Olisko jotain kätevää konetta, jolla raastaa esim. porkkanoita?
Olishan se hyvä, jos sen peseminen olis helppoa.
Riivinrauta.
20
4354
Vastaukset
Alla on linkki kahteen sellaiseen, eikä hintakaan ole ihan paha, ainakaan ensimmäisessä. Ja tekee noilla muutakin kuin raastaa. Alemman linkin koneella tekee esim. tuoremehuja ja taikinaa.
http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=fq5c3ko3b0lno8bd&kategoriaTunniste=YleisMonitKoneet&path=KODINKONEET/KeitPienkoneet/YleisMonitKoneet&myymala=Prisma Kannelmäki&paikkakunta=Helsinki&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main
http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=rr5q2hls9mrtrrrz&kategoriaTunniste=YleisMonitKoneet&path=KODINKONEET/KeitPienkoneet/YleisMonitKoneet&myymala=Prisma Kannelmäki&paikkakunta=Helsinki&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main- yksinkertaista
Tässä ihan perinteinen juttu
http://www.google.fi/imgres?q=raastinrauta&sa=X&biw=1680&bih=933&tbm=isch&tbnid=hE2fZuwqkLZmtM:&imgrefurl=http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=x1rcqvndmqwqbjc8&kategoriaTunniste=LeikkRaastimet&path=Koti/Ruoanvalmistus/Keittiötyöväl/LeikkRaastimet&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main&docid=jh-SNcXYXcKFMM&imgurl=http://www.prisma.fi/tuotekuvat//large/95/x1rcqvndmqwqbjc8.jpg&w=500&h=500&ei=soOkUa3aFuKj4gTewoDQDw&zoom=1&ved=1t:3588,r:5,s:0,i:97&iact=rc&dur=3093&page=1&tbnh=177&tbnw=180&start=0&ndsp=39&tx=82&ty=103
Ei maksa maltaita ja helppo kasata ja pestä. - Panhandle
Tavallinen raastinrauta riittää, jos raastettavana on porkkana tai pari kerrallaan. Monitoimikone kannattaa liata, jos pilkottavaa on paljon.
En tiedä, ovatko nykyisin kaupan olevien monitoimikoneiden osat konepestäviä. Omani on sen verran vanha, että ne pitää pestä käsin, ja koska ne ovat aika isoja, pestävää tulee paljon. Siksi käytän konetta nykyisin enää vain pari kertaa vuodessa, kun teen ison kattilallisen borssia. - riivatunrauta
Juuri näin - simppelein on yleensä paras ja toimivin.
On hämmästyttävää havaita, että niin monet nykyiset laitteiden osat eivät siedä konepesua - ainakaan käyttöohjeiden mukaan. Luulisi asian olevan toisin, mutta kun ei - Kruppsinkin kahvinkeittimen kannu ja suodatin ovat käyttöohjeen mukaan pestävä käsin kuin myös Boschin sauvasekoittimen lisäosat. Ei aina jaksa ymmärtää valmistajien ajatuksia. - nicer
nicer dicerissä kaikki hienontamiseen liittyvät hienoudet.michelin tähdilläpalkitut kokitkin sitä mieluusti käyttää.
- Panhandle
Oletko nyt ihan tosissasi?
Kyllä minä olen nähnyt kokkien pilkkovan pelkällä veitsellä ja raastavan raastinraudalla. Sekä veitsiä että rautoja on erimallisia ja erikokoisia, mutta ei ammattilaisten pöydillä mitään tv-shopin "ihmelaitteita" ole.
Tämä keskustelu on pysynyt miellyttävän asiallisena, eikä mitään "uusavuttomuus" nimityksiä ole käytetty. Siitä kiitos kommentoijille.
Eräälle 90v täyttävälle sukulaiselle ostimme aiemmin linkittämäni pienen yleiskoneen, koska hänen käsiensä puristusvoima on alentunut niin, ettei perinteisen raastimen tai veitsen pidempiaikainen käyttö onnistu. Hän haluaa asua kotona, käydä taksin avustamana kaupassa sekä tehdä itse ruokansa, Ateriapalveluun hän ei suostu, koska haluaa itse päättää mitä, ja miten paljon syö. Pieni yleiskone on ollut hänelle tässä hyvä apu. Osien tiskaus pesualtaassa muiden astioiden joukossa sujuu vielä, joten hän on ollut koneeseen tyytyväinen.- lafleurformidable
No näinhän se on - jos on heikentynyt kyky tarttua ja käyttää käsiään tai muutakaan fysiikkaansa ja kykenee muuten itsenäiseen elämään ja haluaakin niin, toki silloin erinäisten apuvälineiden käyttö on vain suositeltavaa.
Noin muuten minä kyllä, anteeksi vain, kutsuisin niitä "uusavuttomien" laiskureiden värkeiksi. Muutama manuaalinen väline kyllä riittää tavalliselle tallaajalle aivan hyvin - muu on liioittelua ja snobismia.
Yksi tseffi kerran eräässä ohjelmassa opasti, että neljä veistä on aivan riittävästi - yksi hyvälaatuinen veitsi kaikkeen leikkaamiseen ja pilkkomiseen, yksi kasvisveitsi, yksi leipäveitsi (joka myös on paras yleisveitsi) ja jos syö paljon kalaa yksi filerointiveitsi. Tähän muutama vispilä, lasta ja kasvisten muussausrauta muutamien kattiloiden, paistinpannujen ja kulhojen kera, niin perussetti on valmis eikä maksa tai vie tilaakaa paljon.
Noin muuten - tuon "uusavuttomuus" kommentin kyllä totean loukkaavaksi, sillä käytännön tekeminen on kyllä unohtunut ihmisiltä ja kaikkeen pitäisi löytyä kone, joka muka tekisi sen helpoksi. Vain kyynärpäät jauhoissa voi tuntea tekevänsäkin jotain - yleiskoneen paukuttaessa taikinaa kulhonsa seiniin tuntee vain melusaastetta ja pitkästymistä.
- juureksia
Pitipä oikein ottaa se "kivikautinen" raastinrauta kokeiltavaksi. Ja mitä ihmettä?
Sehän on kuin tehty tuollaiseen.
Pesukin on vain sitä, että pyöräyttää vesihanan alla.
Hyvä keksintö.- raaaste
Vähän sivullisena kiinostuin asiasta.
Koska raastamista ei viitsisi ihan joka päivä tehdä ajattelin kysyä, porkkana-raasteen säilyvyydestä.
Jos valmistaa porkkanaraastetta kerralla puolentoista litran kulhon, pitäisikö siihen lisätä jotain, että säilyis hyvin jääkaapissa? Etikkaako ehkä sitruunamehua? En tiedä. - hapokkuuttamakeaan
raaaste kirjoitti:
Vähän sivullisena kiinostuin asiasta.
Koska raastamista ei viitsisi ihan joka päivä tehdä ajattelin kysyä, porkkana-raasteen säilyvyydestä.
Jos valmistaa porkkanaraastetta kerralla puolentoista litran kulhon, pitäisikö siihen lisätä jotain, että säilyis hyvin jääkaapissa? Etikkaako ehkä sitruunamehua? En tiedä.Puoli desiä sitruunanmehua käy hyvin - estää porkkanaraasteen ruskistumisen, tuo vähän hapokkuutta porkkanan makeuteen, mutta raaste säilyy vain noin 2 vuorokautta jääkaapissa - sen jälkeen sitruunanmehu alkaa käydä ja maku ei enää ole hyvä. Etikkaa en laittaisi - liian pistävä maku, korkeintaan jotain valkoista balsamicoa ja silloinkaan raaste ei säily jääkaapissakaan kovin pitkään. Kokeile ihmeessä - makusihan sen kertoo, josko kama on vielä syömäkelpoista.
- kotikokki
raaaste kirjoitti:
Vähän sivullisena kiinostuin asiasta.
Koska raastamista ei viitsisi ihan joka päivä tehdä ajattelin kysyä, porkkana-raasteen säilyvyydestä.
Jos valmistaa porkkanaraastetta kerralla puolentoista litran kulhon, pitäisikö siihen lisätä jotain, että säilyis hyvin jääkaapissa? Etikkaako ehkä sitruunamehua? En tiedä.Porkkanaraastetta voi pakastaa pikkuraastepaloina (siis käyttökertapaloina). Itse en ole sitä tehnyt koskaan, mutta ravitsemusterapeutti (jouduin käymään sellaisella muutama vuosi sitten, mutta se on ihan eri juttu...) "käski" tehdä sellaista... Eli että raastaa kerralla enemmän porkkanoita - ja pakastaa niitä esim. siinä muovisessä jääkuutiokipossa, mikä tulee pakastimen mukana... En tiedä kauanko se silleenkään säilyy, tuskin kovin montaa kuukautta - mutta varmastikin pidempään kuin jääkaapissa... ;) Niin ja siihen pakastukseen ei laiteta yhtään mitään sen porkkanaraasteen sekaan ;)
- raastettu
kotikokki kirjoitti:
Porkkanaraastetta voi pakastaa pikkuraastepaloina (siis käyttökertapaloina). Itse en ole sitä tehnyt koskaan, mutta ravitsemusterapeutti (jouduin käymään sellaisella muutama vuosi sitten, mutta se on ihan eri juttu...) "käski" tehdä sellaista... Eli että raastaa kerralla enemmän porkkanoita - ja pakastaa niitä esim. siinä muovisessä jääkuutiokipossa, mikä tulee pakastimen mukana... En tiedä kauanko se silleenkään säilyy, tuskin kovin montaa kuukautta - mutta varmastikin pidempään kuin jääkaapissa... ;) Niin ja siihen pakastukseen ei laiteta yhtään mitään sen porkkanaraasteen sekaan ;)
No johan oli "ravitsemusterapeutti"! Kahden porkkanan peseminen, kuoriminen ja raastaminen vie aikaa noin pari minuuttia ja raaste on varmasti tuoretta ja hyvää. Siis miksi tehdä suuria määriä yhdellä kertaa ja menettää maussa ja ravintoaineissa kaikki hyvä. Kyllä ihmisistä on sitten tullut laiskoja.
Tämä koski siis tavallisia, toimintakykyisiä ihmisiä. Mutta toki ymmärrän, jos omaiset haluavat varmistaa kotonaan asuvien vanhempiensa ruokailun valmistamalla heille ruoka-annoksia etukäteen. Pakastaminen annoskokoihin sopii silloin aivan hyvin ja ne säilyvät pakkasessa noin kuukauden - kunhan vanhukset vain muistaisivat syödä ne myös sieltä. Parempi olisi, jos ihmisillä olisi aikaa käydä edes muutaman kerran viikossa heidän luonaan ja valmistaa tuore, ravitseva ateria heille. - - Heidi
hapokkuuttamakeaan kirjoitti:
Puoli desiä sitruunanmehua käy hyvin - estää porkkanaraasteen ruskistumisen, tuo vähän hapokkuutta porkkanan makeuteen, mutta raaste säilyy vain noin 2 vuorokautta jääkaapissa - sen jälkeen sitruunanmehu alkaa käydä ja maku ei enää ole hyvä. Etikkaa en laittaisi - liian pistävä maku, korkeintaan jotain valkoista balsamicoa ja silloinkaan raaste ei säily jääkaapissakaan kovin pitkään. Kokeile ihmeessä - makusihan sen kertoo, josko kama on vielä syömäkelpoista.
Kyllä raastettu porkkana säilyy jääkaapissa ihan niinkuin kokonainenkin porkkana.
Minä laitan raastetut ihan ilman mitään lisä-aineita kannelliseen kahden litran kulhoon. Ei mitään ongelmaa.
- nicer
nicer dicer yhä edelleen.voit unohtaa kaikki muutturhat härpättimet esim.veiset ym.kalliitpilkkomis ja raastinkoneet.juttelin hiljan jyrki sukulan kanssa ja olleensa hyvin ennakkoluuloinen laitetta kohtaan .nyt ei muuta ravintoloissan enää käytäkään.siinä hiukan faktatietoja.
- recin
Kiitos nicerille faktatiedosta. Sukula ei ole yhdellekään ravintolalleen saanut Michelin tähtiä, ja muukin bisnes taitaa olla kuralla. Nicer Dicer tekee siis ihmeitä!
http://www.kauppalehti.fi/omayritys/julkkiskokki sukulan tappioputki jatkuu/201210291761 - täänytonvaantätä
recin kirjoitti:
Kiitos nicerille faktatiedosta. Sukula ei ole yhdellekään ravintolalleen saanut Michelin tähtiä, ja muukin bisnes taitaa olla kuralla. Nicer Dicer tekee siis ihmeitä!
http://www.kauppalehti.fi/omayritys/julkkiskokki sukulan tappioputki jatkuu/201210291761Sukulalla nyt taitaa olla muutkin perusasiat kateissa kuin pelkkä ravintolabisnes. Eräässä ohjelmassa hän valmisti kanaa ja samoilla välineillä ja laudalla hän teki myös tuoresalaatin. Olisi kyllä jäänyt ainakin minulta syömättä.
Nicer Diceristä vielä - nää mainoksissa nähdyt pilkkomisethan näyttävät tapahtuvan esivalmistelun jälkeen, joten se veitsi oli siinä ensin ja pilkkomista olisi voitu myös jatkaa sillä, jolloin kaikki pilkkominen olisi tapahtunut yhdellä kertaan ilman ylimääräisiä härpäkkeitä ja ilmeisesti myös helpommin ja nopeammin. - mullekinfyffee
recin kirjoitti:
Kiitos nicerille faktatiedosta. Sukula ei ole yhdellekään ravintolalleen saanut Michelin tähtiä, ja muukin bisnes taitaa olla kuralla. Nicer Dicer tekee siis ihmeitä!
http://www.kauppalehti.fi/omayritys/julkkiskokki sukulan tappioputki jatkuu/201210291761Kaikkihan nää tseffit pyrkii televitsiooniin alkuperäisen toimintansa kustua käsille. Pelkkiä gastronomaanisia huoria kaikki tyynni.
- Helppoakunheinänteko
Raastaa raastimella porkkanoita silläaikaa kun kastike ja perunat kypsyvät.Raasteeseen voi laittaa joko mantariiniä tai appelsiiniä paloiteltuna.
- nicer
valmistin perheelleni nicer dicerin avulla maukkaan kasvisaterian.mieheni kanssa liikutuimme syvästi miten tuo arjen apulainen on helpottanut päivittäistä elämäämme.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman481548Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!761355- 241080
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊881044- 88970
Ai miehillä ei ole varaa maksaa
Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee187906Olet mielessäni
viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s20851Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi99845- 82821
Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?70789