Hei vaan!
Voisiko joku jolla on kokemusta, kertoa minulle vinkkiä tai suoraa ohjetta miten olisi hyvä valmistaa ukkometso jouluruokapöytään.
Ps. Mahdollisesti jotain erikoisempaa mutta suhteellisen helppoa valmistaa.
Ukkometsoa joulupöytään...
7
1485
Vastaukset
- Nam nam!
Ei muuta kuin höyheniin päivineen uunin ja jouluomena sisään,niin se on siinä.
Ei nyt ihan sentään siitähän saa uunussa hauduttamalla mainiota lihaa pienillä lisukeilla ja lihakeitto täkästä tulee huikean hyvä. - jorin joulumehto
Ensi Jouluksi Jorin joulumehto...
Ota täkkä lihat irti ja irrota vaalea sisäfilee.. Jaloista ja siivistä kaltaa esim.saksilla lihat irti. Leikkaa täkkälihat pitkittäin 3-4osaan
Osta sian jauhelihaa ja tee jalka ja siipilihoista mureketaikina.
Ruskista nopeasti täkkälihat lihat pannulla pekonin ja voin kera.Suolaa ruskistetut lihat
Ota esim lasivuoka ja vuoraa alumiinifoliolla. levitä mureketaikia pohjalle, lado täkkälihoja ja pekonia vuokaan, siten että keskimmäiseksi tulevat nopeiten paistuvat sisäfileet.
Vuoraa teos mureketaikinalla, lisää nestettä vuokaan /pari lihaliemikuutioita. Lopuksi voit ottaa nesteen talteen ja ruskistaa teoksen pinnan kovalla pintalämmöllä eli ohje kinkun ruskitus.
Kinkku kesti meillä viikon, 2 kplmetsoja meni parissa vuorokaudessa..on siis liian hyvää - kuivaa kämpyrää
Jos ei kinkusta mitään ymmärrä, niin silloin tuollanenkin kämpyrä voi suussa maistua hyvältä.
- kokkailijax
Juuri laitoin uunissa pakastimesta ottamani metson. Leikkasin lihat luuttomaksi, eli täkkälihat ja koivet muutamiin osiin, ja ruskistin pannulla. Luut ja siivet ym. roippeet pienin ja laitoin toiseen kippoon uuniin lientä varten (lihat voi käyttää toisella kertaa, esim. keittoon tai kastikkeeseen.) Isommat ruskistetut lihat sekä pannun huuhteluliemi mausteita maun mukaan savipataan, ja uunissa useampi tunti, kunnes täysin mureaa. Lihat otetaan lypsinä kiposta lauatselle ja annetaan jäähtyä. seuraavana päivänä leikataa siivuiksi, jotka jälleen ruskistetaan pannulla (hajoavat sinne, mutta ei haittaa), pannulle kaadetaan paistolientä ja kermaa, ja annetaan kiehua hieman sakeammaksi. Pottuvoin ja puolukkahilon kanssa kun tarjoillaan, niin täytyy olla kuollut, jos tuo ei kelpaa. Eikä ole sitkeää eikä kuivaa käppyrää! Poikametsosta tein ja hyvin riitti perheelle, ukkometsosta varmaaqn tulisi kaksikin ateriaa.
- elämäntapaerämies
vanha lintu ei ole kovin maukas ja murea. kannattaa maustaa ja pistää pekonia kaveriksi uuniin.
- Anonyymi
vanha ukkometso on komea saalis mutta ruokalintuna vanha lintu ei ole hyvä.
poikkisyyhyn leikottuna ja palapaistina valurauta padassa tulee hyvää. saapi maustaa reilusti ja pekonia ja miksei kermaakin loraus loppuvaiheessa. - Anonyymi
kaikki riistaeläimet menee vanhana lihoiltaan puiseviksi ja mauttomiksi.
koskee varmaankin navettaeläimiäkin.
riistaa ei pitäisi liikaa maustaa, sen täytyykin riistanmaun löytyä. texmex kannattaa tehdä jostain muusta lihasta.
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel103010- 1172184
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei431594- 2601408
- 731057
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47921Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77890- 55884
- 44805
Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä
Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to93746