Törmäsin netissä tällaiseen kiinnostavaan ruokakurssiin: http://www.fabulagrata.com/#!ajankohtaista
Katalonialaisesta keittiöstä kuulee harvoin. Tuttua on vain crema catalana. Onko kenelläkään kokemusta? Tekisi mieli kokeilla.
Katalonialainen keittiö
7
336
Vastaukset
- kannattaa tutustua
Katalaanien keittö on tunnettu nimenomaan monikulttuurisuudesta, ja monien mielestä se onkin Espanjan paras keittiö Barcelona on tunnettu ruokakaupunki, joten kyllä katalaanien makukulttuuriin kannattaa tutustua. Kala ja äyriäiset on ehkäpä parasta antia, mutta toki koko Katalonian keittö on upea asia.
- nam vie kielen
- Katalonialaine made
Tarveaineet:
Noin kilon painoinen nyljetty made , 5 kookasta valkosipulin kynttä, 100 g (1-2 ) punasipulia, 50 gr tummaa suklaata, 1 rkl omenaviinietikkaa, 1 murskattu laakerilehteä, suolaa (ruusu tms vuori), 2dl espanjan valkoviiniä, korppujauhoja ja oliiviöljyä paaistamiseen
Valmistus:
Nyljetty made fileoidaan (tarvittaessa ammattitaitoinen kalakauppias osaa).
Fileet paloitellaan ja painellaan korppujauhoissa. Paistetaan kuumalla pannul-
la pinnaltaan ruskeiksi ja rapeiksi. Punasipulisilppu freesataan pehmeäksi.
Paistetut madefileepalat asetellaan uunipannulle, päälle freesattu punasipuli ja mausteet ( murskatut valkosipulin kynnet ja laakerinlehti) sekä raastettu suklaa. Kaadetaan päälle (puna ?)viini/ omenaviinietikkaseos.
Haudutetaan uunissa kannen alla puolisen tuntia (175 astetta) valellen välillä viiniliemellä.
Tarjotaan esimerkiksi villiriisin kera.
Ohje on keittiömestari Wiljam Pyyn ehtymättömästä arkistosta.
http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=440&lang=fi
Lähetin keväällä ystävälleni Kataloniaan. Hän tikahtui; ei siellä saa edes madetta.
http://www.espanjalainenruoka.com/pakaste-turskaa-baskimaan-tapaan/
http://blogs.food24.com/janicetripepi/tag/kabeljou-recipes/
Nyt suunnitteilla 6-8 h kokkikurssi syksyksi - nimiä oppimaan
- mausteiden huumaa
17.9. - Osa 3/5 Nähtävänä Yle Areena
Barcelona on kulinaristien paratiisi. Huippuravintoloiden keittiömestarit hakevat ainekset La Boqueria -kauppahallista. He tietävät, että liha ja vihannekset tulevat lähialueilta ja suoraan luottotuottajilta.
http://barcelona.de/en/recipe.html
http://www.catalancooking.co.uk/category/recipes/ Kun otat perinteisen Pohjois-Espanjan keittiön ja lisäät siihen kosolti provencelaisia vaikutteita, saat katalonialaisen keittiön.
Minkähän vuoksi kaksi Espanjan parasta ruoka-aluetta - baskikeittiö ja katalonialainen - kuuluvat alueille, jotka taistelevat itsenäisyydestään ja eroon Espanjasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2534567Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1312993Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412752Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741740Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061574Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn231475- 551324
- 931235
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2051098- 471085