Törmäsin netissä tällaiseen kiinnostavaan ruokakurssiin: http://www.fabulagrata.com/#!ajankohtaista
Katalonialaisesta keittiöstä kuulee harvoin. Tuttua on vain crema catalana. Onko kenelläkään kokemusta? Tekisi mieli kokeilla.
Katalonialainen keittiö
7
292
Vastaukset
- kannattaa tutustua
Katalaanien keittö on tunnettu nimenomaan monikulttuurisuudesta, ja monien mielestä se onkin Espanjan paras keittiö Barcelona on tunnettu ruokakaupunki, joten kyllä katalaanien makukulttuuriin kannattaa tutustua. Kala ja äyriäiset on ehkäpä parasta antia, mutta toki koko Katalonian keittö on upea asia.
- nam vie kielen
- Katalonialaine made
Tarveaineet:
Noin kilon painoinen nyljetty made , 5 kookasta valkosipulin kynttä, 100 g (1-2 ) punasipulia, 50 gr tummaa suklaata, 1 rkl omenaviinietikkaa, 1 murskattu laakerilehteä, suolaa (ruusu tms vuori), 2dl espanjan valkoviiniä, korppujauhoja ja oliiviöljyä paaistamiseen
Valmistus:
Nyljetty made fileoidaan (tarvittaessa ammattitaitoinen kalakauppias osaa).
Fileet paloitellaan ja painellaan korppujauhoissa. Paistetaan kuumalla pannul-
la pinnaltaan ruskeiksi ja rapeiksi. Punasipulisilppu freesataan pehmeäksi.
Paistetut madefileepalat asetellaan uunipannulle, päälle freesattu punasipuli ja mausteet ( murskatut valkosipulin kynnet ja laakerinlehti) sekä raastettu suklaa. Kaadetaan päälle (puna ?)viini/ omenaviinietikkaseos.
Haudutetaan uunissa kannen alla puolisen tuntia (175 astetta) valellen välillä viiniliemellä.
Tarjotaan esimerkiksi villiriisin kera.
Ohje on keittiömestari Wiljam Pyyn ehtymättömästä arkistosta.
http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=440&lang=fi
Lähetin keväällä ystävälleni Kataloniaan. Hän tikahtui; ei siellä saa edes madetta.
http://www.espanjalainenruoka.com/pakaste-turskaa-baskimaan-tapaan/
http://blogs.food24.com/janicetripepi/tag/kabeljou-recipes/
Nyt suunnitteilla 6-8 h kokkikurssi syksyksi - nimiä oppimaan
- mausteiden huumaa
17.9. - Osa 3/5 Nähtävänä Yle Areena
Barcelona on kulinaristien paratiisi. Huippuravintoloiden keittiömestarit hakevat ainekset La Boqueria -kauppahallista. He tietävät, että liha ja vihannekset tulevat lähialueilta ja suoraan luottotuottajilta.
http://barcelona.de/en/recipe.html
http://www.catalancooking.co.uk/category/recipes/ Kun otat perinteisen Pohjois-Espanjan keittiön ja lisäät siihen kosolti provencelaisia vaikutteita, saat katalonialaisen keittiön.
Minkähän vuoksi kaksi Espanjan parasta ruoka-aluetta - baskikeittiö ja katalonialainen - kuuluvat alueille, jotka taistelevat itsenäisyydestään ja eroon Espanjasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023