Jauhelihan paistaminen Uunissa (ei pannulla)

Hei!

Miten paistatte jauhelihan uunissa?
Haluan paistaa sen nimenomaan uunissa..

Eli otan 400g painavan köntin pakkauksesta ja lätkäisen sen uunivuokaan vai pelille?

Kannattaako könttiä muotoilla tai jakaa osiin, esim muodostaa pihvin muotoisia läpyköitä, että paistuu paremmin uunissa.

Paistoaika ja lämpötila? (sellaiset ajat, että on varmasti kypsää)

-Uuni-Uuno
Ilmianna
Jaa

21 Vastausta



On monta tapaa. Jos teet jauheliha paistoksen,tai pihviä?

Sekoita Ranskalainen Sipulikeitto jauhelihaan,sekä kanamuna, 0,5dl vettä tai kermaa, hiukan(0,25dl) korppujauhoja.tai (kaurahiutaleita)

Tai:

400 kg Jauhelihaa
1 sipuli
1 kanamuna
0,5 dl vettä tai kermaa
0,25 dl -0,5 dl korppuj.tai ( kaurahiutaleita)

OHJE:

Ota uunivuoka(matalareunainen) leivinpaperia,taputtele jauheliha tasaiseksi levyksi, voit halutessasi laittaa levyn keskelle,vihanneksie tai keitettyjä kanamunia Tai molempia.

Sitten vain käärit jauhelihan reunat paistoksen keskelle ja taittelet leivinpaperin ja vielä kääri Folioon. Ja uuniin 200'c n.1,15 min.

Samalla ohjeella saat maukkaita pihviäkin. Mutta laita vain leivinpaperille ja paistoaika on n. 15 min- 25 min.

P.S: Muotoile pihvit , tokkiinsa :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

-Uuni-Uuno
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uuni-Uuno kirjoitti:
Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

-Uuni-Uuno
Miksi haluat käyttää uunia. Vältätkö paistopintaa vai mikä on?.
Jauhelihan voi paistaa ilman rasvaa teflon pannulla. Liha on itsestään niin rasvainen että se riittää.
Mutta jos välttämättä haluat paistaa sen levitä se pellille ripottele suola ja pippuri. Paista 200asteessa noin 15 min. Kun levy on jäähtynyt murennat sen sormilla.

Helpommalla selviit kun paistat pannulla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uuni-Uuno kirjoitti:
Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

-Uuni-Uuno
Hei Uuni-Uuno. Etkö omista paistinpannua? Vähärasvaisenkin jauhelihan voi paistaa omassa rasvassaan pannulla. Uunissa paistaminen on hidasta ja kuluttaa paljon sähköä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
paista älä lilluta nesteessä-
Murukastike kai suosituinta arkiruokaa
http://www.iltalehti.fi/pippuri/2015022619264763_ah.shtml?fb_comment_id=1060767470607523_1060881253929478#f9d2be536985c4
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uuni-Uuno kirjoitti:
Kiitos hienoista ohjeista, joita voisin joskus kokeilla :)

Mutta halusin etupäässä korvata jauhelihan paistinpannulla paistamisen uunilla, eli laittaisin vain 400g jauhelihaa suola pippuri uuniin ja siitä tulisi vähän samanlaista tavaraa kuin jauhelihan ruskistus/paistamisesta pannulla.

Jauhelihaa laittaisin uunin jälkeen hernekeiton sekaan ja ehkäpä pottujen/makaroonien päälle.

Tuleekohan kypsää, jos laitain 400g:sen jauheliha köntin uunivuokaan (vuoka pyöreä, halkaisija 22cm ja korkeus 7cm), tämän päälle foliopaperin.

Sitten uuniin (200'c ?) ja aika 25min?

-Uuni-Uuno
mauton möhkäle uunista ulos!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
mureke syntyy helposti ranskalaisen sipulikeittopussin ohjeella.
Ilmianna
Jaa
Maustamaton jauheliha (en tarkoita suolaa) haisee hirveelle (en tarkoita hirveä) ja makukin on ällöä.

400 kg Jauhelihaa
1 sipuli
1 kanamuna
0,5 dl vettä tai kermaa
0,25 dl -0,5 dl korppuj.tai ( kaurahiutaleita)

JA ÄLKÄÄ UNOHTAKO LIHAMAUSTEITA! Runsaasti!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jauhelihamaustetta!?! Toivottavasti ei tarkoita sitä
Hirveen makuista valmismömmöä... e:tä e:tä ee:tä ja suolaa, ei luonnollisia makuja.
Jauhelihan saa maustettua ripauksella suolaa, esim. nokkossuola, sipulilla, valkosipulilla, persiljalla, ruohosipulilla, tuoreella chilillä jne.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No, minulla ei ainakaan ole tuollaista jauhelihamaustetta, jossa on e-koodeja, vaan suolaa, sipulia, valkosipulia, ruohosipulia, chiliä yms. kuivattuna.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nigella teki äsken ns. jauhelihapitsan eli tavallinen lihamureketaikina (mausteita, munaa, leipää, kermaa, sipulia jne...yhtenäiseksi massaksi sekoitettuina) vuoan pohjalle litteäksi levyksi ja päälle tomaattikastike maustettuna ja siivilässä valutettuna (ylimääräiset nesteet pois), pinnalle vähän mozzarella siivuja ja uuniin noin puoli tuntia 220 astetta. Uunin jälkeen vähän tuoreita yrttejä (basilikaa tms.) ja oliiviöljyä pinnalle.
Ilmianna
Jaa
Voisiko joku vastata alkuperäiseen kysymykseen ilman murekereseptejä, aukomatta päätään paistinpannun puutteesta. En tarvitse maustamisvinkkejä kuten ei oletettavasti alkuperäinenkään kysyjä. Tarvitsisi nimittäin paistaa useana päivänä useita kiloja jauhelihaa. Juu ja ei kiinnosta mitkään muurikat sun muutkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eihän siinä muuta ole kun vaan levittelet sen jauhelihan korkeareunaisemmalle pellille leivinpaperille ja laitat 225 asteeseen 15-20 min. Siitä irtoaa rasvaa niin siksi se korkeampi pelti, ei sotke uunia. Maustamisen voi hyvin tehdä myöhemmin, jos ei tarvia nyt muuta kun kypsentää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Näin se menee , itse ripottelen vähän suolaa ja pippuria tuohon pellille jauhiksen päälle ennen paistoa.
Ilmianna
Jaa
ja paras olisi laittaa hakukoneeseen Täytetty jättijauhelihapihvi.
Ilmianna
Jaa
Heittäkää nyt se sipulikeitto jo nurkkaan.Se tekee jauhelihasta kitkerän ja pahan makuista.
Oikea suurruste jauhelihataikinaan on ...perunajauho..kauralese...kananmuna..suola..tilkkavettä..kun sen oikein oivaltaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Levitä pellille pikkupaloiksi, joita voit paiston aikana vielä pienentää. Mausteet päälle. En Muuten ymmärrä miksi jauhelihaan pitää lisätä leipää tmv, vai onko se jonkun mielestä terveellisempää/riittoisampaa? Paistan myös jauhelihapihvit ilman muita juttuja, paitsi mausteet. Ja liha maistuu silloin lihalta.
Ilmianna
Jaa
Teen lihapullat aina uunissa paistamalla. Semmoinen 200 astetta on sopiva tavalliselle sika-nauta jauhelihalle ja paistoaika sen mukaan kunnes alkaa pinnalta ruskistua riittävästi ja kypsää sisältä, kesken paiston voi joutua kaatamaan sulanutta rasva-nesteseosta pois pannulta jotta liha ei alkaisi kiehumaan siinä, sillä muutoin lopputuloksena on keittolihaa eikä rapeaa paistopintaa.
Ilmianna
Jaa
1. Tunge jauheliha uuniin
2. Vääntele nappuloita
3. Laita luukku kiinni tai jätä auki ihan sama
4. Mene tekemään jotakin muuta
5. Tule takaisin silloin kun huvittaa
6. Syö
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jauhelihan paistaminen Uunissa (ei pannulla)

Hei!

Miten paistatte jauhelihan uunissa?
Haluan paistaa sen nimenomaan uunissa..

Eli otan 400g painavan köntin pakkauksesta ja lätkäisen sen uunivuokaan vai pelille?

Kannattaako könttiä muotoilla tai jakaa osiin, esim muodostaa pihvin muotoisia läpyköitä, että paistuu paremmin uunissa.

Paistoaika ja lämpötila? (sellaiset ajat, että on varmasti kypsää)

-Uuni-Uuno

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta