401
    6. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      94
      1213
    7. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      54
      1173
    8. Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.

      Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul
      Hindulaisuus
      327
      949
    9. Jumala puhui minulle

      Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles
      Ikävä
      110
      938
    10. Annan meille mahdollisuuden

      Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil
      Ikävä
      53
      782
    Aihe