Hei! Tietäisikö joku neuvoa minulle kalasäilykkeen ohjeen ? Sellainen joka tehdään pikkukaloista ja hitaasti uunissa purkissa valmistetaan.Kiitos jo etukäteen t.Anu
Kalasäilyke
5
11485
Vastaukset
- sarkka
kalasäilyke, tälläinen ohje minulla:
tarvitaan n. 3dl lasipurkkeja ja kannet
yhteen purkkiin seuraavanlainen seos: reilu 1rkl ketsuppia, reilu 1rkl öljyä, reilu 1tl suolaa. kaloja, muikkuja silakoita tms perattuna saksilla 3:n osaan. laita kalat purkkiin ja päälle seos. n. 125ast. 4 tuntia. sitten sammuta uuni ja jätä yönyli uuniin. aamulla kylmään. huom. purkkeja ei kannata täyttää liian täyteen ettei kuohu yli.- Anu
Juuri tämänsortin ohjetta olin vailla-KIITOS!T.Anu
- sarkka
Anu kirjoitti:
Juuri tämänsortin ohjetta olin vailla-KIITOS!T.Anu
Unohin tuossa mainita, että purkit pitää olla suljettuna uunissa, että ne tavallaan umpioituvat. Kun teet, niin paa viestiä että tietää onnistuiko, itse en ole tehnyt moneen vuoteen ko. tuotetta, mutta taidampa itsekkin innostua asiasta:)
- Kalastelija
sarkka kirjoitti:
Unohin tuossa mainita, että purkit pitää olla suljettuna uunissa, että ne tavallaan umpioituvat. Kun teet, niin paa viestiä että tietää onnistuiko, itse en ole tehnyt moneen vuoteen ko. tuotetta, mutta taidampa itsekkin innostua asiasta:)
5 kg muikkuja tai multa
pienikokoisia kaloja
500 g ketsuppia
2,5^1 öljyä
0,5 rkl kalamaustetta
4 rkl suolaa (60 g)
1 nippu tilliä
Peratkaa kalat, huuhtokaa
kylmässä vedessä ja leikatkaa
ne noin 2-3 cm paloiksi. Se-
koittakaa öljy ja ketsuppi ja li-
sätkää hienonnettu tilli ja
muut mausteet. Lisätkää pa-
loitellut kalat ja sekoittakaa
jälleen.
Valitkaa riittävä määrä alle
litran vetoisia purkkeja, joissa
on tiiviisti sulkeutuva kansi
(esim. sillipurkkeja). Peskää
ne huoleBäsesti ja täyttäkää ne
kalaseoksella, ei kuitenkaan
aivan täyteen. Kiertäkää kan-
net kiinni ja asettakaa pellil-
le kylmään uuniin. Asetta-
kaa lämpö 100-110 astee-
seen ja kypsyttäkää tässä lämpötilassa 12-
16 tuntia purkkien
koosta riippuen.
Antakaa purkkien
-jäähtyä ja siirtäkää
jääkaappiin, jossa
säilyvät hyvin useita
kuukausia.
Umpiokalaa voi käyttää sar-
diinin tapaan. Oma suosik-
kini on hapanleipäviipale,
jonka päällä on viipaloitu
keitetty peruna, pari palaa
umpiokalaa, tillinölksa ja ri-
paus rouhittua mustapippu-
ria. Ohjeen alkuperän huo-
mioiden suositeltavin juoma
lienee sahti, mutta olutkin
kelpaa.
- The Doctor
Laita purkki kaloineen temporaalidilaatiokenttään. Siellä ne säilyvät niin kauan kuin haluat, kirjaimellisesti muuttumattomina. Varmaan mukavaa asua siellä Maassa, vaika Anhurianin kynttiläniityillä kolmen hiilikuun loistaessa taivaalla ei täälläkään ole hassumpaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023