Vanha sanonta on että syö särki, kasvaa järki. Järvestä näyttää tulevan särkeä, mutta miten siitä saa syötävää ruokaa? Liian piikikästä kalakeittoon tai paistikalaksi, liian murenevaa kalakukkoon. Vinkkejä kaivataan.
Mitä ruokaa särjistä?
12
1867
Vastaukset
- Särkelän Aatu
Särjestäkin saa ruodottomia fileitä. Ja niistähän voi sitten tehdä mitä vaan, vaikka soppaa.
- Näin olen tehnyt
Liotin parikymmentä vuotta sitten muutaman kerran verkkoja Helsingin Seurasaaren kupeella. Saaliina särkiä.
Suomustin ja fileoin kalat, mutta pikkuruotoja (”vihneitä”) en sentään viitsinyt poistaa. Fileet kattilaan, sekaan tomaattipyreetä, oliiviöljyä, suolaa ja tilkka vettä. Piiiitkä keittäminen hiljaisella tulella, niin että fileisiin jääneet ruodot pehmenivät kunnolla.
Tuloksena purkkisardiineja muistuttavaa, ihan syötävää mössöä. Ei varsinaisesti mikään kulinarismin huippusaavutus, mutta palkitsi silti vaivannäön. - Purkkikala
Etsi netistä purkkikala ohje, joka tehdään lasipurkkeihin.
Mausta mielesi mukaan, nin tulee ruodotonta kalasäilykettä ja
säilyy pitkään. - namia graavina
Särki on erinomaista graavattuna. On syytä ensin pitää 1vrk pakkasessa, että ei tule lapamatoa.
- Pehtoorina 45v.
Makunsa kullakin, jos graavia särkeä sanoo namiksi!
Ei edes köyhän miehen siikaa, vaikka särkeä kyllä on syöty vanhaan aikaan , mutta se olikinsuolasärkeä, ei graavia.
Särjestä tehtiin myös hapankalaa, kuten surströmming ruotsalaisilla. - särki_on
Purkkikalasta voi tehdä myös kalalaatikkoa ja se on nopeata, kunhan perunat kypsyy..
Minun toivomus olisi että särkikalan pyytäjät, kertoisivat missä ovat, niin tulisin ostamaan.kun sitä ei kaupasta saa.
Siitä kun saa niin halpaa ruokaa, kun vaan viitsii tehdä - purkitettuna
helkarin hyvää.Sipulia,tilliä.tomatti,jayrttimausteilla.
- purkkikala
Purkkikala on yksi hyvä keino. Mausteita mielen mukaan.
Siitä tulee muuten hyvä kalalaatikko, kun perunat kypsyy. - kalastajan muija
Me ollaan tehty särjet fileiksi ja ajettu ne lihamyllyn läpi. Kalamurekkeeseen särki sopii tosi hyvin, koska mieto kala. Mureketaikinasta tehdään kalapihvejä tai pyöryköitä.
n. 400 g kalafileitä
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 sipuli tai pieni nippu ruohosipulia, silputaan pieneksi
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
n. 1 dl korppujauhoja tai muita rouhevia jauhoja, leseitä ja vehnänalkoita
Jos kaloja ei tule kerralla aina niin paljoa, että tulisi 400 g fileita, niin saalista voi fileoida sitä mukaa kun sitä saa ja pakastaa. Kun alkaa näyttää, että fileitä on yhteensä n. 400g niin voi tehdä mureketaikinan. - Haltarikalana
ihan hyvä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044