Kalastuslupa törkeän kallis

lissufdfdf

En ole ikinä maksanut kalastuslupaa, noin 10 vuotta olisi pitänyt jo maksaa. EN ymmärrä, miksi pitäisi maksaa 50 € siitä, että 2 kertaa kesässä käy hieman viehettä vetämässä. Ei sieltä tule kuin ruohoa pohjasta. Viimeksi virvelillä jotain saanut n. 4 vuotta sitten. Ja jos jotain saisin, laittaisin takaisin. Mutaveden kalan perkaaminen ei ole syömisen arvoinen.

Aivan idioottimaista touhua nämä maksut. Tuleeko jotain sakkoa, jos joku pirkko tulee kyselemään. Millaisista paikoista muuten tulee kyselemään?

75

5884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erhm

      Olen kyllä samaa mieltä asiasta, nykyinen kalastuslupa lainsäädäntö on jostain ja syvältä... Hinta ensinnäkin on liian korkea vaikka aktiivisesti kävisi kalassa. Perus läänilupa ja kalastuksen hoitomaksu pitäisi olla edullisempi, noin 40 euroa vuodelta olisi kohtuullinen. Ottaen huomioon että nuorilla ja opiskelijoilla ei ole turhaa rahaa juuri mihinkään. Lääni lupahan koskee vain 1 vapaa.

      Taas mielestäni kalastuskunta luvat saisivat olla kalliimpia, nämä luvat oikeuttaa käyttämään useampaa vapaa. Tällä hetkellä ne ovat samanhintaiset, ainoa ero on se että Lääni-lupa kattaa isomman alueen. Kalastuskunta lupa vain kyseiselle kalastuskunnalle.

      Mutta, kummassakin luvassa pitäisi tehdä muutoksia mielestäni.
      Yhtenäinen Perus lupa joka maksaisi sen noin 40 euroa, saisit kalastaa kyseisellä luvalla koko suomessa 1 vavalla.

      Hieman kalliimpi, noin ehkä 50 - 60 euroa maksava Lupa joka oikeuttaisi kalastamaan koko suomessa useammalla kun 1 vavalla.

      Toinen mikä mielestäni on järjetöntä on juuri se että kesässä 2 - 4 kertaa kalassa käyvän pitäisi maksaa koko vuodeksi 54 euroa?!?
      Siihen en keksi mitään järkevää ratkaisua oikeastaan. Päivän kestävät luvatkin ovat hankalia ja liian kalliita. Sitäkään kun ei tiedä milloin vapaan tarttuu jos sattuu mökillekkin menemään, tuntuu turhalta silloin lähteä etsimään paikkaa mistä saa luvat tai internetistä yrittää sohlata lupia.

      Käsittääkseni ei sakkoja tule mutta kalastusvehkeet viedään. Tiedä sitten mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Viedäänkö kaikki eli syötitkin?...

      • Laskee,

        Olen samaa mieltä siitä että hyvin harvoin kalastavalle lupien kustannus kalastuskertaa kohden on kohtuuton. Kesässä 2-4 kertaa mökin laiturilta virveliä heittävä tuskin vaivautuu lupia hankkimaan. Kustannus ei kuitenkaan ole ylläesitetty 54 euroa, joka muodostuu kalastuksenhoitomaksusta ja lääninluvasta. Lääninlupaa ei tarvita kun hankkii sen kalastuskunnan luvan, joka tyypillisesti on vain muutamia euroja. Ja nekin eurot menevät sitten kotivesien kalakannan hoitoon.

        Yksi mahdollisuus olisi luoda järjestelmä, jolla voisi ostaa päivä-, viikko tai kuukausiluvan perustuen älypuhelimen paikannusjärjestelmään - tällainen olisi satunnaisen kalastajan kannalta houkutteleva ratkaisu, kun tällöin ei tarvitsisi selvitellä kalastuskuntaa tai yhteystietoja. Toisaalta järjestelmä ei ehkä koskaan maksaisi rakentamis- ja ylläpitokustannuksiaan takaisin, joten ei siinäkään ole mieltä.


    • Von Kale

      Katsokaas kun ne harrastekalastajan saalismäärät on niin suuria, että ammattikalastajalta menee leipä ellei lupamaksuissa ryöstetä kuluttajaa niin että kaikilla ei ole varaa siihen. Suunnitteillahan on 35€ suuruinen maksu joka sisältää molemmat luvat, sekä valtion kalastuksenhoitomaksun että läänikohtaisen luvan. Mutta kun kyseessä olisi hallitukselle tappiota, niin luulen että se jää suunnitteluasteelle. Siitä on puhuttu jo pari vuotta. Kyllä siinä kilohintaa kalalle tulee kun laskee polttoaineet, ja kalastusvälineet lupahintojen päälle. Laskes huviksesi lupahinnat ja polttoaineet ja rupea uistelemaan. Ku olet saanut kilon kalaa ylös laske mitä tuli maksamaan. Luulen että kaupan kalatiskiltä ostettuna tulee halvemmaksi. Mutta se huvi jää tietenkin pois, ja väsyttämisen jännitys jne. Eihän se halpaa ole, ja onhan se ymmärrettävää kun hintojen takana on hallitus !

    • kalamiäskö

      Meille vanhemmille kalastajille nykyinen lupakäytäntö on kuin taivaan lahja. Ennen et tiennyt missä sait kalastaa ja missä hyökkäsi vesien omistaja kimppuun. Eli on ne demarit jotain hyvääkin saaneet aikaan.

      Onhan tuo luvan hinta 52 € ehkä korkeahko jollekin. Toisaalta voit myös ostaa 7 päivän luvan joka on siis yhteensä 14 € enkä näe mitä hankalaa siinä on.

      Mutta niin se vaan on. Harrastuksesta on maksettava. Jos menet pelaamaan tennistä maksat kentästä 5-30 € / h jos laskettelet, maksat hissilipuista. Jos metsästät, pitää sinulla olla kaatolupa, maanomistajan lupa, aseenkantolupa jne

    • kuköko

      Miksei mato-onki riitä? :) Tai voihan ongen päähän laittaa muutakin, kuin madon ;)

      • Anonyymi

        Tuosta muuten tuli mieleen, että kuhaa, haukea, ahventa ja lahnaa saa ihan mukavasti pohjaongella. Edellyttää tietysti sitä, että tietää paikat, omistaa välineet ja osaa käyttää niitä. Ahven ja lahna ottaa matoon, mutta kuhalle ja hauelle pitää olla särki tms. Täkysärkiähän saa melkein millä tahansa mato-ongella
        Rannalta heittely ja uistimen vetäminen on työlästä. Olen varmaan vaan liian laiska siihen. En ole enää vuosiin viitsinyt lähteä vetämään uistinta, koska kalaa saa ihan paikallaan ollen. Vene vaan juuman rintuuksen kohdalle ja venttailemaan. Se on mukava tunne kun topakka fisu napsahtaa kiinni ja saat sen veneeseen.


    • mr.papi

      Ihmettelen suuresti, jos joku harrastuksekseen kalasteleva yrittää jäädä voitonpuolelle. Itsellä mennyt jotain 600€ välineisiin, enkä niitä rahoja tule ikinä takaisin ansaitsemaan kalastamalla.

      Se on harrastus siinä missä muutkin ja se maksaa.

      • Ryöstetty

        Isä ja poika luvat Torniojoelle, kaksi kesää 45 45 60 60 60 60 = 270€ ja Kemijokisuulle 120 € yhteensä 390€ luvat, ei kalan kallaa, aika kallista ja kohtuutonta. Tähän loppuu tämä harrastus, ostan tiskiltä 10€ kilo, siinä jää muut oheistuotteiden myyjät 0€.


      • Tustimilleri
        Ryöstetty kirjoitti:

        Isä ja poika luvat Torniojoelle, kaksi kesää 45 45 60 60 60 60 = 270€ ja Kemijokisuulle 120 € yhteensä 390€ luvat, ei kalan kallaa, aika kallista ja kohtuutonta. Tähän loppuu tämä harrastus, ostan tiskiltä 10€ kilo, siinä jää muut oheistuotteiden myyjät 0€.

        Sulle on selvästi tullut väärä käsitys siitä, mitä olet ollut ostamassa. Kalastusluvan ostaessa ostaa kalastusta, siis luvan yrittää saada kalaa. Kalaa ostaa haluavat hakevat lohensa tosiaan marketin tiskiltä.


    • Luvaton kalastaja

      Miksi et pilki? Siihen ei tarvita lupaa kesälläkään ja sitä voi hyvin tehdä veneestä. Tai käytä mato-onkea.

    • erhm

      On hieman eri asia pilkkiminen ja mato onki kuin virveli. Se ei vain ole sama asia.
      Mr.papi kyse ei olekkaan voitolle jäämisestä, kaukana siitä.
      Kyse on siitä että lupa on yksinkertaisesti liian kallis monelle nuorelle / opiskelijalle / varattomalle, monesta voi tuntua ettei 54 euroa ole iso summa. Kyllä se niin on vaan että monille se on iso summa, opiskelijoille etenkin joilla hyvä kun rahat riittää siihen syömiseen.
      Mutta loppujen lopuksi ei ole kyse edes siitäkään pelkästään. Luvan tulisi olla voimassa koko suomen maassa, lukuun ottamatta poikkeus lupa alueita.
      Sen lisäksi pitäisi tehdä jotain 2 - 4 kertaa kesässä kalastavien lupien suhteen.
      Yhtenäinen, selkeä yleis lupa pitäisi saada.

      Erikseen mielestäni voisi olla sitten luvat jotka oikeuttavat käyttämään useampaa kun sitä yhtä vapaa kerralla, näiden hinnat voisivat olla tuntuvasti korkeammat kun perus luvan. 60 - 100 euroa voisi olla suurinpiirteen toimiva summa näille luville. Koko suomen alueella tottakai myös tämäkin lupa eikä nykyistä kalastuskunta lupasysteemiä.

    • Marisijat pusikkoon

      Koko suomeen yksi ja sama lupa joka oikeuttaa yhden vavan käyttöön, näin näen että tämä toimisi parhaiten ja ei olisi aina samaisia marisijoita (joilla ei yleensä ole lupaa). Itse maksan mieluusti tuon summan mikä ikinä onkaan koska harrastuksena kalastus on aivan mahtavaa ja rentouttavaa. Lupa hinnoilla maksetaan jo nytkin kaikki istutukset ja hoito kalastus.

    • haukea ja ahventa

      Poliisi kävi kerran seuraamassa kalastustani. Ei ne mitään lupia kyselleet. Ymmärsivät itsekkin ettei ko. pakasta muuta saanut kuin roskakalaa.

      Ajattelen että on niinkuin viranomaisen lupa harrastaa tuota hoitokalastusta.

    • tietysti niin

      Norjan Finnmarkin sisävesiluvat ovat kohtuullisia, kun vertaa suomen lupa hintoihin.

      Kolmen vuorokauden hinta kolmelle on 1425,00 kruunua, mihin sisältyy pakollinen välineiden desifointi. Kurssi on n,0,74 elikkä vajaa parisataa euroa. Parille tammukalle tuli hintaa. Kalareissut norjalaisella bensalla, mikä maksoi n,2.20 Euroa litra on kohtuullista norjalaisella elintasolla mitattuna.

    • Suomessa kalastaminen on ihan ylettömän halpaa puuhaa, katsoopa asiaa miltä kantilta tahansa. Esim. monessa muussa maassa pelkäksi ammattikalastajan välineeksi luettavaa verkkoa saa suomalainen kalamies liottaa vesissä täysin nimellisiä maksuja vastaan. Meillä on edes harvalla korttikoskella sellaisia hintoja, joista voisi ihan oikeasti tuumata et ovat kalliita. Esim. Norjassa lohihommissa on päässyt vaivatta maksamaan luvista 70€/vrk. Siinä on jo maksamista.

      Aloituksesta ei tosin tule selville se, että minkä alueen kalastuslupa on maksanut 50€. Sen verran voisi veikata, että kyseessä on jonkun kalastusalueen kausilupa, mutta voihan tässä väärässkin olla. Valtion veroluontoinen kalastuksenhoitomaksu on parikymppiä vuodessa, ja sekin on koko vuoden maksu niiltä osin. Kannattaa vähän suhteuttaa näitä, että jos maksetaan muutamia kymppejä kausiluvasta ja parikymmpiä vuodessa kalastuksenhoitomaksusta, niin paljonko sitä hintaa ihan loppusaltaan jää kalastuskuukautta kohden? Kalastusta voi harrastaa ympäri vuoden, joten tuollaisellakin n. 70€/vuosi hintatasolla päästään noin kuuden euron kuukausihintaan. Joka on siis, edelleen, naurettavan halpa. Näin ainakin itse ajattelen, käytännössä koko ikäni kalastaneena opiskelijana.

      • arska2222

        Minä olen vähävarainen eläkeläinen ei minulla ole tulot kuin 660e koettakaa siitä repiä joten. Ajatelkaa sitä minun kannalta.


    • erhm

      Et ole tainnut lupia maksaakkaan kun et tiedä hintoja. 22 euroa kalastuksenhoitomaksua, sitten läänilupa 29 euroa. Jos ostat sen muualta kun netistä tulee siihen päälle käsittely maksu joka on 3 euroa, eli 54 euroa yhteensä kalenteri vuodelta. Nämä ovat pakolliset luvat mitä tarvitset kalastamiseen virvelillä, kalastusalueen eli kalastuskunta luvat ovat erikseen ja oikeuttavat kalastamaan useammalla kun 1 virvelillä.

      Verkkolupien hinnat ovat mielestäni naurettavan alhaisia verrattuna virvelikalastus lupaan. Puhumattakaan suhteutettuna saaliin määrään.

    • Ai että en ole kalastanut / lupia ostanut? Tuossahan sitä juuri kirjoitin yllä, että valtion kalastuksenhoitomaksusta tulee se parikymppiä /kalenterivuosi muut luvat päälle. Aloittaja kun ei sitä ole eritellyt, että mistä luvasta hän on ihan loppusaltaan maksanut tuon "järkyttävän" summan saadakseen luvan kalastaa, niin paha tässä on mitään varmaksi sanoa tuosta kulurakenteesta. Omiin harrastuksiin ei kuulu luvaton kalastaminen, kuten ei muukaan lainvastainen toiminta. IMHO jos ei ole halua maksaa tarvittavia lupia, voi vesiltä pysyä kalastusvälineineen kokonaan poissa.

    • vlöuy+rc.+bv

      jossei köyhillä oo varaa harrastaa niin aina voi mennä kirjastoon...

    • verkkokalastus onOUT

      Verkkokalastus on huomattavasti halvempaa kuin väline kalastus suomessa... PISTE! Ärsyttää...

    • järjen käyttöä....

      Tuhansien järvien maassa saa melko vapaasti kalastaa verkoilla ja pyydystää kalat jo välittömästi kun niitä istutetaan vesistöihin. Laki tosin kieltää taimenien ja muiden arvokalojen alamittaisina pyynnin , mitä ei noudateta kun pyydetään tiheä silmäisillä verkoilla muita kaloja. Jos asuisimme sivistys valtiossa.
      , jossa eräiden kansalaisryhmien edut eivät menisi muiden etujen edelle ,niin voitaisiin kalojen pyydystämisessä käyttää järkevien kalastus muotojen käyttöä. Kun teollisuutta on ajettu alas ja maatalouden ja asutusten saastuttavaa vaikutusta on voitu pienentää niin voitaisiin kehittää laajoja vesi alueita kestävällä arvo ja muilla kalakannalla!

    • voi.................

      Samaa mieltä. Ajattelin ostaa virvelin ja siihen heittoongen. Mutta et saa kalastaa ilman lupaa?

      Kas jos heittoongessasi on kela niin se on heittokalastusta. Että!

      • samaa sössöä

        Tää tällainen..kaikkeen pitää olla lupa?

        Vaikuttaa ihan vasureitten aikaan saannokselta, vai mitä?


    • marketistakalat

      On se, eipä oo viittinyt virveliä esiin kaivaa.
      Jos kerran tai kaks kesässä käy uistinta uittamassa ,
      Parempi vaan antaa siimojen hapertua ja koukkujen ruostua.

    • kalajaana

      Enpä ole koskaan ostanut lupaa koko vuodeksi.
      Ostan vain sille jaksolle jolloin olen vaikkapa kesälomalla maalla.

      Kun en talvikalasta niin ostan luvat vain sille alueelle ja niihin vesiin joiden rannoilla lomailen.

      Ei todellakaan kannata ostaa lupaa koko vuodeksi jos kalastaa kesälomallaan kuukauden aikana.
      Ja mato-onki on ilmainen ja saatat saada silläkin kunnon saalista jos vain paneudut asiaan.

      Toki jos olet sitä mieltä,että lohta kannattaa pyytää vaikkei saisikaan....

    • en kyllä maksa mut en kalastakkaan:)

    • vet1

      maksan valtion kalastuksenhoitomaksun 22e ja vesialueen 6500 ha. 40eur. jolloin vapoja saa olla raijoittamaton määrä käyn uistelemassa 3kertaa viikossa saan kuhaa,haukea,ahventa pari kertaa kesässä taimenen.Halpa harrastus minun mielestä

    • onki tunkiolla

      Vai kalastus kallista. Tutkikaas mitä maksaa metsästäminen? Tutkinto kursseineen ja siihen päälle joka vuotinen "riistanhoitomaksu" eli "metsätyskortti", jolla vielä et saa metsästää mitään, ennekuin olet saanut luvat maille, jotka nekin maksavat.Ja aseluvat jne. byrokratia....

    • onseniinväärin

      Ymmärrän aloittajan tunteet. Minuakin risoo tosi paljon, kun joudun maksamaan ravintolan laskun, vaikka käyn ravintolassa vain kerran vuodessa. On se vaan niin väärin. Kyllä paljon kapakoissa viihtyvien pitäisi kustantaa kaikki ja me muutaman kerran vuodessa käyvät saisimme käyntimme ilmaiseksi.

    • erhm

      Aika monet tuntuu kadottaneen suhteellisuuden tajun kokonaan.
      Alkaa ny rinnastamaan kalastamista metsästämiseen ja ravintolassa käymiseen.
      Kalastuslupaa itsessään pitäisi muuttaa, jos sitä muutettaisiin ei edes nykyinen 51 euroa mahdolliset käsittelymaksut tuntuisi juuri missään. Puhumattakaan siitä että Satunnaiskalastajia nämä luvat ei ota huomioon juuri ollenkaan.
      Jos kalastat siellä täällä suomen maata joudut ostamaan aikamoisen kasan niitä lupia eikä silloin kovin halvalla päästä.
      Jonkun on aina pakko repästä vertailu kortti että verrattuna siihen ja tähän se on halpaa. Melkein joka vuosi myös kalastuslupien hintoja hilataan ylöspäin, tätä vauhtia 10 vuoden päästä luvan hinta alkaa olemaan 100 euron luokkaa.

      Jotain järkeä niihin lupiin olisi syytä saada, ostat vuodelle kalastusluvan jonka pitäisi olla se vuoden lupa eikä vain vuoden vaihteeseen.

    • lohi

      voi kuule muutaman kympin jos luvista vuodessa maksaa niin se ei ole juuri mitään viime vuonna lupiin meni noin 400e.. välineitä en halua edes ajatella :D

      • ex1

        Vaivattomammin ja halvemmalla pääsee kun ostaa kalat kaupan kalatiskilä
        tai nappaa mukaan pakastealtaasta, ei tarvita kalliita lupia onkia ym.


    • kalatyttö14v

      Siks kalastan vielä ku voin :D

    • kalastaja5

      Ihan naurettavaa että tarttee kaikki luvat sun muut.Suomen hallitus on kans naurettava kun tarttee kaikki luvat.

    • hessu551

      Koskahan valtio alkaa rahastamaan kansalta kalastuksesta samaan malliin kun tämä mediamaksu?

    • m511

      ruåtsin puolella on kalastettu Kiiruna-kortilla, joka 3päiväksi maksoi 12euroa. viikko olis ollut ehkä 15. tänä kesänä

    • Kalatiskille lopulta

      Laitan pojan virvelin varteen, kun menemme vetouistelemaan 0€...
      Laiturilta voi heitellä vähän itsekkin.

      Lopputulema on kuitenkin ettei sieltä mitään syötäväksi saa riittävästi ja oikeaa lajia, joten menen kaupan kalatiskille...

    • vaikeeelämäsullaki

      No kalasta sitten ilman kalastuslupaa äläkä tänne tuu itkemään.

    • butrosbutrosgali

      Voisin sanoo näin, älkää opiskelko, menkää heti töihin.
      Koulun penkillä menee jokunen vuosi hukkaan , kun senkin ajan vois tienata.
      Silloin pääsis vaikka kalaan.

      Mää kalastelen ja helkatin hyvä et on lupien hinnat NYT kohillaan,
      Ei tarvi nährä köyhiä opiskelijoita jollain halppisvehkeillä vetelemässä niitä ruohotöppäreitä:DDDDDD

      Ja muuten kalliimmaks tulee kun haet kalat kaupantiskiltä, senkin urvelo.

    • TTT4

      Minusta tuntuu siltä, että ihmiset maksaa turhan takia kalastuslupia. On halvempaa käydä ostamassa kalaa, kuin ostaa typerää kalastuslupaa! Tämä on minun mielestä rahan tuhlausta, kun ihmiset ostaa kalastuslupia. Miten kalastuslupa voi edes maksaa 50euroa?

    • luvat ojennukseen

      rosvousta luvat on jos 1-2 krt käy kesässä. kairojen lampia ja järviä nykyisin ei kukaan hoida,vain kyläpinnoissa olevia vesiä joku hoitaa korkeintaan.

      1 lupa /max 10e/ 2 vkoa on täysin riittävä hoito- ja kalalupahinta ja alueena koko suomi.
      vuosi 50e on max yhteensä molempiin.
      nyt on alin on 7e 7e/ 1vko . pienituloiselle tuokin on liikaa jos ei edes mitään saa,kuten se saantipuoli yleensä menee.

      valtio nus...sii aina vähävaraisia vastaan kaikin keinoin,eikä muutos mene virkaloisilla kaaleen,vaikka lekalla iskee. maksaa kai se kyttäyskin maltaita,jos valvojat pitkin vesistöjä vaeltaa. sairasta homaa suurimmalta osin.

      paras hakea kaupasta,kuin uittaa lupia kyttien pelossa,ei siitä kukaan nauti,tuskin kytätkään.

    • Rahastusta

      Yhdellä vieheellä on ihan turha lähteä kalastamaan, jos vetouistelua harrastaa. Valtion kalastuskortti ja Saimaan yleislupa on yhteensä 100€ kesässä. Lisäksi kun maksaa verkkoluvat, meidän mökin tapauksessa kahdelle kalastuskunnalle jos haluaa pitää verkkoja koko lahden alueella, niin se maksaa 60€ lisää. Vaikka olet vesialueen osakas.

      Ihan tolkuton hinta. Kysyin mitä niillä kalastuskunnan keräämillä rahoilla tehdään ja vastaus oli että vietetään kunnon saunailta.

      En maksa yhtään lupaa enään ikinä ja jos tulee virveleitä viemään niin lyön airolla.

      • jatkoa edelliseen

        ja eipä ole tullut niihin saunailtoihin kutsua, vaikka osakas oletkin. Pitäisi omistaa 100 hehtaaria mettää ja ollu täältä sisäsiitoisten parista syntynyt.

        Karjalan kunnailla oli ihan fiktiota, metässä asuvat on ihan vitun kateellisia ja paskamoisia ihmisiä ja kaikki ulkopuolelta tulleet on jotain mistä pitää päästä eroon.


    • Ei nappaa...

      En tiedä mikä mättää, mutta petokalat on saasteita täynnä, jos kaloja tartten, onki kouraan...

      Ja voi sitä luontoon mennä ihailemaan järveä vaikkei onkiskaan...

    • kalakoira
    • kalkki1

      jaa a aika hankala kysymys... itse olen siirtynyt metsästys puolelle (lähinnä haamujen) lähinnä siitäkin syystä, että nukkuvaa karhua ei kannata herättää, näin se vaan on. no, tuo oli tsoukki.
      ps.hyvää jatkoa ja menestystä

    • Saaristokalastaja

      viidentoista vuoden ajan olisi jo pitänyt maksaa huvikalastamisesta, mutta en ole sellaista maksua suorittanut. Veneellä käyn saaristossa kalassa, eikä kukaan ole koskaan mitään lupia kysellyt. Toki se päivä tulee varmasti vastaan, mutta se olkoon sen ajan murhe.

      Kalastus on minulle oiva rentoutumiskeino ja se on lopultakin niin vähäistä, etten siitä vapaaehtoisesti ala maksamaan.

    • hui++

      No kyllä jaksavat ihmiset taas nupista turhasta. Luvat voi ostaa lyhyemmälle jaksolle jos hinta hirvittää. En kyllä käsitä, miksi tuo summa on niin ylitsepääsemätön. Tosi halpahan tuo kalastusmaksu on loppujen lopuksi on jos vertaa muihin harrastuksiin. Ja kyllä lupatulot kohdennetaan ympäri Suomea kalastuskyselyn perusteella.

      Lakatkaa marisemasta maksakaa lupanne.

    • maksa pois vaan

      Kalliitahan nuo luvat on yli euron viikko.N.15centtiä päivä,parin kaljalootan hinta että tälleen.

    • joku21

      suomi ei oo vapaa maa kun piti käydä koulua ja käydä armeija .ei minulla ole mitään armeijaa vastaan ja sen pitääki olla pakollinen.ihan tyhmää väittää suomea vapaaksi maaksi.

    • kalastaja5

      Paljonko se maksaa

    • OIKEA VonKale

      Tos lupa jutus mättää ehkä eniten se,et jos nyt haluat kalaan,maxaa se loppuvuodex saman mitä ois maxanu tammikuus...Empä ois maxanu ellei ois kateellisii vasarointiin taipuvaisii molopäitä!

    • ahmed1

      Myös olen ite sama mieli eta on värin maksa 50 eroa kaqlstus maksua. mina kalastaa myos oma tehdyllä vapalla ja ei ola vara maksaa kala maksua koska en tehä mitaan työta vaan saada soosutukea 500€.

      ps. ani mina pusikossa pileskelen jos vahtimies tulla kyttaamaan ranalle.

    • luvat kunnossa

      Aina on ollut ja tulee olmaan lintsareita jotka elävät toisten kustannuksella eivätkä kunnioita mitään lakeja ja ajelevat autolla kännissä harvase päivä , mutta kun pitäisi mennä töihin itku tulee. Toivottavasti saadaan sellainen laki että nämä toisten kustannuksella elävät saadaan PAKKOTYÖHÖN.

    • Luvatta kalassa

      Oma näkemykseni on että kaikki villieläimet on valtion omaisuutta. Villieläimiksi lasken myös kalat. Valtio on tyhmä myöntäessään kalastusluvan. Siis nykyisen luvan joka oikeuttaa repimään vesistöstä ylös niin paljon kalaa kuin jaksaa. Saman verran maksaa toinenkin kalastaja joka käy harvakseltaan heittelemässä.

      Kaiken järjen mukaan sen pitäisi mennä niin että kalastajan pitäisi ilmoittaa saalistaan valtiolle ja maksaa valtiolle saadusta saaliistaan lajikohtainen kilohinta. Tällä tavalla paljon kalakantaa saalistava maksaisi enemmän kuin vähän kalastava. Suhteessa siis ihan saman kilohinnan.

      Yhtä asiaa en silti ymmärrä. Jos veneellä liikkuessa löydän jonkin hyvän, siis suojaisen paikan kalastaa niin pian tulee joku mussuttamaan että olen hänen vesialueella. Kyllä se on niin että valtion pitäisi omistaa kaikki vesistö tai sitten vesialueen omistajan pitäisi laittaa tontin rajamerkit veteen.

      Siks kolmanneks jos maksan vesialueen omistajalle 20 euroo että saan kalastaa hänen vesialueellaan, niin sekin pitäisi ilmoittaa verottajalle ja saada vähentää kalasaalismaksuista. Ei se vesialueen omistaja niitä kaloja omista enkä minä ole kiinnostunut hänen vesialueen vesistä vaan valtion kaloista jotka mahdollisesti oleskelevat "hänen" alueellaan.

      Jokamiehenoikeudethan antaa luvan liikkua muiden mailla (poislukien pihapiirit) Ihan sama kenen "tonttia" se vesistö on. Ei se ainakaan pihapiiriä ole.

      Paras tapa välttää ulkopuoliset piipittäjät onkin ottaa veneeseen mukaan useampia isokokoisia, kaljuja, tatuoituja ja pelastusliivien sijasta nahkaliivejä käyttäviä herrasmiehiä. Siin saa ihan rauhassa kalastella.

    • Riistolupa, en maksa

      Nykyinen 50€ kalalupa (valtionkortti lääninkohtainen) on aivan liian suuri.
      20 vuodelta olisi pitänyt maksaa, mutta olen muistaakseni maksanut 3 vuodelta.

      Riistanhoitomaksuhan on 30 €/vuosi ja siihen kuuluu vielä ihan ok metsästäjä-lehti muistaakseni 6krt/vuosi.

      Jos kalastuslupa olisi ollut 20-30€/vuosi olisin kaikkina vuosina, 20 vuoden ajan luvan lunastanut..

    • Turaani UGRI

      Viehe kalastus ja onkiminen yleisillä vesillä, siis 50 metriä mökkien rannast ulos pitäisi olla luvallista, ja valtion kalastuslupa kokomaata käsittävä noin 20€.

      Olisitteko kalastajat niin ystävällisiä ja menisitte poistamaan pakkoruotsia tuonne suomi 24 rkp:n pastalle.

      Hakusanoilla,

      Likainen suomenruotsalaisuus.

      Ohjeita ruotsalaisuuten ystäville.

      Löytyy tietoa pakkoruotsista, miten se tuli aikoinaan pakolliseksi.


      Tässä yksi esimerkki.




      Pahus kun sitä lehmää ei enää ole eikä edes vasikkaa jäljellä millä kaupat tehtiin.

      Rkp/sfp käyttää fasistisia keinoja, ei demokraattisia, ajaessaan etujaan.

      Otetaanpa esimerkiksi vaikkapa pakkoruotsi, joka on ilmiselvä etu ruotsalaisille ja raskas, hyödytön riippakivi suomalaisille.

      1960-luvulla, juuri ennen kuin se otettiin käyttöön, parlamantaarinen koulukomitea oli tutkinut koulutustarpeet ja esittänyt Suomen kouluihin pakolliseksi kieleksi englantia. Ruotsia se ei katsonut tarvittavan pakollisena.

      Keskusta ja sfp (rkp) tekivät kuitenkin kabinettisopimuksen parlamentaarisen, siis demokraattisen, komitean päätöksen hylkäämisestä ja sopivat keskenään, että parlamentarismille ja demokratialle haistatetaan pitkät, ja pakkoruotsi pannaan
      voimaan: sfp saa pakkoruotsinsa, ja keskusta saa sfp:n tuen kaikelle muulle toiminnalleen sekä siltarummut johtajiensa maatiloille vieville teille.

      Tällaista eturyhmien välistä salaista takahuonesopimusta sanotaan korporatiiviseksi päätöksenteoksi, ja se on demokratian vastakohta.

      Äänestäjiltä ei pakkoruotsia edeltäneissä vaaleissa kysytty, että haluatteko pakkoruotsin. Se oli äänestäjiltä salaissa pidetty fasistinen päätös. Asiasta ei myöskään julkisuudessa keskusteltu. Kyseessä oli kaikin puolin tyypillinen sfp-diili.

      Näin voitiin tehdä, koska massatiedotusvälineet eivät tehneet tehtäväänsä, kuten eivät tee vieläkään.

      Korporatiivisuus kuuluu oleellisena osana fasismiin.

      Ruotsalaisten toiminta ja periaatteet täyttävät myös molemmat muut fasismin tunnusmerkit, joita ovat äärikansallismielisyys (ruotsalaisten tapauksessa tietenkin siis ruotsalaisuus) sekä oikeistolaisuus (rkp hallitsee suurta osaa Suomen
      varallisuudesta ja istuu eduskunnassa äärioikealla).

    • sinttinpyytäjä

      Nousee ne hinnat...
      Justiin sain lapun kalastuksenhoitomaksusta.
      24 euroa vuosi alueellinen lupa.

      Maksan kylläkin vain silloin ja sille ajalle kun lupaa tarvitsen.
      En koko vuotta ole kait koskaan maksanut.
      Miksi turhaan maksaisin ajalta jolloin en ole lähelläkään kalavesiä??

      Yksi vapaa riittää minulle mainiosti.

      Venettäkään en omista joten heittelen rannalta tai käytän korkeintaan kajakkia.
      Minun vähäinen kalastukseni voisi olla ilmaistakin,sillä saalismäärät ei päätä huimaa.
      Mielestäni asian voisi muuttaa niin,että kalastuksenhoitomaksua ei tarvitsisi lainkaan jos on työtön.
      Tämähän saattaisi jopa edistää roskakalan hävittämistä.

      Tosin,onko tuolla vieheluvalla mitään merkitystä kun mato-ongella saa paremmin saalista kuin mitä olen ikääni virvelillä vetänyt...

    • rampe 59

      ne maksaa jotka haluu se on hvä . mä maksan joka vuosi .sais olla kakille sama hinta . on se niin hauskaa ja?????
      ruokasaa ken oikein oivaltaa

      • rampe59

        lisään edelliseeen veli ve tykkää särjestä yms ei hänellä tars lupaa .
        tarkos olla kalalajilupa???


    • 50 euroa nyt paljoa ole kun saa koko vuoden huvitella,rentoutua ja katsella luontoa kalastaessa ja vaikka ei yhtään kalaakaan ottaisi ylös lautaselle niin silti tuon rahan arvoista.
      On hyvä että rahat käytetään istutuksiin sun muihin kalaportaiden yms kunnostuksiin.
      Jos se kalastus ei harrastuksena ole kalakaudessa sinulle tuon viiden kympin arvoinen niin jätä toki menemättä..
      Jos siltä tuntuu niin käy vaikka kesällä kerran terassilla ja juo muutama olut sillä 50:llä sen sijaan että menisit kalavesille aina kun haluaisit.
      Ei ole kovin vaikeaa laittaa asioita oikeaan perspektiiviin mutta jotkut vain ovat luonnostaa jokaista asiaa vastaan jos se koskee häntä itseään.
      Ottaa mutta ei halua antaa.

      • Kalaonni

        Kahdeksan euroa maksoi muuten tuoppi nelosta kun käväsin keskustan pubissa lopettamassa tipattoman tammikuun eilen. Eiköhän ne tämän vuoden pubeissa käynnit siinä sitten olleetkin.

        Kalastuslupa on vielä maksamatta, kunhan rahaa tulee tilille (näin työttömänä kun sitä ei joulun jälkeen ole) niin maksan kyllä. Varsinkin kun ehdin jo useamman pikkasen kalasen saamaan. Aamulla tänään vein verkot, pitää iltasella hakea pois josko vielä tulisi ennen pakkasia ja jäitä muutama sintti edes.

        Ei näkynyt muita järvellä :D
        Tuttava kyllä toi pari haukea uutena vuotena mulle ja kehui että sulaakin on niin piti sitten itsekin lähteä souteleen, verkot vasta tänään vein. Kumma kun ei ollut kuulemma kukaan muu kalakerhon venettä kaivannut, avaimia kun hain. Toivon mukaan ei kalastuksenvalvoja satu paikalle :D Ei sen sakon nyt väliksi mutta nolottaisihan se.
        Pitänee hakea pois vasta pimeän aikaan :D

        Pois en heitä alimittasiakaan aina kun nälkä kurnii, en ole raaskinut autosta luopua joten rahat ovat hyvin vähissä aina. Sinänsä kalastuksenhoitomaksut yms. ovat mielestäni hyväksyttäviä, vaikka korkeammat olisi, mutta saisivat noita työmarkkinatukia nostaa sen verran että niillä Suomessa eläisi. Sekä pienipalkkaisina olleitten eläkkeitä.

        Lähtekää nyt hyvät yleensä talvisen alueen ihmiset kalalle kun kerrankin tammikuussa on sulaa. Tänään ainakin. Viime vuonna loppiaisena pilkillä ei muistaakseni tullut mitään mutta nyt on ahti ollut suosiollinen jopa mulle jolla yleensä ei paljoa kalaonnea ole ollut.

        Josko niissä maksuissa olisi hyvä olla vähempi käyville jokin päivä/viikko - vaihtoehto, ettei ne tuntuisi liian kalliille.

        Omalta kohdalta kyllä jos pohtii paljonko kalaa sillä viidelläkympillä kaupasta saisi, ilman liikuntaa, niin on se ihan ok maksu. Töissä ollessa ei kalalla tullut käytyäkään, kun tekemistä oli muutakin.


      • Kalaonni kirjoitti:

        Kahdeksan euroa maksoi muuten tuoppi nelosta kun käväsin keskustan pubissa lopettamassa tipattoman tammikuun eilen. Eiköhän ne tämän vuoden pubeissa käynnit siinä sitten olleetkin.

        Kalastuslupa on vielä maksamatta, kunhan rahaa tulee tilille (näin työttömänä kun sitä ei joulun jälkeen ole) niin maksan kyllä. Varsinkin kun ehdin jo useamman pikkasen kalasen saamaan. Aamulla tänään vein verkot, pitää iltasella hakea pois josko vielä tulisi ennen pakkasia ja jäitä muutama sintti edes.

        Ei näkynyt muita järvellä :D
        Tuttava kyllä toi pari haukea uutena vuotena mulle ja kehui että sulaakin on niin piti sitten itsekin lähteä souteleen, verkot vasta tänään vein. Kumma kun ei ollut kuulemma kukaan muu kalakerhon venettä kaivannut, avaimia kun hain. Toivon mukaan ei kalastuksenvalvoja satu paikalle :D Ei sen sakon nyt väliksi mutta nolottaisihan se.
        Pitänee hakea pois vasta pimeän aikaan :D

        Pois en heitä alimittasiakaan aina kun nälkä kurnii, en ole raaskinut autosta luopua joten rahat ovat hyvin vähissä aina. Sinänsä kalastuksenhoitomaksut yms. ovat mielestäni hyväksyttäviä, vaikka korkeammat olisi, mutta saisivat noita työmarkkinatukia nostaa sen verran että niillä Suomessa eläisi. Sekä pienipalkkaisina olleitten eläkkeitä.

        Lähtekää nyt hyvät yleensä talvisen alueen ihmiset kalalle kun kerrankin tammikuussa on sulaa. Tänään ainakin. Viime vuonna loppiaisena pilkillä ei muistaakseni tullut mitään mutta nyt on ahti ollut suosiollinen jopa mulle jolla yleensä ei paljoa kalaonnea ole ollut.

        Josko niissä maksuissa olisi hyvä olla vähempi käyville jokin päivä/viikko - vaihtoehto, ettei ne tuntuisi liian kalliille.

        Omalta kohdalta kyllä jos pohtii paljonko kalaa sillä viidelläkympillä kaupasta saisi, ilman liikuntaa, niin on se ihan ok maksu. Töissä ollessa ei kalalla tullut käytyäkään, kun tekemistä oli muutakin.

        Eikös se tipaton Tammikuu ole 31 päivää eikä 8 päivää? : )


      • Ei vettä
        khm75 kirjoitti:

        Eikös se tipaton Tammikuu ole 31 päivää eikä 8 päivää? : )

        Tammikuussa on myös pakkasia eikä ollut niitäkään vasta kun tänään :D


    • Uuttamatoakoukkuun

      Ei kun uutta 2017 lupaa hakemaan...Eikä minua hinta haittaa vaikka köyhälistöä olenkin, kuittaan kuitenkin jo vappuun mennessä maksut moninkertaisesti. On vain järkevää kerätä rahaa hoitomaksuina niillä kun hoidetaan ja valvotaan kalakantoja. Valvojia saisi kyllä nähdä useammin. Ja toki valittajia ja roskaajia saisi olla vähemmän.

      • maksan_aina

        Juurikin näin. Lupa on sijoitus luontoon, sillä lupatuotot käytetään kalavesien hoitoon.


    • 1salakalastaja

      Olen työtön ja aion kalastaa enkä maksa lupia salakalassa.

    • Periaatteenkalastaja

      miksei MMM sivulla ole tilinumeroa johon voi maksaa kalastonhoitomaksun 39e suoraan ilman rosvoavia välikäsiä.

      Näitä lupalinkkejä siellä kyllä on mutta ne on sitten kalliimpia. haluan maksaa suoraan ja ottaa omalta koneelta kopion maksusta tositteeksi. onko tämä ylimääräinen rahastus ja asioiden mutkistaminen oikein asiallista toimintaa. minusta ei!

    • Gugijugi

      Eipä niitä valvojia ole kuin hyppysellinen, ei ne mitään kerkii valvomaan. On näköjään taas noussut tuo hinta 45e. En aio maksaa, kalastaa kyllä.

      • maksanmissäkalastan

        Itse kalastan mökkijärvellämme, niin uistellen kuin verkoillakin lähes kaikenlaista kalaa. Pääasiassa särkikaloja, koska parjauksesta huolimatta on mitä parasta herkkua purkkina ruokapöydässä. Maksan 3-4 pyydysmerkkiä kalastuskunnallemme 10e/merkki ja tiedän, että se raha palautuu järveemme kalaistutuksilla. Näinollen kaikki hyötyvät.
        En tarvi tähän yhden vesistön kalastukseen valtion lupaa, sillä se raha ei näy meillä ja meidän kalavesissä, vaan menee valtion pohjattomaan kassaan mamujen yms loisien elättämiseen, joita kustannan veroista muutenkin ihan tarpeeksi.


    • Vapakatkeee

      Menemme viikoksi vuokramökille siksi otin viikon luvan. 15€ ei mielestäni liian kallis, siis kalastuksenhoitomaksusta.
      Eräluvat.fi kannattaa ottaa. Ensin meinasin ottaa kalapaikka.netistä mutta kun aloin maksamaan niin ilmoitti että 5€ toimitusmaksu lisätään hintaan. Salli mun nauraa, 5€ sähköpostista.

    • VitutLuvista

      en ole ikinä lupia hankkinut enkä aio hankkiakkaan. kuka nyt jossain metsälammella on vahtimassa että onko lupia vai ei

    • Anonyymi

      Minun vastaus lupien hintaan on että pidä tunkkisi. Keksin muita harrastuksia kuten juopottelu ja haen mielummin lohta kaupan tiskiltä .

    • Anonyymi

      Alle 18v nuorimies kalastan noin kerran viikossa kesän ajan enkä ole velvoitettu kalastuksenhoitomaksuun, mutta nuo paikkakohtaiset luvat ärsyttävät. Pikkukaupungin keskustan koskessa tarvitsee luvat, mutta kalan istutuspäivää ei löytynyt kertakaikkiaan mistään. Ja jos lähti kylästä pari 3 kilometriä johonkin jokeen jossa ei istutuksia ole pitäisi maksaa seuraava paikkakohtainen maksu koska se alue kuuluu jonkun kalastuskunnan vaikutuspiiriin sama toistuu vielä 3 kerran. En koskaan ota kalaa mukaan vaan päästän sen takaisin. Koskee arvokalojakin. Kyllä se sattuu jos pitää ruveta kesätyörahoista maksamaan monia kymmeniä euroja siitä että pääsee rentoutumaan. Pari kertaa jopa hämmästynyt sitä kuinka moneen paikkaan pitäisi maksaa joku paikkakohtainen maksu vaikkei istutuksia välttämättä ole joko edes tehty tai sitten istutuspaikka on yli kilometrin päässä paikasta jossa itse heittelee. Kyllä minä luvan maksan jos oikeasti olen menossa jotain istutettua arvokalaa kalastamaan mutta muussa tapauksessa en maksa mitään lupia kun en edes ota kaloja mukaan

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3517
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2129
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1825
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1746
    5. 80
      1165
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      310
      1112
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      131
      1019
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      905
    Aihe