juusto ja leipä pois, mitä tilalle?

Neuvoja!!!

Heips!

Olne tässä pohtinut aloittavani laihdutuksen kevättä kohti. Tavoitteenani olisi saada pois sellaiset 8-10 kg kesää kohti. Heikkouksiani ovat kuitenkin aina olleet juusto ja ruisleipä. Niitä mätän ihan hirveästi. Mietin, että jos olisinkin juusto ja leipä kiellossa kevääseen asti, mutta mitä tilalle? Olen siis aina syönyt noita, jos mulle on iskenyt nälkä illalla. Mitä terveellistä ja täyttävää niiden tilalle voisi tuoda? Jogurtti ei käy! Syön sitä aina aamiaiseksi kauraleseiden kanssa, että jätetään tämä pois!

10

2189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syöjätär

      Ei juustoa ja leipää kannata kokonaan pois jättää, mutta vähennä niitä reilusti. Useimpia ruokia voi syödä kohtuudella. Kokonaan pois kannattaa sen sijaan jättää kaikki pullat, pitsat, keksit, karkit, limsat etc. Iltasyömiset voi jättää kokonaan pois tai syödä esim. porkkanan.

    • Vanha Jojo

      Syö oikeaa ruokaa pelkkien voileipien tilalla. Kasviksia joko raakana tai kypsennettynä, marjoja, hedelmiä, lihaa, kalaa, kanaa, munia, pähkinöitä, öljyä. Iltasyöminen ei lihota yhtään sen enempää kuin päivällä syöminenkään, ratkaisevaa on saadun energian määrä.

      Illalla ei tule läheskään niin nälkä, kun on päivällä syönyt kunnolla (lautasmalli on hyvä lähtökohta), lounaan lisäksi yleensä tarvitaan iltapäivällä pieni välipala. Iltaruuan jälkeenkin voi välipala olla tarpeen, mutta se voi voileivän sijaan olla hyvin vaikkapa rahkaa, hedelmä tai kourallinen pähkinöitä.

      Ruisleipä ja juusto ovat ihan oivallisia elintarvikkeita, mutta eivät riitä pääasialliseksi syötäväksi. Pelkkiin voileipiin perustuva ruokavalio on liian yksipuolinen, siinä ei ole tarpeeksi proteiinia ja ennen kaikkea siitä puuttuu kasviksia. Vaikka leivän päälle salaatinlehden ja paprikansiivun laittaisikin, ei niistä vielä tule sitä suositeltua vähintään puolta kiloa.

      Patrik Borgin mukaan eniten laihtumiseen vaikuttaa kasvisten määrä, toiseksi eniten tasainen ruokarytmi. Joidenkin ruoka-aineiden välttäminen on Borgin listalla aika kaukana.

      http://patrikborg.blogspot.fi/2011/09/laihdutus-pysyvasti-tehdaan-nain.html

    • 65gfty

      Juuston poisjättäminen on ihan paikallaan, mutta sitä en käsitä, miksi ruisleivästäkin pitäisi luopua kokonaan, täysjyväruisleipä kun on se kaikista terveellisin leipä, eikä se lihota, toisin kuin karppaususkovaiset jaksavat hokea. On sitä tosin varmaan ihan hyvä vähentää, jos syöt sitä todella paljon.

      Joka tapauksessa, suosittelen tekemään erilaisia smoothieita ja terveyspirtelöitä, esim.:

      - marjoja / 1 banaani
      - rasvatonta maitorahkaa / maustamatonta jogurttia
      - tilkka rasvatonta maitoa
      - vähän pähkinöitä tai siemeniä antamaan makua ja proteiinia
      - ripaus leseitä

      Täydellinen just pienempään nälkään illalla.

    • laihduttaja.

      mulla paino pudonnu tammikuun alusta 6kg vaikka syön muutaman palan ruisleipää päivässä ja päällä 17% oltermannia.karkit ja muut herkut pois ja joka päivä pitkä kävelylenkki oli sää mikä hyvänsä.

    • näim on

      Leipä pitää jättää pois, koska yksi pala leipää sisältää pari teelusikallista sokeria.
      Juusto ei sisällä yhtään, siis voit syödä juustoa, mutta ei rasvatonta kumi juustoa.
      Kaikki kevytmaitotuotteen on makeutettu GM maissi sokerilla. Mikä myös on terveydella kyseenalaista..
      Se on se iänikuinen rasvakammo. Ei rasva lihot, vaan sokeri.
      Luonnon ravaa käyttämällä, kuten voita, niin ihokin tulee paljon terveemmän näköiseksi.
      Voi on luonnon tuotetta ei mitään keinotekoista mössöä.
      Riisumalla kaikki ylimääräiset hiilihydraatit pois, niin laihtuu tekemättä asian hyväksi mitään. Mutta tietysti liikunta on aina hyväksi.
      Muuten Ruotsin Ikea on alkanut myymään karppausruokaa ravintolassaan.
      Ruotsissa mene kovaa karppaajien keskuudessa.

      • näin on

        Jatkoa.
        Me teemme leipää, jos oikein tekee mieli, mantelijauhoista.
        Samoin leivomme kakkua manteli jauhoista. Maku on jokseenkin sama kuin normaalissa kahvikakussa, mutta ei sisällä juurikaan sokeri.
        Laitompa kuvan kakuista ym
        http://imm.io/U0Jw


    • kaikki uusiksi

      Jos sun on ahmittava illalla, syöt liian vähän aamulla ja päivällä. Jogurtti ja kauraleseet eivät riitä. Toivottavasti toi jogurtti on edes maustamatonta ja rasvatonta. Aamulla kaurapuuro mehukeitolla ja jotain proteiinia, vaikka keitetty muna tai raejuustoa.

      Täysjyväruisleipä on ihan hyvää syötävää. Vähärasvainen juustosiivu siinä päällä on myös ok. Mutta toisen leivän voit syödä paljaaltaan. Et ilm. käyttänyt levitteitä leivällä, joten siitä vaan! Oletko kokeillut täysjyvänäkkileipää? Siis ilman lisukkeita tietysti.

      Laihduttamisessa on tärkeää säännölliset ruoka-ajat ja terveellinen syöminen. 5 - 6 kertaa päivässä. Välissä ei syödä mitään. Joka aterialle tarpeeksi proteiinia, se vie nälän pitkäksi aikaa. Jos ei itse osaa tehdä terveellistä ruokalistaa, goJuttajo - ohjeet toimii ainakin, ota siitä mallia.

      • 17+7

        "Laihduttamisessa on tärkeää säännölliset ruoka-ajat ja terveellinen syöminen. 5 - 6 kertaa päivässä. Välissä ei syödä mitään. "

        Täyttä puppua, josta ei ole edes todellista hyötyä laihduttamisessa. Tehokkain tapa laihduttaa on syödä aamupäivällä mahdollisimman vähän.


    • suolaa

      Itselläni tulee illalla suolan puute ja silloin tekee mieli ruisleipää ja mitä vaan sen päälle! Laitan kuitenkin sen päälle ketsuppia (Heintz parasta) ja johan suolanpuute, jonka näläksi luulen, poistuu. Jos haluan vielä keventää, syön hapankorppua tuoreen ruisleivän sijaan. Suolanpuutteesta puhutaan harvoin, mutta minulla se on ilmeinen.

    • Aamiaismöttöset

      Aamiaismöttöset on hyvä vaihtoehto leivälle, itse ainakin tein näitä ja oli hyvä leivän korvike, katso tuolla nimellä googlesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe