Tältä päivältä jäi kahden hengen verran karjalanpaistin soosia.
Puoliso kun ei tahdo täysin samaa syödä useana päivänä niin jotain pitäis keksiä, ettei tarvi pois heittää.
Soosi on siis ihan perus lihapaloja ja porkkanaa nesteessä kevyesti pippuroitu.
Lihakeitto vois olla ehkä paras keksintö. Hankkii vain pottua ja lisää juureksia.
Onko kellään heittää muuta ideaa?
Karjalanpaistin jatko?
6
2286
Vastaukset
- Meillä aina,kun
jää paistia yli tarpeen keitämme siihen lihakeiton keittojuureksia ja perunoita .
- Ukkomies.
No kyllä on nipo puoliso jos ei sama kelpaa seuraavanakin päivänä. Vaihda puolisoa.
- Panhandle
Paisti paistina, tai ei ollenkaan.
Minulle jäi lapsuudessa ruokatrauma karjalanpaistin tähteistä tehdystä "liha"keitosta, lihaa kun siinä ei ollut edes nimeksi. Vain jänteitä ja epämääräisiä roitteita, jotka eivät pehmenneet, vaikka niitä kuinka olisi pureskellut. Makaronivellin lisäksi tämä lihakeiton irvikuva on likipitäen kaameinta mitä olen lapsena joutunut syömään.
Jos samaa ruokaa ei voi syödä kahta kertaa, kannattaa tehdä aina vain kerralla syötävä annos. Ehkä jäljelle jääneet lihat voisi myös sekoittaa muusiin ja paistaa tuotoksen uunissa, jolloin syntyy liha-perunasoselaatikko. - Perunaloota
Mites lihakeitto tai perunalaatikko?
- manimami
Kuutioi leipäjuustoa soosin sekaan ja tee perunasose.
Ateria on siten "uusi".
Loppu leipäjuusto keitä vahva kahvi ja kuutioi leipäjuusto kahviin on taivaallista.- Uunitettuperunasoselaati
Hyvä vaihtoehto on tehdä arkinen uunitettu perunasoselaatikko. Arkinen perunasoselaatikko on aliarvostettu ja halveksittu tähderuoka, koska siihen sekoitetaan kaikenlaisia tähteitä.
Uunitettu arkinen perunasoselaatikko on aito ruoka ja siihen ei lisätä mitään tähteitä - aitoa perunaa parhaimmillaan. Uunitus antaa hienon lisämaun mitä ei kannata peittää voimakkailla mausteilla.
Se aito arkiruoaksi hyvin sopiva uunitetttu perunasoselaatikko valmistuu näin:
Kuoritaaan perunat, pilkotaan reiluiksi kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsiksi.
Perunat soseutetaan keittoveteen.
Jäähdytetään 65 asteiseksi.
Lisätään jauho ja lisätään tarvittaessa noin 65 asteista vettä niin että soseesta tulee puuromaista.
Laitetaan sose uunittumaan 80-85 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Uunissa soseeseen muodostuu aromisia makuja.
Uunitettuun soseesen lisätään suola ja voi sekä maitoa niin että soseesta tulee sakeahkoa velliä. Muuta maustamista ei tarvita. Voi maustaakin jos haluaa, mutta silloin menetetään osa uunituksen aikana muodostuneista mauista. Maustamatta paras. Sose laitetaan voideltuun uunivuokaan. Soseen pinnalle voi ripotella korppujauhoa ja voinokareita.
Sose paistetaan uunissa 140-170 asteessa noin 2 tuntia. Kun sose paistuu 170 asteessa ja saa väriä ja alkaa kuplimaan, niin lämpötilan voi aleentaa 140 asteeseen ja näin kupliminen rauhoittuu.
Uunitettu perunasoselaatikko valmistuu noin 6 tunnissa ja se sopii hyvin arkiruoaksi. Ei siis kohtuuttoman hidas, mutta hyvä ja helppo arkiruoka.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?4836315Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.2632317Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi3861978- 1241159
Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."
Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl51084- 291077
- 77902
Olet vieläkin täällä
Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h60884Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel81834- 39764