Döner kepab -ohjetta?

kepabbia

Sain sadalla (100) eurolla käytetyn kaasutoimisen 'pystygrillin', jota on käytetty n. ½ vuotta kepab -grillissä. Grilli on todella hyväkuntoinen, joten pidän hankintaani onnistuneena. Mukana grilissä on erilliset pellit grillin edustalla, jotka voidaan sulkea ja näin muodostaa uunin tyyppinen tila grilliin. Myös varrasta pyörittävä moottori toimii moitteettomasti. Grillissä on kolme poltinta, jotka voi sytyttää ja sammuttaa erikseen, tai polttaa yhtäaikaa kaikkia.

Nyt kaipaisin hyviä reseptejä kunnnon vartaan rakentamiseen. Esim. kannattaako osa lihasta olla lammasta, vai onko nauta parempaa? Miten maustaminen ja kuinka paljon mausteita / kilo. Kiitos jo etukäteen

9

513

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Tykkään kepabista

        No eipä ollut varsinaiseen kysysmykseen näistä linkeistä jurikaan apua!


    • Jos teet turkkilaista kebbbia, käytät vain lammasta, mutta jos kreikkalaista gyrosta yms. käytät sikaa mukana tai jätät jopa lampaan vallan pois. Tästä syystä kreikkalainen kebab on rasvaisempaa, yleensä.

      Syy miksi Turkissa ei käytetä sikaa, piilee tietysti uskonnossa.

      Kebab Turkissa ja ympäristössä on paljon laajempi käsite kuin vain tämä pystyvartaassa hitaasti käristettävä kebab. Itse asiassa tällaiset lastut saattavat olla Turkissa jopa harvinaisempia kuin erilaiset kebab-versiot vartaassa tms. tikussa. Tuollaista lastukebabia kutsutaan siellä döner kebabiksi.

      Koko Lähi-Itä tekee erilaisia kebabeja lihasta, kalasta, vihanneksista...

      • Kepabbia

        No eipä ole toistaiseksi ollut näistä linkityksistä, tai muista mielipiteistä mitään hyötyä. Kyselin OHJEITA, esim. mausteiden suhteen ja mitä sain!

        No ei sitten, kun näyttää olevan kovin vaikeaa. Pitää itse kehitellä.


    • Se, mitä tässä nyt kirjoitan koskee döner kebabia, joka on vain eräs kebabien ison perheen jäsen.

      Kebabrulla tehdään lampaanlihasta, lampaanjauhelihasta ja lampaan häntärasvasta. Tuon häntärasvan voi korvata vaikkapa voilla. Vartaaseen keihästetään litteitä lampaanlihapaloja, silloin tällöin lampaan häntärasvaa ja välillä lampaanjauhelihaa tasaamaan kerroksia.

      Mausteet ovat varsin yksinkertaisia itse kebablastuille: sipulinmehua (noin kiloa lihaa kohti raastetaan 4-5 isoa sipulia), sumakia ruokalusikallinen kiloa kohti, pippuria ja suolaa. Ertyisesti jauheliha on helppo maustaa näillä aineilla.

      Döner kebabissa perussetti saattaa olla melko yhteneväinen, mutta erityisesti lisukkeet tekevät döneristä alueittain vaihtuvan ruoan. Kebab-nimellä on Turkissa kymmenittäin erilaisia ruokia, jotka eroavat toisistaan suuresti. Me olemme tottuneet juuri tähän döneriin, erityisesti saksalaisten pikaruokaan.

    • kebakkoja

      Kreikkalaiset lammaskepakot, tsatsiki ja fetaperunasalaattia

      Lammaskepakot

      200 g karitsan/lampaan jauhelihaa
      50 g fetajuustoa
      3 oksaa tuoretta minttua
      2 oksaa tuoretta oreganoa
      1 oksa rosmariinia
      2 valkosipulin kynttä
      suolaa
      mustapippuria
      1 kananmuna
      1 rkl korppujauhoja
      ½ tl paprikajauhetta
      seesaminsiemeniä
      paistamiseen oliiviöljyä

      Pilko yrtit, fetajuusto ja valkosipuli hyvin hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään seesaminsiemeniä lukuun ottamatta. Muotoile seos puutikkujen ympärille kepakoiksi. Pyörittele pintaan seesaminsiemeniä. Paista runsaassa oliiviöljyssä kypsiksi.

      Tsatsiki

      ½ kurkku
      suolaa
      2 dl paksua maustamatonta jugurttia
      2 valkosipulinkynttä
      1 tl hunajaa
      1 rkl oliiviöljyä
      ½ sitruunan mehu
      mustapippuria

      Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Mausta raaste suolalla. Valuta 20 minuuttia siivilässä. Sekoita keskenään kurkkuraaste, jugurtti, murskatut valkosipulinkynnet, hunaja, oliiviöljy ja sitruunamehu. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.

      Feta-perunasalaatti

      8 pienikokoista uuden sadon perunaa
      suolaa
      ½ dl oliiviöljyä
      8 kirsikkatomaattia
      8 oliivia
      1 pieni punasipuli
      100 g fetajuustoa
      rouhittua mustapippuria
      basillikaa

      Keitä perunat kuorineen napakoiksi. Halkaise perunat kuumina ja lisää oliiviöljy ja hippusellinen suolaa. Anna jäähtyä. Puolita kirsikkatomaatit ja oliivit ja lisää ne perunoiden joukkoon. Hienonna punasipuli ja riko fetajuusto haarukkaa apuna käyttäen, lisää salaattiin. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.

      • ihih

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      117
      5359
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      70
      5118
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      91
      4154
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3630
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3238
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2821
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2307
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      54
      1959
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      42
      1842
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      38
      1693
    Aihe