Jo makkara päivässä terveysriski

lihan haitoista

Liha on syynä moniin eri sairauksiin. Liika lihansyönti aiheuttaa sydän- ja verisuonitautseja, syöpää, diabetesta ja ylipainoa, koska lihassa on paljon terveydelle vaarallista kolesterolia, eläinproteiinia ja kovia rasvoja.

Jo yli 20g lihaa päivässä on terveysriski:

http://www.iltalehti.fi/elintavat/2013030816760924_el.shtml

Aiheesta lisää:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_osio=&p_artikkeli=uut15554
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288543364243.html
http://www.iltalehti.fi/sydan/2012062715764293_sd.shtml

144

3659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No -

      No onpa vaan, kun emme ole sairastuneet. Laitamme liharuokia monta kertaa viikossa ja appivanhempanikin elivät lähes 90-vuotiaiksi. He nauttivat liharuoista ja tekivät ruokansa itse.

      • en koskenut vuosiin

        Samalla siis paljastui, että ne, jotka vieläkin käyttävät lihajalosteita ja makkaroita, elävät epäterveellisesti. Asia onkin oikeastaan itsestäänselvyys tuon laajan yleiseurooppalaisen tutkimuksen jälkeen. Makkaroiden suurkuluttajat siis haluavat hautaan ennenaikaisesti.


      • niin se on
        en koskenut vuosiin kirjoitti:

        Samalla siis paljastui, että ne, jotka vieläkin käyttävät lihajalosteita ja makkaroita, elävät epäterveellisesti. Asia onkin oikeastaan itsestäänselvyys tuon laajan yleiseurooppalaisen tutkimuksen jälkeen. Makkaroiden suurkuluttajat siis haluavat hautaan ennenaikaisesti.

        Ihmisellä on kuitenkin itsesäilytysvaisto, joka sanoo, ettei makkaraa voi syödä, kun se sisältää natriumglutamaattia, josta peräaukon reunat eivät kertakaikkiaan tykkää ja pääkin alkaa särkeä.


      • parempi ilman
        niin se on kirjoitti:

        Ihmisellä on kuitenkin itsesäilytysvaisto, joka sanoo, ettei makkaraa voi syödä, kun se sisältää natriumglutamaattia, josta peräaukon reunat eivät kertakaikkiaan tykkää ja pääkin alkaa särkeä.

        Aivan, en itsekään ole makkaroita juuri maistellut ainakaan kymmeneen vuoteen. Kesällä tulee joskus juhannuksena kokeiltua jotain grillimakkaraa, mutta päänsähän siitä kipeäksi saa. Sitä myös ihmettelen, ostaako joku vielä niitä marinoituja lihoja, joita kaupoissa toisinaan näkee? Ne on kuulemma uitettu jossain lisäaineistetrussa myrkkyliemessä enkä ole koskaan uskaltanut koskeakaan moisiin.


      • 16+9
        parempi ilman kirjoitti:

        Aivan, en itsekään ole makkaroita juuri maistellut ainakaan kymmeneen vuoteen. Kesällä tulee joskus juhannuksena kokeiltua jotain grillimakkaraa, mutta päänsähän siitä kipeäksi saa. Sitä myös ihmettelen, ostaako joku vielä niitä marinoituja lihoja, joita kaupoissa toisinaan näkee? Ne on kuulemma uitettu jossain lisäaineistetrussa myrkkyliemessä enkä ole koskaan uskaltanut koskeakaan moisiin.

        Taitaa se pää tulla kipeäksi Juhannuksena ihan jostain muusta kuin siitä makkarasta.


      • joku kolmas
        16+9 kirjoitti:

        Taitaa se pää tulla kipeäksi Juhannuksena ihan jostain muusta kuin siitä makkarasta.

        totuus on ettän natriumglutamaatti aiheuttaa päänsärkyä, huimausta jne


      • mari ja nadi
        parempi ilman kirjoitti:

        Aivan, en itsekään ole makkaroita juuri maistellut ainakaan kymmeneen vuoteen. Kesällä tulee joskus juhannuksena kokeiltua jotain grillimakkaraa, mutta päänsähän siitä kipeäksi saa. Sitä myös ihmettelen, ostaako joku vielä niitä marinoituja lihoja, joita kaupoissa toisinaan näkee? Ne on kuulemma uitettu jossain lisäaineistetrussa myrkkyliemessä enkä ole koskaan uskaltanut koskeakaan moisiin.

        marinointi poistaa vanhan lihan hajun ja maun
        eli kauppias myy vanhaa tuotetta


      • Mäski-Ukko
        16+9 kirjoitti:

        Taitaa se pää tulla kipeäksi Juhannuksena ihan jostain muusta kuin siitä makkarasta.

        Niih,ei niinkään lihassa eikä makkarassa vaan pitkässä rintaruokinassa.Hik.On nykyihmisen eliniänkasvun salaisuus.


      • Mörkö
        en koskenut vuosiin kirjoitti:

        Samalla siis paljastui, että ne, jotka vieläkin käyttävät lihajalosteita ja makkaroita, elävät epäterveellisesti. Asia onkin oikeastaan itsestäänselvyys tuon laajan yleiseurooppalaisen tutkimuksen jälkeen. Makkaroiden suurkuluttajat siis haluavat hautaan ennenaikaisesti.

        Justiin juu. Terveysfasistit taas asialla. Vaatikaa nyt samalla että naisten pitää pukeutua krinoliiniin tai turnyyriin ja kureliiveihin, miehille korkeat silinterit, hännystakit ja trikoot. Saattaisi vaihteeksi olla kivaa ainaisten farkkujen sijasta.


      • ei salpietaria

        en ymmärrä mitä vouhkaamista lihasta,isäni söi possua ja eli melkein satavuotiaaksi,ei ollut ylipainoinen nautti savlihana söi lampaita.mutta naudat härät lehmät laittoi teurastamolle.olisiko syynä terveeseen elämään possut ja lampaat niissä on terveyttä lisäävää oikeaa rasvaa.itse en syö naudan härän enkä hiehon lihaa vaarallisen elimien ympärille kertyvää rasvaa.syon possua kanaa lammasta,enkä sen takia ole ylipainoinen.pekonia pannulle ja siitä leivälle se on oikeaa ruokaa ja terveellistä.kalaa syön kun sitä jaksaa pyytää varmaan 100-200kg vuodessa en ole koskaan laskenut mutta paras saalis 24kg kerralla.ja suurin hauki 17kg850grammaa.isoja 1.9kg ahvenia 5600g matikoita muikkuja siikoja ym.hyviä on ei salpietaria


      • hyi olkoon sukuanne

        Olette varmasti rumaa sukua, jostakin syystä paljon lihaa syövät ovat sellaisia, ihme paiseitakin tunkee kehosta. Lisäksi eläimet kärsivät takianne, sianpaska haisee keväisin ja syksyisin pitkin laajaa maaseutua, siedättekin kuolla nuorempina tauteihin. Ette välitä mistään mitään, omat makumieltymykset ovat kaikkein tärkeintä, pskoja ihmisiä siis luonteeltaankin, vessat haisee mädälle teidän jälkeen.


      • Ei enää
        niin se on kirjoitti:

        Ihmisellä on kuitenkin itsesäilytysvaisto, joka sanoo, ettei makkaraa voi syödä, kun se sisältää natriumglutamaattia, josta peräaukon reunat eivät kertakaikkiaan tykkää ja pääkin alkaa särkeä.

        Uskon tuohon että peräaukon reunat reagoi ja pääkivutkin tuli siitä suuresta makkara määrästä mitä söin. Olen sittemmin jättänyt lihat ja makkaran syönnit ja noita oireita ei enää ole! En tiennyt asiasta ennenkuin luin tuon viestisi, en osannut yhdistää asiaa huh huh olipa hyvä että lopetin.


      • Eve
        joku kolmas kirjoitti:

        totuus on ettän natriumglutamaatti aiheuttaa päänsärkyä, huimausta jne

        Sitä päänsärkyä aiheutuu sitten sienistä, tomaatista, maidosta ja lähes kaikesta proteiinipitoisesta ruoasta, josta löytyy luontaisesti natriumglutamaattia.


      • Enemmän suolaa!
        niin se on kirjoitti:

        Ihmisellä on kuitenkin itsesäilytysvaisto, joka sanoo, ettei makkaraa voi syödä, kun se sisältää natriumglutamaattia, josta peräaukon reunat eivät kertakaikkiaan tykkää ja pääkin alkaa särkeä.

        Natriumglutamaatti poistettiin, joten suolaa piti lisätä! Näin lihajalosteista ja valmisruoista saatiin entistäkin epäterveellisempiä.

        Ihmiset hössöttävät vain jostain E-koodeista, vaikkei heillä olisi harmainta aavistusta siitä, ovatko aineet todella haitallisia. E-aineitahan on useissa elintarvikkeissa luonnostaan, varsinkin kasviksissa.


      • raakkuna1

        Oikein hyvä avausesitys, joka esittää tutkimustiedon valossa että jo 20g lihaa päivässä on terveysriski. Niin väitän että uuden ajan ihmiskunta tulee kokonaan luopumaan eläinten lihan syömisestä proteiinitarpeen tyydyttäjänä. Ja koulukirjoissamme tullaan mainitsemaan että vielä 2000 luvun alkupuoliskolla ihmiset kasvattivat eläimiä ravinnokseen.

        Soijaproteiini tyydyttää valkuaistarpeemme sekä rakentaa lihaksia ja aivorakennettamme paremmin kuin eläinkunnan proteiini.


      • En syö enää!!!
        niin se on kirjoitti:

        Ihmisellä on kuitenkin itsesäilytysvaisto, joka sanoo, ettei makkaraa voi syödä, kun se sisältää natriumglutamaattia, josta peräaukon reunat eivät kertakaikkiaan tykkää ja pääkin alkaa särkeä.

        Allekirjoitan tuon!!!! Lopetin makkaransyönnin joka oli päivittäistä, senjälkeen loppuivat pari kertaa viikossa oleva kova päänsärky ja peräaukon kutina.. En olisi uskonut, lopetin makkaransyönnin laihduttamisen vuoksi ja parinkuukauden kuluttua huomasin nuo positiiviset asiat.


      • Monipuolinen ruokava
        hyi olkoon sukuanne kirjoitti:

        Olette varmasti rumaa sukua, jostakin syystä paljon lihaa syövät ovat sellaisia, ihme paiseitakin tunkee kehosta. Lisäksi eläimet kärsivät takianne, sianpaska haisee keväisin ja syksyisin pitkin laajaa maaseutua, siedättekin kuolla nuorempina tauteihin. Ette välitä mistään mitään, omat makumieltymykset ovat kaikkein tärkeintä, pskoja ihmisiä siis luonteeltaankin, vessat haisee mädälle teidän jälkeen.

        Veget ne vasta rumia on: ohenevat hiukset, harmaa iho, ylipaino, huonot hampaat...


      • Sitä olet mitä syöt
        Monipuolinen ruokava kirjoitti:

        Veget ne vasta rumia on: ohenevat hiukset, harmaa iho, ylipaino, huonot hampaat...

        Tuo on silkkaa itsepetosta, kuvailit juuri lihansyöjän.
        Olen vegaani ja iItselläni letin paksuus 11 cm ja hiusten pituus 97 cm. Lihansyöjänä hiukset oli 3 kertaa ohuemmat eivätkä kasvaneet edes olkapäille.

        Hiukseni ovat niin upeat että niitä kommentoidaan ja ihaillaan melkein päivittäin niin paljon että olen jo suorastaan kyllästynyt siihen. Miehet tungettelevat riesaksi asti.

        Eikö se nyt järkikin sano että terveellinen kasvisruoka pitää ihmisen hehkeäni ja kauniina. Ei kai kävelevä hautausmaa voi olla mikään hehkeä ilmestys.

        Lihansyöjät ovat vaan katkeria ja kateellisia meille terveyttä hehkuville ja kauniille, seksikkäille ja hoikille ihmisille, ja kun meilläpä on vielä puhdas omatunto. Sepä kismittää lihaa suolistossaan mädättävää ihmistä.


      • kaiken kokenut
        Eve kirjoitti:

        Sitä päänsärkyä aiheutuu sitten sienistä, tomaatista, maidosta ja lähes kaikesta proteiinipitoisesta ruoasta, josta löytyy luontaisesti natriumglutamaattia.

        Totta, sain korvasienistä pienenä pirunmoisen päänsäryn, kun äiti paistoi ne voissa ryöppäämättä. Ihan kylmä hiki kirposi otsaan.


    • joopajoo2

      Niin no jos joku nyt sitten haluaa uskoa kaiken maailman tutkimuksia, joita esitellään roskalehdissä niin uskokoot sitten.

      Minä osaan ajatella omilla aivoillani, enkä usko vittuakaan mitä meille telkkarista ja lehdistä syötetään. Ottakaa itse selvää, jos mielenkiintoa riittää. Ei tarvitse olla sokea yhteiskunnan lammas, joka uskoo kaiken.

      Säälittävää.

      • Mc Tuomio

        Niimpä. HK ja muut suoltaa.. Ei tarvi uskoa ei.. Syökää paskaa..


      • Muka äitien tekemää
        Mc Tuomio kirjoitti:

        Niimpä. HK ja muut suoltaa.. Ei tarvi uskoa ei.. Syökää paskaa..

        Aivan. Kuka uskoo ja ketä? Mainosten orjat!


    • pHWmCx

      Taas joku sairas terveysterroristi pelottelee väkeä. Kummallista etä noita kieroutuneita tyyppejä riittää jatkuvasti.

      • asdfgqeeq

        Näin on, eihän täällä saa kohta syödä mitään kun kaikki lopulta johtaa KUOLEMAAN


      • valitettavaa

        Se on tämä Luterilainen kulttuuri. Aina ollaan matkalla kohti kadotusta perskarvat liekeissä.


      • Tuleva orpo
        asdfgqeeq kirjoitti:

        Näin on, eihän täällä saa kohta syödä mitään kun kaikki lopulta johtaa KUOLEMAAN

        Sehän tässä pelottaakin että kuolema tulee. Kaksikymppisenä ei sellainen tullut edes mieleen eikä usein vielä kolmikymppisenäkään. Nyt kun kuusikymppiä lähestyy ja kavereita kuolee kuka mistäkin syystä, kuolemaa alkaa miettiä vaikka olen elämäni kunnossa päivittäisestä lihansyönnistä huolimatta. Jos ei yllätyksiä tule, esim. syöpä tai joku muu vastaava sairaus, uskon eläväni vielä ainakin parikymmentä vuotta.


      • yli kuuskymppinen
        Tuleva orpo kirjoitti:

        Sehän tässä pelottaakin että kuolema tulee. Kaksikymppisenä ei sellainen tullut edes mieleen eikä usein vielä kolmikymppisenäkään. Nyt kun kuusikymppiä lähestyy ja kavereita kuolee kuka mistäkin syystä, kuolemaa alkaa miettiä vaikka olen elämäni kunnossa päivittäisestä lihansyönnistä huolimatta. Jos ei yllätyksiä tule, esim. syöpä tai joku muu vastaava sairaus, uskon eläväni vielä ainakin parikymmentä vuotta.

        Täytyy syntyä uudesti ylhäältä sillä Noutaja voi kuitenkin tulla yllättäen, kannattaa antaa elämänsä Jeesukselle niin senjälkeen on sama milloin noutaja tulee koska taivasosuus on turvattu. Tämä maanpäällinen elämä on vain välivaihde jonka aikana pitää tehdä ratkaisu eli valita kadotus tai ikuinen elämä. Kukaan ei mene taivaaseen omin avuin vaikka olisi kuinka hyvä ihminen, vaan Jeesus on tunnustettava Herrakseen ja synnit saatava anteeksi.. Kuolemanpelkokin poistuu täysin uskoontulon jälkeen, saa syödä lihaakin niin paljon kuin napa vetää. Ja se rauha minkä sydämessään tuntee uskoontulon jälkeen, se on sanoin kuvaamattoman ihana tunne.


      • asdfgqeeq kirjoitti:

        Näin on, eihän täällä saa kohta syödä mitään kun kaikki lopulta johtaa KUOLEMAAN

        Taika uskosten höpinöitä


      • höpönöpö
        asdfgqeeq kirjoitti:

        Näin on, eihän täällä saa kohta syödä mitään kun kaikki lopulta johtaa KUOLEMAAN

        Ja se syömättämyyshän varsinkin päättyy kuolemaan. Yksi makkara sillöin tällöin tuskin aiheuttaa kuolemia - jos näin olisi niin puolet maailman kansoista olisivat kannttu vei ja maailman kestokyky olisi parempi. Syö siis makkaraa ja maailma pelastuu!


    • uskomatonmies100

      Uskovainen vain elävinään ikuisesti...

      Onneksi ei tarvitse elää ikuisesti! Makkaraa, kinkkua, salamia, savukalaa pöytään vaan, kyllä kelpaa elää tämä ainoa elämä näin eikä kuvitella mitään kuvitelmia miten pysyisi ikuisesti hengissä!

      • Makkarat kourassa

        Helvetissä tavataan? :)


      • Kevennä molempia

        Kehtaatko kertoa paino- / pituussuhteesi. Raskas ruokavalio tekee raskaan ihmisen, sekä fyysisesti että ajatuksiltaan. Kukaan ei elä täällä ikuisesti, mutta toiset elävät kevyemmin ja terveemmin.


      • pääsi on ilmapallo
        Kevennä molempia kirjoitti:

        Kehtaatko kertoa paino- / pituussuhteesi. Raskas ruokavalio tekee raskaan ihmisen, sekä fyysisesti että ajatuksiltaan. Kukaan ei elä täällä ikuisesti, mutta toiset elävät kevyemmin ja terveemmin.

        Miten tuo liittyy painoon, että syö normaalisti?


      • Laihliini
        Kevennä molempia kirjoitti:

        Kehtaatko kertoa paino- / pituussuhteesi. Raskas ruokavalio tekee raskaan ihmisen, sekä fyysisesti että ajatuksiltaan. Kukaan ei elä täällä ikuisesti, mutta toiset elävät kevyemmin ja terveemmin.

        Viddu. Jos ikäni läskiä ja makkaraa mahan täydeltä vetäny. niin kovin raskas en mie ainakaan ole. Panettelua koko homma.


    • Missähän se syy...

      Syö lihaeineksiä paljon kossua raksahommia ei liikuntaa kouluttamaton yksinäinen mies = kuolee nuorempana.

      vs.

      Kasvisruokaa liikuntaa akateeminen koulutus ihmissuhteita nainen = elää pitempään.

      • jkloiu76

        jos mun pitäis syödä kokoajan kasvisruokaa,hommata akateeminen tutkinto ja vielä ottaa nainenkin saman katon alle. niin valitsen kyllä sen lyhyemmän elämän.
        tiedättekö mikä on sula mahdottomuus?
        että kasvis ravintolasta kuluu iloinen naurun remakka.


      • öööps
        jkloiu76 kirjoitti:

        jos mun pitäis syödä kokoajan kasvisruokaa,hommata akateeminen tutkinto ja vielä ottaa nainenkin saman katon alle. niin valitsen kyllä sen lyhyemmän elämän.
        tiedättekö mikä on sula mahdottomuus?
        että kasvis ravintolasta kuluu iloinen naurun remakka.

        Teurastamolta kuuluu varmaan isompi naurunremakka. Ehkä väkivalta tekee jotkut ihmiset onnelliseksi ja saa nauramaan, mutta itse en kuulu heihin.


    • niimpä niin

      Kuinka puhdasta ruokaa te luulette syövänne ,vaikka söisitte pelkkiä kasviksia?
      Näkisittepä sen myrkky määrän mitä niihin ruiskutetaan kasvun aikana! Tuonti kasviksiin etenkin.
      Syökää vain itse kasvatettua keitettyä persiljaa niin hyvä tulee :)

      Kohtuudella kaikkea,siinä se on! Atrian punainen on hyvää!

    • lähtö tulee

      Viikatemies tulee jos jotakin syö tai juo se on yks mikä on varma.

      • 1+17

        Itte lopetin syömisen 3vuotta sitten, ihan siitä syystä kun on joutunut medoissa lukemaan että ihan sama mitä suuhunsa laittaa jotakin tappavaa niissä sitten aina on. Vähän alkaa olemaan jo nälkä. Jokohan ne sitten pian keksisivät jotain mikä ei tappaisi kun sen suuhunsa laittaa.


      • lenkkiäjakossua
        1+17 kirjoitti:

        Itte lopetin syömisen 3vuotta sitten, ihan siitä syystä kun on joutunut medoissa lukemaan että ihan sama mitä suuhunsa laittaa jotakin tappavaa niissä sitten aina on. Vähän alkaa olemaan jo nälkä. Jokohan ne sitten pian keksisivät jotain mikä ei tappaisi kun sen suuhunsa laittaa.

        On keksitty jo! Silmänruoka ei tapa! Jos sillä saa mahansa täyteen..
        Monihan kehuu syövänsä "silmillään"..
        Eikä tartte käydä "äkistämässäkään". Maha tyhjenee kerta pierasulla..


      • 20+17
        1+17 kirjoitti:

        Itte lopetin syömisen 3vuotta sitten, ihan siitä syystä kun on joutunut medoissa lukemaan että ihan sama mitä suuhunsa laittaa jotakin tappavaa niissä sitten aina on. Vähän alkaa olemaan jo nälkä. Jokohan ne sitten pian keksisivät jotain mikä ei tappaisi kun sen suuhunsa laittaa.

        Minä lopetin hengittämisen kun sanottiin että ilmassakin on kaikkia myrkkyjä. Olen ollut vasta kaksi viikkoa hengittämättä, toivottavasti ei tullut tämä muutos liian myöhään, ehdinhän jo hengittää niin monen monta vuotta.


    • Totuus

      Ihan hyvä asia vaan, että ihmiset kuolevat nopeammin. Ei tarvitse maksaa niin paljoa eläkettä.

      Mikä ruoka sitten on terveellistä? Kaikissa on jotain epäterveellistä.

      Tämäkin tutkimus taitaa olla hedelmä ja vihanneskasvattajien rahoittama.

    • Hämmästynyt

      Ihme pelle, tämänkin kirjoittaja. Otsikkokin päin helvettiä. Nykyisin makkara on juuri sitä jauhemössöä eikä lihaa kuin muutamia prosentteja elintarvikeaineineen.

    • yy.

      En syö makkaroita , en sen lihan vuoksi vaan e lisäaideiden vuoksi

      jos teen lihakastiketta syön vain yhden lihapalan lihapullankokoinen .
      loput pakkaseen tai jääkaappiin

    • Wilhem666

      nami nami, täällä on juuri tulossa chili-sulatejuusto makkaraa

    • kyllä+

      Runkkauksesta lähtee näkö.

    • ameriikanläskiä

      Mihinkäs unohtu se karppaaminen?
      Terveys guru Antti Heikkilähän syö vaan eläinrasvoja ja punaista lihaa ja voi hyvin!
      Leipääkään ei voi syödä, kun siinä on hiilareita,kahvi on kamalaa myrkkyä, samoin kunnon nisuleeta,sokeriin ei saa koskea... Hei sitä tummaa suklaata,sehän tais olakkin sitä terveellistä...

      Mitä jatkossa syötäisiin,saippuanmakuista avokaadoa..? :D ja päälle oliviiöljy huikka xO

      • seurannut

        Muoti on jo vaaaiiihtunut.


      • Qqppii

        Aika harmaa naama karppaajilla on verrattuna kasvissyöjiin.

        Karppaajat ovat ensin tuhonneet kroppansa, ulkonäkönsä ja terveytensä sekaruoalla ja sitten yrittävät lihanhimossaan tuollaista lihadiettiä pelastaakseen terveytensä.

        Kasvissyöjillä nuo elintasosairaudet ja ylipaino jäävät ylipäätään tulematta niin sitten ei tarvitse kaikenmaailman humputusdieteillä yrittää säilyttää terveyttään.


    • Lihatta

      Kesälllä tulee grillattua paljon, joskus harvemmin makkaroita ja silloin vain lihaisisa. Pääasiassa kalaa, varsinkin silakkaa ja siihen ovat lapsetkin tottuneet. Muuten olen jättänyt punaisen lihan jokseenkin pois, eikä tee mielikään ja pystyssä
      olen ja kohta 75v.

    • Kohtuullisuus kaikes

      Makkara ja kokoliha ovat kaksi eri asiaa. Molempia syön tosi vähän, voisin helposti olla kasvissyöjä. Lihaa syödään proteiinin tarpeen tyydyttämiseksi, makkaroissa sitä ravintoainetta ei olle ollenkaan.

      Proteiinitarpeen voi tyydyttää myös monella muulla vaihtoehdolla, jotka ovat helpommin sulavia ja liukenevampia kuin liha, joka jättää paljon turhaa mössöä suolen mutkaan. Ja se on se paha juttu, joka aiheuttaa sairautta, vikaa ja vaivaa.

      • Älä höpötä

        Missäs tämä on tutkittu, että " jättää paljon turhaa mössöä suolen mutkaan"?


      • jklsdfjljsldfjlsf

        "liha, joka jättää paljon turhaa mössöä suolen mutkaan"

        Jospa nyt pysyttäytyisit totuudessa ja jättäisit tämän skeidan kirjoittamisen.
        Kyllä ne ruoka-aineet mitä suoleen menee sieltä myös tulevat pois eikä jätä mitään mössä putkeen.

        Mistä näitä aivopieruja porukalle oikein tulee, kirjoitetaan kun asiantuntijat vaikka ei tiedetä asioista mitään saatu puhutaan suornaista p--a..skaa


      • Tiedä, luulet vähemm
        jklsdfjljsldfjlsf kirjoitti:

        "liha, joka jättää paljon turhaa mössöä suolen mutkaan"

        Jospa nyt pysyttäytyisit totuudessa ja jättäisit tämän skeidan kirjoittamisen.
        Kyllä ne ruoka-aineet mitä suoleen menee sieltä myös tulevat pois eikä jätä mitään mössä putkeen.

        Mistä näitä aivopieruja porukalle oikein tulee, kirjoitetaan kun asiantuntijat vaikka ei tiedetä asioista mitään saatu puhutaan suornaista p--a..skaa

        Ihan samalla lailla kuin kaikki liian puhtaat, valkoiseksi jalostetut esim. vehnäjauhot, joissa ei ole enää mitään kuituista, jää kiinni suolen seinämiin, jos ihminen ei mätä mahaansa mitään muuta kuin turhaketta. Liha on myös huonosti sulavaa, jonka jäteaine-% on suuri ja paljon syötynä jäteaine kasaantuu, minnekäs muualle ...

        Suolen seinämissä kiinni oleva jätemössö estää kaikkien oikeitten ravintoaineitten, jos niitä ymmärtäisi poskeensa pistää, imeytymisen sinne, missä niitä tarvittaisiin, solutasolle asti. Kun näin ei tapahdu, sinä sairastut vuorenvarmasti.

        Ota itse selvää asioista, ennen kuin lässytät luulojasi yleisellä foorumilla. Mikäs aivopieru toi sun viimeinen kappale on?


      • happyvegan
        jklsdfjljsldfjlsf kirjoitti:

        "liha, joka jättää paljon turhaa mössöä suolen mutkaan"

        Jospa nyt pysyttäytyisit totuudessa ja jättäisit tämän skeidan kirjoittamisen.
        Kyllä ne ruoka-aineet mitä suoleen menee sieltä myös tulevat pois eikä jätä mitään mössä putkeen.

        Mistä näitä aivopieruja porukalle oikein tulee, kirjoitetaan kun asiantuntijat vaikka ei tiedetä asioista mitään saatu puhutaan suornaista p--a..skaa

        Totta kai liha jää suoleen muhimaan, ihmisen paksusuoli on pidempi kuin esim. leijonan joka on oikeasti lihansyöjä.

        Sielläpän muhitat bakteeripitoista massaa suolessasi. onnea sulle. olet kävelevä hautausmaa.


      • sadfgdffs
        happyvegan kirjoitti:

        Totta kai liha jää suoleen muhimaan, ihmisen paksusuoli on pidempi kuin esim. leijonan joka on oikeasti lihansyöjä.

        Sielläpän muhitat bakteeripitoista massaa suolessasi. onnea sulle. olet kävelevä hautausmaa.

        Nyt turpa kiinni, tai syön sinun herkullisen kasvisperseesi.


      • happyvegan
        sadfgdffs kirjoitti:

        Nyt turpa kiinni, tai syön sinun herkullisen kasvisperseesi.

        Joo en epäile yhtään etteikö ihmislihakin teille sadisteille kelpaisi.

        Taidan testamentata kroppani teidän syötäväksenne.

        Joko kuola valuu suusta, silmät pullistuu mielenvikaisena tappamisvimmasta, aivot käryää kidutuksen innosta?

        Grillistä ihmislihaa, sekö on kesäfantasiasi?


    • litinälotinapotina

      Kuulemma kasvissyöjätkin kuolevat. Ja maratoonarit, niin... ja papitkin kuolevat, ja lääkärit....voi hirveetä !

    • jokotaasnäitä

      Hiiuli hei, olen syönyt ja tulen syömään makkaraa. Moni pilaa keuhkonsa
      tupakilla, joku viinalla maksansa paskaksi. Jokainen tekee valintansa kuitenkin itse.

      Taitaa kuitenkin viina olla, se suurin terveyshaitta suomalaisilla, joten kyllä
      makkaransyönnillä on pieni riski tuohon verrattuna.

      Voi jopa jäädä auton alle ja kuolla kupsahtaa siltä seisomalta.

    • kaikkionvaarallista

      Eikö siinä silakassa ollut sitä elohopeaa ,jota ei suositeltu syötäväksi lapsille ja nuorille???
      Vanhempi väki voi sitä kerätä itseensä ,kun lapset on jo hankittu.

    • Sika

      Syökää kalaa! Syökää kalaa!

    • Olen aina luullut kuolevani viinaan tai röökiin, mutta nyt selvisi, että kuolenkin makkaraan. Järkytykseni on kauhea. Onko jossain tarjolla kriisiapua?

      • tuntuisi loogiselta

        Ehkä Marttaliitto voisi auttaa? Siellä varmasti ymmärretään nakin päälle.


      • tuntuisi loogiselta kirjoitti:

        Ehkä Marttaliitto voisi auttaa? Siellä varmasti ymmärretään nakin päälle.

        Kiitti! Soitan sinne pikimmiten.


      • mitäsmemartat
        tuntuisi loogiselta kirjoitti:

        Ehkä Marttaliitto voisi auttaa? Siellä varmasti ymmärretään nakin päälle.

        xD


    • Vai niin...

      On se elämä vaarallista. Elämässä törmää niin useasti epäterveellisiin asioihin, ettei niitä koskaan saada kaikkia selville. Turha stressata jostain makkarasta tai pekonista. Taas joku ituhippi saa hyvän syyn mussuttaa kasvisruoan terveellisyydestä.

      • Minun italialainen

        kurssikaverini, reilu parikymppinen nainen kuoli anorexiaan muutamassa vuodessa. Sääli oikeasti kaunista ja mukavaa tyttöä eikä mikään auttanut.


    • veganismin puolesta

      Kasvisruokavalioon siirtyminen on hyvä niin eläinten, ihmisten kuin ympäristön kannalta. Nykyinen lihan tehotuotanto on paitsi haitallista ihmisen terveydelle, se myös aiheuttaa eläimille suunnatonta kärsimystä ja on ekologisesti täysin kestämätöntä.

      Kasviproteiinin tuottamiseen kuluu paljon vähemmän maa-alaa, vettä ja fossiilisia polttoaineita kuin eläinproteiinin. Kaupoista saa paljon terveellisiä kasviproteiineja sisältäviä tuotteita, kuten soijaa, papuja, siemeniä ja linssejä.

      Vegaaniliiton tietoisku Kolme syytä kasvissyönnille:
      http://www.vegaaniliitto.fi/kolme.html

      • mieluummin...

        70 vuotta leijonana kuin 75 vuotta lampaana!


      • helppo sanoa
        mieluummin... kirjoitti:

        70 vuotta leijonana kuin 75 vuotta lampaana!

        kunnes on se tilanne, että sydän alkaa reistailemaan, nivelet paukkuu, syöpä alkaa kalvamaan tai keuhkot on niin sökönä, että hengittäminen sattuu. Mutta, enjoy niin kauan kun pysyt suht terveenä!


      • hysteriaa
        helppo sanoa kirjoitti:

        kunnes on se tilanne, että sydän alkaa reistailemaan, nivelet paukkuu, syöpä alkaa kalvamaan tai keuhkot on niin sökönä, että hengittäminen sattuu. Mutta, enjoy niin kauan kun pysyt suht terveenä!

        Kyllä se syöpä osaa tulla ihmiseen ilman makkaraakin..
        Älytöntä alkaa hirveää haloota pitään yhdestä ruoka-aineesta, kun ihminen mättää itseensä kaikenlaista suunkautta iho hygieniatuotteiden kautta,hiusvärit ,vaatteiden kemikaalit, kodin elektroniikka ym,ym, joista ei kuvitellakkaan saavan mitään "haitallista" joiden kanssa eletään lähes jatkuvasti...
        Kukaan ei tiedä näiden mömmöjen yhteisvaikutuksista mitään!
        Se paljolti onnen kauppaa,mitä tulee kunhan kohtuudella elää.


      • happyvegan

        Täysin kaiken kattava teksti. Taitaa olla henkisesti sairaille ja sadistisille lihasyöjille liikaa tällainen teksti.


      • hkjsdfklösjgdfö
        happyvegan kirjoitti:

        Täysin kaiken kattava teksti. Taitaa olla henkisesti sairaille ja sadistisille lihasyöjille liikaa tällainen teksti.

        Sadistisia ollaan, kyllä. Ihan oikeasti, söisin ihmisenkin. Etenkin sinunkaltaisesi nipottaja maistuisi sunnuntailounaaksi.


    • chemistry background

      Kyse oli siis prosessoidusta lihasta, pettymykseksi kasvissyöjille. Na-glutamaatti, jota syytellään on prosessoitujen lihatuotteiden säilöntäaine, jota käytetään myös hillojen säilöntäaineena jne. Japanilaiset, jotka ovat pitkäikäisiä, käyttävät natriumglutamaattia yleisesti mausteena. Lähes kaikki natriumsuolat ovat haitallisia liiallisina annoksina, kuten ruokasuola (NaCl = natriumkloridi).

      • lihasta sairaaksi

        Terveydelle ei ole haitallista vain natriumglutamaatti, vaan myös lihan kolesteroli, eläinproteiini ja tyydyttyneet rasvat. Nykyään sydän- ja verisuonitaudit ovat epidemia,
        mihin on vaikuttanut paljon lihan kulutuksen kasvu.


    • dr doktor

      Niin! Uusimman tutkimuksen mukaan 100% lihaa syövistä ihmisistä kuolee!

    • sama*****eripaketiss

      Eiköhän se taida natriumnitriitti olla sieltä pahimmasta päästä makkarassa ja myös
      kokolihavalmisteissa..
      Vilkaiskaapa vaikka rainbow karjalanpaistilihaa,löysin siitä kerran 9 eri lisäainetta..
      Että se siitä tuoreliha tuotteesta..

      • eiikinäenää

        no joo...rainbow on mitä on... ostin kesällä porsaanfilepihvin ja siitä ei kyllä ottanut selvää oliko se kanaa vaisikaa... aloimmekin nimittää rainbown-tuotteita sika-kanaksi.... oli ainoa kerta kun sitä merkkiä ostimme... ei ikinä enää... sitäpaitsi se oli naturel, eli ilman marinadia ja silti siitä ei ottanut selvää mikä se oli.


    • Lihankin syöjä

      Kasvissyöjän propagandaa.On kysymys jalostuksen mahdollisesti aiheuttamista muutoksista ja lisäaineista.
      Mutat tietenkin ruokavalion on oltava monipuolinen. Ihminen on evoluution myötä kaikkiruokainen.

    • herkkulihaa

      Varmaan joitakin kasvis syöjiä nyt veetuttaa kun saavat pelkkiä kasvin juuria järsiä ja mahaa kipristellä....kyllä niin menee ettei kunnon lihaa voita mikään...oli se missä muodossa vaan..

    • juu sano.....

      Ruottalaiset tiedemiehet on tutkinu ja saanutkin selville jos syö lihaa tai kasviksia niin kuolee jokatapauksessa jonakin päivänä.
      En tiä perkele pitäskö lopettaa syöminen ja vaan juoda jos niin pysyis hengissä.

    • lihan syöjä

      aina joku tutkii ja syynää ja ei saisi syödä sitä eikä tätä!minä ainakin syön lihaa tästä eteenpäinkin!kumminkin tässä joka päivä ollaan lähempänä viimeistä kynnystä syödään tai juodaan mitä tahansa!!

    • meatti

      Taidanpa tässä syödä muutaman lenkkimakkaran iltapalaksi. Ja pari koria olutta päälle. Hip hei.

    • uraani halkeaa

      Ihan sama mitä syötte niin kuolette. Ja syöpäriski on korkea jo miltei kaikissa mahdollisissa elintarvikkeissa, kiitos tämän ah niin vaarattoman ja ihanan ydinvoiman.

      • Ydinvoimalla ei

        kyllä ole mitään tekemistä tämän asian kanssa ainakaan Suomessa. Tilastomatematiikan avulla ehkä mutta oikeassa elämässä riski on nolla.


      • eipä ole joo
        Ydinvoimalla ei kirjoitti:

        kyllä ole mitään tekemistä tämän asian kanssa ainakaan Suomessa. Tilastomatematiikan avulla ehkä mutta oikeassa elämässä riski on nolla.

        SInähän sen varmasti tiedät, aivopesty pelle...


      • ihmiset!

        Kyllä Ydinvoimalasta tulee säteilyä koko ajan, siis Tjernobyl Se leviää ympäri maailmaa samoin kuin muistakin haaveriydinvoimalaoista. Eivät keksi keinoja säteilyn lopettamiseksi, tai maksaa liian paljon. Näistä puhutaan liian vähän julkisesti.


    • Kohtuudella vain

      Heh. Rauhaa kaikille taas kerran. Jaan oman kokemukseni tähän. Olen ollut paataunut lihansyöjä aina ja kärsinyt mitä oudoimmista vaivoista. Makkara oli herkkuani. Puhtaassa riistassa ei mitään vikaa varmaan. Tehotuotanto on se joka minua vaivasi ja eläinten olosuhteet. Reilu vuosi sitten ryhdyin syömään kasvivoittoista ravintoa. Vaivat hävisivät ja olen voinut paremmin ja energisemmin kuin koskaan. Oloni on iloinen ja virtaa riittää koko päiväksi eikä tule väsymystä kuten ennen. Syön edelleen vähän kananmunaa ja harvoin jotain kalaa. Kasvisten kaa täytyy vaan olla tarkkana mistä ne tulee. GMO on paskaa ja aiheuttaa vaan lisää ongelmia varmasti. Eli kaiken maailman geenimanipulointi pitäisi kieltää, koska sen vaikutuksia sukupolvientaakse ei edes tunneta vielä. Eläimillä aiheuttanut mutaatiota yms. Summa summarum! Kohtuudella kaikkea ja kaiken maailman tehotuotanto pitäisi kieltää ja lähiruoka kunniaan joka samalla pelastaa kansantalouttakin. Syökää mistä tykkäätte ja eläkää kuten haluatte. Kukin tamppaa tyylillään. Minä näin. ;)

      • sallaattiako

        Geenimuunneltu ruoka on jo suomessa ja sitä soijaa taitaa olla joka paikassa lisättynä..
        Aina kun ostat ulkolaista, et tiedä mitä se on,oli se lihaa tai kasviksia..
        Läytyihän niistä ikean suklaakauistakin suolistobakteereja,saksalaisesta maidosta löytyi jotain myrkkyä,joka oli tullut saastuneesata rehusta eläimiin ja sitten maitoon..
        Tätä luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkästi... johan se nähtii tuon "hebab" homman kanssa, että kaikenlaista työnnetään elintarvikkeisiin kertomatta...
        Joten eiköhän se geenimuunnelturuokakin ole jo meidän pöydässä tietämättätämme... niin sairaaksi on rahan ahneus mennyt..


    • carnivores

      Juu juu että oikein tutkimus taas ja vaihteeks semmonen missei ole tieteellistä pohjaa eikä kliinistä tutkimusta vaan olettamuksia... kyllä se vaan niin on että vilja aiheuttaa virtsakiviä ja suolitukoksia hiilarit aiheuttaa väsymystä ja verisuonitauteja ja tulehduksia rehut pierettää juurekset vituttaa pottu maistuu pa..alta... ihminen on lihan syöjä väitti "lääketieteilijät" mitä tahansa jos verrataan oikeisiin tutkimuksiin joissa on tutkittu ihmisen ravintoa kautta aikain niin kyllä se on liha marjat kala pähkinät ym ym

      • todelliset syyt

        Ainahan näillä "tutkimuksilla" on jokin kulutustottumuksia ohjaileva päämäärä, nyt ilmeisesti halutaan vähentää lihansyöntiä. Syynä luultavasti se että liha alkaa olemaan aika kiven alla, kaikki sen ovat varmasti jo hinnoista ja valikoimista huomanneet, ja siitä että nykyään lihana myydään kaikkea pilaantunutta, väärennettyä ja tehotuotettua paskaa.


    • Viljo-setä

      Rupes tekemään kyrsää mieli! Ei kun paketti esille ja pari bisseä kyytipojaksi.

    • ei maistu

      Ei lihaa enää koskaan. Olen ollut nyt 3 vuotta jo ilman lihaa ja hyvin pärjää.

    • kalakoukkuun

      Miksi ihmeessä Suomessa tuetaan lihan tuotantoa miljardeilla euroilla(EUtukiaiset) kun se on niin haitallista ihmisten terveydelle. Ja miksi kalastus , kalanjalostus ei saa tukiaisia vaikka kalaruuat ovat ihmiselle terveellisiä.

      • parempiin suihin

        Lihapuolella on ilmeisesti enemmän välikäsiä ja hyvävelitoimintaa.


    • Kyllä on käsittämätöntä että jo syömisestäkin tehdään ongelma,no sitähän
      se luterilaisuus opettaa,että syödessäkin pitää kärsiä ja tuntea huonoa omaatuntoa.Ihminen on lihansyöjä.Hallituskin on huolissaan kun ihminen
      elää niin vanhaksi,että eläkeikää pitäisi nostaa.Eikö pitäisi kannustaa syömään
      epäterveellisesti,niin ei tulisi eläkepommia ja eläkeyhtiöiden suosittelema
      elinaika 6-12 kk eläkkeelle jäämisestä toteutuisi ja loput rahat menisi osakkeenomistajille.Who wants to live forever.Älkää tunteko huonoa omaatuntoa
      siitä että naapuri syö makkaraa ja lihaa koska ihmisen elinaika on rajallinen niin
      jokainen nauttikoon siitä itse.ps ei ne itujen ja leseiden syöjätkään elä ikuisesti.

    • 8jjfnsfwef

      Höpön löpön.
      Ei tarvi tänne liharuokiin tulla tollasta paskaa kirjoittelemaan.
      Jokainen uskoo siihen mihin haluaa.

      Mä olen ikäni syöny liharuokia ja olen terve kuin pukki.

      Paljon pahempaa terveysriskiä ihmisille on nämä p...a..sk..a kirjoitukset ja valheet mitä jotkut kasviaivot tänne kirjoittaa.

      On se helvetin kuustoista kun Suoli24.fi jaksaa olla täynnä tälläisiä lihan haitoista paasaavia turhakkeja.. ampukaa ittenne niin pääsee muut tälläisestä terveyshaitasta eroon.

    • näin se vaan on

      Aika tietämätöntä on porukka.

      Kotimaiset kuin kansanvälisetkin tutkimukset ovat osoittaneet runsaan lihansyönnin ja syövän yhteyden eli aivan faktasta on kyse.

      Erityisesti punainen liha, eli esimerkiksi naudan, sian ja lampaanliha, lisää syöpäriskiä. Lihavalmisteissa, kuten makkaroissa ja leikkelelihoissa, riski on vieläkin suurempi niiden valmistuksen aiheuttamien haitallisten hiilivetyjen vuoksi.

      Suomen syöpäjärjestöiltä on tullut tämä varoitus, eikä mitään ip-lehtien keksimää höpöä.

      Keskeistä tässä on lihan määrä. Lihansyöntihän on lisääntynyt valtavasti. Kun ennen vanhaan taas lihaa ja leikkeileitä syötiin paljon vähemmän. Ja sitten tietysti laatu: punainen liha ja säilöntäaineita sisältävät makkarat ovat pahimmasta päästä, lisäksi punaisen lihan grillaaminen ja etenkin palaminen grillatessa lisää syöpäriskiä.

      Lihaa kannattaa siis syödä harvemmin, kerralla pienempiä määriä ja parempaa laatua ja opetella grillaamaan niin ettei polta lihaa.

      • karppaaja123

        Nuo syöpäjärjestöt ovat kyllä ihan väärä paikka hakea tietoa syövästä ja sen syistä. Syöpäjärjestöt ovat lääketehtaiden järjestöjä ja heille koko syöpä on pelkkää bisnestä. Heitä ei kiinnosta syöpäpotilaiden parantaminen, vaan raha.

        Oikein ravittu luomuliha on todellista terveysruokaa. Tällaisen lihan syönti ei altista millekkään syöville. Makkarat ovatkin sitten asia erikseen, ne sisältävät lisäainetta nimeltä E250, joka aiheuttaa syöpää: http://www.ttl.fi/ova/natnit.html

        Mites ne hiilihydraatit sitten? Syöpäsoluhan tarvitsee nimenomaan sokeria, kuten hiilihydraatteja, kasvaakseen.


    • jaa?

      Jos syöt kuolet jos et syö kuolet.

    • Kalkaros-fani

      Mutta sitten sanotaan että lihassa on paljon proteiiniä ja kaikkee hyviä aineita joita ihminen tarvii? Ja minusta tuntuu että luomuliha ei aiheuttaisi mitään.

      • porinatpois

        Punainen liha on todella huonosti sulavaa, eli välttäkää suuria määriä. Tehkää kasviskeittoa, jossa proteiinia sisältäviä papuja. Kaikenlaiset yrtit toimivat makujen antajina. Opetelkaa käsittelemään papuja oikein. Jotkut pitää liottaa yön (kikherne) yli ja joitakin ei ollenkaan (linssi). Paketissa ohje, miten tehdä. Kidney käy hyvin kylmänä salaatin joukkoon tai sitten sellaisenaan. Tarkisttakaapa proteiiniarvo verrattuna lihaan, niin yllätytte. Hyvän mauan antaa öljy, viinietikka, vesi, ja mausteseos. joskus vain sitruunamehutilkka riittää.


    • ffffffffffffffffffff

      taas hullut veget suoltavat tätä pas-kaa

      ihminen on tosiaankin sitä mitä syö....

      jos syö vihanneksia,silloin on täys vihannes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • =porsas

        Porsas


    • .......

      Hmmmm.eköhän noihin sairauksiin ole syynä ylenpalttinen liika mättöminen eli liika syöminen ennemmin kuin makkara/liha

    • Aloittajan kommentti että Liha on syynä moniin sairauksiin ei ole täysin totta. Ei kaikki liha ole. Tietysti makkara ja rasvainen porsaanliha on mutta käsittääkseni ei kana eikä oikein naudanlihakaan.

    • Maistuis varmaan sul

      Oih, kyllä iski lihanhimo, kun katsoin tuota suklaasilmäistä miestä lihavartaineen. Aih, voisi tuo señor tulla kabanossiaan tarjoamaan ihan milloin vain. Ah...

    • KALLE KELLO

      Kuka ihan oikeasti uskoo noihin? Melkeinpä päivittäin ip-lehdissä revitellään, milloin mikin on vaarallista ja niihin kuolee (kukaan ei sitten muuten kuolekaan). No saapahan näistäkin toimittajat jutunjuurta viikoksi pariksi. Sitten aletaan paasaamaan, ettei se olekaan vaarallista "oikein" käytettynä (mm suola, kanamunat). Haluaisinpa oikeasti nähdä nämä "tutkijat" ja mitä he itse syövät. Jättäkää mieluummin lehdet ostamatta tai tilaamatta ja syökää, eläkää ja olkaa niin kuin parhaimmalta tuntuu ja nuo älyttömyydet voi jättää aivan omaan arvoonsa. Näitäkin ruokakaheleita on ihan riittämiin, jotka uskoo moiseen paskanjauhantaan

    • elinah^^

      jos sitä rupee ajattelemaan asiaa noin niin eihän sitä mitään saa syödä
      kaikki ovat jollain tapaa terveydelle haitaksi.

    • juntti aho

      Kun syöpi lunta ja juopi vettä piälle,,ni eepä hause paska pahalle.

    • Makkarassa on kylläkin vaarallisinta jauhot. Jauhot ei ole lihaa.

    • Järki hoi

      Onkohan Kiinassakin peloteltu lihan syönnistä, kun yli tuhat sikaa on löytynyt joesta?????
      Kohtuus kaikessa, niin hyvin menee,kun syö kaikenlaista, menee siinä jotain terveellistäkin mukana ja tupakan päälle vetäsee oikein "keikkoselkänaurut" niin tulee se ikäkin pidennettyä samalla.

      • 7+12prossaa

        joopa joo... aattelin tässä ostaa lihamyllyn...sellasen paremman sorttisen ja jauhaa itse paistista sen jauhelihan nii ei ole mitää jäteitä ja rasvoja sekaan sullottu... tämän lihakohun syystä varmaan on ilmestynyt 'paistijauhelihan' tuoteselosteeseen sellainenkin kohta jotta sisältää12 prossaa jotain muuta kuin sitä paistilihaa, sen 7 rasvaprossan lisäksi....eli vähintään 19 prossaa on ihan muuta kuin paistia... katsokaa paketteja sieltä totuus vähän kerrallaan paljastuu... eli tämäkin jota kaikki varmaan on luullut että vain 7 prossaa on rasvaa ja loput paistia... mutta onkin vielä se 12 prossaa jotain muuta... ei sitäkään ennen mainittu missään.


    • saddasdasaddas

      Päätin juuri eilen alkaa kertaheitolla täysin vegaaniksi. Tai siis se on tavoite. Kaikista eläinkunnan tuotteista on tarkoitus päästä eroon. Se mitä eläimille tehdään poissa ihmisten silmistä on jotain järkyttävää. Ihmiset pitäisi lapsesta asti saada ajattelemaan mistä se ruoka on siihen lautaselle tullut.

    • jo se

      Ei liha ole itsessään niin epäterveellistä, mutta terveellisintä on kuitenkin syödä valkoista lihaa, kanaa, lammasta yms. Toisaalta ei nautaeläinten tai sikojenkaan liha kovin epäterveellistä ole, kunhan se on tuotettu luonnonmukaisesti (tuoretta ruohoa, ilman mitään antibiootteja tai hormoneja).

      Asia on kuitenkin niin, että mies tarvitsee tyydyttynyttä rasvaa tuottaakseen testosteronia. Jos testosteronia ei synny, mies kuihtuu ja kuolee vähitellen. Samoin ongelmana on riittävä proteiinin saanti. Naiset pärjää vähemmällä ja miehille epäterveellisellä soijalla. Eläinproteiini on täydellistä, mutta kasviksia syödessä joutuu oikeasti miettimään mitä suuhunsa laittaa, jotta saa tarvittavat aminohapot. Ei riitä, että syö vain yhtä proteiinikasvista, vaan joutuu syömään useita, jotta kaikki tarvittavat aminohapot saa ravinnosta.

      Parasta on monipuolinen ruokavalio, syödä paljon kasviksia, hedelmiä, ja riittävästi lihatuotteita (myös kala).

      Itse vain toivoisin, että tuotantoeläimet saisivat elää hyvän elämän, eivätkä joutuisi kärsimään. Kuolisivathan he kuitenkin luonnossakin, joko petoeläin pistäisi päiviltä tai sitten luonnollisesti, ja sitten kaikki madoista, variksista karhuihin pistelisivät iloisesti poskeensa.

      Kunnioittava kiitos naudoille, sioille yms, jotta saamme käyttää heidän lihaansa elääksemme.

      • Mutta mutta

        Antibioteista - ihmisetkin joutuvat käyttämään antibiotteja saatuaan tulehduksen. Samoin eläimet hoidetaan terveeksi antibioottikuurilla. Teurastamoilla tehdään monenlaisia kokeita ja siellä paljastuisi mahdollinen antibiotti. Antibioteilla on varoaika eikä eläintä saa laittaa teurastamoon eikä maitoa meijeriin ennekuin m aitonäyte on antibiotiton.

        Monipuolisesti syöden ja liikunta on tärkeää. Silloin säilyy terveenä. Hoitajat pitää hyvää huolta tuotantoeläimistä, koska heidän toimeentulonsa on eläimistä kiinni.
        Isovanhempani ja vanhempani ovat ikänsä syöneet lihaa ja ikää kertynyt yli 85 vuotta, joten ei kovin vaarallista lihansyönti voi olla.


      • geenimuunneltua??

        Jaa,mistä saa valkoista lampaanlihaa??
        Meidän lampaat vain päältä päin valkoisia.. :)


      • soija terveellistä

        Soijasta ihminen saa kaikki tarvitsemansa aminohapot ja lisäksi runsaasti erilaisia hivenaineita ja E-,B- ja K-vitamiineja. Soija sopii niin miehille kuin naisille. Kannattaisi perehtyä asioihin hieman tarkemmin, ennenkuin alkaa kirjoittaa niistä nettiin.

        Soijapapu on kaukoidässä ihmisten tärkein proteiinin lähde ja kiinalaiset kutsuvatkin sitä kultaiseksi helmeksi sen hyvien terveysvaikutusten johdosta.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Soija


    • Kyrsäfani

      Nonniin kyrsä-persot!
      Hk:n siniset ja herkkunakit ja mitkä pikkuprinssit siskonmakkarat nautittakoon nyt täst`edes vain kerran viikossa lauantaisin saunan jälkeen pimeessä peiton alla ettei kaikenmaailman terveyspoliisit saa vainua kielletyn hedelmän tuoksusta!
      Ja paremmalle se maistuu vähän niinkun noin salaa ;-) vai mitä!?

    • Ha et sua vittu

      toden totta ja siten nämä sukupuoli/sexuaali saastaisuudet lihasairaudet hyi, voi, vittu, limakalvolla esim. sienet, vaikkei alkoholista tietoakaan hui oi ei voi vittu .......

    • 16-vuotias likka

      Ei oikeesti ihmiset. Itte syön sekä kasviksia että lihaa ja voin hyvin. En oo pitkään aikaan sairastanu mitään. o.o

    • Oman elämänsä oppija

      No just........vain siksi voi laittaa näitä aloituksia että kasvissyöjä houkuttelee toisia ihmisiä samaan malliin mitä itse harrastaa. Miksi ne jotka itse syö kasvisravintoa, yrittää houkutella kaikin keinon sekaruuan syöjiä samaan malliin? Mitä se kenellekään kuuluu mitä kukakin syö, eiköhän ihmiset tiedä ja maku kerro mikä on hyvää ja sopii. Jokainen ihminen joka liikkuu tarpeellisen määrän ja jos aineenvaihdunta toimii normaalilla tavalla, voi syödä melkeinpä mitä tahansa. Nykyään ihmisiä yritetään ohjailla kaikessa. Mikä on ihmiselle hyväksi ja hyödyksi on hetken perästä haitaksi ja sairastuttaa. On tämä niin monet kerrat jo nähty. Jokainen voi käyttää ihan omaa normaalia järkeään, ei tarvitse seurata kirjainta myöten ohjeita joita ihmisille tuputetaan.

      • veganffff

        Niin sä voit kuvitella etä sun ruoka on vaan sun henkilökohtainen asia. Mutta jos avaat silmäsi, niin sun ruoan eteen on joku eläin kärsinyt tuskaa ja rääkkäystä.

        itse kasvissyöjänä toivoisin että kärsimys vähenisi tässä maailmassa. Vaikea ymmärtää että joku haluaa tukea kidustusta ja rääkkäystä omilla ruokailutottumuksillaan.

        No joo, tämä taitaa olla yhtä turhaa kuin sanoa niille sadisteille jotka pitävät naisia sadistisen seksuaalisen väkivaltansa uhreina kellareissaan vuosikymmenia että "hei teidän toiminta on väärin ja satuttaa muita eläviä olentoja".

        Jos sadistilla on tarve tyydyttää tarpeensa niin mikäpä järjen puhuminen siihen auttaisi...


    • MeatEater

      Ketjun aloittajalle terveiset, että paskapuhetta koko kirjoitus! Kohtuullinen lihansyönti on ihmiselle ennemminkin terveydeksi kuin haitaksi. Älkää uskoko enää 2010-luvulla jotain Pekka Puskia tai muita muumioita, jotka eivät ole olleet koskaan perillä siitä, mitä ihmisen pitäisi syödä pysyäkseen terveenä. Voin antaa vinkin, että terveyttä ei saada kasvimargariinejä syömällä - usko tai älä. Syökää voita.

      Punaisesta lihasta on yritetty tehdä saatanaa monta vuosikymmentä täysin syyttä. En oikein ymmärrä näitä meidän "viisaita" THL:n päättäjiä ja heidän intressejään tässä rasva, kolesteroli ja punainen liha -asiassa. Sanotaan asioita, jotka ovat todellisuudessa päinvastoin. Noh, ainakin lääketeollisuus kiittää ja kumartaa THL:n päättäjiä diabetes ja sydäntautisairauksien räjädysmäisestä kasvusta -> lääkkeet menevät paremmin kaupaksi.

    • Bakteeripöhö

      Pohjois-Karjala projektissa todettiin, että huono rasva nujertaa raskastakin työtä tekevän sepelvaltimotaudilla.

      Karamellin lisäaineet aiheuttavat allergiaoireita, niitä ei ole tutkittu paljoakaan.

      Eläinproteiineissa kuten lihassa, kalassa, maidossa ja munissa on kaikkia ihmisen elimistölle välttämättömiä aminohappoja. Näistä lähteistä saatavat aminohapot pystyvät yksinään ylläpitämään elimistön proteiinituotantoa. Siksi eläinproteiinia kutsutaan hyvälaatuiseksi proteiiniksi.

    • Liha.

      On terveellistä ravintoa ihmisille. Joka haluaa syödä kasviksia pelkästään, niin siitä vaan syömään.

    • ARGGHHH

      Liha ei ole TODELLAKAAN epäterveellistä kolesterolin, eläinproteiinien ja kovien rasvojen takia! Riista on terveellistä, mutta tehotuotetut eläimet elävät stressissä ja jopa kärsien ahtaissa ja epäinhimillisissä olosuhteissa, ja niille syötetään täysin lajille sopimatonta ruokaa. Sen lisäksi ne ahdetaan täyteen kasvuhormoneja ja lääkkeitä.

      Ihminen joka ei syö oikeaa voita ja täysirasvaisia maitotuotteita, tulee erittäin todennäköisesti sairastumaan jossakin vaiheessa.
      ELÄINRASVA ON TERVEYDELLE VÄLTTÄMÄTÖNTÄ.
      Ihminen on syönyt eläin- ja maitorasvaa tuhansia vuosia, mikä h*lvetti saa teidät kuvittelemaan että se ei ole terveeellistä?
      Luuletteko että metsissä kasvoi 5000 vuotta sitten margariinipurkkeja, ja lehmästä tuli rasvatonta maitoa?

      Jos teillä on yhtään järkeä päässä ja kykyä ajatella omin aivoin, ymmärrätte että se, mitä ihminen on syönyt iät ajat, on meille tarkoitettua oikeaa ja terveellisintä ravintoa.

      Mihin olette jättäneet aivonne!!???

    • minun kiireitäni nyt

      kaikella kunnioituksella maassa maan tavalla, kyllä se perinteinen lihakeitto ainakin ja makkaraa, makkaraa ..... mutta se käristys, se hiiltynyt osa, se on karsinogeeni ... ottakaa vakavasti nämä käyttöön otetut öljyt ja kala öljyt ja ei liikaa e-vitamiinia ja sitten naisiin ............. naisista se on parasta lihaa hivellä ja miehistä, voitaisiin jättää näin pellon laidalla tapaan ja taivasmatkalla tapaan nämä piintyneet tietämättömien toivioretket, joten, se siitä .... makkaraa, mitä makkaraa ..., perun kirjoitelmani lihakeitoista ja makkaroista, joten kyllä on niin, ettemme osaa edes syömisiämme valmistaa, ..................

      • pohjoinen naimi

        Todentuntuisiahan ovat menneiden kesien ja lumella säästyneiden esivaiheet, ei ne lihoja syöneet ja metsästys oli varmasti vain petojen surmaamista, uskon ruokeherkkujen sisältäneeen näitä niinsanottuja rehuja niinkuin siviili eläimetkin on ...


    • oikee liha ei haitta

      tiesitkö että makkara ei oo lihaa vaan leivonnainen

    • Munanpuute aiheuttaa naisilla anoreksiaa!

      • Tarkoitin kananmunaa niin että älkää miinusteko.


    • Kaikki delaa joskus

      Entäs sitten, miten se voi vaikuttaa vegaanin yöuniin...

    • ---13

      Eilen söin pitkästä aikaa tosihyvää ulkona paistettua grillimakkaraa ketsupin ja mehun kanssa. Oli hyvääää hiihtoreissun päälle, Hyvä mieli tuli ja hyvä olo, ei oo vaarallista silloin tällöin nautittuna.

    • Näinkö se menee

      Voi miten kiva. Se makkara ollessaan elävä tunteva eläin ja yhtä älykäs kuin itsekin, seisoskeli kipein jaloin toveriensa kanssa ihmetellen miksi elämä on niin hirveää, kyydittiin sitten kauhun vallassa teurastamoon, tempaistiin roikkumaan ja kaltattiin elävänä vaikka tuntoaisti on sama tai liekö parempikin kuin ihmisellä, sama toistettuna miljoonia kertoja mut mitäs tuosta kun pikku-ulkoilun jälkeen pikku makkara on niiiin maiskuttavaa ja hyvä mieli tulee ihmiselle eikä ole vaarallista.

      • ottaan nääs

        Et ole kuullut tainnuttamisesta? Eli piikki...


      • Venähtänyt ajatus

        Tässä jutussa mättää joku asia pahasti, tooosi pahasti.


    • jos naiset

      syö raakana kunnon makkaraa se rupeaa pikkuhiljaa lihottamaan

    • makkaraakinonhyvää

      Tämähän riippuu tietysti siitä, että mitä makkaraa syö. On totta, että välillä makkaroissa on liikaa suolaa (esim. makkarakastikkeeseen ei tarvitse lisätä suolaa kunhan hauduttaa sitä jonkin aikaa), mutta senkin voi korjata jättämällä muusta ruoasta suolan vähemmälle. Kolesterolin saannista taas on toisenlaistakin tutkimustietoa ja sen saanti ruoassa ei välttämättä olekaan niin paha asia - enemmänkin kyse on ihmisen oman elimistön ja aineenvaihdunnan kyvystä käsitellä erilaisia rasvoja.

      Huvittavinta on seurata ns. ammattilaisten suhtautumista makkaran raaka-aineiden suhteen - kamara, korvat ja kärsät ovat ihan YÖKS lauantaimakkarassa, mutta "huipputseffien" käsittelyssä friteerattuina ne ovatkin aivan garmee-herkkuja ja samasta raaka-aineesta silti on kymysys. Nää tseffit söisivät vaikka toistensa peräreiän kunhan se on uppopaistettu ja sen läpi on työnnetty rosmariini-oksa.

      Tosiasiassa eri ihmiset sietävät eri lailla ravintoaineita ja kunkin tulisi tunnistaa oma tasonsa. Silti en jättäisi pois kasviksia omasta ruokavaliostani - sen verran hyvälle nekin maistuvat oikein valmistettuina ja tämä ei tarkoita upotettuina rasvaan ja suolaan.

    • Syökää lihaa!

      Tottahitossa makkara on terveysriski. Sehän koostuu pääasiassa jauhoista eli on siis melkein puhdasta kasvisruokaa!

    • merinoull

      Vanhat ruokatavat mulla olivat: sokeri, leivät, pottuja, makaroonit, puolivalmisteet,ja kaiken maalimman sokeriherkut= töiden jälkeen nukuin aina kaksi tuntia koomassa sohvalla. Sairastuin; sappikivet poistettu, sokeritauti, sydänlaajentuma, huonot hampaat, suonikohdut, närastys, kova päänsärky.
      Minun uudet elämäntavat: aamulla rasvakahvi, päivällä lihapihvi ja maustevoita 40 g, illalla lihapihvi ja maustevoita 40 g. Vesi ja tee juomaksi, Syön usein luomulihaa ja rasvaisia kaloja. Joskus maanpäällä kasvavia vihanneksia. Suosin kovasti eläinrasvoja, Nyt mulla pyyhkii hyvin.

    • Lihaa suoleen

      Kannattaa alkaa ihan itse makkarahommiin! Kunnon lihat suoleen ja höyryt täysile!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe