Sain sadalla (100) eurolla käytetyn kaasutoimisen 'pystygrillin', jota on käytetty n. ½ vuotta kepab -grillissä. Grilli on todella hyväkuntoinen, joten pidän hankintaani onnistuneena. Mukana grilissä on erilliset pellit grillin edustalla, jotka voidaan sulkea ja näin muodostaa uunin tyyppinen tila grilliin. Myös varrasta pyörittävä moottori toimii moitteettomasti. Grillissä on kolme poltinta, jotka voi sytyttää ja sammuttaa erikseen, tai polttaa yhtäaikaa kaikkia.
Nyt kaipaisin hyviä reseptejä kunnnon vartaan rakentamiseen. Esim. kannattaako osa lihasta olla lammasta, vai onko nauta parempaa? Miten maustaminen ja kuinka paljon mausteita / kilo. Kiitos jo etukäteen
Döner kepab -ohjetta?
9
533
Vastaukset
- Tykkään kepabista
No eipä ollut varsinaiseen kysysmykseen näistä linkeistä jurikaan apua!
Jos teet turkkilaista kebbbia, käytät vain lammasta, mutta jos kreikkalaista gyrosta yms. käytät sikaa mukana tai jätät jopa lampaan vallan pois. Tästä syystä kreikkalainen kebab on rasvaisempaa, yleensä.
Syy miksi Turkissa ei käytetä sikaa, piilee tietysti uskonnossa.
Kebab Turkissa ja ympäristössä on paljon laajempi käsite kuin vain tämä pystyvartaassa hitaasti käristettävä kebab. Itse asiassa tällaiset lastut saattavat olla Turkissa jopa harvinaisempia kuin erilaiset kebab-versiot vartaassa tms. tikussa. Tuollaista lastukebabia kutsutaan siellä döner kebabiksi.
Koko Lähi-Itä tekee erilaisia kebabeja lihasta, kalasta, vihanneksista...- Kepabbia
No eipä ole toistaiseksi ollut näistä linkityksistä, tai muista mielipiteistä mitään hyötyä. Kyselin OHJEITA, esim. mausteiden suhteen ja mitä sain!
No ei sitten, kun näyttää olevan kovin vaikeaa. Pitää itse kehitellä.
Se, mitä tässä nyt kirjoitan koskee döner kebabia, joka on vain eräs kebabien ison perheen jäsen.
Kebabrulla tehdään lampaanlihasta, lampaanjauhelihasta ja lampaan häntärasvasta. Tuon häntärasvan voi korvata vaikkapa voilla. Vartaaseen keihästetään litteitä lampaanlihapaloja, silloin tällöin lampaan häntärasvaa ja välillä lampaanjauhelihaa tasaamaan kerroksia.
Mausteet ovat varsin yksinkertaisia itse kebablastuille: sipulinmehua (noin kiloa lihaa kohti raastetaan 4-5 isoa sipulia), sumakia ruokalusikallinen kiloa kohti, pippuria ja suolaa. Ertyisesti jauheliha on helppo maustaa näillä aineilla.
Döner kebabissa perussetti saattaa olla melko yhteneväinen, mutta erityisesti lisukkeet tekevät döneristä alueittain vaihtuvan ruoan. Kebab-nimellä on Turkissa kymmenittäin erilaisia ruokia, jotka eroavat toisistaan suuresti. Me olemme tottuneet juuri tähän döneriin, erityisesti saksalaisten pikaruokaan.- kebakkoja
Kreikkalaiset lammaskepakot, tsatsiki ja fetaperunasalaattia
Lammaskepakot
200 g karitsan/lampaan jauhelihaa
50 g fetajuustoa
3 oksaa tuoretta minttua
2 oksaa tuoretta oreganoa
1 oksa rosmariinia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
1 rkl korppujauhoja
½ tl paprikajauhetta
seesaminsiemeniä
paistamiseen oliiviöljyä
Pilko yrtit, fetajuusto ja valkosipuli hyvin hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään seesaminsiemeniä lukuun ottamatta. Muotoile seos puutikkujen ympärille kepakoiksi. Pyörittele pintaan seesaminsiemeniä. Paista runsaassa oliiviöljyssä kypsiksi.
Tsatsiki
½ kurkku
suolaa
2 dl paksua maustamatonta jugurttia
2 valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
mustapippuria
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Mausta raaste suolalla. Valuta 20 minuuttia siivilässä. Sekoita keskenään kurkkuraaste, jugurtti, murskatut valkosipulinkynnet, hunaja, oliiviöljy ja sitruunamehu. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.
Feta-perunasalaatti
8 pienikokoista uuden sadon perunaa
suolaa
½ dl oliiviöljyä
8 kirsikkatomaattia
8 oliivia
1 pieni punasipuli
100 g fetajuustoa
rouhittua mustapippuria
basillikaa
Keitä perunat kuorineen napakoiksi. Halkaise perunat kuumina ja lisää oliiviöljy ja hippusellinen suolaa. Anna jäähtyä. Puolita kirsikkatomaatit ja oliivit ja lisää ne perunoiden joukkoon. Hienonna punasipuli ja riko fetajuusto haarukkaa apuna käyttäen, lisää salaattiin. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi persuilla ei ole firmoja?
Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?837101Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015
Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit267053Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k1096168Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä
Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?455404Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?
Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik845238Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa635205Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?
Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus405108Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi
Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset274595Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä
"Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv163467Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto
vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html3003390