Kahvi 12 markkaa

pikkupperhe

Käytiin tuossa ihan kivassa ja viihtyisässä maalaisromanttisessa kahvilassa, missä viehko tarjoilijatar malttoi tuoda kahvinkin pöytään. Mutta tunnelman pilasi kun kehtasivat pyytää kahvista. 12 markkaa!!!

3

117

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+4

      No jo oli vanhanaikainen kahvila, jos eivät ole huomanneet, että Suomessa on ollut käytössä euro jo yli 11 vuotta...

    • Ei varaa huonoon

      Markka tai euro, aivan sama 12mk eli hiukan alle 2euroa. Kahvissa jos missä huomaa, miten markka vaihtui euroksi. Parilla markalla sai kahvikupin ja joissain sa(n)tsikuppi;) oli ilmainen, nyt ei taida huoltikseltakaan saa sitä pannun jämää toista tuntia napsunutta parkkihappoa parilla eurolla. Onneksi jotkut sentään välillä tiskaavat kannujaan, mielellään käsin, olisi kaikkien kannalta terveellisempi ja kannun kannalta kestävämpi vaihtoehto ja ajastinkin olisi hyvä olla. Yli puoli tuntia tai tunninkin seissyt kahvi varsinkin vajaana alkaa Moccamasterissakin maistua pahalle. Muovikeittimistä ei voi tässä yhteydessä edes puhua, kotona tietty ihan eri.

      Hyvää kahvia on yhä vaikeampaa löytää, siinä usein kitsastellaan, vaikka se on yksi firman käyntikorteista ehdottomasti sen ystäville, jotkut juo ihan hevonkusta pannunhuuhteluvettä ja sitä keittävät ihmiset, jotka eivät ole tuskin ikinä juoneet kahvia, joten heillä ei ole mitään käsitystä, meneekö kannun asteikolla 10 kahvia 4.6,8,10 vaiko 12 mittaa.

      Olen joskus juhlissakin saanut sellaista vettä, että kyselin ääneen muilta jonottajilta, onko tämä teetä vai kahvia. Kerran sain kahviossa sellaista hevon kusta, että kupin pohja näkyi. Emäntä vaan siihen, että se vaan näyttää kun on valkoinen kuppi. Just joo.

      Tuttavaperheemmekin juo sellaista luttanaa, että vaikka on tehnyt mitä ihanimman mansikkakakun, menee melkein pilalle huuhtomalla se sillä pannunhuuhteluvedellä, missä 10kuppia vettä ja korkeintaan 5-6mittaa jotain laimistunutta bulkkikuraa.

      Työpaikallakin tosi paskamaista aina kieltäytyä, kun kollega menee keittämään kahvia ja kohta täytyy itse keittää oikeat kahvit ja sitten kyräillään, että mitä perke%ttä...
      Kuten huomaatte, kahviin liittyy paljon voimakkaita tunteita ja odotuksia ja mitä enemmän se maksa, sitä vähemmän sietää huonoa.

      • Ei varaa huonoon

        Yleensä en hampurilaispaikoissa juurikaan käy,kerran tiskillä katsoin myyjän olan yli, missä oli Moccamasterin ohella toinen vielä tunnetumpi keitin ammattipiireissä eli Vendor. Oli vaan niin kuvottava näky, kun kärpäsiä pörräsi myyjän takana valmiiden hampurilaisten päällä, vaikka ovatkin kääreissä. Katsoin kahvikannua, mikä oli niin näljäinen ja kahvi leikannut kiinni, että siitä ei enää läpi näkynyt keskikohdasta.

        Sanoin kassalle, että kannattaisi välillä pestä tuota kannua, on pelkästään niin etovan ja epähygieeniesen näköinenkin, just sellainen parin sentin jämä napsunut varmaan aamusta ja juuri leikkaimaisillaan kiinni.
        Myyjä katsoi aivan monttu auki, en ole edes varma, ymmärsikö sanomani sisltöä. Tarvinneeko jollekin sanoa, että ei tehnyt enää mieli kahvia?

        Jonkin huoltamonketjun (Neste Oil, vissiin) lehtimainos oli äärimmäisen hyvä, siinä mummo oli kahvimuki kädessä kasvot ja vaatteet aivan öljyssä ja teksti "Meillä erottaa kahvin jäteöljystä".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2730
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      209
      1753
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1465
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1221
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      943
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      826
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe