Muuta kuin keittoa tai kastiketta.
Mitä ruokaa makkarasta?
17
2855
Vastaukset
- whitesausage
Makkaroita on niin moneksi, että on vaikea antaa mitään yksittäistä ja selvää ohjetta. Niitä voi käyttää niin keitoissa, padoissa, uuniruoissa kuin vain ihan sellaisenaan paistaen tai keittäen.
Suomalaisten suosikki 70-luvulta oli HK-blöö uunissa. Kuori makkarat ja tee niihin viillot. Viiltoihin sivele sinappia ja tunge niihin emmentaalijuustoa. Aseta makkarat uunipellille ympyrän muotoon ja täytä niiden muodostama keskusta aiemmin valmistamastasi perunamuussista. Työnnä uuniin noin 225 asteen lämpöön ja anna pinnan ruskistua (noin 15 minuuttia). Makkaroiden kypsyessä voit tehdä perinteisen hemapa-lisäkkeen (hernemaissipaprika-pakaste) joko kattilassa tai mikrossa. Tarjoile ja nauti.- makkara-kaks_päätä
Makkaran lisäaineet;
Toinen erityisen haitallinen lisäaine on nitraatti. Sillä värjätään erilaisia lihoja, makkaroita ja leikkeleitä punaiseksi.
− Nitraatti muuttuu suolistossa nitrosamiiniksi, jolla on suora yhteys suolistosyöpiin.
− On myös tehty laajoja epidemologisia tutkimuksia, joissa on todettu, ettei lihansyönti itsessään aiheuta mitään, mutta manipuloidut makkarat aiheuttavat. Ne on yhdistetty sydän- ja verisuonisairauksiin sekä syöpiin, Heikkilä kertoo.
Heikkilä mainitsee haitallisina myös väriaineet, joilla värjätään karamellit, limonadit ja vastaavat. Myös niillä on selvä vaikutus lasten käyttäytymiseen, joskin asia on tiedetty ja alettu vähitellen ymmärtää myös virallisella puolella
http://keskustelu.suomi24.fi/t/8797725/mita-makkara-sisaltaa
http://www.makkaramestarit.fi/luomumakkarat.html
Tuoremakkarat ,,,,
- kotkotkoo
itse pidän hyvänä pikaruokana riisistä, sekavihanneksista ja sit paistettuja makkaranpaloja sekaan. sithän on myös stroganoffi makkarasta.
- Mona-Miriaana
Makkara pyttipannu on myöskin HYvää:)
Makkaraa
Keitettyjä perunoita
1-2 sipulia
1-2dl ruoka kermaa
Suolaa ( tai perunamaustetta)
Ohje:
Pienistä keitetyt perunat uunivuokaan,pilkottu makkara, sipuli ja kaada sekaan ruokakerma.
Paista 200'c 30 min-45 min. - Monenlaista ruokaa
Risottoa,lasagnea,pyttipannua,uunimakkaraa,makkarakaalipataa,
makkaramakaronipataa,makkaraperunalaatikkoa,,makkarastroganoffia
jne.- muisteluita
Jos kauan kauan sitten kotitaloustunnilla tehtiin ruokaa,joka oli mitä kaapista löytyy ja edullista;
keitettyjä perunoita, ja keitettyjä kananmunia,lenkkimakkaraa ja sipulia,
suolaa ja mustaa pippuria.
Siivuta perunat,kananmunat ja lenkkimakkara, kuullota sipulia,e ttä pehmenee.
Näitä kerroksittain uunivuokaan, ensin perunat, munat, makkara ja sipuli,
mausteita tarpeen ja maun mukaan. Munamaito päälle, nykyään tähän kävisi
varmaan ruokakermakin.
Silloin se maistui hyvältä,pitänee kokeilla onko makutottumus muuttunut. - pannu_pyttiin
muisteluita kirjoitti:
Jos kauan kauan sitten kotitaloustunnilla tehtiin ruokaa,joka oli mitä kaapista löytyy ja edullista;
keitettyjä perunoita, ja keitettyjä kananmunia,lenkkimakkaraa ja sipulia,
suolaa ja mustaa pippuria.
Siivuta perunat,kananmunat ja lenkkimakkara, kuullota sipulia,e ttä pehmenee.
Näitä kerroksittain uunivuokaan, ensin perunat, munat, makkara ja sipuli,
mausteita tarpeen ja maun mukaan. Munamaito päälle, nykyään tähän kävisi
varmaan ruokakermakin.
Silloin se maistui hyvältä,pitänee kokeilla onko makutottumus muuttunut.Pyttipannu - Suomen suosituin vihannes
- söisitkö sitä
Makkarasta en tekisi mitään. Se on pussitettua teurasjätettä. Kaikki jäysteet on siihen jauhettu. Tulee mieleen kadulta kerätty koiranpaska.
- Makkarahöpöä
Makkara on maailmalla vanha herkku, jo Homeros mainitsi siitä 2700 vuotta sitten.
Makkara on siis yksi vanhimmista ihmisen tuntemista puolivalmisteista ja sitä löytyy sitten monen tasoista.
Jos käsityksenä on tuo edellisen kirjoittajan ahdasmielinen toteamus, niin se vain aiheeseen perehtymättömyydestä.
Makkaroita kun on tuhansia erilaisa, jo saksassa on 1500 erilaista makkaraa. Niitä löytyy kestomakkaroina ja tuoremakkaroina.
Kun itse valmistaa makkaransa, saa ne juuri sellaisista raaka-aineista kun haluaa ja mielikuvitus on reseptiikassa vain rajana. Tosin parhaat reseptit löytyvät kyllä jo valmiina.
Alkuperäiseen kysymykseen.
Riippuu mitä ruokaa makkaroista haluaa, niistä vaikka aamupalaa ja kevyitä välipaloja.Erilaisia keittoja, salaatteja, paistettuja ja grillattuja ruokia, pataruokia ja uuniruokia. Käytännössä erilaiset makkarat ovat käytettävyydeltään hyvin laaja-alaisia.
Esimerkkejä: Salami-emmentaali-etikkakurkkusalaatti. Pappardelleja ja hirvenlihamakkarakastiketta. Makkarapaella. Mustaamakkaraa kermaisen kaalilisukkeen ja omenachutneyn kanssa. Makkarat ja muusi sipuli-salviakastikkeen kanssa. Provencen makkarat. Kermaista gorgonzolapolentaa ja italialaisia makkaroita. Makkarapizza. Sinihomejuustomakkara-purjopiiras. Sianliha-yrttimakkarapata. Madeiralla valeltuja makkaroita, palsternakkapyreellä. Tartiflette. Makkaracassoulet. Siiderissä haudutetut makkarat. Makkara-osteripata yrttimykyillä. Intialainen makkaramasala. Appelsiinilla maustetut paistetut makkarat.
Siinähän muutama esimerkki makkaruoista. tuokin jo näyttää, kuinka monipuolista ruokaa makkarasta saa. Toki pitää valita oikea makkara, oikeaan paikkaan. - Makkaraherkut
Todellakin makkaroita on monenlaisia,jokaisen makuun sopivia ja myös noita
makkararuokiakin.Kannattaa perehtyä asiaan paremmin. - tuhtia kamaa
Paksusta Berliininmakkarasta tee "kuppeja" eli paista ja täytä vaikka punajuuri-peruna, italiansalaatilla. Tai nk leberekäse http://jml.is/1026/recipe-bavarian-leberkase
- Viron vorstid
Sakasa makkarakansaa kirjoitti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bavarian_cuisine#Sausages_and_meat_dishes
http://toidutare.ee/otsing?mv=vorstid &mt=and&rv=1&kts[1]=0&kts[2]=0&kts[3]=0&rsv=&rst=&rev=&ret=&krsv=&krst=&krev=&kret=
- mitä vaan
Sellaista ruokaa mihin raaka-aineena voi käyttää makkaraa.
- p00xpat
Makkaramenyy:
- Alkusnapsit lähtee HK-siniseen kaiverretuista snapseista (sisälä kossua)...
- Alkuruoaksi syödään snapsilasit (kylkiäisinä hammastikulla kiinnitetyt oliivit)
- Alkukeitoksi perinteinen Makkarakeitto persiljasilpulla maustettuna
- Pääruoka on Uunimakkara ja pottumuusi (makkarassa salamia ja emmentaalia ja tomaattia yms. mausteena)
- Jälkiruoka saakin jo poiketa linjasta ja suosittelisin suomalaisilla marjoilla maustettua juustopiirakkaa...
- lopuksi jääkylmät kossut ja laulua!- HK_shotti
Tai näin; ekan grillin lämmetessä pihalla ! Ilma kuitenkin vilpakka !
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/makkarashotti-on-kesan-hulvattomin-herkku-juhannuksen-takuuvarma-hitti/5187986
Toinen vaihtoehto on Berliinimakkara siivutettuna kuorella.
Viöpleet kun lätkäsee grilliin, ne kupertuu.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034