retikka, palsternakka ja selleri kypsymisajat

juureswokkaaja

Ajattelin tehdä retikasta, palsternakasta ja selleristä juureswokkia. Noita varmaankin pitää vähän esikypsyttää keittämällä. Koitin etsiä noiden juuresten keittoaikoja, jotta osaisin keittää ne puolikypsiksi ennen pannulle heittämistä.

Osaako joku kertoa missä ajassa tai missä järjestyksessä nuo juurekset kypsyvät?

9

9724

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruutteja

      Riippuu paljon siitä minkä kokoisina paloina aiot ne wokata. Olen käyttänyt niitä lähinnä kasviskeittoon kuutioituina noin sentin kanttiinsa paloina. Silloin kypsyminen on vienyt noin 15 minuuttia ja silti vielä jonkin verran purutuntumaa.

      Jos suikaloit ne ohuiksi tikuiksi kuten kasvikset wokatessa usein tehdään, niin luulen, että ne kypsyvät ihan hyvin ilman esikypsennystäkin. Toki paljon on kiinni siitä, miten rapsakoiksi haluat vihannestesi jäävän.

      Kokeilemalla löydät suuhusi sopivan kypsyysasteen.

      Käytä myös porkkanaa, lanttua ja persiljanjuurta mukaan niin saat enemmän makeutta ja makua.

    • kauansekestää?

      Kypsyvät noin samaan aikaan riippuen siis palojen tai suikaleiden koosta - muutamasta minuutista 15 minuuttiin.

      Perunat ovat aina vaikeimpia - jotkut kypsyvät 15 minuutissa kun taas toiset vaativat jopa yli 30 minuuttia. Ja tämä kypsyys ei ole kiinni perunoiden koosta.

    • Nuudel

      Retiisistä en osaa sanoa mitään. Selleri ja palsternakka kannattaa wokata siten, että siivutetaan esim perunankuorimaveitsellä. Samaan syssyyn voi lisätä inkiväärin makua antamaan. Muutenkin perunankuorimaveitsi on oiva väline vokkivihannesten esikäsittelyyn, esim nuudeleiden kanssa niistä tulee pop.

      Mutta toi retiisi on aika vaikea juttu..

      • Ei retiisiä

        Ei retikka ole retiisi.


    • anninaah541

      Mikä on retikka?

      • Sedä

        http://lmgtfy.com/?q=retikka


    • kaikkea kaivamalla
    • Kokeilunhaluinen3

      Nyt tiedän mikä on retikka.Talvi retiisi.Olen kokeillut nyt retikasta gratiinia.Tuli tosi hyvä.Käytin vähärasvaista kermaa.Täällä pohjoisessa ei vaan oo helepoo löytää retikkaa kaupoista,sanovat ettei mee kaupaks

    • Sinden side-mieli

      Varsiselleri kypsyy 20 min. Keitossa on näin päinkin mahdollisuus.
      Kotimaiset Kasvikset ry:n ohje on todella hieno ja ihana. Perusmakuja ja lisäke syötäväksi ruispalan päällä ihan sellaisenaa. Tässä ohjeessa varsiselleri käytetään raakana, ehkä juuriselleristä voisi muokata sinappisesti raastettuna ja paistettuna samankaltaisen lisäkkeen. Nopeasti paistaa vain kuumalla pannulla, omassa nesteessään, pikaisesti heittää mausteet sekaan, persikkamehun, tai vaikkapa koko purkin, pari persikkaan pienittynä, pari lusikallista Dijon-sinappia, ja mustapippuria, ja näin koko herkku on valmis syötäväksi keitettyjen perunoiden kanssa.
      Varsiselleri tuli tutuksi luopuessa eläinkunnan tuotteista, siirtymävaiheessa kasvisruoskavalioon, lihasta luopumisen yhteydessä, sairaalloisen liikalihavuuden takia. Olen aivan ihastunut siihen, se on niin monikäyttöinen, aina raikas, joskus jopa hieman suolainen, juuston tuo monesti mieleen. Sellaista kaipaa usein, kun ruokavalio on täysin maidoton. Itse luovuin maidosta erityis-ruokavalion yhteydessä, kun olin loukannut ihmistä, ja se painoi raskaasti. Ruokavalion vaihtuminen helpotti paineita, sosiaalisesta stressistä, kts. psykologin lausunto, ja maidosta luopuminen kevensi sosiaalisen paineen raskautta, hyvin siedettäväksi.
      Nykyään, kun olen jo aikuinen, maistelen maitoa aivan innoissani.
      Olen luopunut lapsuusajan herkustakin maitokiisselistä jälkiruokana, ja ruokajuomana lasi maitoa on jo seuranani yhä useammin....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. R.I.P Marko lämsä

      Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi
      Tampere
      62
      4312
    2. Vappu terveiset kaivatullesi

      otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡
      Ikävä
      155
      1813
    3. Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut

      Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html
      Maailman menoa
      14
      1523
    4. Puskaradio huutaa

      Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !
      Suomussalmi
      38
      1287
    5. Miksi aina vain seksiä?

      Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau
      Sinkut
      168
      1073
    6. Kerro kiva muisto

      Kaivatustasi
      Ikävä
      58
      919
    7. Vieläkin jaksaa

      naurattaa. 😆 🐽🐷🤣 M - N
      Ikävä
      78
      904
    8. Martinalta vakava ulostulo

      Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      833
    9. Hei rakas A,

      olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en
      Ikävä
      54
      821
    10. Kyllä sitä on tyhmä

      Ettei aikoinaan sua ottanut. Huomenta❤️
      Ikävä
      39
      791
    Aihe