Ostin tuossa eilen Prisman lihatiskiltä sika-nauta jauhista, nyt vuorokauden kuluttua väänsin siitä ruoan. Mielestäni liha ei haissut mitenkään oudolle, mutta se oli värjääntynyt harmahtavaksi sisältä. Söin siitä ehkä 150 grammaa eikä makukaan tuntunut mitenkään hälyttävältä. Väri vain sattui olemaan aika häijyn harmaa. Liha ei myöskään ole viettänyt pitkiä aikoja huoneenlämmössä.
Voiko tuollainen lihatiskiltä maanantaina ostettu jauheliha mennä vuorokauden sisällä pilalle? :O
Lihatiskin jauhelihan säilyvyys?
10
3910
Vastaukset
- lihamestarin serkku
Ei tuollainen pieni harmaus haittaa ollenkaan, kun liha on ostettu tuoretiskiltä. Nuku vain yösi rauhassa :D
- lihamestari13
Harmaa tulee hapen vaikutuksesta. Lihatiskillä ei laiteta suojakaasua.
Pakkasessa liha säilyy vaikka kuinka kauan. Ainakin POUTTU laittaa monta vuotta vanhoja lihoja makkaraan ja leikkeisiin ja hyvää on... vielä- Hyh hyg
Oikeilla jäljillä, mutta. Liha tummuu raakakypsyessään. Tuore liha säilyy punaisena pikku tummumisella kylmässä yhden pari päivää.
- Kylmäketju
Pakkaamaton jauheliha on samanlaista kuin tuore kala, se on kypsennettävä asap.
Onko jääkaappisi tarpeeksi kylmä ja ei kait lihapaketti ollut liian pitkään matkalla sinne? - niin ja näin
Jauheliha pitäisi pyrkiä käyttämään mahdollisimman nopeasti jauhamisesta, koska se tarjoaa hyvät olot bakteerikasvulle. Kun jääkaapin lämpötila on 4 niin toki sitä voi säilyttää seuraavaan päivään, jos se on ostopäivänä jauhettua ja kaupasta suoraa kotiin kylmänä tuotua. Nollakaapissa sitä voi säilyttää vähän pitempääkin, mutta harvalla kotioloissa sellaista on.
Nenä on kyllä hyvä indikaattori pilaantuneelle lihalle tai kalalle, on ne sitten jauhettuja tai ei. - vinkkienantaja
Jos siitä jauhelihasta on tarkoitus tehdä soossia tai esim. jauhelihakeittoa, niin silloin sen voi paistaa heti kotiin tuotuaan ja sitten se paistettuna säilyy jääkaapissa pitempään kuin raakana.
- Prisman laatuliha
Voin ihan suoraan valaista että kun se liha rupeaa olemaan jo naulaa vaille arkussa ja on hyvin raakakypsynyttä niin se jauhis on pikapikaa tummaa. Kyllä sen jauhelihan pitäisi ihan punakkaa olla vielä seuraavana päivänäkin. Jokainen varmasti käsittää harmaasta olemuksesta tämän raaka-aineen laadun. Voitte itse testata. Jauhakaa sekaisin tuoretta possua ja vaikka naudan kulmapaistia. Katsokaa seuraavana päivänä onko vastaavan ruskeanharmaata.
- En käy
Prisman laatuliha kirjoitti:
Voin ihan suoraan valaista että kun se liha rupeaa olemaan jo naulaa vaille arkussa ja on hyvin raakakypsynyttä niin se jauhis on pikapikaa tummaa. Kyllä sen jauhelihan pitäisi ihan punakkaa olla vielä seuraavana päivänäkin. Jokainen varmasti käsittää harmaasta olemuksesta tämän raaka-aineen laadun. Voitte itse testata. Jauhakaa sekaisin tuoretta possua ja vaikka naudan kulmapaistia. Katsokaa seuraavana päivänä onko vastaavan ruskeanharmaata.
Mikä Prisma?
- Suomenmieli
Jos olet huolissasi lihan hygieniasta/tuoreudesta, älä koskaan osta palvelutiskiltä.Teollisuuden itse pakkaama on aina laadukkaampaa.Kalat onkin sitten aivan päinvastoin, paitsi ei palvelumyynti automaattisesti takaa laatua.
- Egokätkijä
Ei voi sanoo "osta aina sitä tai tätä" kyllä palvelutiskissäkin joskus voi olla tuoretta jauhista tai muuta lihaa/kalaa , se vaan riippuu niin monesta seikasta .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.774672- 1801977
- 1311686
- 1481265
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161161- 351066
- 78963
- 52926
Hyvää huomenta!
Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as78892- 4858