Lapsena söin kotona tehtyä makkaraa. Olin mukana kun sitä tehtiinkin, mutta en ymmärtänyt painaa mieleeni mitä siihen laitettiin täytteeksi. Keuhkot ainakin hakkeluksena?
Toinen asia on, että rannikolla kerrottiin hylkeenmaksalaatikon olleen todellinen herkku. Osaako joku vielä tehdä sitä? Harmittaa kun en kysellyt aikanaan tarkemmin sen ruuan valmistusta ja tykötarpeita.
Makkaraa ja maksalaatikkoa
7
262
Vastaukset
Mun kotona tehtiin vähän tälläisellä reseptillä.. http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/perunamakkara/ Tosin makkara paistettiin uunissa pelleillä, ei vesihauteessa niinkuin ohjeessa. Perunaa oli ainakin reippaasti makkarassa ja se oli todella hyvää..ei muussaattu näkymättömäksi vaan sen oikein erotti massan seasta. Makkarassa pitää olla paljon rasvaa jotta siitä saa mehevää.. noin 20% lähes rasvaa siis. Hyljeloorasta ei mitään tietoa, kuulenkin vasta ensimmäisen kerran.
Toivottavasti löydät reseptin jostakin lapsuutesi makkaraan- hyi hyljettä
Erikoinen saa ihmisen maku olla, joka hylkeenlihaa sanoo herkulliseksi.
Kalalta maistuvaa traania, voisi sanoa maku/suutuntumaksi, kun hylkeestä puhutaan.
Kyllä entisaikaankin sitä pyydettiin pääosin sen rasvan takia ja lihat kait syötiin, jos oli pakko.- Entisajan herkut
Ei hylkeen lihaa vaan MAKSAA. Maksalaatikko1
- Anonyymi
Entisaikaan 50-luvulla hylkeestä sai tapporahan. Alaleuka vaan suolaveteen ja lasipurkkiin, kun leukoja oli riittävästi ne vietiin nimismiehelle ja rahaa ropisi.
Hylkeitä pyydystettin myös nahkan, rasvan ja lihan vuoksi.
Kevättalvella hylkeenliha oli tervetullutta ruokapöytään, kun sianliha, hapankaali, puolukat ja jopa juurekset alkoivat loppua.
- Entisajan herkut
KEITETTY RISA
hylkeenlihaa
vettä
suolaa
Hylkeenlihaa eli risaa ryöpätään väljässä vedessä niin monta kertaa, että keitinvesi pysyy kirkkaana. Veteen lisätään sipulia, porkkanaa, suolaa (paljon), maustepippureita ja laakerinlehtiä. Keitetään liha kypsäksi (pehmeäksi). Liha nostetaan kattilasta ja valutetaan. Nautitaan kylmänä keitettyjen kuumien kuoriperunoitten kanssa Suolavesiastia, johon lihaa voi kastaa, asetetaan jokaisen syöjän viereen (risa vieroo suolaa).
Erityistä herkkua ovat hylkeen räpylät ja vili, jotka keitetään sen jälkeen, kun ne on korvennettu avotulella karvojen poistamiseksi.
Veikko Pohjolan kotona risaa pidettiin herkkuna. Kaikista parasta olivat räpylät, vilit ja joskus myös turpa, jotka nostettiin pöytään keitettyinä (nahka päällä) ja avattiin vasta pöydässä.
http://www.lavansaari.net/Perinneruuat.htm#HYLLY - Anonyymi
En ole ikinä kuullut että Suomessa olisi keuhkoja käytetty ruokaan ja hyvin vähän missään, ei todellakaan houkuttele.
- Anonyymi
Pihlajanmarjahillo on tosi hyvä maksalaatikon kanssa, parempi kuin puolukkahillo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 636163
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap253936Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei2552319Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei261920MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna261373- 951296
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel3041077Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee541040Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.77986Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..39951