Pizza ja pitsa sekoitetaan usein. Lähinnä pitsanpaistajat kutsuvat tekeleitään mielellään pizzaksi. Tässä kuitenkin erot:
Pizzassa laitetaan pohjan päälle tomaattipyre, sitten mozzarellajuusto, ja sitten vasta täytteet. Huom. Pohja on ohut. Paistetaan 350 asteessa 5 minuuttia.
Pitsassa laitetaan edam-juusto (pitsan valmistajien keskuudessa se lausutaan "etamijuusto") kevyesti ripotellen päällimmäiseksi. Huom. Pohjan pitää olla paksu. Paistetaan 175 astetta puoli tuntia.
Pitsanpaistajan tunnistaa mm. Foorumeilla iänikuisilla höpötyksillään "jokainen saa tehdä pizzansa kuten haluaa" tai muilla vastaavilla. Yleensä nainen.
Pizzan ja Pitsan erot
14
868
Vastaukset
- Tryben
Mistähän tämmäkin on revitty? Mutta muutama korjaus.
Juusto ja tomaatti eivät ole vältämättömyys pizzassa.
Ja vasta eli vihta ei ole täyte vaan "yrtti". Jos käytetään mozzarellaa, niin pallo murennetaan miehen peukalon kokoisiksi paloiksi.
Pizzan paksuudesta.
Yleensä yhdelle henkilölle paistettu pizza on ohut - pitsanpaistajanainen
tuo aloittajan kirjoitus on niin totta. nauroin kyllä vedet silmissä. osui ja uppos!
- gfsdgsfdsdf
Ilmeisesti minun tekemät on sitten PITZZOJA/PISSOJA nekun on yleensä jotain tuolta väliltä
- q3tq3t34
Megahampurilaista sen olla pitää.
- pizzamatööri
Olen jo 80-luvulta yrittänyt löytää sen oikean tavan tehdä kotona pizzaa, joka olisi mahdollisimman lähellä sitä, mitä olen Italiassa syönyt. Tunnustan, että he pieksevät 6-0 jo pelkillä raaka-aineilla.
Juuri tein taikinan käyttäen osin durum-vehnää, vähällä hiivalla kylmään veteen. Saa kohota ulkona jääkaappilämpötilassa vuorokauden, kun sen huolella tossa vaivasin. Huomenissa siinä pitäis olla sopiva sitko, että saan siitä ohuita pohjia.
Kastikkeen väsään paseeratuista tomaateista. Lisään hieman valkosipulia, sokeria sekä ripaukse suolaa ja pippuria. Ja tottakai oliiviöljyä. Keittelen sitä vielä pikkasen kasaan saadakseni sopivan koostumuksen.
Siihen päälle pistän mozzarellapallosta leikattuja pikku kuutioita ja pinnalle tuoreita basilikanlehtiä. Vielä ripaus oliiviöljyä ja uuniin.
Paistan leivinuunissa suoraan kiviarinan päällä 350-380C lämmössä vain pari minuuttia. Valmiin lätyn päälle vielä muutama tippa öljyä ja eikun lautaselle ja naamariin. - Jesssssssss
Repesin täysin. Oikein voin sieluni silmin nähdä perusurpon tai lyylin tekemässä viestin aloittajan tapaan aitoa pizzaa italialaiseen tyyliin, mielestään.
- ezzi rozzi
"Pizza ja pitsa sekoitetaan usein. Lähinnä pitsanpaistajat kutsuvat tekeleitään mielellään pizzaksi."
Jos joku sanoo tehneensä "pitsan", mistä sinä luulet tietäväsi, miten se kirjoitetaan. Italialaisetkin ääntävät sanan pizza [pittsa] tai [pitsa].
http://www.youtube.com/watch?v=j1G8qEFAxQk - Pizzaa pah
Aloittajan viesti on niin totta. Oon väsynyt kaikenmaailman sukulaisiin jotka pyytävät kylään ja emäntä länkyttää että on tehnyt itse pizzaa.
Sitten se kantaa pöytään just tuollaisen uunipeltipaistoksen puoli senttiä paksu pohja jotain mössöä täytteenä ja juustoraastetta ripoteltu päälle.
Sitten kun sitä syö, niin pohja ja täyte lähtee toisistaan irti.
Oon sanonutkin että tuo ei oo pizzaa nähnytkään. Tekisi mieli sanoa että työnnä tuo takaisin mistä se on tullutkin, eli hanuriisi. - kaikkikäytaisittenei
No höpöhöpö - ensimmäinen virhu oli jo tomaattipyree pohjan päälle. Jos ei kunnon kastiketta viitsi tehdä niin aina voi käyttää kaupan pasta-kastikkeita pohjana, joita vähän tuunaa ja hyvää tulee.
Pohjan ei välttämättä tule olla ohut heittelyyn sopiva sitkoinen vaan se voi myös olla suht' paksu chiabatan tai focaccian kaltainen löysä ja pehmeä pohja.
Juustoina voi käyttää mitä itsekukin hyväksi näkee - itse käytän usein mozzarellan ja mustaleimaisen sekoitusta - joskus myös fetaa riippuen täytteestä - paprika, oliivit, sipulit ja feta toimivat erittäin hyvin yhdessä.
Tärkeintähän on saada aikaan maistuva vehnälätty ja sen aikaan saamiseksi mikään sääntö ei ole tärkeä. - nami pitsaa
Ite teen kotona parasta pitsaa... en oo syöny ulkomailla mut tiedän et ne on pahoja oon lukenu,..
Mun tekemä paras pitsa sisältää pohjan päällä paljon ketsuppii :P nam
sit olter manni juustoa paljo koska paras juusto muut juustot pahoja hyi yöök
sit jauhe lihaa :PP nam
sit päälle vielä niin paljon olter manni juustoa et kaikki peittyy ja uuniin 250c 10 min noin...
herkku pitsa parempaa kuin missään pitseerioissa!!!
se kirjotetaa pitsa!!- 15+18
"se kirjotetaa pitsa!"
Sovitaan niin, jos samalla:
- burger kirjoitetaan purilainen.
- creme fraiche kirjoitetaan kremfres tai raikaskerma.
- buffet kirjoitetaan pufee.
- cocktail kirjoitetaan koktaili tai kukonhäntä.
- lasagne kirjoitetaan lasanen tai levypastalaaatikko.
jne.
. - ddd22222222
paska rölläys..
- lihalieriömyymiö
Pizzan ja Pitsan ero on siinä, että em. on kv. kirjoitustapa ja jälkimmäinen, mitä on kielitoimiston kautta yritetty tuputtaa suomalaisille.
vrt. esim.
golf - kolopallo
tennis - verkkopallo
roll on -deodorantti - kiepporaikaste (tää on mun suosikki) - fgbadehbdsf
Cool Lunki
Saudade- Kaiho
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel102950- 1172174
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei431574- 2601398
- 711033
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47911Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77890- 55884
- 44795
Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä
Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to93736