jauheliha

Kumma meno

Mistäköhän syystä k-kaupasta ostamani kaupan pakkaama jauheliha on aina harmaata sisältä, punaista päältä. Väriero on tosi huomattava. Mistä syystä se köntin sisällä oleva liha on tummanharmaata heti ostopäivänä? Onko siinä peitelty tuoreella jauhelihalla vanhaa, vai mistä on kyse? Liha on kyllä ollut ihan ok-makuista ja -hajuista. Käyttöaikaa on yleensä osto- ja seuraava päivä. Alkoi taas inhottaa kun luin tänpäiväisestä Iltalehdestä juttuja pilaantuneen ruoan myymisestä. Miksei sitä saada kuriin? Mistä oikein saa kunnon tuotteita?

56

4698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etyh

      Hohhoijaa. Jauhelihan kuuluukin käyttäytyä tuolla tavalla. Jauhelihan sisään ei pääse happea, joten se on harmaampaa kuin pinta, joka on hapen kanssa kosketuksissa.

      • harmaabraa-nuei

        Juuri päinvastoin - pinta yleensä harmaantuu hapettumisen seurauksena ja sisus säilyy punertavana. Näin ajatellen jauhelihasi on kauppiaan värjäämää - näin pinta näyttää punertavalta kuten kuuluukin, mutta sisuksen harmaus paljastaa jauhelihan vanhuuden.

        Itse kyllä valitsisin jauhelihani mahdollisimman lähelle tekopäivää, jos ei sitten ihan samalle päivälle. Ainakin Ristikon K-marketista saa kunnon jauhelihaa ilman mitään värimuunnnoksia.


    • minä vaan

      Juuri näin pinta saa happea niin ei tummu mutta sisältä tummuu........

    • mare mari

      Ja haisee... ja valuu 'vettä' paitaessa pannulle ainakin sentti, ja sellaista harmaata limaa irtoaa myös. Luulenpa että mun jauheliha kiintiö on täynnä, ainakin kaupasta ostetun.

      • 5raegyh

        Minulle ei ole koskaan käynyt noin. Ehkä sinun kannattaa hakea jauhelihasi muualta kuin taloyhtiön roskalaatikosta?


    • mara mari

      kyllä se on ihan normi kaupasta ja vielä olevinaan paistijauhelihaa... no sehän selvisikin jo mitä sekin on.. olevinaan 7 rasva prossan paistilihaa... mutta katsopa uudemman kerran sitä etikettiä, kas kummaa, siihenhän on siunaantunutkin 12 prossaa jotain sidekudosta ym. sen 7 rasva prossan lisäksi... ja tätä on aiemmin myyty 7 prossan jauhelihana... eli 19 prossaa on aivan jotain muuta kuin lihaa, ja tuskin siitä jäljelle jäävästäkään osuudesta on oikeaa paistia kuin murto osa.... eipä ihme jotta jotain ylimääräistä valuu paistettaessa.senpä takia aionkin myllyn ostaa ja itse jauhaa niin tiedän mitä syön.

      • Tuunaaja1

        Jauhelihasi on liian kylmää, kun alat paistamaan.... Ja pannusi myös. Laita max 300g jauhelihaa kuumalle pannulle, niin nesteet (lihasneste joka lihassa kuuluukin olla) pysyy sisällä eikä tule ulos.


      • mara mari
        Tuunaaja1 kirjoitti:

        Jauhelihasi on liian kylmää, kun alat paistamaan.... Ja pannusi myös. Laita max 300g jauhelihaa kuumalle pannulle, niin nesteet (lihasneste joka lihassa kuuluukin olla) pysyy sisällä eikä tule ulos.

        pannu on tarpeeksi kuuma... on valurautaa että kestää kuumaa toisin kuin nämä teflonit... vesi tulee käsittääkseni siitä kun on pakastetusta lihasta jauhettu ja sitten se laatu, se laatu.


      • Tuunaaja1
        mara mari kirjoitti:

        pannu on tarpeeksi kuuma... on valurautaa että kestää kuumaa toisin kuin nämä teflonit... vesi tulee käsittääkseni siitä kun on pakastetusta lihasta jauhettu ja sitten se laatu, se laatu.

        Varmista vielä että jauheliha on huoneenlämmössä lämmennyt ja lisää pannulle pienissä erissä. Jauheliha on mekaanisesti rikottua lihaa joten se luovuttaa nesteen kyllä herkästi, itse pakastaminen ei jauhelihassa niin hirveästi vaikuta.
        Lihan alkuperäisen laadunsuhteen en myöskään olisi huolissani josmnestettä irtoaa.... Muuten tietenkin raaka aine pitää olla ensiluokkaista.


      • kippolanttu
        Tuunaaja1 kirjoitti:

        Varmista vielä että jauheliha on huoneenlämmössä lämmennyt ja lisää pannulle pienissä erissä. Jauheliha on mekaanisesti rikottua lihaa joten se luovuttaa nesteen kyllä herkästi, itse pakastaminen ei jauhelihassa niin hirveästi vaikuta.
        Lihan alkuperäisen laadunsuhteen en myöskään olisi huolissani josmnestettä irtoaa.... Muuten tietenkin raaka aine pitää olla ensiluokkaista.

        No sitä 'ensiluokkaista' jos valmisjauhelihoista löydät niin eipä taida laatuvaatimuksesi kovin kummoiset olla.Pakastaminen 'tekee' aina vettä pakastettavaan,,, jää kun sulaa siitä tulee vettä.


      • Tuunaaja1
        kippolanttu kirjoitti:

        No sitä 'ensiluokkaista' jos valmisjauhelihoista löydät niin eipä taida laatuvaatimuksesi kovin kummoiset olla.Pakastaminen 'tekee' aina vettä pakastettavaan,,, jää kun sulaa siitä tulee vettä.

        niin laatuhan on liukuva käsite... jokaisella on omat kriteerit, minä ainakin pystyn perustelemaan oman laatukäsitykseni.
        tottahan toki pakastaessa vesi jäätyy ja sulaminen aiheuttaa nesteen luovutusta lihassa... mutta kun jauhettu liha on jo täysin mekaanisesti rikottua niin lihan veden sidontakyky on heikko jokatapauksessa.
        Summasummaarum.... ainakin kun itse paistan jauhelihan (teollisuuden-, kaupan-ja itsejauhamasta lihasta) en saa nestettä tulemaan ulos kunhan valmistuksen suorittaa oikein ja oikeilla lämpötiloilla. Tälläiseen laatuun minä olen tyytyväinen:)


    • ruokamestari

      Älkää ostako niitä teollisuuden valmiiksi jauhettuja skeida lihoja siitä miten paljon pannulle kertyy nestettä paistettaessa tietää onko liha laadukas paljon nestetta liha on huonoa nestettä ei ollenkaan liha hyvää esim itse käytän pelkästään limousin naudan paisti jauhelihaa 15.90 kg ja on hyvin laadukasta.

      • sryukj

        Mitäs skeidaa niissä teollisuuden valmiiksi pakatuissa jauhelihoissa on?


      • Vanhaa skeidaa

      • rsjj
        sryukj kirjoitti:

        Mitäs skeidaa niissä teollisuuden valmiiksi pakatuissa jauhelihoissa on?

        En yllättynyt siitä että "ruokamestari" ei osannut vastata kysymykseen.


      • JauhettuHevosmies
        sryukj kirjoitti:

        Mitäs skeidaa niissä teollisuuden valmiiksi pakatuissa jauhelihoissa on?

        Mahakalvoa, jänteitä, luunpaloja, rustoa, yms. Näitä ilmenee ainakin paistijauhelihassa, oli se sitten pirkkaa, atriaa, tai vaikka snellmania.
        Ainoa tapa saada oikeaa jauhelihaa ei ole ostaa se teurastamolta, vaan ostaa liha, jonka jauhaa itse, tai antaa kauppiaan jauhaa silmien edessä, jotta näkee miten se on tehty. Kun pääsette vertaamaan näitä lihoja, niin ero (mm koostumus) on kuin yössä ja päivässä.
        Katsokaapa niitä vaaleita palasia valmiiksi jauhetuissa lihoissa.. missähän kengurun lihassa tuollaisia paloja luonnostaan on?
        Joissain lihoissa mukana myös sitä liajua, eli jauhettua teurasjätettä ja se on lisätty lihaan, jotta saadaan painoa aikaiseksi. Tämän huomaa lihaa paistaessa. Puhdas jauheliha käyttäytyy hyvin erilailla.


      • mara mari
        JauhettuHevosmies kirjoitti:

        Mahakalvoa, jänteitä, luunpaloja, rustoa, yms. Näitä ilmenee ainakin paistijauhelihassa, oli se sitten pirkkaa, atriaa, tai vaikka snellmania.
        Ainoa tapa saada oikeaa jauhelihaa ei ole ostaa se teurastamolta, vaan ostaa liha, jonka jauhaa itse, tai antaa kauppiaan jauhaa silmien edessä, jotta näkee miten se on tehty. Kun pääsette vertaamaan näitä lihoja, niin ero (mm koostumus) on kuin yössä ja päivässä.
        Katsokaapa niitä vaaleita palasia valmiiksi jauhetuissa lihoissa.. missähän kengurun lihassa tuollaisia paloja luonnostaan on?
        Joissain lihoissa mukana myös sitä liajua, eli jauhettua teurasjätettä ja se on lisätty lihaan, jotta saadaan painoa aikaiseksi. Tämän huomaa lihaa paistaessa. Puhdas jauheliha käyttäytyy hyvin erilailla.

        juuri noin... oikeasta lihasta jauhetta ei valu mitään harmaita 'vesiä' pannulle... aika harvassa paikassa voi jauhattaa paikanpäällä, ei ole välineitä nykyään kun kaikki tuodaan suurilta tukkutekijöiltä... omasta jauhatuksesta tulee hyvä ja maukas ruoka ja tietää mitä syö.


      • hohohohoooo
        JauhettuHevosmies kirjoitti:

        Mahakalvoa, jänteitä, luunpaloja, rustoa, yms. Näitä ilmenee ainakin paistijauhelihassa, oli se sitten pirkkaa, atriaa, tai vaikka snellmania.
        Ainoa tapa saada oikeaa jauhelihaa ei ole ostaa se teurastamolta, vaan ostaa liha, jonka jauhaa itse, tai antaa kauppiaan jauhaa silmien edessä, jotta näkee miten se on tehty. Kun pääsette vertaamaan näitä lihoja, niin ero (mm koostumus) on kuin yössä ja päivässä.
        Katsokaapa niitä vaaleita palasia valmiiksi jauhetuissa lihoissa.. missähän kengurun lihassa tuollaisia paloja luonnostaan on?
        Joissain lihoissa mukana myös sitä liajua, eli jauhettua teurasjätettä ja se on lisätty lihaan, jotta saadaan painoa aikaiseksi. Tämän huomaa lihaa paistaessa. Puhdas jauheliha käyttäytyy hyvin erilailla.

        >>Mahakalvoa, jänteitä, luunpaloja, rustoa, yms. Näitä ilmenee ainakin paistijauhelihassa, oli se sitten pirkkaa, atriaa, tai vaikka snellmania.>Katsokaapa niitä vaaleita palasia valmiiksi jauhetuissa lihoissa.. missähän>Joissain lihoissa mukana myös sitä liajua, eli jauhettua teurasjätettä ja se on lisätty lihaan, jotta saadaan painoa aikaiseksi.>Tämän huomaa lihaa paistaessa.


      • 72-96vuotiaat

        " hyvin laadukasta."

        lihassa on kaksi laatua, on ulkonäöllinen ja terveydellinen, käyttämäsi liha on ulkonäöllisesti laadukasta.


    • hirveän hyvää

      Minä taas käytän vain hirvenjauhelihaa, itse ole elukan aina leikannut, joten tiedän mistä jauheliha kotoisin. hyvin kelpaa hirven jauheliha. Potkat kyllä leikkaan osso bucoksi.

      • K-ukko

        Liha joka on ensin pakattuna viikon pari suojakaasuun ja jauhetaan viimeisen käyttöpäivän jälkeen kaupassa , ei kestä kovin kummoisen näkösenä kauaa , ei se toki myrkyllistä ole, mutta kauppias on ehkä ohjeistanut lihamestarinsa toimimaan näin, saadakseen paremman kateprosentin pakatun lihan hyllystään ja pienemmän hävikin!


      • **I**
        K-ukko kirjoitti:

        Liha joka on ensin pakattuna viikon pari suojakaasuun ja jauhetaan viimeisen käyttöpäivän jälkeen kaupassa , ei kestä kovin kummoisen näkösenä kauaa , ei se toki myrkyllistä ole, mutta kauppias on ehkä ohjeistanut lihamestarinsa toimimaan näin, saadakseen paremman kateprosentin pakatun lihan hyllystään ja pienemmän hävikin!

        noinhan se menee ,iltiksessäkin oli haastateltu työntekijöitä jotka oli joutuneet noin tekemään... on silkaa sinisilmäisyyttä jos uskottelee itselleen vaikka niin jotta 'paistijauheliha' olisi paistista edes osittain...saattaa olla joku kalvonippu paistista irrotettuna vastaamassa sitä paistin osuutta.... mikä siinä on niin vaikeaa myöntää itselleen ettei ole sitä mitä sanotaan olevan.Kukaan joka on tuollaisissa paikoissa töissä ei itse syö niitä tuotteita.


    • Siksi kun

      Jauhelihaa värjätään...

      • K-ukko

        Niinpä värjätään , muistan aikoinaan kun piti noitten kateprosenttien vuoksi, aina viikonlopun paistijauhis kamppanjaan pistää possunpaistia puolet koska se oli halvempaa ja tietty loput nautaleikattua , rasvaista se ei ollut , mutta meni äkkiä huonon näköiseksi, kauppias määräsi nimittäin värjäämään koko komeuden veri tilkalla , ettei possun tuoma kalpeus näkynyt....


      • hohohohoooo
        K-ukko kirjoitti:

        Niinpä värjätään , muistan aikoinaan kun piti noitten kateprosenttien vuoksi, aina viikonlopun paistijauhis kamppanjaan pistää possunpaistia puolet koska se oli halvempaa ja tietty loput nautaleikattua , rasvaista se ei ollut , mutta meni äkkiä huonon näköiseksi, kauppias määräsi nimittäin värjäämään koko komeuden veri tilkalla , ettei possun tuoma kalpeus näkynyt....

        Työnantajasi oli näköjään varsinainen mulkvisti.

        Verellä värjättyä jauhelihaa. Enpä ole moista kuullut vaikka olen jauhanut jauhelihaa useammassakin kaupassa.


    • osattiin ennenkin

      niin täälläpäin värjättiin riisiä jauhelihan väriseksi lihapiirakoihin jo 1970-luvulla.. pieni rannikko kaupunki itäsuomi... kyllä paikalliset tietää, eipä ole enää sitäkään 'leipomoa'... vieressä oli teollisuuslaitos josta väki haki ruokiksella lihapiirakoita... olisi ehkä kuitenkin kannattanut tehdä kunnon aineista niin ehkä toiminta vieläkin jatkuisi..

    • retkibanaani

      Tunnen ihmisen joka oli kaupassa lihatiskillä töissä. Ne sekotti vanhaksi menneet jauhelihat kunnolliseen jauhelihaan ja valmiiksi paistetut lihatiskillä oli vanhaksi menneitä paisteja, sama kanoissa. Kun elintarvike virasto tuli käymään, niin köijjäs kaiken huomiota herättävän taukohuoneeseen. Sen jälkeen en ole tiskiltä mitään ostellut. Omnom!

    • JauhettuHevosmies

      Lihaan lisätään väriainetta, tai natriumnitriittiä. Natriumnitriitti on kiteistä ja lähes väritöntä ja se imee itseensä veren punaisen värin/punasolut, jonka ansiosta liha pitää punaisen värin ja samalla se pidentää säilyvyyttä. Nitriitti aiheuttaa suolistosyöpää (todistetusti ainakin koe-eläimillä). Puhdas värjäämätön ja ehkä harmahtava liha on terveellisintä. Kaupoissa "tuore" tyhjiöpakattu liha on usein usean viikon vanhaa ja suojakaasu on vain ilmaa, josta on poistettu happi. Pierun haju mikä paketeista tulee johtuu lihaa hajottavien bakteerien aiheuttamista kaasuista. Turvallisinta olisi hakea liha teurastamolta ja pyytää heitä jauhamaan se. Ja kannattaisi myös katsoa, etteivät jauha sinulle hevosen lihaa, jos sitä et ole tilannut.

      • hohohohohoooo

        Jauhelihaan ei lisätä minkäänlaisia väriaineita.

        Suojakaasuun taas tavallisesti lisätään happea (hapen ja hiilidioksiidin yhdistelmäkaasu), ei suinkaan poisteta sitä.

        Miten onnistuitkaan kirjoittamaan niin paljon suoranaista paskaa viestiisi? Tarkoituksella kenties?


    • 19*15

      itse petät itseäsi uskottelemalla jotta ei lisätä mitään.

      • hohohohooooo

        Sen verran on tullut tehtyä jauhelihaa että voin kertoa tietäväni tasan tarkkaan mitä siihen laitetaan ja mitä ei.


      • vielä kauppias
        hohohohooooo kirjoitti:

        Sen verran on tullut tehtyä jauhelihaa että voin kertoa tietäväni tasan tarkkaan mitä siihen laitetaan ja mitä ei.

        ehkä sinä et ole lisännyt, muta jos haluat kaupan käyvän hyvällä hinnalla, pitää lisätä.


      • hohohohooooo
        vielä kauppias kirjoitti:

        ehkä sinä et ole lisännyt, muta jos haluat kaupan käyvän hyvällä hinnalla, pitää lisätä.

        Ei pidä lisätä mitään ylimääräistä.

        Miltä tuo itselleen ja muille valehteleminen tuntuu? Saako siitä jotain kiksejä?


    • 19-19

      no ehkä olet ollut tekemässä sitä jauhista paremmanlaatuisessa yrityksessä.... suurin osa kuitenkin laittaa sinne ihan mitä sattuu löytymään ja räkälimpit vielä päälle

      • hhoohohohooo

        Lol. Ei todellakaan laita. Lopeta tuo vammainen valehtelu asioista joista et mitään tiedä.


      • 19-19
        hhoohohohooo kirjoitti:

        Lol. Ei todellakaan laita. Lopeta tuo vammainen valehtelu asioista joista et mitään tiedä.

        tiesinpä kuitenkin sen jotta paistista sitä ei ole tehty, joten mitä valehtelinkaan...ja itse tuolla ketjun lopussapäin kerrot mistä se 'paistijauheliha' on tehty...lavasta ja etuselästä.Eli enpä valehdellut...


      • hohohooooo
        19-19 kirjoitti:

        tiesinpä kuitenkin sen jotta paistista sitä ei ole tehty, joten mitä valehtelinkaan...ja itse tuolla ketjun lopussapäin kerrot mistä se 'paistijauheliha' on tehty...lavasta ja etuselästä.Eli enpä valehdellut...

        Valehtelit useassa muussa asiassa. Oletko tosiaan noin sokea omille höpöhöpöjutuillesi?


      • 19-19
        hohohooooo kirjoitti:

        Valehtelit useassa muussa asiassa. Oletko tosiaan noin sokea omille höpöhöpöjutuillesi?

        tapanani ei ole valehdella koskaan... ei edes ns. valkoisia valheita.


    • 19-19

      no et kai itsekään laita paistilihaa siihen 'paistijauhelihaan'... jos niin teet niin kylläpä tappiota teet työnantajallesi... paistiliha hinta esim. 30e/kg ja sitä muka myyt 'paistijauhelihana' 12e/kg.... sun kauppas ei pystyssä pysy tai lopputili on 100varma jos/kun työnantajasi huomaa mitä teet....miten selität sen että 'paistijauheliha' maksaa n.12-13e/kg mutta paistiliha maksaa30-40e/kg.

      • hohohohoooooo

        Vaihdoit sitten sujuvasti aihetta.

        Paistijauheliha on tehty aina nauta nolla leikosta. Niin kaupoissa kuin teollisuudessa. Joku nyt vain keksi että hui meitä huijataan. Siinä ruisleivässäkään mitään ruista ole. Ainakaan kovin paljoa.


    • 19-19

      oikeassa ruisleivässä on 100 prossaa ...muttei yhtään hiivaa... se mitään ruisleipää ole missä hiivaa on käytetty... eikä se minne on vehnäjauhoja lisätty 'leipoutumisen' helpottamiseksi... enpä osta näitäkään sahajauholeipiä... vain ja ainoastaan oikeasta rukiista tehtyä.. ja sekin pitää olla karkeaksi jauhettua eikä mitään pölyä niinkuin nykyään vaan taitaa kaikissa teollisissa leivissä käytettävän... mulla on luottoleipuri maalla, omista rukiista tulee.. ja niin vietävän hyvää.Asiasta toiseen, missä vaihdoin puheen aihetta... alkoi vaan ihmetyttää jos paistista tehty 'paistijauheliha' yli maksaa puolet vähemmän kuin itse paistiliha.....

      • hohohohoooo

        Paistijauheliha on tehty aina pääasiassa lavasta ja etuselästä. Vähärasvaista ja hyvää lihaa.

        Jos jauhelihansa haluaa paistista, siitä saa maksaa tuollaiset 15-20e kilo.


    • 19-19

      no tulihan se sieltä...se mitään paisilihaa ole koskaan ollutkaan.Ja sillä ei ole väliä mitä se maksaa kunhan saa rahalleen vastiketta.Nyt näitten liha'kohujen' aikaan on tapahtunut sellainenkin muutos jotta se 7rasvaprossan paistijauheliha on saanut lisäksi vielä tuoteselosteeseensa sellaisenkin kummajaisen kuin 'sisältää sidekudosta tms. lihaan verrattavaa 12 prossaa... eli 19 prossaa on jotain muuta kuin sitä mainitsemaasi lapaa tai etuselkää.... ennen ei ilmoitettu kuin se 7prossaa rasvaa, nyt on lisäksi se 12 prossaa muuta....kerrotko vielä mitä muita salaisuuksia se 'paistijauheliha' sisältää.....

      • hohohohoooo

        Mitään muutosta tuoteselosteessa ei ole tapahtunut. Älä taas vammaile ja valehtele, pelle.


      • hohohohooooo

        No mitä sinä sitten urvellat siinä, rahoillesihan sinä juuri saat sitä vastinetta, kun et maksa paistista tehdyn jauhelihan hintaa.


      • 12+12
        hohohohooooo kirjoitti:

        No mitä sinä sitten urvellat siinä, rahoillesihan sinä juuri saat sitä vastinetta, kun et maksa paistista tehdyn jauhelihan hintaa.

        sinä hohohoootelija, taisit kääntyä eilen känniin jutuistasi päätellen, onko nyt kiva olo.


      • hohohhoooooo
        12+12 kirjoitti:

        sinä hohohoootelija, taisit kääntyä eilen känniin jutuistasi päätellen, onko nyt kiva olo.

        Nyt mennään jo reippaamman puoleisesti ohi aiheen.

        Mutte en, en ottanut kännejä. En harrasta kännejä.


      • S-ukko
        hohohhoooooo kirjoitti:

        Nyt mennään jo reippaamman puoleisesti ohi aiheen.

        Mutte en, en ottanut kännejä. En harrasta kännejä.

        mitä muuten tapahtui "vähärasvaiselle n-jauhelihalle" joka 10-15 vuotta sitten tuli juurikin nimikkeeksi tämän "paistijauhiksen" tilalle , juurikin tämän paistittomuuden vuoksi teko vaiheessa.?


      • hohohohoooo
        S-ukko kirjoitti:

        mitä muuten tapahtui "vähärasvaiselle n-jauhelihalle" joka 10-15 vuotta sitten tuli juurikin nimikkeeksi tämän "paistijauhiksen" tilalle , juurikin tämän paistittomuuden vuoksi teko vaiheessa.?

        Sille ei (yllätys yllätys) ollut kysyntää.


    • laatutietoinen1

      Totuus kuitenkin on että halvalla ei saa hyvää kun puhutaan lihasta jos haluat laatua siitä pitää maksaa.......

      • hohohhooooo

        "Halpa" on katsojan kukkarossa.


    • Sisällissota

      Jauheliha on myrkyllistä erittäin korkean Omega-6 rasvapitoisuuden takia, ja koska yleensä sioille ja naudoille syötetään geenimanipuloitua rehua, tai muuta teollisuusjätettä joka sitten kulkeutuu jauhelihaan myrkyttämään ihmistä.

    • k-ukko

      eikö sitä ole sitten maidossakin ?

    • LuomuNainen2
    • Anonyymi

      Se veren määrä ihmetyttää jauheliha pakkauksissa, laatu muuttui ratkaisevasti pari vuotta sitten. Jauhelihaa joutuu valittamaan ja huuhtelemaan, ja veri valuu pusseista muiden ostosten sekaan. Laatu heikentynyt parin vuoden sisällä ratkaisevasti. Ällöttävää, ja jokapaketissa samaa shaidaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3790
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      1997
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      543
      1610
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      83
      1267
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1077
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      798
    Aihe