Törmäsin netissä tällaiseen kiinnostavaan ruokakurssiin: http://www.fabulagrata.com/#!ajankohtaista
Katalonialaisesta keittiöstä kuulee harvoin. Tuttua on vain crema catalana. Onko kenelläkään kokemusta? Tekisi mieli kokeilla.
Katalonialainen keittiö
7
243
Vastaukset
- kannattaa tutustua
Katalaanien keittö on tunnettu nimenomaan monikulttuurisuudesta, ja monien mielestä se onkin Espanjan paras keittiö Barcelona on tunnettu ruokakaupunki, joten kyllä katalaanien makukulttuuriin kannattaa tutustua. Kala ja äyriäiset on ehkäpä parasta antia, mutta toki koko Katalonian keittö on upea asia.
- nam vie kielen
- Katalonialaine made
Tarveaineet:
Noin kilon painoinen nyljetty made , 5 kookasta valkosipulin kynttä, 100 g (1-2 ) punasipulia, 50 gr tummaa suklaata, 1 rkl omenaviinietikkaa, 1 murskattu laakerilehteä, suolaa (ruusu tms vuori), 2dl espanjan valkoviiniä, korppujauhoja ja oliiviöljyä paaistamiseen
Valmistus:
Nyljetty made fileoidaan (tarvittaessa ammattitaitoinen kalakauppias osaa).
Fileet paloitellaan ja painellaan korppujauhoissa. Paistetaan kuumalla pannul-
la pinnaltaan ruskeiksi ja rapeiksi. Punasipulisilppu freesataan pehmeäksi.
Paistetut madefileepalat asetellaan uunipannulle, päälle freesattu punasipuli ja mausteet ( murskatut valkosipulin kynnet ja laakerinlehti) sekä raastettu suklaa. Kaadetaan päälle (puna ?)viini/ omenaviinietikkaseos.
Haudutetaan uunissa kannen alla puolisen tuntia (175 astetta) valellen välillä viiniliemellä.
Tarjotaan esimerkiksi villiriisin kera.
Ohje on keittiömestari Wiljam Pyyn ehtymättömästä arkistosta.
http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=440&lang=fi
Lähetin keväällä ystävälleni Kataloniaan. Hän tikahtui; ei siellä saa edes madetta.
http://www.espanjalainenruoka.com/pakaste-turskaa-baskimaan-tapaan/
http://blogs.food24.com/janicetripepi/tag/kabeljou-recipes/
Nyt suunnitteilla 6-8 h kokkikurssi syksyksi - nimiä oppimaan
- mausteiden huumaa
17.9. - Osa 3/5 Nähtävänä Yle Areena
Barcelona on kulinaristien paratiisi. Huippuravintoloiden keittiömestarit hakevat ainekset La Boqueria -kauppahallista. He tietävät, että liha ja vihannekset tulevat lähialueilta ja suoraan luottotuottajilta.
http://barcelona.de/en/recipe.html
http://www.catalancooking.co.uk/category/recipes/ Kun otat perinteisen Pohjois-Espanjan keittiön ja lisäät siihen kosolti provencelaisia vaikutteita, saat katalonialaisen keittiön.
Minkähän vuoksi kaksi Espanjan parasta ruoka-aluetta - baskikeittiö ja katalonialainen - kuuluvat alueille, jotka taistelevat itsenäisyydestään ja eroon Espanjasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?1801915Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en501836Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.1351568Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!
Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten1371363Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?411314Nukkumisiin sitten
Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny41174Muistatko komeroinnin?
Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu481152Naisten tyypilliset...
Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa101121Syö kohtuudella niin et liho.
Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on101099Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla
"Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"31098