Tunnistamaton lentävä esine.

U.F.O.

1800-luvulla ja 1900-luvun alussa ei suomen kielessä vielä käytetty sanaa "kohde". Sen paikalla käytettiin sanaa "esine", niin oudolta kuin se nykyihmisestä saattaa kuulostaakin.

Latinalaisperäinen sana "objekti" suomennettiin esineeksi, koska siihen aikaan, isänmaallisuuden nousukaudella, pyrittiin välttämään vieraskielisten sanojen käyttöä, ja niille etsittiin sopivia suomennoksia.

Vanhoissa kirjoissa sanotaan mm. että "Jeesus on uskomme esine", tarkoittaen siis kohdetta, ja "Naisen siitinelon esineenä on miehen siitin" (siitinelo merkitsee samaa kuin sukupuolielämä nykykielellä, ja esine on kohde).

Myös U.F.O.:ista, Unidentified Flying Object, käytettiin suomen kielessä sanontaa "tunnistamaton lentävä esine" jopa niinkin pitkälle kuin aina 1980-luvulle asti. Sitten joku keksi muuttaa sanonnan muotoon "tunnistamaton lentävä kohde".

En pidä uudesta suomennoksesta. Olen sen verran vanhan koulukunnan miehiä, että minulle U.F.O. on edelleen tunnistamaton lentävä ESINE.

8

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutummalle

      tuo esine kuulostaa, mutta kohde parempi kun onhan siinä sisällä oletettavasti eläviä olentojakin.

      Mahtaisi feministit nähdä punaista jos vieläkin käytettäisiin siitineloa.

      • U.F.O.

        Heh heh, vanhalla suomen kielellä todellakin "sukupuolielämä" oli "siitinelo" ja "sukupuolielimet" olivat "siittimet". Saattaa olla, että nykyajan lesbofeministejä se ei juurikaan miellyttäisi, tuskin heterofeministejäkään.


      • Minä kun en tiedä

        >Mahtaisi feministit nähdä punaista jos vieläkin käytettäisiin siitineloa.

        Siitineloa käytetään epäilemättä vieläkin, mutta kuka käyttää milläkin nimellä.

        Onko femakko eräänlainen nymfomaanin vastakohta? Jälkimmäinen kai harjoittaa ahkerasti siitinelon kerjuuta, edellisestä lienee paras olla sanomatta mitään?

        Onko korjaus kielellisesti yhtä kuin korjuu? Jos kimppakivaa petrataan erektiolääkkeiden avulla, niin onko silloin kyseessä siitinelon korjuu vai korjaus?


      • _______________
        U.F.O. kirjoitti:

        Heh heh, vanhalla suomen kielellä todellakin "sukupuolielämä" oli "siitinelo" ja "sukupuolielimet" olivat "siittimet". Saattaa olla, että nykyajan lesbofeministejä se ei juurikaan miellyttäisi, tuskin heterofeministejäkään.

        Ilmankos kieleen on jäänyt elämään sellainen sanaliitto kuin 'miehen siitin'. Siinähän näyttäisi äkkiseltään olevan vähän turhan paljon informaatiota nykypuhujalle, jolle siitin on aina miehen.

        Mutta sitä en ymmärtänyt, miksi feministiä haittaisi sana 'siitinelo', jos 'siittimet' viittaisi molempien sukuelimiin? Vai meinasitteko, että sana 'siitinelo' olisi jäänyt elämään, vaikka siitin-sanan merkitys olisi samaan malliin kaventunut?


    • Kohteita ja ilmiöitähän yötaivaalta havainnoidaan, ei esineitä. Tunnistamaton yövalo taivaalla on yleisin UFO -havainnon tyyppi, eli havaitsija ei tiedä eikä edes väitä näkemänsä olleen esineen.

    • Käyttäjätunnus.

      Suomalaisten englannin taito on sen verran heikkoa, että sanalla on monen mielestä vain yksi suomalainen vastine. Minulla on kirjahyllyssä sanakirja jossa object-sanan ensimäinen suomennos on "esine".

      Takavuosina amerikkalaiset esittelivät Lähi-Idän rauhansuunnitelman,
      roadmapin. Kaikki tiedotusvälineet alkoivat puhua "tiekartaksi kutsutusta rauhansuunnitelmasta". Tuohan on aivan sama kuin alettaisiin puhua
      "kohteeksi kutsutusta esineestä".

    • Totuus on tulla.....

      Jos skeptikoita vielä epäilyttää totuus onko Maan ulkopuolella elämää niin voivat mennä tähän YouTube osoitteeseen ja katsomaan kaikki videot niin voisin väittää, että skeptikoilla on tähänkin faktaan omat kootut selitykset esim. videoita on jotenkin manipuloitu tai muuten väärennetty niin kuin heillä aina on vastaus kaikkeen ja siltikkin on paljon mitä ei pysty selvittämään jäädään vain ihmettelemään ja usko jotenkin loppuu, että onko totta vai ei.


      https://www.youtube.com/user/UFOvni2012/featured

    • 9+4

      "Ilmankos kieleen on jäänyt elämään sellainen sanaliitto kuin 'miehen siitin'. Siinähän näyttäisi äkkiseltään olevan vähän turhan paljon informaatiota nykypuhujalle, jolle siitin on aina miehen."

      Toinen samantapainen on mainoksissa käytetty "naisten rintaliivit". Koskaan en ole nähnyt mainostettavan miesten rintaliivejä, vaikka jotkut pulleahkot äijät sellaisia saattaisivat tarvitakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe