Hei, pitääkö otsikon vuokaleipiä kohottaa ensin taikinakulhossa 1-1,5 h ja sitten vaivata taikina, laittaa vuokiin ja taas kohottaa? Vai kohotetannko vain kerran, kulhossa, eikä vaivata enää vaan jaetaan vain vuokiin ja paistetaan heti?
Saaristolaislimppu tai Nauvon limppu
Tumpelo 1000
2
383
Vastaukset
- 112+12
1. annostele raaka-aineet taikinakulhoon. 2. sekoita taikina tasaiseksi massaksi. 3. annostele paistovuokiin. 4. nostata limput niin että ovat n. 1cm vajaat vuoan reunoista. 5 paista limput. Unohda kaikki välinostatukset ja hömpötykset.
- M**
Voi kohottaa ensin kulhossa ja sitten lisäksi vuuassa. Myös yksi kohotuskerta voi riittää vain vuuassa. Molempia olen kokeillut. Ei siis ole yhtä oikeaa tapaa. Nykyään kohotan kahteen kertaan mallasleivät. Jälkimmäinen kohotus on siten aika lyhyt kun taikina on kertaalleen kohonnut oikein kunnolla kulhossa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12661Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511228Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491115- 127998
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206929Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13845- 72835
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 39822