Hei! Tietäisikö joku neuvoa minulle kalasäilykkeen ohjeen ? Sellainen joka tehdään pikkukaloista ja hitaasti uunissa purkissa valmistetaan.Kiitos jo etukäteen t.Anu
Kalasäilyke
5
11540
Vastaukset
- sarkka
kalasäilyke, tälläinen ohje minulla:
tarvitaan n. 3dl lasipurkkeja ja kannet
yhteen purkkiin seuraavanlainen seos: reilu 1rkl ketsuppia, reilu 1rkl öljyä, reilu 1tl suolaa. kaloja, muikkuja silakoita tms perattuna saksilla 3:n osaan. laita kalat purkkiin ja päälle seos. n. 125ast. 4 tuntia. sitten sammuta uuni ja jätä yönyli uuniin. aamulla kylmään. huom. purkkeja ei kannata täyttää liian täyteen ettei kuohu yli.- Anu
Juuri tämänsortin ohjetta olin vailla-KIITOS!T.Anu
- sarkka
Anu kirjoitti:
Juuri tämänsortin ohjetta olin vailla-KIITOS!T.Anu
Unohin tuossa mainita, että purkit pitää olla suljettuna uunissa, että ne tavallaan umpioituvat. Kun teet, niin paa viestiä että tietää onnistuiko, itse en ole tehnyt moneen vuoteen ko. tuotetta, mutta taidampa itsekkin innostua asiasta:)
- Kalastelija
sarkka kirjoitti:
Unohin tuossa mainita, että purkit pitää olla suljettuna uunissa, että ne tavallaan umpioituvat. Kun teet, niin paa viestiä että tietää onnistuiko, itse en ole tehnyt moneen vuoteen ko. tuotetta, mutta taidampa itsekkin innostua asiasta:)
5 kg muikkuja tai multa
pienikokoisia kaloja
500 g ketsuppia
2,5^1 öljyä
0,5 rkl kalamaustetta
4 rkl suolaa (60 g)
1 nippu tilliä
Peratkaa kalat, huuhtokaa
kylmässä vedessä ja leikatkaa
ne noin 2-3 cm paloiksi. Se-
koittakaa öljy ja ketsuppi ja li-
sätkää hienonnettu tilli ja
muut mausteet. Lisätkää pa-
loitellut kalat ja sekoittakaa
jälleen.
Valitkaa riittävä määrä alle
litran vetoisia purkkeja, joissa
on tiiviisti sulkeutuva kansi
(esim. sillipurkkeja). Peskää
ne huoleBäsesti ja täyttäkää ne
kalaseoksella, ei kuitenkaan
aivan täyteen. Kiertäkää kan-
net kiinni ja asettakaa pellil-
le kylmään uuniin. Asetta-
kaa lämpö 100-110 astee-
seen ja kypsyttäkää tässä lämpötilassa 12-
16 tuntia purkkien
koosta riippuen.
Antakaa purkkien
-jäähtyä ja siirtäkää
jääkaappiin, jossa
säilyvät hyvin useita
kuukausia.
Umpiokalaa voi käyttää sar-
diinin tapaan. Oma suosik-
kini on hapanleipäviipale,
jonka päällä on viipaloitu
keitetty peruna, pari palaa
umpiokalaa, tillinölksa ja ri-
paus rouhittua mustapippu-
ria. Ohjeen alkuperän huo-
mioiden suositeltavin juoma
lienee sahti, mutta olutkin
kelpaa.
- The Doctor
Laita purkki kaloineen temporaalidilaatiokenttään. Siellä ne säilyvät niin kauan kuin haluat, kirjaimellisesti muuttumattomina. Varmaan mukavaa asua siellä Maassa, vaika Anhurianin kynttiläniityillä kolmen hiilikuun loistaessa taivaalla ei täälläkään ole hassumpaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.733414Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91901Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2241279- 1331127
- 1001033
- 60964
Miksi nuori ottaa hatkat? Rajut seuraukset: seksuaalinen hyväksikäyttö, väkivalta, huumeet...
Lastensuojelu on kriisissä ja nuorten ongelmat kasvussa Suomessa. Hatkaaminen tarkoittaa nuoren luvatta poistumista omil68961Shokki! Suuri seikkailu -kisassa todellinen jättiyllätys - Tämä muutos järkyttää varmasti monia!
No nyt on kyllä aikamoinen ylläri, peli todellakin kovenee…! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/shokki-suuri-seik6925- 84899
- 34830