Hei vaan!
Voisiko joku jolla on kokemusta, kertoa minulle vinkkiä tai suoraa ohjetta miten olisi hyvä valmistaa ukkometso jouluruokapöytään.
Ps. Mahdollisesti jotain erikoisempaa mutta suhteellisen helppoa valmistaa.
Ukkometsoa joulupöytään...
7
1622
Vastaukset
- Nam nam!
Ei muuta kuin höyheniin päivineen uunin ja jouluomena sisään,niin se on siinä.
Ei nyt ihan sentään siitähän saa uunussa hauduttamalla mainiota lihaa pienillä lisukeilla ja lihakeitto täkästä tulee huikean hyvä. - jorin joulumehto
Ensi Jouluksi Jorin joulumehto...
Ota täkkä lihat irti ja irrota vaalea sisäfilee.. Jaloista ja siivistä kaltaa esim.saksilla lihat irti. Leikkaa täkkälihat pitkittäin 3-4osaan
Osta sian jauhelihaa ja tee jalka ja siipilihoista mureketaikina.
Ruskista nopeasti täkkälihat lihat pannulla pekonin ja voin kera.Suolaa ruskistetut lihat
Ota esim lasivuoka ja vuoraa alumiinifoliolla. levitä mureketaikia pohjalle, lado täkkälihoja ja pekonia vuokaan, siten että keskimmäiseksi tulevat nopeiten paistuvat sisäfileet.
Vuoraa teos mureketaikinalla, lisää nestettä vuokaan /pari lihaliemikuutioita. Lopuksi voit ottaa nesteen talteen ja ruskistaa teoksen pinnan kovalla pintalämmöllä eli ohje kinkun ruskitus.
Kinkku kesti meillä viikon, 2 kplmetsoja meni parissa vuorokaudessa..on siis liian hyvää - kuivaa kämpyrää
Jos ei kinkusta mitään ymmärrä, niin silloin tuollanenkin kämpyrä voi suussa maistua hyvältä.
- kokkailijax
Juuri laitoin uunissa pakastimesta ottamani metson. Leikkasin lihat luuttomaksi, eli täkkälihat ja koivet muutamiin osiin, ja ruskistin pannulla. Luut ja siivet ym. roippeet pienin ja laitoin toiseen kippoon uuniin lientä varten (lihat voi käyttää toisella kertaa, esim. keittoon tai kastikkeeseen.) Isommat ruskistetut lihat sekä pannun huuhteluliemi mausteita maun mukaan savipataan, ja uunissa useampi tunti, kunnes täysin mureaa. Lihat otetaan lypsinä kiposta lauatselle ja annetaan jäähtyä. seuraavana päivänä leikataa siivuiksi, jotka jälleen ruskistetaan pannulla (hajoavat sinne, mutta ei haittaa), pannulle kaadetaan paistolientä ja kermaa, ja annetaan kiehua hieman sakeammaksi. Pottuvoin ja puolukkahilon kanssa kun tarjoillaan, niin täytyy olla kuollut, jos tuo ei kelpaa. Eikä ole sitkeää eikä kuivaa käppyrää! Poikametsosta tein ja hyvin riitti perheelle, ukkometsosta varmaaqn tulisi kaksikin ateriaa.
- elämäntapaerämies
vanha lintu ei ole kovin maukas ja murea. kannattaa maustaa ja pistää pekonia kaveriksi uuniin.
- Anonyymi
vanha ukkometso on komea saalis mutta ruokalintuna vanha lintu ei ole hyvä.
poikkisyyhyn leikottuna ja palapaistina valurauta padassa tulee hyvää. saapi maustaa reilusti ja pekonia ja miksei kermaakin loraus loppuvaiheessa. - Anonyymi
kaikki riistaeläimet menee vanhana lihoiltaan puiseviksi ja mauttomiksi.
koskee varmaankin navettaeläimiäkin.
riistaa ei pitäisi liikaa maustaa, sen täytyykin riistanmaun löytyä. texmex kannattaa tehdä jostain muusta lihasta.
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 926672
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj524686- 764377
- 1314111
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?573707Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️263118Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan82838- 392408
- 2052208
- 462134