Jauhelihan paistaminen Uunissa (ei pannulla)

Uuni-Uuno

Hei!

Miten paistatte jauhelihan uunissa?
Haluan paistaa sen nimenomaan uunissa..

Eli otan 400g painavan köntin pakkauksesta ja lätkäisen sen uunivuokaan vai pelille?

Kannattaako könttiä muotoilla tai jakaa osiin, esim muodostaa pihvin muotoisia läpyköitä, että paistuu paremmin uunissa.

Paistoaika ja lämpötila? (sellaiset ajat, että on varmasti kypsää)

-Uuni-Uuno

29

6938

Vastaukset

  • On monta tapaa. Jos teet jauheliha paistoksen,tai pihviä?

    Sekoita Ranskalainen Sipulikeitto jauhelihaan,sekä kanamuna, 0,5dl vettä tai kermaa, hiukan(0,25dl) korppujauhoja.tai (kaurahiutaleita)

    Tai:

    400 kg Jauhelihaa
    1 sipuli
    1 kanamuna
    0,5 dl vettä tai kermaa
    0,25 dl -0,5 dl korppuj.tai ( kaurahiutaleita)

    OHJE:

    Ota uunivuoka(matalareunainen) leivinpaperia,taputtele jauheliha tasaiseksi levyksi, voit halutessasi laittaa levyn keskelle,vihanneksie tai keitettyjä kanamunia Tai molempia.

    Sitten vain käärit jauhelihan reunat paistoksen keskelle ja taittelet leivinpaperin ja vielä kääri Folioon. Ja uuniin 200'c n.1,15 min.

    Samalla ohjeella saat maukkaita pihviäkin. Mutta laita vain leivinpaperille ja paistoaika on n. 15 min- 25 min.

    P.S: Muotoile pihvit , tokkiinsa :)

    • Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

      Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

      Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

      Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

      Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

      -Uuni-Uuno


    • Uuni-Uuno kirjoitti:

      Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

      Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

      Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

      Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

      Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

      -Uuni-Uuno

      Miksi haluat käyttää uunia. Vältätkö paistopintaa vai mikä on?.
      Jauhelihan voi paistaa ilman rasvaa teflon pannulla. Liha on itsestään niin rasvainen että se riittää.
      Mutta jos välttämättä haluat paistaa sen levitä se pellille ripottele suola ja pippuri. Paista 200asteessa noin 15 min. Kun levy on jäähtynyt murennat sen sormilla.

      Helpommalla selviit kun paistat pannulla


    • Uuni-Uuno kirjoitti:

      Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

      Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

      Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

      Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

      Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

      -Uuni-Uuno

      Hei Uuni-Uuno. Etkö omista paistinpannua? Vähärasvaisenkin jauhelihan voi paistaa omassa rasvassaan pannulla. Uunissa paistaminen on hidasta ja kuluttaa paljon sähköä.



    • Uuni-Uuno kirjoitti:

      Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

      Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

      Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

      Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

      Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

      -Uuni-Uuno

      mauton möhkäle uunista ulos!


  • mureke syntyy helposti ranskalaisen sipulikeittopussin ohjeella.

    • n. 10 kpl pihvejä)

      1 kg naudan jauhelihaa, rasvaa alle 10 %
      1-2 rkl Dijonin sinappia
      1-2 rkl Worcestershire-kastiketta
      n. suolaa maun mukaan ja yrttisuolaa syödessä
      n. 0,5 rkl mustapippurirouhetta
      paistoöljyä

      Sekoita ainekset keskenään. Ota taikinasta noin pingispallon kokoisia klönttiä, pyörittele palloksi litistä kevyestinkämmernten välissä tai öljytyssä hampurilaispuristimessa.

      Kuumenna grilli tai parila hyvin kuumaksi. Paista pihvit, muutama minuutti per puoli riittää. Tarjoa hampurilaispihvit haluamasi lisukkeiden kera.


  • Maustamaton jauheliha (en tarkoita suolaa) haisee hirveelle (en tarkoita hirveä) ja makukin on ällöä.

    400 kg Jauhelihaa
    1 sipuli
    1 kanamuna
    0,5 dl vettä tai kermaa
    0,25 dl -0,5 dl korppuj.tai ( kaurahiutaleita)

    JA ÄLKÄÄ UNOHTAKO LIHAMAUSTEITA! Runsaasti!

    • Jauhelihamaustetta!?! Toivottavasti ei tarkoita sitä
      Hirveen makuista valmismömmöä... e:tä e:tä ee:tä ja suolaa, ei luonnollisia makuja.
      Jauhelihan saa maustettua ripauksella suolaa, esim. nokkossuola, sipulilla, valkosipulilla, persiljalla, ruohosipulilla, tuoreella chilillä jne.


    • No, minulla ei ainakaan ole tuollaista jauhelihamaustetta, jossa on e-koodeja, vaan suolaa, sipulia, valkosipulia, ruohosipulia, chiliä yms. kuivattuna.


    • Ei paljoa yksi sipuli mausta jo laittaa 400kiloa jauhelihaa kuten yllä on mainittu.


  • Nigella teki äsken ns. jauhelihapitsan eli tavallinen lihamureketaikina (mausteita, munaa, leipää, kermaa, sipulia jne...yhtenäiseksi massaksi sekoitettuina) vuoan pohjalle litteäksi levyksi ja päälle tomaattikastike maustettuna ja siivilässä valutettuna (ylimääräiset nesteet pois), pinnalle vähän mozzarella siivuja ja uuniin noin puoli tuntia 220 astetta. Uunin jälkeen vähän tuoreita yrttejä (basilikaa tms.) ja oliiviöljyä pinnalle.

  • Voisiko joku vastata alkuperäiseen kysymykseen ilman murekereseptejä, aukomatta päätään paistinpannun puutteesta. En tarvitse maustamisvinkkejä kuten ei oletettavasti alkuperäinenkään kysyjä. Tarvitsisi nimittäin paistaa useana päivänä useita kiloja jauhelihaa. Juu ja ei kiinnosta mitkään muurikat sun muutkaan.

    • Eihän siinä muuta ole kun vaan levittelet sen jauhelihan korkeareunaisemmalle pellille leivinpaperille ja laitat 225 asteeseen 15-20 min. Siitä irtoaa rasvaa niin siksi se korkeampi pelti, ei sotke uunia. Maustamisen voi hyvin tehdä myöhemmin, jos ei tarvia nyt muuta kun kypsentää.


  • Näin se menee , itse ripottelen vähän suolaa ja pippuria tuohon pellille jauhiksen päälle ennen paistoa.

  • ja paras olisi laittaa hakukoneeseen Täytetty jättijauhelihapihvi.

  • Heittäkää nyt se sipulikeitto jo nurkkaan.Se tekee jauhelihasta kitkerän ja pahan makuista.
    Oikea suurruste jauhelihataikinaan on ...perunajauho..kauralese...kananmuna..suola..tilkkavettä..kun sen oikein oivaltaa

  • Levitä pellille pikkupaloiksi, joita voit paiston aikana vielä pienentää. Mausteet päälle. En Muuten ymmärrä miksi jauhelihaan pitää lisätä leipää tmv, vai onko se jonkun mielestä terveellisempää/riittoisampaa? Paistan myös jauhelihapihvit ilman muita juttuja, paitsi mausteet. Ja liha maistuu silloin lihalta.

    • Leivän lisääminen jauhelihaan on perintöä ajalta kun liha oli kallista ja sen riittävyytä lisättiin jatkamalla sitä korppujauhoilla eli vanhalla leivällä. Toki leipä myös kuohkeuttaa jauhelihaa.

      Jauhelihan valmistaminen uunissa onnistuu helposti pienimällä se lastalla leivinpaperin päälle pellillä, kymmenisen minsaa 225 asteessa uunin keskitasolla, väriä jauhelihan pintaan saa käämtämällä loppuvaiheessa grillivastukset päälle muutamaksi minuutiksi, mausta kuten haluat ja sekoita.


  • Teen lihapullat aina uunissa paistamalla. Semmoinen 200 astetta on sopiva tavalliselle sika-nauta jauhelihalle ja paistoaika sen mukaan kunnes alkaa pinnalta ruskistua riittävästi ja kypsää sisältä, kesken paiston voi joutua kaatamaan sulanutta rasva-nesteseosta pois pannulta jotta liha ei alkaisi kiehumaan siinä, sillä muutoin lopputuloksena on keittolihaa eikä rapeaa paistopintaa.

  • 1. Tunge jauheliha uuniin
    2. Vääntele nappuloita
    3. Laita luukku kiinni tai jätä auki ihan sama
    4. Mene tekemään jotakin muuta
    5. Tule takaisin silloin kun huvittaa
    6. Syö

  • Wedä hattu päähä bossu

  • – Yritä saada jauhelihasta kaikki rasva pois ennen uuniin laittamista. Rasvan poistaminen onnistuu esimerkiksi laittamalla sanomalehden päälle talouspaperia ja kaatamalla kypsennetty jauheliha sen päälle. Sekoita jauhelihaa, jotta kaikki rasva imeytyy talouspaperiin.

    – Laita uuni 55-60 asteeseen. Jauheliha tulee uunipellille leivinpaperin päälle.

    – Laita uunipelti uuniin ja jätä uuniluukku hieman raolleen (työnnä väliin esimerkiksi veitsi tai haarukka. Älä kuitenkaan pahvia, puuta tai muuta helposti syttyvää.)

    – Jauhelihaa on hyvä kuivattaa vähintään 4-5 tuntia. Itse suosin jopa 7 tuntia riippuen tietenkin jauheliha määrästä.

    – Olisi hyvä sekoitella jauhelihaa n. 45. minuutin välein siten että se kuivuu kauttaaltaan.

  • Miksi ihmiset vinoilee, kun joku toivoo asiallista vastausta? Jauheliha on parhaimmillaan uunissa ihan pelkästään paistettuna. Ruskistuu samoin, kuin pannnullakin, kun han sen "murustelee" pellille esim. leivinpaperin päälle. Paistoajan näkee lihan väristä. Mausteet voi lisätä jälkikäteen.
    Paras tapa paistaa on juuri tämä. Jauhelihamuruset voi sitten jäähtyneinä ja jääkaapissa viilennettyinä vaikka pakastaa ja ottaa sieltä tarvitsemansa määrän, kuten ap kirjoittikin.
    Koen, että leivän tai korppujauhojen tai sipulikeiton tarkoitus on lisätä valmiin murekkeen tai lihapullien määrää. EIköhän se liity aikaan, jolloin oli pulaa mm lihasta.

  • Mummon färssi John Carterin tapaan

    800 g karitsan jauheliha tms
    2 sipulia
    3 kynttä valkosipulia
    2 lihaliemikuutiota
    3 - 4 siivua vaaleaa leipää
    2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
    2 kananmunaa
    1 tuubi tomaattipyreetä /purkki tomaattipyrettä
    tuoreita yrttejä; ruukku basilikaa, timjamia ja oreganoa
    mustapippuria
    jauhettua chilipippuria, ripsahdus
    noin 1 tl sokeria
    suolaa maun mukaan

    4 Rosamunda-perunaa - tee kunnon pernamuusi
    1 rkl voita -
    1 tl suolaa

    Leivästä leikataan kuoret. Sekoitusastiaan laitetaan jogurtti ja kuoreton leipä nypitään sekaan turpoamaan. Sipulit ja valkosipulin kynnet kuoritaan ja paistetaan. Paistokseen lisätään pari desiä vettä ja liemikuutiot. Seoksen annetaan kypsyä, kunnes vesi on lähes haihtunut.

    Sekoitusastiaan lisätään jauheliha, sipuliseos, kananmunat, puoli tuubia tomaattipyreetä, mustapippuri, chilipippuri ja sokeri. Yrtit nypitään ja leikellään suurehkoiksi paloiksi. Ruukkutimjami menee varsineen, samaten oregano. Basilikasta käytetään lehdet. Yrtitkin lisätään sekoitusastiaan ja massa sekoitetaan tasaiseksi. Suola kannattaa maistaa tässä vaiheessa. Jos suolaa on liian vähän, sitä lisätään maun mukaan. Liemikuutioissa on jo reippaasti suolaa itsessään.
    Murekeseos laitetaan leipävuokaan ja sitä paistetaan noin 200 asteessa nelisenkymmentä minuuttia tai kunnes seoksen sisälämpötila on 65 astetta.

    Perunat kuoritaan ja keitetään parissa desilitrassa vettä kannen alla, kunnes ne ovat kypsiä. Vesi otetaan talteen. Perunat survotaan muusinuijalla tai perunasurvimella tasaiseksi massaksi. Voi perunapuristintakin käyttää, jos sellainen on. Perunoihin lisätään ruokalusikallinen voita ja samalla kun sekoitat vatkaimella kaada joukkoon keitinvettä, kunnes muusin rakenne on halutun kaltainen. ajan färssi uunissa, kelpo sapuskaa
    Ei mitään oikotie -säilöntäaine- sipulikeittoa

  • Minä teen kedabityylillä. Eli 20 prossaista nautaa, siihen mausteiksi chiliä suolaa ja mustapiprua. Taikinakoneella vaivaamista kymmennisen minuuttia. Sitten tiiviiseen foliokääröön ja neljäksi tunniksi noin 100 asteiseen uuniin. Antaa vetäytyä vielä puolisen tuntia huoneenlämmössä ja sitten käärö auki ja lastun veistoon.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.