Jees, tässä kotona ollessani sairaana muistui mieleen mielenkiintoinen tieto/kuulopuhe aikojen takaa.. Onko näin että Lauantai -makkara ja Gottlerit, mitä kaikkia niitä nyt on, niin on vain puristettu kaikista sian jäänteistä jotka ovat jääneet muita leikkeleitä tehdessä?
Lauantai -makkaran sisältö?
16
2903
Vastaukset
- nakkionpersiistä
Noo näinhän se menee - halvimmat makkarat tehdään halvimmista osista, ei toki pusertaen vaan jauhaen. Lihaahan niissä on vain vähän.
- totemi
Pottujauhoista ne on tehty ja sitten säilytetty jonkin aikaa huoneessa, jossa on aikaisemmin pidetty lihoja, sen lähempänäi lihaa lauantaimakkara ei koskaan ole käynyt.
- linkinjättäjä
Jospa kuitenkin pysyttäisiin totuudessa. On siinä lihaakin lähes puolet.
Tuolta löytyy tietoa yhdeltä valmistajalta:
http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7081 - sitroen.
linkinjättäjä kirjoitti:
Jospa kuitenkin pysyttäisiin totuudessa. On siinä lihaakin lähes puolet.
Tuolta löytyy tietoa yhdeltä valmistajalta:
http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=7081Entinen Kuopion atrialainen kertoi, että siellä elukoitten luut jauhetaan luuemulsioksi ja siihen sekoitetaan perunajauhoa, muuta teurasjätettä ja paljon fosfaattia. Fosfaattia siksi, että se sitoo paljon vettä. Oikein kilpailevat, että miten paljon sitä vettä saadaan pysymään... Näistä lähtoaineista sitten tehdään halvat makkarat vähän reseptejä muunnellen. Niin että näin on jalot lähtöaineet köyhien ruuille.
- Koko ruho on syötävä
Yllätys yllätys, johonkin ne pikkulihatkin käytetään. Kaupoissahan näkee yleensä vain paistia ja fileetä. Iät ajat sian pikkulihoista on tehty makkaraa, ei ne mitään jäänteitä ole vaan ihan puhtaita ja syötäviä ruhon osia. Ei kai niitä nyt roskiinkaan pitäisi heittää?
Eikä makkara siitä tule huonommaksi, jos siinä on mukana jauhoja, koska syödäänhän sitä nyt pelkkiä jauhoruokiakin, vaikka lettuja tai tortilloja, tai leipää. - pötky tulee tursosta
Niin noh, kun ruoan nimi on makkara, niin ei se tosiaan tarkoita kokolihaa, vaan monenlaista. makkararoissa on yleisesti, lihaa, rasvaa, mausteita ja usein myös jauhoja. Ne kaikki on sekoitettu keskenään ja ruutattu suoleen.
Ei ole järkeä käyttää makkaraan parasta sisäpaistia, vaan runsaasti sidekudosta sisältäviä osia jo makunsakin takia. - lukemisen ohjaaja
Lue tuoteseloste!
- SikaaKaikille
Ja tuoteseloste kertoo Atrian Lauantaimakkarasta seuraavaa: sianliha, vesi,silava,perunatärkkelys, kamara, suola (1.5%), stabilointiaineet (E140, E450), soijaproteiinivalmiste, glukoosi, dextroosi, hapettumisenestoaine E315, säilöntäaine natriumnitriitti, mausteet (mm. chili), aromi. Lihapitoisuus 42 %. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita 50 %.Rasvaa keskimäärin 19 %..
Eli sisältää siis jonkin verran lihaakin, mutta tuskin sitä parasta osaa ruhosta. Yllättävän vähän E:tä, mutta silti natrriumglutamaattia.
Uskaltaisin silti syödä, vaikka jauhetusta anuksesta en niinkään välitä. Herkkuani onkin ryyni-makkara, johon käytetään lähes koko sika. - Krilleri
SikaaKaikille kirjoitti:
Ja tuoteseloste kertoo Atrian Lauantaimakkarasta seuraavaa: sianliha, vesi,silava,perunatärkkelys, kamara, suola (1.5%), stabilointiaineet (E140, E450), soijaproteiinivalmiste, glukoosi, dextroosi, hapettumisenestoaine E315, säilöntäaine natriumnitriitti, mausteet (mm. chili), aromi. Lihapitoisuus 42 %. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita 50 %.Rasvaa keskimäärin 19 %..
Eli sisältää siis jonkin verran lihaakin, mutta tuskin sitä parasta osaa ruhosta. Yllättävän vähän E:tä, mutta silti natrriumglutamaattia.
Uskaltaisin silti syödä, vaikka jauhetusta anuksesta en niinkään välitä. Herkkuani onkin ryyni-makkara, johon käytetään lähes koko sika.Kammottavaa kuraa tuo Atria ja oikeastaan kaikki muutkin lauantaimakkarat. Lidlille sattui pari vuotta sitten virhe ja myivät hetken aikaa saksalaista launtaimakkaraa. Siinä oli lihapitoisuus 80% eikä ollenkaan "lihaan verrattavia" eikä myöskään jauhoja. Nopeasti tuo kuitenkin hävisi myynnistä ja tilalle tuli tuota "ihanaa" Atriaa. Kaipa Lidlissäkin huomattiin, ettei kannata tarjota helmiä sioille. Kun kerran suomalaiselle kelpaa täyteen hintaan teurasjäte-jauho-pötköt, miksi pitää myynnissä parempaa tavaraa. Säästetään ne saksalaisille ja muille, joilla vaatimustaso on korkeampi.
- hammond56
Krilleri kirjoitti:
Kammottavaa kuraa tuo Atria ja oikeastaan kaikki muutkin lauantaimakkarat. Lidlille sattui pari vuotta sitten virhe ja myivät hetken aikaa saksalaista launtaimakkaraa. Siinä oli lihapitoisuus 80% eikä ollenkaan "lihaan verrattavia" eikä myöskään jauhoja. Nopeasti tuo kuitenkin hävisi myynnistä ja tilalle tuli tuota "ihanaa" Atriaa. Kaipa Lidlissäkin huomattiin, ettei kannata tarjota helmiä sioille. Kun kerran suomalaiselle kelpaa täyteen hintaan teurasjäte-jauho-pötköt, miksi pitää myynnissä parempaa tavaraa. Säästetään ne saksalaisille ja muille, joilla vaatimustaso on korkeampi.
Näin se on.Just tänään erehdyin ostamaan rainbovin ns.SALAMIPITSAN iltapalaksi.
Voi helevata.oli kyllä järkky.!!!Ei siinä maistunu mikään muu kun se papu,ja oli aika vetistä.Ja helvetin paksu pohja.Oli siinä olevinaan jotain pepperoonia myös,juusto tuskin näki.Ei kannata kenenkään tuommosta ostaa.
Siis pelkkää kusetusta,nätti on kansi,mutta sisältö ihan muuta.!!!!
Tuosta lauantai makkarasta tuli mieleen kun kerran ostin tarjouspötkyn,aattelin laittaa niinsanotun "puukkosiivun"ruokaa laitellessa,no pureskelin ja ihmettelin mikä jänne on,no korvakorua siinä yritin pureskella.Vein sen korun kauppan ja he laittoivat sen tehtaalle.Muutama päivä ja tuli kassillinen makkaroita ja kirje,ÄLÄ PUHU KELLEKKÄÄN!!!Että silleen se aina menee.
Kyllä täytyy sanoa noista niinsanoituista makkaratehtaistakin,että ei me kuluttajat kaikkea aina tiedetä.Olen joskus itse käynyt yövuorolaisten työtä katsomassa Atrian tehtaalla,voin sanoa,että hirvittää syödä heidän tuotteita.On se semmosta touhua sielläkin.
Emme tiedä mitä syömme ja mitä se tuotanto on.?????
Toinen juttu tää poromiesten ikuinen valitus,miksi ei suomalaiset syö poronlihaa????
Eihän sitä kellään ole vara syödä.Ne on hinnoitellu sen saatanan poronlihan niin pilviin.
Mä kirjotin niille tonne Lapin kansa lehteen,että koittakaa nyt helvetissä pudottaa hintoja,niitten porot juoksee tuntureilla eikä niitten elättäminen poromiehelle maksa mitään.Toista kai näillä meidän maidontuottajilla,ne joutuu ostamaan lehmille ruuat.
Nää saatanan lappalaiset valittaa aina.Kattokaa oddasatin uutiset,ei koskaan ole hyvä.Ainanen valitus.
Sain muuten joskus palautetta sieltä lappalaisilta,sen kirjoituksen tiimoilta.Mitä mieltä olette näistä ajatuksistani?
- Maistuis varmaan
Kilohinta kertoo paljon. Koska liha on kallista, makkaran hinta kertoo suoraan lihapitoisuuden.
Sitten on "lihaan verrattavat valmistusaineet", jotka ovat toisarvoisia ruhonosia, joita tavataan kutsua teurasjätteiksi.
Teurastamoon tuleva elukka käytetään tarkoin hyväksi. Siitä ei juurikaan mene mitään hukkaan. - maisteleva
"Eli sisältää siis jonkin verran lihaakin, mutta tuskin sitä parasta osaa ruhosta."
Sitä parasta osaa - jos tarkoitat fileitä yms. - ei missään eikä koskaan laiteta makkaroihin. Aina ja kaikkialla käytetään halvempia ruhonosia. Jos jokin on jonkinlainen osoitus makkaran laadusta, niin lihapitoisuus on joka tapauksessa sellainen. Esim. Atrian uunilenkissä lihaa ja lihaan verrattavia aineksia on 52%, mutta lihapitoisuus vain 6% (aivan totta!) - sitten taas löytyy grillimakkaroita, joiden lihapitoisuus on 80 - 90%. Voi kuvitella, kummat maistuu paremmalta!- RyynäritKunniaan
"Parhaiden" osien käyttäminen makkaroissa taas riippuu ihan valmistajasta ja makkarasta. Itse tehden voi käyttää juuri sitä mitä haluaa. Lenkkimakkarathan ovat suomalaisten suosituin vihannes - niin vähän edes lihaanviittaavaa ne sisältää.
Oikeastaan ainoa makkara, jota syön on ryynimakkara. Siinä on koko sika käytettynä jalolla ja maistuvalla tavalla.
- Kevään kurssit Helsi
Oletko kiinnostunut hiilaritietoisesta elämäntavasta, mutta ruoanlaitto tuntuu liian haastavalta. Nyt on mahdollista toteuttaa viikon ruokalista yhdessä päivässä – yhdessä tehden. Valmistamme 7 ateriakokonaisuutta, joissa vähennetään hiilarit ja lisäaineet minimiin ja syömme ruokaa, jota meidät on luotu syömään! Kotiin viemisenä saat sekä reseptit että valmista ruokaa omiin eväsrasioihin.
http://ravintoavain.blogspot.fi/2013/01/kevaan-kurssit-helsingissa.html - Anonyymi
Paras lauantaimakkara on Pouttu 400gr siivuina. Alle3e nam
K-Supermarket, Hyvinkää ainakin myy- Anonyymi
Kivikylän lauantaimakkara on hyvää, lihapitoisuus 80%.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3541411- 741385
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3101150Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461077Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231894Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht31892vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163868Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40835Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20807Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804