Miten ihmeessä se onnistuu? Äsken otin uunista jälleen kerran läsähtäneen ja littanan pohjan..
Vatkasin alussa munia ja sokeria varmaan sen puoltuntia, kuohkea vaalea vaahto josta jäi kuvio pintaan. Siivilöin jauhot pikkuhiljaa nostelemalla puukauhalla, varovasti ja vasta lopuksi jatkoin sekoittamista niin, että kaikki oli tosiaan sekaisin. Ohjeessa neuvottiin lisäämään rasva ja maito vasta lopuksi, näin tein. No, siinä vaiheessa peli on jo menetetty, taikinasta huomaa jo jauhojen sekoitusvaiheessa, että läsähti..
Oon kokeillu aiemmin jauhot, rasva ja maito vuorotellen systeemiä.. tuolla tavalla sekoittaen läsähtää vielä varmemmin.
Onko mulla huono ohje? Vehnäjauhoja tulee 5dl ja musta tuntuu että sitä sekoittaessa menee ikuisuus ja taikina senkin takia läsähtää kun jauhoja vaan tulee ja tulee.. Ja miten nesteet pitää sekoittaa mukaan? Miltä ei-läsähtänyt taikina näyttää?
Alkaa mennä hermot noiden mokkapalojen kanssa :D Kiva syödä kaverin tekemiä ihanan paksuja ja täyteläisiä ruutuja, omat on aina nahistuneita pannukakun paksuisia lättänöitä.7
Kaikki vinkit nyt tänne!! Kiitos :D
Mokkapalapohjasta kuohkea?!?!?
7
594
Vastaukset
- miss mokkapala
Vaahdotatkohan munia ja sokeria liian kauan?Huoneenlämpöiset munat vaahdottuvat parhaiten.Itse teen tällä ohjeella ja onnistuu aina:
3 munaa
4,5dl sokeria
6dl Anni-Helenaa
4,5tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5rkl leiivontakaakaojauhetta
225gr sul.marg
2 1/4dl kermamaitoa
Lisään kuivat aineet ja nesteen vuorotellen koneella.Sulan rasvan viimeiseksi.
Paistan 200 ast n.20min.
Kuorrutus:
225 gr tomusokeria
75 gr sul.voita
3/4dl vahvaa kahvia
1 rkl leivonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
päälle nonparelleja tai oikein herkutteluun suklaalastuja
Kerro onnistuitko tällä ohjeella. - kljj89000jhy
On paljon leivinjauhetta
- miss mokkapala
Mutta onkin hyvä ja korkea pohja.
- perunajauho_
Korvaa osa vehnäjauhoista perunajauholla ja käytä karkeita vehnäjauhoja.
Samoin kuin kakku/kääretorttupohjiin (muna sokeri vaahtotaikina pohjaisiin)
Itse sekoitan jauhot siten, että siivilöin jauhot ensin vaahdon sekaan ja pyöritän nopeasti koneella pari sekunttia en siis "nostele-varovasti" menetelmällä. - Jospa vika uunissa?
Uuneissa on myös eroja. Itse olen tykästynyt uuteen kiertoilmauuniini. Ei lämpötila ole sama kaikissa, joten huomioikaa sekin seikka. Kiertoilmalla kypsyy miedommalla.
- terkkui keittiöstä
Sähkövatkaimissa on eroja, joillakin kunnon vaahdon saa viidessä minuutissa kun tehottomalla siihen menee tosiaan tuo puoli tuntia eikä vaahto ole niin pysyvää. Itse käytän vaahdotettavissa leivonnaisissa luomumunia, koska ne vatkautuvat helpoiten. Jauhot ja muut lisättävät aineet voi kaataa sekaan kerralla eikä ripotellen ja sekoittaa ne vatkaimen ykkösteholla. Näin ne saa sekaisin nopeammin ja paremmin eikä kokemukseni mukaan taikina siitä kärsi, päinvastoin. Myös pellin koko kannattaa huomioida, ettei käytä liian laakeaa peltiä.
- mokkapalan ystävä
Kokeilkaa ihmeessä ohjetta.Minä tein ja teen tällä ohjeella mokkapalat jatkossakin!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 754321
Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti
Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans1074050Surullista
Että menetit sen naisen , tosi surullista ja vielä oman tyhmyyden takia ,ymmärrän että se on masentavaa582517Muuttunut käytös
Onko kaivattusi käytös muuttunut? Tiedätkö mistä se johtuu? Haluatko kertoa, mitä tapahtui?672377BOIKOTOIN - Ei mitään Suomi.fi postilaatikoita käyttöön
Ainakaan minulle! Vai että pitäisi alkaa siellä käyädä katselemassa tammikuusta 2026 siis periaatteessa päivittäin että1452370- 1322077
Väkeä oli liikkeellä
Nyt leijutaan pilvissä. Kun eläinpuistossa oli porukkaa 😆😆 Olihan siellä kun ilmaiseksi pääsivät. Eiköhän se juuri sik422077- 491949
Kummallista
Oletteko koskaan ihastuneet ihmiseen, joka ei ulkonäöltään vastaa ollenkaan ihannettanne?541718- 611710